×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Онлайн предприемач ни учи как да използваме Facebook за бизнес


Онлайн предприемач ни учи как да използваме Facebook за бизнес
Стилиян Запорожанов е онлайн експерт, специалист в дигиталните медии и разработването на брандове в социалните мрежи
24 Февруари 2018, Събота, 14:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Единственото сигурно нещо в онлайн бизнеса, е промяната. Това, което знаем, прилагаме и работи днес, не означава, че ще работи и утре, казва Стилиян Запорожанов

Експертът по онлайн маркетинг Стилиян Запорожанов идва в Бургас. На 2-и март в експоцентър "Флора" той ще изнесе лекция на тема: "Фейсбук за бизнес".

Запорожанов е посветил последните си 7 години на развитието на различни проекти в онлайн пространството.

Както сам споделя, наричан е по какъв ли не начин: онлайн предприемач, Facebook експерт, Маркетинг консултант, Facebook лектор и какво ли още не, но се определя за маркетинг ентусиаст и онлайн предприемач. Биографията му е впечатляваща - от блогър през ръководител на мултимилионна компания до лектор.


-Г-н Запорожанов, развивате един непознат за много българи пазар - онлайн маркетинга. Разкажете ни малко повече за това как всичко започна и какво те доведе до тук?

- С маркетинга всичко започна преди 7 години, когато станах стажант-блогър в една от най-посещаваните маркетинг медии по онова време. Тогава започнах да пиша статии на бизнес и маркетинг тематика, като в 80% от случаите превеждах на български какво са казвали международни експерти. Бях пленен от маркетинга и започнах да пиша собствени статии. След това те забелязани от близък приятел, който ме препоръча на своя шеф, тъй като търсеха човек със знания за своя маркетинг отдел. Така преди 6 години оглавих маркетинг отдела на сегашната мултимионна технологична компания pCloud. В рамките на 1 година развивахме проекта, а аз бях първият човек в екипа по маркетинг.

-А защо напуснахте?

-В рамките тази една година придобих доста опит и започнах да се замислям дали мога да създам нещо свое, където да прилагам знанията си, а да не работя за други хора. Оказа се, че може и с моя брат Мирослав създадохме нашата дигитална маркетинг агенция Zapomedia. Това разбира се, се случи докато още работех за pCloud и така след не дълго време, бях уволнен, заради това, че фокусът ми е върху свой собствен проект, а не върху фирмата, в която бях назначен.

От тогава до сега според мен Zapomedia изгради авторитетно име в маркетинг средите, като сме работили и помагали с маркетинг на хора като най-известния фитнес модел в света Лазар Ангелов, Наталия Кобилкина, Юли Тонки и други големи брандове в България и чужбина в сектора на онлайн търговията.

-Действително доста знания и опит, за да си работил с тези известни личности. Как се случи, че пожела да започнеш да споделят тези знания? Не те ли е страх, че някой ще копира това, което знаеш и ще го приложи срещу теб?

-През тези 7 години научих доста неща, както теоретично, така и практически. Разбрах най-важното -   единственото сигурно нещо в онлайн бизнеса, е промяната. Това, което знаем, прилагаме и работи днес, не означава, че ще работи и утре. Заради това маркетинг специалистите постоянно се развиваме, следим новите тенденции и дори да ги създаваме сами. Работих с тези известни личности и брандове, защото може би те видяха мен и нашия екип като хора, новатори, готови да създават нови неща на пазара, а не чакат да копират някой. Реално ние не сме измислили топлата вода. Ние също копираме много стратегии от Щатите, но ги адаптираме посредством народопсихологията и нуждите на българския народ.

Цялото това знание, което съм придобил, дойде след много грешки и успехи, много изхарчени и изкарани пари от Facebook реклама. И като човек, който иска да помага на другите, реших, че е логично да започна да споделям това знание с другите хора, които имат нужда от тях.

Винаги съм се възхищавал на хора, които имат практически опит, много знания и не ги е страх да ги споделят с другите. Има много опитни и успешни хора, които никога няма да споделят това свое знание поради много причини - или нямат желание, или се страхуват някой да не им вземе хляба или искат, но не умеят да предадат своите знания по разбираем начин на аудиторията.

Аз не смятам себе си за най-добър в каквото и да било. Смятам, че имам някакъв опит, харизма и умения да споделям на разбираем език своите знания. Винаги оставям проектите и резултатите, които постигам аз и моите клиенти, да говорят това аз кой съм и какъв съм.

А относно това дали се страхувам някой да открадне моите знания и да ги приложи срещу мен? Не, не се страхувам. Вече много хора го направиха и не ми прави впечатление. Ако сега влезнете във Facebook, ще видите, че сигурно над 100 души са  започнали да правят подобни обучения на моите.

Мен това не ме притеснява, тъй като тези обучения на са моя основен бизнес, а и допълнително се успокоявам, че тези хора първо са се учили при мен на мои обучения и след това взимат моите материали и надграждат над тях. Това може само да ме ласкае. Хората сами ще преценят при кой да отидат на обучение.

-През последната 2017 г при теб се случиха доста интересни неща - първо беше поканен в Естония да консултираш най-голямата фармацевтична компания, а после организира първата в България Facebook Бизнес Конференция. Разкажи ни малко повече за тези инициативи?

- Да, наистина 2017г беше изключителна силна за мен в лично отношение. Всичко, което постигнах през последните години, се натрупа и това даде своя резултат. Бях поканен в Естония да консултирам Pfizer. От тяхната обратна връзка разбрах, че са били много впечатлени от многото хора, които са били на мои обучения - през последните 2 години минаха над 1,000 души. След допълнителни лични срещи разбрахме как мога да съм им полезен и си стиснахме ръцете. И така се случи случката с Pfizer.

-А относно организирането на първата Facebook конференция в България?

Винаги съм искал да бъда първи в състезанията, които водя. Те най-вече са със самия мен и от години ми беше мечта да организирам или участвам в подобно мероприятие.

Конференцията мина много успешно - дойдоха 350 души, от които 60% собственици на бизнес и 40% маркетинг специалисти, което за мен е впечатляващо. Това означава, че част от бизнесът е осъзнал нуждата и ефекта на Facebook в тяхната екосистема. Смятам, че хората и бизнесът все повече и повече ще се развива в тази насока.

Facebook конференцията беше в София. В Бургас подобни инициативи са по-малко срещани. За това ли за втори път ни гостуваш в Бургас и организираш обучение за Facebook?

-Наистина, повечето бизнес и маркетинг конференции се организират в столицата, но това не означава, че трябва да се случват там. България е малка страна и за 3 часа може да се стигне от София до Бургас. Разстоянието не е причина подобни обучения да не се случват. Според мен по-скоро организаторите не виждат финансов мотив да организират подобни събития, тъй като колкото по-висока е цената, толкова по-малък ще бъде интереса. Няма какво да крием - стандартът на живот в София е по-различен от този в Бургас.

Но мен не ме блазни финансовата част. Обученията не ги правя, за да спечеля пари, а по-скоро с цел изграждане на бранд и помагане на хората и бизнесите в другите градове. Парите си ги изкарвам от другите проекти и именно за това сме пуснали толкова ниска цена на билетите за предстоящото Facebook обучение на 2-ри Март. Двоен билет струва 60лв, което означава, че 2-ма души (по 30лв./човек) могат да присъстват на моето обучение и да чуят моите практически съвети, трупани през годините. Ако някой попита защо не правя тези обучения безплатно и искам пари? Ще кажа, че все пак има организационни разходи като разход за зала, за реклама и за екип, който се грижи хората да са доволни.



В категории: Бизнес


1
Коментара
Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 2
1
Коментара по темата
1.
Ес
24.02.2018 18:04:02
1
6
Пич добре обаче играта е направена вече и цените са високи. Никой не чете реклами на Фейса.
По добре учи хората как може те да създават нетуъркс и да строят рекламни системи върху тях че защо тряба да използваме на Фейса глупостите.
Вече Фейса е отминала работа.
Хората разбраха че връзката с човека е най важна и се научиха как да игнорират рекламите.
Мисля че си закъснял.
А за младите които четат тази статия няма по добра практика от програмирането не от готованкването.

Само да добавя Бургас София е 6 часа със автобус и няма тоалетна и интернет. Ужас. Стискаш се там докато Общината се прави че не вижда.
Няма и самолети вече Бургас София, рядко ще намериш достъпен полет.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори