×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не върви аз да го казвам, но позициите на Валери Симеонов са много по-близки до СДС, отколкото тези на „Зелените“


Не върви аз да го казвам, но позициите на Валери Симеонов са много по-близки до СДС, отколкото тези на „Зелените“
„Зелените“ са леви – с тях СДС няма как да се коалира, докато с националистите имаме по-близки позиции, казва Костадин Марков
25 Май 2018, Събота, 00:59 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

ДСБ избързаха да се обвържат и няма да им се случат нещата – пак ще се върнем на изходна позиция за преговори, смята зам.-председателят на СДС

След бунта в СДС председателят Божидар Лукарски отстъпи, така че на 7 юли се очаква партията да има нов лидер. В извънпарламентарната десница текат поредни процеси на прегрупиране. Образува се и нова коалиция - „Демократична България“. В СДС пък има настроения за съдружие с националистите и най-вече с НФСБ. Разговаряме по тези теми със зам.-председателя на партията бургазлията Костадин Марков, който преди години беше в конфликт с лидера на НФСБ Валери Симеонов.

- Г-н Марков, макар и в оставка Божидар Лукарски настоява и прогнозира, че СДС ще се коалира с националистите. Вие какво мислите по въпроса?
- Божидар Лукарски не е в оставка – само това да кажа. Няма такова нещо. Има насрочена конференция, а Божидар Лукарски не е подал оставка. Ако беше подал, щеше да има временно изпълняващ лидер на СДС, избран от Националния съвет. Просто има насрочена конференция, а той изразява своето лично мнение и позицията, която ще защитава на конференцията.

- Това означава ли, че той може да остане лидер след 7 юли, когато е конференцията?
- Не, той заяви, че няма да се кандидатира.

- Все пак какво е Вашето мнение – поддържате ли тази линия за коалиция с националистите?
- Аз поддържам линията СДС да извади тази прословута консервативна програма или нека я наречем – консервативно-патриотична. А пък вече кой може да дойде да разговаряме около нея, е Божа работа. Така че нека да извадим първо този документ и да видим тогава с кой би могло да се разговаря. Но категорично не поддържам вариант (за коалиция) с всички националисти.

- Кои изключвате?
- „Атака“ например - то е очеизваждащо, че „Атака“ няма как да се включи в каквато и да било конфигурация със СДС. Това е мое мнение, но мисля, че е и на партията. Тя доказа, че й е останала достатъчна имунна система, така че съм убеден в това. Но пак казвам – да не мислим само за такава коалиция! Консервативната не изключва съюз и с ДСБ.

- Какъв трябва да е профилът на новия лидер на СДС според Вас?
- Интелигентен, с достатъчно опит в политиката, но същевременно и ново лице, за да може да даде някаква сила на партията и аз знам, че ще има такава кандидатура.

- Оформят ли се вече някакви кандидати?
- Оформят се, но те ще си го обявят, когато дойде моментът.

- А Вие лично смятате ли да се кандидатирате?
- Не.

- На митинга против АЕЦ „Белене“, организиран от „Демократична България“, видяхме лидерите на ДБГ, но от СДС като че ли нямаше хора. Защо така?
- А, не сте ме видели. И аз бях там, просто не се вра пред камерите. Позицията ни е една и съща. СДС излезе със специална позиция по повод „Белене“ и изтъкна съответните причини с декларация, че не е хубаво да се възобновява този проект.

- СДС чувствате ли се отхвърлени предвид това, че ДСБ и „Да, България“, а вече и ДБГ странят от вас и като че ли ви нямат доверие?
- Не мисля (смее се). Какво значи да се чувстваш отхвърлен в политиката?! Просто в момента  част от тези партии, които изброихте, са решили, че ще вървят заедно. Лично аз смятам, че СДС няма път в тази посока, в този вид. Със „Зелените“ няма как СДС да е в една конфигурация, с ДЕОС особено пък хич. Така че малко прибързано ми се струва. че ДСБ се обвърза във вариант, при който тепърва ще види, че няма да им се случат нещата така, както очакват и ще се върнем на изходна позиция на преговори. Но на въпроса ви – не, не се чувстваме отхвърлени или с недоверие.

- Добре, но как така със „Зелените“ не може да имате коалиция, а с националистите може?
- Ами то на мен много не ми ходи да го казвам, но например позиции, които чух от Валери Симеонов последните месеци, импонират много повече на нашите хора, отколкото позициите на „Зелените“. Сега ние не можем да сме с тях на една и съща позиция за ситуацията в Трън, за шистовия газ, за съоръженията в Банско – категорично сме на различна позиция. Както и Иван Костов каза – те защитават тези, против които ние сме се борили цял живот. Това е лява политическа сила, няма как. Докато с националистите виждаме по-близки позиции.

В категории: Бургас , Политика


12
Коментара по темата
12.
!
30.05.2018 17:05:02
0
3
Сега ще пробутат съученика му Вълчо Чолаков за кмет на Бургас, с който направиха далаверата за прословутата ограда по турската граница. Защо никой не им търси сметка на тия измамници за фирмите дето внедриха и я строиха?
11.
Moneylaundring
27.05.2018 20:51:13
1
6
Koцемарковски схеми апотеоз и символ на корупция и сливане/срастване в 1 на Мафията с Дьржавата
10.
До Росица ТЕМЕЛКОВА председател на ОСБ
27.05.2018 11:10:35
0
0
Нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 от Айтос

Прави ДОБРОВОЛНИ ДЕЛБИ НА НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ ,но не спазва разпоредбите в закона

В ДЕЛБИТЕ СА УЧАСТВАЛИ ОСВЕН ЗАКОННИТЕ НАСЛЕДНИЦИ И ....ИМОТНАТА ИЗМАМНИЧКА СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА с квоти на собственост дадени и лично от нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 по смисъла на чл .587 ал.1 от ГПК с ФАЛШИВ КОНСТАТИВЕН НОТАРИАЛЕН АКТ СЪЗДАДЕН И НАПИСАН ЛИЧНО ОТ НОТАРИУС БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 в кантората му на 29.07.2010г.


Като е използвал ФАЛШИВИ
СКИЦИ
ДАНЪЧНИ ОЦЕНКИ
РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ *КОЕТО СЕ НАСЛЕДЯВАЛО* но издадено без скпючен договор за ОТСТЪПЕНО ПРАВО НА СТРОЕЖ в съсобствения имот
ЛИЧНА КАРТА
УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ
ФАЛШИВ НОТАРИАЛЕН АКТ
ПРИЗНАВА ШЕСТ НАСЛЕДНИКА ЗА СОБСТВЕНИЦИ НА !!!!! НЕЗАКОННА КЪЩА!!!!! БЕЗ ДА Е ВИДЯЛ СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА *ИМОТНАТА ИЗМАМНИЧКА* В ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА ТОЙ НОТАРИУС БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 Я ПРИЗНАВА ЗА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СОБСТВЕНИК по-наследство с квоти 15/48 ид.части

КОГА ЩЕ БЪДАТ ПРОВЪЗГЛАСЕНИ ЗА НИЩОЖНИ *ИМОТНИТЕ МУ ИЗМАМИ * СИРЕЧ КОНСТАТИВНИЯТ НОТАРИАЛЕН АКТ от 29.07.2010г. и ДОБРОВОЛНИТЕ ДЕЛБИ НА НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ от 24.08.2010г .
ПОНЕЖЕ ЧРЕЗ НЕИСТИНСКИ ДОКУМЕНТИ ....ЗАБЛУДА....И ИЗМАМА.....СА БИЛИ ИЗПОВЯДАНИ лично от Н отариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324. ЗА да може да помогне на *ИМОТНАТА ИЗМАМНИЧКА* СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА ....чрез заблуда....и измама....и НЕИСТИНСКИ ДОКУМЕНТИ д а придобие ПОЛЗВА и ВЛАДЕЕ ЧУЖД НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ с административен адрес АЙТОС ,ул.МОСКВА 18
9.
Отвратена
27.05.2018 10:57:57
0
6
Морал и политическа хигиена, две непознати думи за Марков. До преди години Валери го даде на прокуратурата за честно управление, сега ще влизат в коалиция. Оле майко.
8.
стар седсесар
27.05.2018 10:07:23
1
5
Наистина е страшно жалко , но СДС вече го няма . Вътрешни братоубийтвени войни , омраза ,хулене и обиди ,и от едната и от другата страна в СДС. Та чак до бой на Нац съвет. И как мислиш Динко че НА 7 ЮЛИ ВИЧКО ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ И ЩЕ тръгнем по нов път заедно. И защо си мислим, че НФСБ или други партии ще ни вземат . За какво им сме .Че ние вътре в СДС не се понасяме и не можем да се гледаме, та да пренесем дрязгите си и в нова коалиция.Всичко свърши Динко момчето ми .
7.
Петър
27.05.2018 06:46:20
1
9
СДС и Зелените дълго време бяха в една конфигурация, Марков!
Въобще в Съюза, който оглавявате сте си само Вие! Той вече не е Съюз на Демократични Сили! Няма как да има демокрация с НФСБ, Марков! За това, и СДС, и Вие Марков ще станете История. Да видим в коя конфигурация ще влезете след това?!
6.
кво
26.05.2018 23:11:26
2
9
сдс ,кви нови лидери , аве ,не се ли виждате кви умрели лисици сте от 15 години насам ,ама кльопането не сакате да пускате ,затуй са тия връткиииииии, гювеча търсите
5.
Коки
26.05.2018 16:03:59
2
5
От Коцето Марков и чеп за зеле нестава!Ненаяден пордот!!!
4.
бургазлия
26.05.2018 15:52:06
1
3
тези двамата довчера се плюеха и обиждаха а днес ще стават първи дружки сдс отиде в небитието а нфсб ще последва примера им да не забравяме как симеонов по кабеларката си вадеше далаверите на коцето марков а вече са първи дружки
3.
Мнение
26.05.2018 14:09:36
2
24
Да си признаем честно сте пълен аут и никой неще да чуе за СДС с лица като вас, а картинката в НФСБ е ясна. Гледате как да се съберете в Бургас, че никой не ви иска накуп за грош. Предатели!
2.
*********
26.05.2018 12:58:53
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
Asas
26.05.2018 12:58:38
7
16
Времето на Боко свършва. Идва време за истинските демократи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори