×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Русия ликува, че няма да гоним техни дипломати, Западът припомня, че братушките са ни освободили


Русия ликува, че няма да гоним техни дипломати, Западът припомня, че братушките са ни освободили
Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред Ройтерс, че „в правителството има про-руско лоби“
Ключови думи: Борисов, Русия, медии
30 Март 2018, Петък, 11:54 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Министерски съвет

България реши да не гони руски дипломати за разлика от останалите стран-членки на ЕС и НАТО

Новината, която премиерът Бойко Борисов обяви, че България няма да гони руски дипломати заради случая с отравянето на агент Сергей Скрипал, вече гърми по руските и световните медии.

Руските сайтове коментират със задоволство решението на страната, като подробно описват думите на премиера, че България е решила да поддържа комуникацията с Русия като страна, председателсваща Европейския съвет, както го е направила с Турция.

В същото време обаче английските медии вече описаха българската новина подробно без отенъци, не не пропускат да припомнят, че страната ни е била освободена именно от Русия от турско владичество.

Reuters припомня, че призивите към България да изгони руски дипломати се сблъскаха със сериозна опозиция и от правителството, и от опозицията.

Агенцията отбелязва, че страната е освободена от османско владичество именно от Русия и че е била един от най-верните съюзници на Съветския съюз по време на Студената война.

В статията е написано също, че България е изцяло зависима от руския газ, руското военно оборудване и доходите от руските туристи, както и че народът на България има силна връзка с Русия, посредством православното християнство и кирилицата.

Пред Ройтерс има коментар по въпроса и на вицепремиера Томислав Дончев, който казва, че „България има нужда от повече време, за да реши дали да последва своите съюзници от ЕС и НАТО в гоненето на руски дипломати заради случая „Скрипал“ и има про-руско лоби в правителството си”.

„Политическата ситуация в България е такава, че подобни решения трябва да се вземат на базата на консенсус, а част от управляващата коалиция и по-голямата част от опозицията смятат, че трябва да се поддържат добри отношения с Русия. В момента, за добро или лошо, няма такъв консенсус“, констатира българският вицепремиер.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов извика спешно посланика си в Москва Бойко Коцев, след като 28 страни решиха да изгонят руски дипломати заради случая Скрипал.

Днес обаче официалното решение е, че ние сме солидарни с Великобритания, но нямаме намерение да гоним руски дипломати.

Така ние сме една от малкото страни-членки на ЕС и НАТО, включително САЩ, които изгониха десетки руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания, която обяви, че Русия е замесена в отравянето на агента Скрипал.

В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
Ротшилд
30.03.2018 21:39:45
2
3
От какъв зор трябва да сме солидарни с Великобритания и да гоним руски дипломати?!?Същата тази Великобритания заради, която България е страдала толкова много през годините, не без участието и на продажните ни политици. Сега за тези, които следят добре действията на ЕС, Великобритания и САЩ, знаят че е много вероятно от цялата работа пак да ние да сме най-ощетени. Защото господата в Брюксел едва ли ще оставят нещата без последствия за България. Не е изключен сценарии, в който да има атентат на наша територия. Или нещо друго, което ще промени статуквото в управляващата коалиция.
15.
До...ДАНС-София....питайте....
30.03.2018 21:18:35
3
0
1.Васил ЕДРЕВ -Кмет на Айтос
2.Милена Стойчева-ГЕНЧЕВА-Председател на РП-Айтос
3.Елгина ЧАЛЪМОВА-Окръжен прокурор
4.Емил ХРИСТОВ-Апелативен прокурор

Имат ли "БЪДЕЩЕ" ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ в ОБЩИНА АЙТОС на СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА,но при нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 Айтос

Но с фалшиви:
ЛИЧНА КАРТА,СКИЦА,ДАНЪЧНА ОЦЕНКА,УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ,РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ и СЪМНИТЕЛЕН НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА СОБСТВЕНОСТ
14.
комунист - родоотстъпник
30.03.2018 20:37:54
7
3
"Русия ликува, че няма да гоним техни дипломати"

Наистина голям позор! Мурзилките са паднали толкова ниско, че не се радват, а направо ликуват, че България се е смилила на тях и не гони някой от професионалните им шпиони. Жалка история!
По повод събитието в Кремъл дават банкет на който ще има одеколон "Тройной" и лосион за вана на корем. Шишарките също ще са в изобилие, няма как - Русия ликува, че България се смири и не ги срита...
13.
Бургазлия
30.03.2018 20:18:29
2
1
Не само в ЕС, но и в НАТО!
12.
Българин
30.03.2018 20:16:36
6
4
Буда, сидеров и корнелия са руски троянски коне в ЕС!
11.
Европейския Турчин Мюсюлманин
30.03.2018 18:58:46
2
4
Не обича руснака
10.
Шенген
30.03.2018 18:54:49
6
8
Ето защо за Българите няма да има ШЕНГЕН
9.
дядо
30.03.2018 18:45:52
5
7
Малеййй,много натовски джендъри акали под статията бе тцтццт
8.
М.
30.03.2018 18:21:35
4
7
Така,ние много обичаме,да папкаме паричките от Европата,ама слушкаме и какво,ще ни кажат от МОСКВА.Много добра актьорска игра достойна,за Оскар
7.
Aaaaa
30.03.2018 18:06:55
2
8
Ами уби*ците си го казаха - отказваме се, защото ще загубим властта, иначе ние сме зад НАТО, ама гласоподавателите не са. Затова вероятно от сегашното трето място по смъртност в света ще станем на второ място догодина, заради отмъщението на тия изр*ди
6.
Не е вярно
30.03.2018 17:48:44
9
15
Борисов среща съпротивата на почти целият български народ,който обича руският народ.Ако бяха изгонили руският консул,щеше да има протести и падане на това правителство!
5.
Truth
30.03.2018 17:37:54
4
15
Причината за това решение на Бочко НЕ е любов към Русия, нито стремеж да защити правдата, защото наистина нищо не е доказано. Тия неща за първо сигналния Борисов не означават нищо и не те са водещи за последното му решение. Истината е само една и тя е, че Путин има стабилни доказателства за престъпления извършени от премиера_пожарникар и при тази екстремална ситуация не би се колебал да ги покаже пред Света !
4.
Панделка
30.03.2018 16:32:55
8
19
Браво г-н Борисов!
3.
...
30.03.2018 16:16:14
16
18
България има силна връзка с Русия, посредством православното християнство и кирилицата.
=========

И двете са ги получили от нас! С нищо не сме им длъжни!
2.
az
30.03.2018 15:44:08
3
7
И аз не хванах смисъл от изречението.
1.
До Антония
30.03.2018 15:16:48
4
23
"Така ние СМЕ една от малкото страни-членки на ЕС и НАТО, включително САЩ, които изгониха десетки руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания, която обяви, че Русия е замесена в отравянето на агента Скрипал"

Последно: Гоним или не? Или и ти си завършила БСУ????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори