×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Табаков напуска групата на Реформаторския блок


Живко Табаков напуска групата на Реформаторския блок
Живко Табаков показва подписката срещу въвеждането на Зелената зона през уикенда. В нея се подписаха над 13 хил.души
23 Април 2018, Понеделник, 09:18 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Общинският съветник намекна, че може да напусне и поста председател на Комисията на туризъм

Общинският лидер на Движение България на гражданите в Бургас Живко Табаков ще напусне групата на Реформаторския блок в местния парламент. Това съобщи самият той на извънредна пресконференция, която Флагман.бг предава на живо (ВИЖ ТУК).

Табаков бе категоричен, че до края на седмицата ще подаде заявление, за да стане независим общински съветник, защото чашата на търпението вече е преляла, подчерта той.

Основният му мотив за отцепването от групата на Реформаторите е, че от една страна не е получил подкрепа на колегите си от Блока, които често предпочитали да гласуват с мнозинството на ГЕРБ, а другата - че на национално ниво ДБГ се дистанцира от Реформаторския блок.

Окончателното решение Табаков е взел след последния съвет на местния парламент, на която към групата на Блока бе прешит Петко Стамболиев – общински съветник от ромската ТП Солидарност. Според Табаков с това окончателно бил подменен генезисът на дясната коалиция.

Както Флагман.бг писа, Стамболиев - влиятелен бизнесмен от Бургас стана част от групата на Реформаторите, за да може дори и при евентуално напускане на Табаков тя да може да функционира и да има пет общински съветници, което ще им позволи да излъчат зам.-председател на парламента и имат председател на постоянна комисия.

„За тях важното е не е да провеждат политики, а да останат на масата, на която се вземат важните решения“, допълни Живко Табаков.

Той анонсира, че е възможно да подаде оставка и като председател на Постоянната комисия по туризъм, защото бил разочарован от липсата на ясни политики в този ресор. "Никога не съм се борил за постове, няма и сега да го правя", категоричен бе Табаков.

Малкоизвестен факт е, че той можеше да остане като експертна фигура в екипа на настоящия министър на туризма Николина Ангелкова и през този мандат, но напусна, защото ДБГ не е част от това управление.

Очаквайте подробности след малко във Флагман.бг!

Вижте видео от цялата пресконференция: 


В категории: Политика


8
Коментара
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
8
Коментара по темата
8.
разгеле
24.04.2018 12:24:30
0
1
Разгеле, време беше. Сега ли го разбра, че Жорко, Тошко и Мирко дават мило и драго само и само да са на софрата. Много показателна е реакцията на последния от изнесения материал преди известно време, когато беше подменен протокол на Обс.
7.
aza
23.04.2018 15:54:01
0
4
da se maha toq gniaz, edin nekudarnik po malko v obshtinata.
6.
11
23.04.2018 14:34:23
0
6
И какво ни интересува нас простосмъртните, това кой, къде и как ... пълна глупост е тая статия
5.
Ирод
23.04.2018 13:38:43
3
7
Флагман - на тези неща трябва да пише "Платена публикация" и "Реклама". Иначе е тъпо :-)

Става досадно 2-3 пъти в седмицата да му пробутвате предизборните простотии... Колкото и да се напъва няма да го изберем за кмет - не става!
4.
Пешо кура
23.04.2018 13:27:09
3
5
Който тръгва срещу кмета и ГРОБ далече нестига , за голямо съжаление
3.
До Балкантурист
23.04.2018 12:58:50
6
3
Прочети правилнока на Общински съвет Бургас за да разбереш, че да бъдеш председател на комисия не е необходимо да си член на група. Достйно решение!
2.
Балкантурист
23.04.2018 12:49:21
2
12
Табаков ще напусне комисията по туризъм защото такъв е правилника на Общ.съвет , а не защото той иска.Като "независим" той не може да оглавява постоянна комисия по правилник.Иначе от космоса си личи ,че момчето е петимно за всякакви постове , важно е да се води някъде началник.
1.
gradski
23.04.2018 12:30:32
2
17
Не е ли по-правилно да излезе от ОС? Все пак е гласувано за партия а не за него.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Знаете ли кои са ОМО „Илинден” и как реагират нашите управляващи на новоизбраните управляващи в РСМ Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено
Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори