×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Покъртителна история! Отнеха 11-те деца на многодетно българско семейство


28 Март 2018, Сряда, 16:01 ч.

За децата нямало достатъчно храна, хигиената била много лоша, а условията в дома на Ивелина и Красимир - мизерни


Социалните служби са отнели 11-те деца на русенците Ивелина Зартова и Красимир Тодоров. Родителите твърдят, че синовете и дъщерите им са взети несправедливо, предава Канал 3. Двамата живеят на семейни начала от 19 години, като през годините им се раждат 13 деца. 

През 2014 г. готварската печка пада върху 3-годишния им син Мартин. Момченцето умира на място. Тогава заключението на социалните служби е, че става дума за нелеп инцидент.  През 2017 г. обаче умира и 40-дневната им дъщеря Любомира. В съобщението за смърт една от причините е недохранване, но причината за него към момента все още не е изяснена. Пет месеца по-късно Окръжната прокуратура в Русе образува досъдебно производство и възлага на следствието да разследва смъртта и на двете деца. Разпитите продължават вече осем месеца.

Съмненията са както за небрежност от страна на родителите, така и за лекарска немарливост, проявена от личния лекар на децата. 

През последните месеци многодетното семейство живее в къща под наем в Русе, но на 28 януари тази година в нея избухва пожар и то остава без дом. Малко по-късно социалните служители извеждат 11-те деца от семейството, като заявяват, че те са постоянно неглижирани от родителите, които не полагат достатъчно грижи за тях.

За децата нямало достатъчно храна, хигиената била много лоша, а условията в дома на Ивелина и Красимир - мизерни. Родителите обаче са категорични, че си гледат децата добре и се справят с грижите, въпреки че работи само бащата, предава Блиц.

"Толкова години сме ги гледали и без помощта на социалните. Работя като шофьор в русенска фирма, а жена ми взима детски. Справяме се. Искаме да се грижим за децата си. Ние искахме голямо семейство, а и съпругата ми не искаше да прави аборти", каза пред Нова телевизия Красимир Тодоров. 

Началникът на отдел "Закрила на детето" в Русе Милена Неделчева обясни, че децата са изведени, защото постоянно са неглижирани и оставяни сами.

"При едно от домашните посещения беше установено, че две от децата си играят с горящ огън. Бяха отворили вратичката на печката. Освен това имат паразити, в жилището няма легла за всички деца, нито място, където да учат", допълни Неделчева.

В категории: Животът


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
до 1
28.03.2018 19:51:39
0
0
Ама те ромите така правят, дават си децата в приемни семейства, гледа им ги държавата, не дават разрешение за осиновяване и като поотрасне си го вземат обратно.
6.
до всички медии
28.03.2018 19:48:54
0
1
Най-голямата далавера е да ти вземат детето и да го дадат в приемно семейство. Приемното семейство взема веднъж заплата, пари за консумативи и още помощи. Да раждат ромките, а за други е бизнес. А за моите деца 85лв. Е, това е държава. 11 деца 11 приемни семейства по 800лв на семейството и после ще се оправи БГ, но друг път.
5.
OMG
28.03.2018 15:45:57
0
4
Ако имахме адекватни социални служби и общински отдели, нямаше да се стига до такива крайни действия - отнемане на деца от родители, които все пак се стараят да се грижат за децата си. Защо социалните не посетят циганските гета с незаконните постройки, където живеят по 4-5 семейства с по 4-5 деца в мизерни битови условия и без подходяща или липсваща канализация и друга инфраструктора ?!
4.
Таня
28.03.2018 15:36:10
0
3
Не и се правеха аборти - егати, за спирала някой да ги образова
3.
компир
28.03.2018 14:53:18
0
5
Помните ли Компирката..., някой да и взе децата!!???
2.
me
28.03.2018 14:48:03
0
14
Ами дайте им парите дето ще ги давате на приемните бе!!! Бахти държавата умряла!
1.
kiko
28.03.2018 14:34:56
0
14
Ами отнемайте и на мангалите, но как да влязат социалните там! По-добре си е да гушнеш рушвета от циганина и да си затвориш очичките, но от българите-само дране и помпане на мускули.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори