×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са най-активните бургаски депутати и кои - най-големите лентяи (статистика)


Кои са най-активните бургаски депутати и кои - най-големите лентяи (статистика)
Ангел Исаев (вдясно на централната снимка) има най-малко инициативи, Христиан Митев (долу вляво) е на обратния полюс
12 Февруари 2018, Понеделник, 11:23 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимки: Авторът

66 въпроси и питания към министрите са отправили представителите на региона, говорили са около 11 часа от трибуната на Народното събрание

66 въпроси и питания към министри са отправили 14-те действащи депутати от Бургаска област в 44-ото Народно събрание. „Флагман“ проучи дейността на народните представители от региона на базата на някои статистически данни. Макар количеството да не значи непременно качество, числата могат да бъдат и база за определени изводи.

Така например най-дисциплинираният депутат от областта по отношение присъствия в пленарна зала се оказва, че е Христиан Митев от „Обединени патриоти“. Той е бил на 88 от 92 проведени заседания за периода 19 април – 21 декември 2017 г., когато бяха първите две сесии на 44-ото Народно събрание (данните са предоставени на „Флагман“ по Закона за достъп до обществена информация).
Най-малко присъствия е отчел нечленуващият в парламентарна група Ангел Исаев. Изключеният от групата на ДПС Исаев е бил на 69 заседания. (Иван Вълков е бил на 29, но той стана депутат чак на 13 октомври на мястото на напусналата Диана Йорданова).

Действащите бургаски депутати са направили общо 274 изказвания от парламентарната трибуна и са говорили почти 10 часа и 50 минути. В това отношение лидер е Ивелина Василева от ГЕРБ с 2 ч. и 15 мин. - тя е председател на Комисията по околната среда и водите. След нея са Тодор Байчев и Петър Кънев от „БСП за България“ (председател на Комисията по икономическа политика и туризъм). На дъното е отново „независимият“ Ангел Исаев, който е направил само едно изказване за 2 мин.

По брой излизания на трибуната водач е Христиан Митев (56). На обратния полюс са Исаев и „герберите“ Галя Василева и Иван Вълков – с по едно изказване (за периода 19 април – 21 декември).

Интересна е и актуалната статистика за броя на внесените законопроекти към момента (12 февруари 2018 г.). Христиан Митев се оказва и най-активен законодател. Той се е подписал под 18 законопроекта, внесени на първо четене, и под цели 28 проектопоправки между първо и второ четене. Т.е. Митев е имал общо 46 законодателни инициативи.

Следва Николай Тишев от „БСП за България“ с 21 законопроекта на първо четене и 8 поправки на второ. А трети е Тодор Байчев – 23+4 законодателни инициативи.
След тях са Димитър Стоянов от „БСП за България“ и Йордан Апостолов
от „Обединени патриоти“ (ОП).

На дъното отново е Ангел Исаев, който няма нито едно законодателно предложение. Втора отдолу нагоре е младата надежда на ГЕРБ Галя Василева, която се е подписала под два законопроекта.

Тук трябва да се отбележи, че в общия случай депутатите много рядко внасят лични законодателни предложения. Т.е. обикновено те се подписват под общи законодателни инициативи заедно с народни представители от техните парламентарни групи.

Друга важна част от дейността на депутатите е парламентарният контрол, който те упражняват върху изпълнителната власт. Статистиката сочи, че най-големите контрольори от Бургаско са депутатите от „БСП за България“ Николай Тишев и Тодор Байчев, които са отправили по 13 въпроси и питания към министри.
Изненадващо или не, след тях са народни представители от най-голямата и управляваща партия ГЕРБ. Това са Димитър Бойчев и Ивелина Василева – съответно с 9 и 8 въпроси и питания.
На дъното отново е Ангел Исаев, както и Галя Василева и Йордан Апостолов - те не са подали нито един въпрос към министрите.


Ето и цялата статистика за бургаските депутати:




В категории: Бургас , Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
14
Коментара по темата
14.
Въпрос
13.02.2018 13:41:10
0
0
Каква е ползата от тази активност измерена с анализ полза-разходи?
13.
Хах
13.02.2018 10:21:53
0
4
Тъпа е като галош. Добре че флагман са толкова бързи в триенето и поклоните, че сигурно и други горчиви истини щеше да "чуеш" (прочетеш).
12.
Георги Йорданов
13.02.2018 08:49:25
5
1
До номер 2. Простако на малкия пръст на Галя Василева неможеш да стъпиш! Толкова завиждаш, че нямаш усещане! Аххаха ПРОСТАК!
11.
до 10
13.02.2018 02:43:11
1
7
И хайде ти,запознатия,спусни на нас,невежите,свършеното от Галя Василева.
10.
Въпрос?
12.02.2018 23:36:04
5
2
В броя изказвания ли мерите успеха? Хайде малко по-сериозно. Явно не коментаторите не са запознати с същността на работа в НС. Не казвам, че за цял мандат трябва да си излязал 2 пъти на трибуната, но това не значи, че (визирам Галя Василева, не Исаев, защото той се е предал) не се върши работа.
9.
*********
12.02.2018 21:32:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
*********
12.02.2018 21:13:18
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
7.
Рокафелер
12.02.2018 21:04:47
4
5
Василева и Кънев да динамите браво!!!!
Тишев е некадърник, той само драпа за власт не отиде да завърши едно образование в Щатите да стане човек ами се прави на “социалист”

България няма нужда от социалисти ами от умни предприемчиви хора които са свободни утре да се преместят във друг град ако има по високо платена работа. Социализма е мързел и болест на слабите.
6.
Поморие
12.02.2018 19:23:20
0
5
Не пишете за Ася Пеева-тя да не се отказа, след толкова молби и настоявания?
5.
Пю
12.02.2018 19:06:31
3
13
Че тоя циганин Исаев дали може и името си да напише.
4.
Наблюдател
12.02.2018 18:41:53
0
9
От МГ само тъпъни се наместиха един за елач няма да е активен начетен Човек.Да не изброявам ,че да спазвам етикеция те си знаят що за чутури са.
3.
Бургас
12.02.2018 18:00:02
6
5
Николайчо Тишев глухоням ли е че не разбрах? Да сдава на Танасчо Зафиров и да си ходи. Аман от некадърници.
2.
Бургазлия
12.02.2018 17:39:25
2
16
Хахахах Младежки глас пак избухнаха с активност. Галя тъпото и в общинския съвет мълчеше като пукал ама нали е рода на кмета :))
1.
poi
12.02.2018 17:20:08
1
14
Тези, които са само с едно изказване, за какво стоят в Парламента ?
За какво въобще за избрани и получават една камара пари?
Ами да проявят малко доблест и филантропия и да даряват поне 30% от заплатата си на деца в неравностойно положение или за деца , които имат нужда от лечение - или тях не ги интересува това...
Да вземат пример от Коджакафалията, братята Евлоги и Христо Георгиеви и ред други родолюбиви българи, които за разлика от тях са работили "на ползу роду" !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори