×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ)


Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ)
Хората си тръгнаха с олекнала душа, заредени с вяра, надежда и любов
16 Април 2018, Вторник, 00:02 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Силата на водата, извираща от скалата, е най-голяма именно в неделя след Възкресение


Тракийското скално оброчище Индипасха в сърцето на Природен парк "Странджа" и тази година събра хиляди вярващи седмица след Великден. Мистичната местност се намира в землището на село Сливарово и съчетава в себе си красотата на природата и вярата.

Силата на водата е най-голяма именно в неделя след Възкресение. Затова и тази година хиляди местни и поклонници от цялата страна посетиха Индипасха в този ден.



Опашки от чакащи да си налеят от целебната вода се образуваха още от ранни зори. Хората измиваха лицата си, отпиваха на глътки от вълшебната вода, после палеха свещичка и се молеха за здраве. И си тръгнаха с олекнала душа, заредени с вяра, надежда и любов.

А топлото слънчево време позволи на всички, посетили Индипасха, да направят разходки из магичната Странджа планина.



В категории: Малко Търново


15
Коментара по темата
15.
ЗУРЛА
22.05.2018 20:16:34
1
1
ИСКАМ ЛЯК ЗА РЪБАЛКА, ЩЕ ПИЯ БАБА ЕДНО ЛУКМАРО, МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ СТОИЛОВО
14.
рахим карадая шмайзера
21.05.2018 08:43:28
0
1
Вчера в 23.23 часа навърших дваесе и пет. Но понеже съм си прос като гладен кос, та се усещах като на дваесе и една. И се почувствах длъжен се почерпа, после вас. Така хитрата кака с двата крака кацна в батака. Щото си мисли, че като знае датата, първа ще сяда на масата. Ама часът е важен, часът. Което ми достави шанса пак да я финтирам с една петифурка, която й промуших между краката под учудения й поглед. И “Голллл!“
Благодаря за поздравленията и пожеланията. Скромна почерпка все пак ще има.Крушкув,готви масата,идваме.Събрах две кофи с лед и сега ти ги нося,да напълниш фризера. Зер, зян да не става природния продукт. При следващото пребиваване при теб в евруто, мое да ми се обадиш, без да се товариш с притеснения, свързани с главоболие - било от пиене, било от това, че ще ти надуя главата с приказки за познати числа.
Наздраве!

П.П. Ся са присетих, че и за друго мое да се ползва леда, ама ти си, таковата, болнаф, та не знам ...
13.
*********
19.05.2018 06:44:57
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
12.
bas59
30.04.2018 13:23:52
0
1
НК:

-"Чл. 129. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до шест години."
11.
ц с
29.04.2018 10:47:08
0
1
Е тая информация чаках! Благодаря ви сърдечно флагмъни! Сега ,ако ни кажете и нещо на стария вол за дядо му еша си няма да имате.Направо сте за Пулицър и то немедлено.
10.
до6
17.04.2018 22:28:27
0
3
аз остаих празно дипломатическо куфарче след 1/2 час го отворих и беше пьлно с грьцки тетрадрахми с образ на Ал.Велики тракииски бронзови монети и турски златни пендаро-алтьни с дупки в горния краи
Колегата остави портфел gucci след 20 мин бе пьлен с Швеицарски франкове па4ка от500 Е и датски крони
А 1 АИТИ специалист остави 3 флашки и след 1час бяха фрашкани с биткоини
9.
Борис С.
17.04.2018 19:03:25
1
0
Опознай Родината в Facebook правят походи из Странджа
8.
Я
17.04.2018 18:26:02
0
2
Готино место трябва да го посетите .ако не ви помогне -то и няма да ви навреди .
7.
До Живко
17.04.2018 14:35:49
0
4
Никой не ти взема пари там. Е, има организиран транспорт, трябва да си платиш пътя... Няма кой да ти го плати.И с кола да отидеш пак слагаш бензин....
6.
Ники
17.04.2018 12:41:24
3
5
Аз си оставих телефона на камъка и батерията ми се зареди. Със сигурност има някаква енергия. Необяснимо е преживяването.
5.
смирен
17.04.2018 10:14:45
3
15
Там трябва да го посещават хора, които са смирени и силно вярват в чудесата на Природата. А, като гледам, повечето са консуматори отишли да напълнят двулитрови шищета и петлитрови туби от целебната вода, да ядат и да пият и да след това да се хвалят пред приятелите си ... А на някой направи ли му впечатление, че Странджа вече не е тази, която беше ?! Че Странджа е вагабонтски изсечена и ниКОЙ не се наема да спре това престъпление... В същото това време от Регионалната Дирекция по горите Бургас се надпреварват в ПР-ските си акции да засаждат фиданки по дворовете на училища и детски градини. Безсрамници !
4.
Ivan
17.04.2018 09:34:10
2
4
Аз ходих и имах болки в коляното от една седмица,вечерта болките бяха изчезнали,може да неви се вярва но за мен е истина
3.
Живко
17.04.2018 09:26:09
3
5
Там се карат групи и им се взимат пари ама ,които взима пари и го е направил с цел забогатиаване щте му се случи нещо лошо
2.
me
17.04.2018 09:07:40
2
14
А пък християни да обикалят тракийско скално оброчище за лековите вода за Великден е меко казано абсурдно. Лековита, ОК, ама нерде траки, нерде Великден.
1.
*********
17.04.2018 08:16:19
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 На 17 май е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Прогноза за неделя - 12 май 2024 г.  Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж В народната представа се свързва с много по-древни езически повелители на небесните летни бури – град, дъжд, огнена стихия Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки
24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори