×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Бос на калабрийската мафия прехвърлял хиляди евро на българска фирма, вижте каква е връзката му с Бургас


27 Януари 2018, Неделя, 01:11 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ

Кланът на ндрангетата развивал сериозен бизнес у нас


Известната калабрийска мафиотска фамилия Сарконе, която е част от страховитата ндрангета, е прехвърляла пари в България. Според медиите в Италия от една от фирмите на арестувания бос Кармине Сарконе – White House са прехвърлени по банков път 193 000 евро към българска фирма и към румънската „Каза Ноастра”. Авторитетното издание „Реджо онлайн“ твърди, като се позовава на информация от дирекция „Антимафия“ в Болоня, че името на въпросната компания е Интерпласт ООД.

Репортерска проверка на Флагман.бг установи, че най-известната фирма у нас такова наименование е със седалище в Бургас. Интерпласт ООД има завод за производство на дограми, врати, фасади и др. в жк „Меден рудник“, база в м. с. „Върли бряг“ и офиси в още няколко български града. Дружеството е със скромния капитал от 5000 лв., а негови собственици са бургазлиите Христо Ангелов и Красимир Аврамов.

Длъжни сме да подчертаем, че в Търговския регистър фигурират още 2 фирми с подобно наименование, но те далеч не са толкова популярни или с мащабна дейност като бургаската Инерпласт. Дружество със същото име е регистрирано и в Хасково. Негови собственици са братята Николай и Христо Петкови, а основната дейност на компанията е производство на опаковки от пластмаса. Интерпласт ООД има още в Благоевград. Фирмата развива основно търговска дейност, а неини собственици са семейство Бърдарови.



Това е информацията в Търговския регистър за бургаската Интерпаст ООД

Кармине Сарконе беше арестуван преди броени дни при специализирана акция в Модена. Според медиите на Апенините той е смятан за местния бос в област Емилия Романя на калабрийската фамилия Сарконе и на клана Гранде Аракри от Кутро - част от калабрийската мафия ндрангета.

В заповедта за арест на Кармине Сарконе изплуват нови подробности около дейността в чужбина на престъпния клан Сарконе от ндрангетата. Сътрудници на правосъдието твърдят пред италианските власти, че кланът инвестирал в имоти в Румъния.

Според „Реджо онлайн”, именно България, родно място на жената на Джанлуиджи Сарконе, е една от отправните точки в дейността на клана. През септември 2014 г. двойката отишла във филиала на банката „Монтепаски” в Повильо. Там превърнали в пари акции за 336 000 евро и изтеглили в брой 35 000 евро, за да ги прехвърлят в България. Според властите фамилия Сарконе използвала и коли, регистрирани на името на българи.

Следователи смятат, че кланът купувал в Холандия посредством своя компания огромни пратки контрабандно гориво, което след това транспортирал към Италия и складирал до Верона. Според „Антимафия” Сарконе има в чужбина „добре консолидирани във времето бази”.


Кадър от ареста на боса Кармине Сарконе

Смята се, че арестуваният Кармине Сарконе е новият местен бос на престъпния клан и опитвал да поддържа жива дейността му след задържането на братята му – Джанлуиджи и Николино, които от година са зад решетките. Той дирижирал новите схеми от името на братята и се разпореждал с имуществото на клана.

Задържането му идва 3 г. след арестите на 200 души по разследване за връзки с ндрангетата, довело и до процеса „Емилия”. Още тогава съдът в Реджо Емилия постави под запор много сметки, терени и апартаменти на клана Сарконе в Литва.

В категории: Крими


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
15
Коментара по темата
15.
Rukula
29.01.2018 08:03:16
3
2
За един мъж, сексът с нов партньор е стрес, който може да повлияе отрицателно на ерекцията
14.
Генчо Генчев
28.01.2018 20:10:59
0
7
Валери Симионов има цех за дограма в Малко Тарново не законен е тои има вземане с тази фирма
13.
Gocho
28.01.2018 20:10:37
0
5
Pipi nastapi motikata veche mnoo Iako !!!
12.
Пешо
28.01.2018 19:57:35
0
3
Въпросната девойка В. Има и строителна фирма.
11.
Aрменец
28.01.2018 19:54:12
1
5
Тая фирма се водеше на водача на Сирийците вьв Бьлгария
10.
Герб
28.01.2018 19:47:18
0
3
Къде е тръгнал тоя без да си плати на Бойко?!
9.
Пацо
28.01.2018 19:31:06
0
5
Срещу известно заплащане, мога да ви кажа и коя е жената на Джанлуиджи.
От Бургас е девойката.
8.
*********
28.01.2018 18:27:06
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
7.
Gocho
28.01.2018 17:55:57
2
8
Керанке , ако не те е шубе - задьлбай !
По-разрови !
Става дума за фирми свьрзани с Пеевски !
Като си рекла да кажеш А , стигни и до Я !
Що толкова ве е шобе ве ?!
Дрьжки на микрофони !
Нали е ваше задьлжение да светнете пред народа Истината !
Защо все полвинчати работи ?!
#Кой ви страхува?!
6.
До 4ти
28.01.2018 17:40:45
1
12
Е как да не е най-големият бос бе! Хахаха Страшен бос! Нападна Божо кравата и се разби ”като вълна в бряг” А след това се оплака в полицията и направи и щерка си свидетелка! Твоя Митко е бос-менте като повечето български работи! Той Божо кравата не превзе,та Калабрийската мафия ли ще превземе! Очите за пореден път се оказа най-явния шпионин и доносник,който полицията пази, защото им дава пари и им предава всеки който му кажат. Скрий се някъде и повече не споменавай този доносник,за да не те помислят за психично болен!
5.
М. М.
28.01.2018 17:19:45
1
7
До4. Ти как мислиш? А дали не е превзел държавата.Той е много ценен кадър и им е необходим много.Като си изиграе ролята докрай тогава ще му дойде и неговия ред, като на всички останали.
4.
Калабрийци?
28.01.2018 16:31:21
9
7
Каква е таз калабрийска мафия бе? Да ги налази Митьо Очите ще се предадат за два дена. Митьо е най-големият бос,никой не върви пред него! Ако реши ще превземе и държавата!
3.
Absurd
28.01.2018 15:00:12
5
12
Това е абсурдно. Тези хора работят и дават заплати на сигурно повече от 150 човека.
2.
Do 1
28.01.2018 14:29:14
1
17
За жалост,никога , а трябва ,но и не само те
1.
НАШАТА МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИ ГЕРБ
28.01.2018 14:19:27
4
24
Кога ще попадне зад решетките
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали
Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори