×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството удари рамо на Пеевски за медийната спекулация


Правителството удари рамо на Пеевски за медийната спекулация
Кабинетът създаде работна група, която да направи законодателни промени
28 Февруари 2018, Сряда, 11:05 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

В 14-дневен срок ще бъде сезирана КЗК, която да прави анализ на медийната среда 

След депутата от ДПС и издател на медиите Телеграф, Монитор и Политика Делян Пеевски и правителството се зае да изяснява собствеността на медиите.

Пеевски внесе законопроект за изменение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.

Законопроектът предвижда да се разкрие крайния собственик на доставчика на съответната медийна услуга и източниците му на финансиране

По действащия закон се изисква всяко печатно издание да съобщи собственика си в началото на всяка календарна година, а информацията се вписва в регистър. Така че законопроектът на Пеевски е насочен основно към сайтовете, които обаче са с неясни собственици.

Днес правителството прие решение, според което се създава работна група, която да изготви промени в действащото законодателство относно собствеността и финансирането на медиите в страната и тяхното разпространение.

Работната група трябва да предложи ясен механизъм за разкриване на крайния собственик на доставчика на съответната медийна услуга и източниците му на финансиране, отговорния държавен орган, който ще прилага механизма, както и размера на санкциите, в случай на неизпълнение на задълженията на адресатите на законопроекта.

Групата трябва да предложи също законово допустим начин за сезиране от компетентен държавен орган на Комисията за защита на конкуренцията и да регламентира задължение на КЗК за периодично изготвяне на секторни анализи на медийния пазар в страната, обхващащи всички медии. В случай, че Комисията установи, че конкуренцията на медийния пазар е ограничена или нарушена, да бъде създаден механизъм за нейното възстановяване.

В работната група по изготвянето на законодателните промени ще бъдат включени министърът на икономиката Емил Караниколов, на финансите Владислав Горанов и на културата Боил Банов и определени от тях експерти.

На работната група се възлага в 14-дневен срок от приемането на това решение обосновано и мотивирано да сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за извършване на секторен анализ на медийния пазар в страната, при който да се изследват неговите характеристики и структура, участниците, степента на пазарна концентрация, динамиката в сектора, нормативната уредба, саморегулациите и да бъдат направени изводи за състоянието на конкурентната среда.

Редакционният екип на Флагман се бори от години всички собственици на медии да излязат наяве, но не за оправдаване на нарочни цели. 

В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
хахаха голям СМЯХ ама много ГОЛЯМ
28.02.2018 14:08:40
1
9
БЪРЗО В 14 ДНЕВЕН СРОК ДА СПРЕМ КРАНЧЕТО НА МЕДИИТЕ КОИТО НЕ МОЖЕМ ДА КУПИМ !!!!!!!
5.
хахаха голям СМЯХ ама много ГОЛЯМ
28.02.2018 14:08:40
1
5
БЪРЗО В 14 ДНЕВЕН СРОК ДА СПРЕМ КРАНЧЕТО НА МЕДИИТЕ КОИТО НЕ МОЖЕМ ДА КУПИМ !!!!!!!
4.
до 1 абе сър РОБЪТ
28.02.2018 14:07:52
3
2
ясно е че си ЛОРД щото не си пиеш хапчетата РЕДОВНО.А единствения начин за това е д–р САЯН ДА ТЕ ПРИБЕРЕ //ама как като се криеш зад чужди САМОЛИЧНОСТИ –ХИТРЕЦ НИЕДЕН//
3.
Е
28.02.2018 14:04:30
1
3
Можеше да разискват за липсата на самолети Бургас София.... или за глупавите счупени автобуси без интернет и тоалетни
2.
Р
28.02.2018 14:02:49
7
1
Не смятам че Пути ще си разкрие лесно картите защото той трови чрез политическите партии БСП но най вече чрез енергийните и нефтени компании.
Така че утре ако Лукойл плати и на коя да е медия подкуп от Путлерче, хората ще четат фалшиви новини и дори собственика на медията няма да знае какви глупости четат хората.
Затова много по важно от медията е да има евтини книги, да може хората да четат на Английски и да може да имаме чужденци при нас за да ни информират за света.

Но пак си губим времето.
Истината е че сме некадърни и слаби мислители.
Жените са специално доста непредпреимчиви и разлигавени. Да кажем смачкани.

Досега трябваше всички училища да са частни за да може хората да изучават истински занаяти - тоест технология.

Досега трябваше да привличаме инвестиции а глупавоте паметници като Альошата пречат и плашат.

Досега трябваше да имаме евтини полети и автобуси до целия свят и яхти и параходи и влакове.

А всъщност ние дори не можем да държим тротоарите свободни от коли. Това показва нивото на управлението.
1.
хахаха голям СМЯХ ама много ГОЛЯМ
28.02.2018 14:00:02
0
10
БЪРЗО В 14 ДНЕВЕН СРОК ДА СПРЕМ КРАНЧЕТО НА МЕДИИТЕ КОИТО НЕ МОЖЕМ ДА КУПИМ !!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори