×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна международният фестивал на театъра в Тополовград, вижте шеметното откриване (ВИДЕО)


Започна международният фестивал на театъра в Тополовград, вижте шеметното откриване (ВИДЕО)
Самодейци от Австрия, Канада, Молдова, Сърбия и Украйна ще се борят за приза "Златна камила"
16 Май 2018, Сряда, 08:38 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки и видео: Авторът

Първият спектакъл, който успя искрено да засмее публиката бе "Женско Царство" от Ст. Л. Костов


Тополовград, за поредна 23-та година, се превърна в сцена на престижния Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”. Тазгодишното издание е бъде различно от предходните, тъй като в него, вместо участници от различни държави, актьорските си умения представят българи, живеещи в чужбина. Самодейци от Австрия, Канада, Молдова, Сърбия и Украйна ще се борят за приза "Златна камила".

Събитието на годината, което се провежда в дните преди 24 май – официалният празник на Тополовград, бе открито с мащабно шествие по централната улица на малкия град в полите на Сакар планина. Гости на официалната церемония бяха народният представител от БСП Виолета Желева, депутатът Павел Шопов от Обединени патриоти, зам.-министърът на културата Румен Римитров, Консулът на Генералното консулство на Република България в Одрин – Мюзеян Узунова, Ангел Божинов – зам.-областният управител на Хасково, Христо Христов – кметът на Община Болярово, Ральо Ралев – кмет на район „Северен“ – Пловдив, както и Ерхан Пекан, Месут Чолак и Исмаил Коджакьосе – представители на Община Буюккаръщъран, Турция, с която община Тополовград има много общи междусъседски проекти. Специален гост на събитието бе Дора Кънева – съпругата на покойния велик български актьор Велко Кънев, на чието име е кръстен фестивала.

Шествието под съпровод на българска народна музика, премина по главната улица на града и достигна до централния площад пред сградата Общината. Там гостите и посетителите, след като знамето на фестивала бе издигнато пред Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“, имаха честта да видят уникалните изпълнения на танцовите групи на Тополовград.

В голямата зала с въртяща се сцена на Читалището се събраха близо 300 души, които имаха честта да видят постановката „Женско Царство“ от Ст. Л. Костов, която постави официалното начало на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”. Екипът от самородни таланти на Тополовград, който реализира постановката, е с режисьор великият творец Вълчо Янев, сценографията е на Александрина Игнатова, художник Петко Ятакчиев, музика Димитър Тодоров, осветление Борислав Илиев и суфльор Мария Паскалева.

Жури, ръководено от режисьора Борислав Чакринов, ще отличи най-добрите театрални състави и актьори. На носителя на Голямата награда пък ще бъде връчена статуетката „Златна Камила“, която е дело на известния тополовградски художник Христо Дюлгеров.

Фестивалът ще бъде тържествено закрит на 20 май от 18:30 ч., като тогава Драматичният театър „Адриана Будевска“ – Бургас ще представи спектакъла „Примадони“ от Кен Лудвиг.

Вижте повече от емоцията на самото откриване в нашето видео:


В категории: Животът


3
Коментара по темата
3.
3
17.05.2018 06:46:03
1
0
Нали уж МЕЖДУНАРОДЕН? А после: "вместо участници от различни държави, актьорските си умения представят българи, живеещи в чужбина.". Или е, или не е международен! Сами си противоречие! :)
2.
Павката
17.05.2018 04:00:54
1
1
Най спрелия град с най спрелите хора.... Освен това една топола не видях в Тополовград....Чисто село от градски тип, хората пуцат по центъра с гумени ботуши
1.
Вицология
17.05.2018 00:19:41
1
1
Шеметно откриване...
международeн фестивал на театъра в Тополовград

Това виц ли е?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години
Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори