×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ)


01 Юни 2018, Петък, 18:05 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Срещу директорката Галина Александрова са подадени множество жалби, включително и за злоупотреби с евросредства, но при проверките не са открити нарушения


Брутални сцени на агресия са се разиграли в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в най-голямото село в Област Ямбол – Зимница. За това алармира майката на 10-годишната Ивелина, която е пострадала, след като е ударена в окото от връстник.

Репортер на Флагман.бг се срещна с Мариана Илиева, която обяви, че е потресена от реакцията или по-скоро от липсата на такава от страна на директорката Галина Александрова. Жената заяви пред нашата медия, че след случката дъщеря й се страхувала и повече не искала да ходи на училище. Мариана се принудила да премести и двете си деца да учат в Ямбол.

„Преди 2 дни детето ми се прибра вкъщи от училище обляно в сълзи, държейки се за окото. Видях, че цялото е синьо и тогава тя ми призна, че друго дете я е ударило. Попитах я къде са били по това време госпожите и директорката? А тя ми отговори, че са я изгонили. Тогава я хванах за ръката и отидохме двете в училището, за да попитам какво се е случило и защо не са обърнали никакво внимание на детето ми. Отидох при директорката и тя директно ме изгони. Каза ми да я оставя, за да си изпрати гостите”, заяви Мариана.

През това време жената звъннала на тел. 112 и на място пристигнали полиция и линейка. Докато чакала пристигането на служителите на реда, никой от персонала на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” дори не излязъл от сградата, за да види какво се случва и да обърне внимание на майката и битото й момиченце.


Така изглежда малката Ивелина след удара в окото от съученик

„Хвана ме яд, защото в двора не е имало никой, който да ги разтърве. Днес се е случило на моето дете, утре ще се случи на друго. Все още обмислям дали да не пусна жалба. Подобни неща вече много пъти стават в това училище. Другата ми дъщеричка пък беше ударена в корема и пак никой не й обърна внимание. Тя е на 12 години и пак беше нападната на двора. Няма контрол в това училище. Там повечето деца са циганчета и трябва да бъдат наблюдавани. Няма да допусна никой да ми бие децата”, коментира Мариана.

Тя уточни, че при прегледа на място я посъветвали да заведе детето в болница, за да не стане инфекция.

Екип на Флагман.бг се срещна и с кмета на с. Зимница Милен Стамов, който съобщи, че е запознат със случая. Той също посетил школото и влязъл заедно с майката в кабинета на директорката, която започнала да се извинява за неприятната случка.


Майката Мариана обмисля да подаде жалба срещу директорката Галина Александрова

„Майката ми се обади, защото нямаше към кого да се обърне. Беше разстроена. На място видях, че детенцето е сериозно ударено в окото. Проблемът е в реакцията на директорката. Вземащият решения в училището е директорът и той не трябва да позволява да се случва нещо подобно. Аз съм против насилието! Недопустимо е да се случва нещо подобно в училищния двор”, коментира Стамов.

Кметът уточни, че след като отишъл в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” заварил там единствено майката и битото й дете, които разговаряли с полицаите. Той също потвърди, че учителите и директорката били в сградата.

„Влязохме в директорския кабинет и там заварихме другото дете, което е ударило Ивелина. Тогава не успях да разговарям с директорката, а оставих полицаите да си свършат работата. Тепърва ще говорим с г-жа Александрова”, каза Милен Стамов.

Кметът разкри и за друг проблем с директорката. Срещу нея имало сигнал в „Икономическа полиция” за злоупотреба с евросредства за ограмотяване на възрастни.


Кметът Милен Стамов обяви, че е недопустимо да се случват подобни неща в училище

„Тези хора са получили сертификати за завършен курс, а не могат да четат и пишат. Как е възможно? За мен това е недопустимо. Органите са уведомени и се провежда проверка”, уточни кметът на с. Зимница.

Директорката на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Галина Александрова призна за агресията в двора на школото, но определи случилото се след това като постановка. Г-жа Александрова подчерта, че ръководи училището от 9 години, но проблемите започнали съвсем отскоро. Причината била, че тя не е местна, а е от Ямбол и други учителки се целели в поста й.

Тя описа битото момиченце като проблемно и хвърли вината върху Ивелина, макар че призна, че при опита да ги разтърват другото момченце ударило и един от учителите. 

„Инцидентът не е неглижиран, тъй като аз веднага извиках ученика в кабинета си. Изпратила съм доклад по случая до началника на РУО, а още на следващия ден се проведе Педагогически съвет, след който двете деца бяха наказани. Дадени са писмени обяснения и пред полицията”, обясни г-жа Александрова.


Галина Александрова уточни, че не е гонила майката, а просто я помолила да изчака, тъй като в този момент имала посещение по случай празник в училището

Директорката призна и за сигнала до „Икономическа полиция”. В рамките на само няколко месеца в школото имало проверки от различни институции във връзка с въпросния проект за ограмотяване. Нередности обаче, по думите й, не са открити.

Директорката има конфликт и с чистачката на училището. Жената дори подала жалба. Според становището на комисия от МОН обаче директорката била атакувана, тъй като между двете имало напрежение, защото по-рано спряла допълнителните средства за раздаване на закуски.

В категории: Разследване


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
18
Коментара по темата
18.
66
05.07.2018 08:07:54
0
0
Купих си 2 два фалшиви нотариални Акта от нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 Айтос....и със тях заблудих и измамих една бедна и болна жена и и взех 9 000лв,но КОСВЕНО за това е виновна и прокурор Милена Стойчева Генчева от РП-Айтос...
от:
milen petrov ([email protected])
дата:
29.06.2018 08:46
до:
[email protected]

Уважаема ,г-жо Главен инспектор на ИВСС-София
защо,прокурор Илиян Пантелеев от РП-Айтос .....след като писменно в РУ на МВР в гр. Айтос съм дал писменни показния какво съм извършил ....сиреч .....ИЗМАМИХ една болна и бедна жена и я измамих като и взех 9000лв и и продадох ид.ч. от втори жилищен етаж на една НЕУЗАКОНЕНА И НЕЗАКОННА къща който е с площ от 106,93кв.м. , а аз я заблудих и измамих и и го продадох благодарение на нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 за напълно ЗАКОННО уж ,че е 120 кв.м. , т.е. с 13,07кв.м получи по-малко жилище без партиди за ТОК и Вода ,защото е НЕЗАКОННО ....дори и НЯМА ПРАВО ДА ГО ПОЛЗВА ПО ЗАКОН /според ЗУТ/....все още не образува ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО .....ако продължава да чака .....накрая ще взема и да и го ЗАПАЛЯ ,нарочно заради АНАРХИЯТА В ПРОКУРАТУРАТА ....и най-вече РП-Айтос.....които не обръщат внимание на ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ при един скандално известен Айтоски нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 с една НЕУЗАКОНЕНА И НЕЗАКОННА КЪЩА с административен адрес Айтос ,ул. Москва №18
Дано да вземете някакво правилно решение.....
17.
Дебила
02.06.2018 15:48:52
2
8
Децата тръгват на училище на 7 години. И ако е отглеждано в семейство, в което се насърчава агресията- учителите са безсилни!
А позицията ти е много удобна- хубаво е да си намираме виновни за грешките- така спим по-дълбоко и спокойно!
16.
до 10
02.06.2018 10:50:16
2
6
Наистена че си дебил.Извън училище родителите са тези ,които отговарят за децата си,а в училището учителите отговарят за здравето и живота им.Зависи все пак в какво училище учиш.Има елитни училища ,където ако се сбиеш и си заминаваш.Но това вече е според умствените възможности на децата.
15.
А училищните 'психолоз'?
02.06.2018 10:41:45
1
3
Ааа, сетих се. Те че кажат, че насилието не се е случило на територията на училището и това не е техен проблем. Че е в двора няма никакво значение. Нали не е в сгтадата. Съвет към пострадалите. Не аи губете врвмето с тезо клатикурци. И училищните 'педагизи, и детска педагогическа стая няма да си мръднат и пръста в ситуацията. За тях е важно собатвеното им споккойствие. Единствено адекватни в такива ситуации са полицаите от най-близкото РПУ. Ако и те не помогнат, ми дайте някой лев на местните мутри. Да ги поотупат малко насилниците. Посое ходи говори, че боя не помагал. Ще станат по-тихи от водата и по-ниски от тревата.
14.
36
02.06.2018 09:54:08
3
10
1.А това, че момичето първо е ударило момчето с юмрук в носа и тя се води на отчет? 2.Къде е бил кмета, когато Мариана е душила до припадък момче в уч.двор.Тогава директорката не е била на работа, значи нямало е нужда от раздухване на случая.3.Всеки ден ако се сборичкват деца - всеки ден ли ще се сменят директорки? ще им свършат протежетата 4.Жалби - долен и подъл начин за саморазправа с интелигентните и можещите хора и сигурен белег за бясна завист, злоба и съзнание за нищожество. Какво ли работи майката , как се грижи за момичето и как го възпитава?
13.
Денко
02.06.2018 08:02:31
3
10
Тъз директорка повече прилича на маман, отколкото на даскал
12.
Зангадор
02.06.2018 07:59:46
2
7
Оставка на директора! То там сигурно има 10 българчета, а тя гости посрещала докато ги бият. Оставка!
11.
знаещ
02.06.2018 00:23:25
7
11
Някой ще обърне ли внимание на серията безобразия на местните властници? То директори не останаха! Разчистват по подобен на описания начин и назначават удобни некадърници.
10.
Мнение на дебил
02.06.2018 00:13:22
8
6
Основно задължение на семействата е да възпитават децата си. Защо това задължение се вменявя на учители и директори!?
9.
Калото
02.06.2018 00:06:13
2
9
Дърт вартбург е директорката. Сменете я. Слажете си нова количка.
8.
Бети
01.06.2018 23:10:48
2
9
Работила съм в училище и много пъти съм виждала агресия и побоища,кръв.И какво им правяха?Отговор:НИЩО!!!!И такива хора ще работят и ще ни управляват след време!
7.
da
01.06.2018 21:07:14
2
10
Те момичетата никога не са виновни, циганчетата също, директорите също не носят отговорност и накрая...сложи етикет end и всичко да приключи. Никой за нищо не е виновен в тази държава.
6.
Gergi
01.06.2018 21:07:10
9
6
Едно време в училище се ебяхме !
Кьде с сьс сьцокласничиките ни , и учителките ни !
Голям кеф беше !
Така се кефех на класната ми !
Супер група праихме !!!
5.
Гочо
01.06.2018 20:54:46
1
0
Едо вгеме стск. Се мнуе
4.
питам се ?
01.06.2018 20:49:02
3
7
Да се оправят - нали се изживяват като педагози.
3.
Ауспух
01.06.2018 20:37:55
1
9
Оставка на директора! Само ревът за запрати пък нищо не правят
2.
Мдаа
01.06.2018 20:35:36
5
8
Искам да плющЪ майката Марияна !!!!
1.
Щерю
01.06.2018 20:24:34
5
14
Оле майкооо Галя е позната на мнооого мъже в Ямбол.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори