×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Това писмо на 9-годишния Йоан до себе си след 10 години ще ви накара да се разсмеете


Това писмо на 9-годишния Йоан до себе си след 10 години ще ви накара да се разсмеете
Ключови думи: ученик, дете, писмо
08 Юни 2018, Събота, 00:20 ч.

Мечтата ми е да живея в далечно село, в планината, да имам къща до гората и огромен двор, направо няколко километра да е, пише второкласникът


Писмото на второкласникът Йоан, адресирано до самият него, но след 10 години, което е изпратено за литературния конкурс ВарнЛит "Писмо до себе си след 10 години", наистина ще ви трогне. Ученикът иска да живее на село, в къща с голям двор и да гледа животни - мечта, която рязко контрастира със забързания градски живот.

Ето какво пише момчето на себе си. Следващите редове ви гарантират добро начало на деня!

"Аз съм Йоан, на 8, но вече почти на 9 години, от Варна. Още нямам и-мейл и ползвам този на мама, но май ми е време да имам. Сега ще ви разкажа за плановете си за бъдещето.

След 10 г. ще съм на много важна възраст, защото ще съм пълнолетен, самостоятелен (ако съм отговорен), ще мога да карам кола и няма да слушам мама и татко. Не мисля да пуша, защото пушенето е много вредно, дробовете почерняват, почваш да кашляш и накрая дори името си не можеш да кажеш.

На 18 г. няма да съм ученик, може да съм студент, но може и да не съм и мисля да заживея на село.

Ние село нямаме, живеем в апартамент, а вътрешният ни двор за нищо не става. Много пъти съм ходил на гости в с. Геша, там имаме приятели - Тео, Ели и Стоян. Отсядаме при леля Живка, която живее сама и направо се чуди какво да прави с всичките стаи.

Къщата й е много стара и скърца, а банята има прозорче към двора и е много красиво. Само през зимата е студено, докато се къпеш, затова гледаш набързо и после си спомняш. През зимата там падат такива снегове, че Тео дори не ходи на училище във Велико Търново. Леля Живка има куче - Пантелей. И аз искам куче, обаче мама не дава, изморена е от чистене и от гледане на животни преди мен. Усещам, че скоро няма да си почине. Една баба, съседка на леля Живка, има златен зъб. И аз искам златен зъб. Ако имаш златни зъби, няма нужда да ги миеш, но не знам защо е така.

Мечтата ми е да живея в далечно село, в планината, да имам къща до гората и огромен двор, направо няколко километра да е. Ще си гледам животни там, ще имам 5 външни кучета, прасе, овца, кокошка и крава. Мама казва, че храната е много важна, затова все готви и прави домашно кисело мляко. Аз също ще се науча да квася и постоянно ще пия айрян. Ще имам кон за разходки, но и голям джип - с него ще возя приятелите. Ще си лежа на тревата на двора като на пикник, ще гледам небето и няма да бързам за нищо. Вътре в къщата непременно ще имам котка, бяла мишка в клетка и фейско куче. Фейските кучета са малки, удобни за вкъщи, порода немски шпиц.

Те са специални и издръжливи, дори имат по-големи братовчеди и могат да оцелеят в планината. Познавам един шпиц, казва се Фея и затова им казвам фейски. Мисля да работя нещо на компютър, като татко. Той е програмист и може да работи навсякъде, което е много удобно. Освен това ще правя зехтин. В България няма маслини, затова ще ги купувам от Гърция, ще ги пренасям в бъчви с коне или магарета, ще правя най-хубавия зехтин и ще го продавам. Обещал съм на много хора да им давам от него, на мама и татко - по 2 литра месечно, на баба, на леля и чичо също, ако още са живи. На доста приятели съм обещал, така че ще трябва здравата да работя. През зимата ще паля камината, ще си стоя у нас и ще посрещам гости. Ако имам интернет и телевизия, те въобще няма да искат да си тръгват, ще играем компютърни игри, ще се забавляваме и ще си говорим.

Толкова искам да живея в тази моя къща, че не знам как ще издържа още 10 години.

Това ми е мечтата засега, а ако реша нещо друго, пак ще ви пиша."


С поздрав - Йоан Костов, II А клас, СУ “Св. Климент Охридски", Варна

В категории: Животът


5
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
5
Коментара по темата
5.
---
10.06.2018 01:44:16
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=1Ahnr3cN17A
4.
Варна джуниьр
09.06.2018 17:58:25
2
1
Мечтая да живея в просторен пент хауз с изглед кьм морето огромен балкон 40кв.м сьс статуис орли львове голи жени бананови палми и палми арека родедендрони и джакузиз а 6 човека в луксозен апарт комплекс Иглика на к.к-с Златни Пясьци с бАСЕИН с минерална топла вода
Дивани порьчкови италиански Gastone Modenese Vimercati La Contesita килими ВЕРСАЧЕ стени в златист оникс кристални полилеи от бохемски кристал репродикци Каналето и стари венициански маистори 15век грамаданско легло с балдахин в златисти краски на турската Asortie Mobilya 55инчова Олед плазма 2 18годишни какички прислужнички татарки/молдовко-украинки/облечени в кожи като прабьлгарки танцьорки от шоуто на Кханска Шатра .
В гаража да имам 6метрова олекотена моторница от карбон с 2двигателя Сузуки 2х 250кс и 1 скромна кола нещо от рода Тоиота хибрид .
Освен това смятам да гледам Колумбииски шипки вярно те не растат но ше ги внасям с кораби с банани през порт ВарнаЗапад после ще ги варим кат компоти в мазата на сьседчето Башар баша му има верига от дюнери и работи като ITспециалист на Илиенци
През зимата ще ходим на минералния извор на Шведския хотел и СПА таиландски масaжи ако няма шведки ще поискаме от Валери Симеонов да ни докара русокоси украинки от Харков и Одеса после ще отскочим до Банско да пиеме шампанско и да пушиме Холандско
3.
Баба
09.06.2018 15:56:00
0
5
Чисто, по детски искрено написано. Но след 10 години самото момче ще се смее над текста и много от желанията му вече няма да ги има.Ще има само обезлюдените села с порутените къщи.Тъжно. Е, все пак може и да сбъдне нещо детето. Дано!
2.
###
09.06.2018 15:33:05
1
3
Супер яко го е написал! Пожелавам на Йоан, бързо да минат 10 г и мечтата му да се сбъдне!
1.
Ив
09.06.2018 10:26:17
0
10
Браво на детето
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори