×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Здравната каса с нов шеф! Директорът на болница „Св Иван Рилски” я поема до 2020 г.


Здравната каса с нов шеф! Директорът на болница „Св Иван Рилски” я поема до 2020 г.
Д-р Дечев обеща 2019 г, да е първата без дефицит на НЗОК
20 Юли 2018, Петък, 06:57 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Авторът

Парламентът избра единодушно нов шеф на касата, той ще слива фонда за деца и Комисията за лечение в чужбина

Парламентът избра д-р Дечо Дечев за директор на НЗОК. Той беше и единствената кандидатура и ще управлява до 2020 г.

Със 124 гласа „за” и 1 въздържал се депутатите гласуваха и избраха нов шеф на касата на мястото на предсрочно освободения проф. Камен Плочев, който беше в конфликт със здравния министър Кирил Ананиев заради дълговете на Здравната каса към чуждите каси. 
В писмо проф. Плочев уведоми Надзорния съвет на касата, че поради заболяване не може да изпълнява задълженията си.

Номинацията на д-р Дечев беше направена от управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти.

По време на разискванията БСП обяви, че не се съмнява в качествата му, но изрази несъгласие, че постът му е бил обезвластен.

Д-р Хасан Адемов от ДПС пък обясни, че ще го подкрепи, но му дава доверие в аванс.

Здравният министър Кирил Ананиев пожела успех на д-р Дечо Дечев и каза, че познава управленските и професионални качества на д-р Дечев и това му дава основание да вярва, че ще се справи.
„Системата се намира в трудно положение и има нужда от промяна”, каза Ананиев и обяви, че ще предстви новия здравноосигурителен модел с който е готов, но му е необходим период от време, през което да съгласува с пратньорите в правителството и извънпарламентарно представните партии.

Какво предлага

Основата промяна, която д-р Дечев обяви, е, че ще предприеме реформа в лекарствената политика. Той предлага и обединяване на Комисията за лечение в чужбина и Фонда за лечение на деца с НЗОК заради непрекъснатите проблеми за пациентите, свързани с лечението в чужбина. Д-р Дечев обясни, че обединеното звено трябва да е в НЗОК, тъй като има най-голям опит и добър международен отдел, чийто капацитет трябва да бъде увеличен. „Така променяме модела да харчим пари и да плащаме на чуждите болници, след като 80% от тази дейност може да извършва в нашите болници и да се получава допълнително финансиране за това“, каза Дечо Дечев.
Дечев обеща 2019 г. да е първата година, която Касата ще завърши без дефицит.

Кой е той

Д-р Дечо Дечев е директор на столичната университетска болница „Свети Иван Рилски“, която е една от малкото добре управлявани лечебни заведения без дългове, беше изтъкнато и от депутатите в парламента.
Той има над 37-годишен професионален опит в системата на здравеопазването. През 2001 г. е бил заместник-управител на НЗОК, бил е и член на УС на касата.

В категории: Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
2
Коментара по темата
2.
Пърдянков
20.07.2018 13:15:43
0
3
Иван Рилски е добро лечебно заведение.
Но е в добро състояние защото има много онкоболни и болницата прибира минимум по 10000лв за всеки. Престоят на майка ми излезе към 5000лв, отделно по здравна каса усвоиха към 10000лв. Баща ми беше придружител и плащаше по 60лв на ден, без да му се полага легло и храноден. Спеше на един сгъваем лекарски стол. За 20 дни плати 1200лв за придружител. Машина за пари са.
Накрая като усвоиха парите изписаха майка ми и казаха след 1 месец да отидем с ново направление. Имат всякакви отделения, но ако бяха дали направление и да я качат на друг етаж здравната каса нямаше да им поеме разходите. Та здравно заведение което не е на загуба не го е грижа за живота на пациентите. Така е направена системата винаги да е на загуба, ако работи
Здравната каса е мръсна институция.
В този си вид винаги ще е в лошо финансово състояние.

Между другото каква стана с оня милиард, който Дянков пренасочи от здравната каса? Никой не повдига въпроса
1.
кой
20.07.2018 11:30:07
0
2
ХА, ХА единоДУПНО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори