×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шерпите откриха дреха и шоколад, които може да са на Боян Петров


12 Май 2018, Събота, 22:31 ч.
Източник: бтв

Шерпите стигнаха до Лагер 3, но българският алпинист все още не е открит

Нов етап в издирването на Боян Петров в района на осемхилядника Шиша Пангма. Първи предполагаеми следи от българския алпинист бяха открити днес.

Шерпите и китайските спасители са достигнали пеша около 21 ч. местно време до Трети височинен лагер, където са намерили връхна дреха и шоколад, за които се предполага, че са на Боян Петров.

За съжаление, не са намерили българския алпинист. Заради лошото време и късния час, обходът продължава утре. През следващите 4 дни се очаква прозорец от хубаво време.

Двата хеликоптера, специално оборудвани за работа на голяма надморска височина в разреден въздух, извършиха своите разузнаватени полети.

Те са успели да огледат добре цялото пространство, където се предполага, че може да е Боян Петров, но без резултат.

Утре със сигурност няма да летят хеликоптери, но машините остават в готовност.

„Днес двата хеликоптера летяха върху зоната между Лагер 1, Лагер 2, Лагер 3 и под върха, направиха оглед и много снимки.

Достигнали са до Лагер 3 двама шерпи и двама или трима китайци. Първоначално имаше информация, че е открита палатка, но тя се опроверга. Имало е тениска, но тя със сигурност не е на Боян Петров. Алпинистите са били изморени и са си легнали веднага. Все още няма следа от търсенето. На снимките от хеликоптерите няма следа от Боян.

Утре групата, която е на Лагер 3, ще се опита да изкачи върха, за да може да мине по пътя на Боян и да търси места по пътя му, където би могло да има някакво събитие. В Лагер 2 групата е доста голяма, има и италианци, и ще се опита по-бавно да стигне до Лагер 3, и да потърси встрани от маршрута, който е най-директният до Лагер 3”, заяви за bTV Деян Петков.

Днес двата хеликоптера излетяха от базата в Ниалам рано сутринта, в 7:30 ч. местно време. Екипажите успяха да вдигнат машините над върха Шиша Пангма, достигайки най-високата точка. В спасителната акция по въздух се включи и опитният алпинист Мингма Шерпа.

„Търсихме за него няколко пъти в планината, но не можахме да го открием”, каза той.

По време на полета забелязват съмнителни обекти в близост до Лагер 3.

„Приближихме се, направихме снимки, търсихме и на други места, но не видяхме нищо и се върнахме. Сложихме снимките на лаптопа, увеличихме, но за съжаление обектите не бяха резултат от човешка дейност, а скали. Направихме най-доброто, което беше възможно днес, защото времето беше много ясно – ветровито, но ясно. Можехме да видим всяко камъче. Огледахме всичко – по склоновете и лагерите – от горе, отстрани, от всякъде.

Междувременно шерпите и китайските спасители достигат до Втори лагер.

„Разкопали са много внимателно и самите палатки и отстрани. Търсили са признак, че той е минавал оттам, но за съжаление всичко сочи, че той не е бил във Втори лагер в нито един момент, в никакъв момент след 3 май”, съобщи Деян Петков, член на екипа на Боян Петров в България.

Част от групата е продължила нагоре към Лагер 3.
Стигнали са дотам след 13-часово катерене и в първия момент им се е сторило, че са намерили палатка, но се е оказало фланелка, съобщи от Непал Кирил Петков.

Целта им е да прекарат нощта там и да се опитат да намерят следи от Боян Петров в скалния пояс наоколо.

Операция по въздух утре обаче няма да има, тъй като спасителите планират да с изкатерят до върха и хеликоптери биха застрашили живота им. Машините са в Катманду и са в готовност да излетят отново при нужда. Те могат да стигнат до върха за 50 минути.

Във „Фейсбук” жената на Боян Петров Радослава Ненова благодари за подкрепата и повтори  пожелание, което получила: „Нека Боян изкачи най-високия си връх, този надолу”.

Акцията продължава и утре. Спасителите ще изминат целия път, който Боян Петров е заявил, че ще следва. От върха те отново ще огледат терена и ще направят всичко възможно да забележат алпиниста или следа от него.


В категории: Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
2
Коментара по темата
2.
забавно
12.05.2018 20:50:58
13
4
Какво всеки тръби за тоз глупак да не би да е от национално значение, толкоз средства пръснаха да търсят някъв селяк, дето сам се е набил да ходи в планината, ми оставете го да мре и да дайте парите на деца със здравословни проблеми, дето найстина имат нужда хората.
1.
България
12.05.2018 19:46:33
2
13
Дано го намерят жив и здрав , много готин човек
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори