×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сестрата на премиера Борисов: Не трябва да има монопол на една здравна каса


Сестрата на премиера Борисов: Не трябва да има монопол на една здравна каса
Раждаемостта в България спада, защото много млади хора заминаха да учат и работят в чужбина, смята д-р Красимира Иванова
20 Януари 2018, Неделя, 01:45 ч.

Само у нас можеш да се заразиш от кръв, заяви д-р Красимира Иванова


Наскоро чух, че бебетата, които са родени в национален мащаб, са с 5000 по-малко, отколкото миналата година. Но в нашата болница няма спад на раждаемостта. Тази раждаемост спада, защото много млади хора заминаха да учат и работят в чужбина. Тези бебетата се раждат в Европа и Америка. Това каза Д-р Красимира Иванова в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

"Не знам защо в годините станахме доста черногледи. Не е въпросът само в това "дайте пари", ние трябва да умеем да се самоиздържаме. Ако трябва да се поддържа едно добро ниво на общински и държавни болници, където се лекуват повече от 80% от населението на България, значи ресурсът трябва да бъде насочен към тях", допълни тя.

"Ние тука работим със Здравната каса, лични приходи на болницата от кешови плащания, които няма как да се платят по Здравната каса. Човек трябва да харчи толкова, колкото му позволяват средствата", категорична бе сестрата на премиера Бойко Борисов.

"Ние нямаме лоша здравна система, нямаме лошо здравеопазване. Не може да търсим само кусурите на държавата. Смятам, че не трябва да има монопол на една здравна каса. Трябва да има повече каси – човек трябва да има избор. Не може да платиш осигуровка 10 лв. и да очакваш лечение за милиони. Ние имаме изключително качествени лекари и администратори – хора, които са изключително компетентни", каза още д-р Красимира Иванова.

"За професор Петров - възмутена съм, че се постъпи по този начин с един изключителен човек и лекар. По този начин много качествени хора казват: „Защо аз трябва да бъда подложен на този натиск?”. Знаете в България има много лобита, фармацевтични компании. Нещата трябва да вървят в синхрон".

"Моят баща почина преди години от хепатит C. Той беше заразен при кръвопреливане и 10 месеца по-късно се разболя. Мен това ме мъчи години наред. Преливане има и при малките човечета, които са при мен. Ние сме единствената държава в ЕС, в която не е въведена система, която така проверява кръвта, че 100% се гарантира, че не е заразена. Тази тема също ме тормози от много време. Само при нас имаме тримесечен период, в който се чака да се види какво може да се случи", допълни тя.

"Аз не се бъркам в работата на Борисов. Той си има достатъчно съветници. Ние си говорим за семейството, внуците." Сестрата на министър-председателя коментира и Европредседателството: "До момента се представя блестящо. Най-вероятно му е много напрегнато, това е голяма отговорност."

В категории: Здраве


8
Коментара
Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
8
Коментара по темата
8.
X
21.01.2018 22:01:08
0
0
То и Абумелих обещаваше, че ще работи в тази насока, но нищо не направи.
7.
ШУРОБАДЖАНАЦИ ЕООД-Герб
21.01.2018 14:45:04
0
2
Държавните фалират и изНЕмогват за средства докато ЧАСТНИТЕ поликлиники(в повечето случай собственост на лица близки до власта ИЗТОЧВАТ средствата и процъфтяват
6.
DJARO
21.01.2018 13:33:07
0
1
Pitai DOLNIQ SI BRAT...predi KOLKO vreme o6te OBE6TA na Na4alnizite si v ES i Amerika 4e ISTANBULSKATA KONVENZIQ 6te bude PRIETA V BULGARIQ na 100%....bez da e pital KOGOTO I DA BILO v BG....NQMA TAKUV PREDATEL...iskat da POROBQT SAZNANIETO NA DEZATA V BULGARIQ...tiq evro- pederungeli
5.
oh
21.01.2018 13:19:25
0
3
Чули бе тикво!?
4.
ALF
21.01.2018 12:20:58
0
0
По скоро застрахователни дружества.
Тогава ще се спре източването на касата.
Осигуровките да се онаследяват.
За индо.бг нека си има социални(общински) болници с мин. здравни услуги.
3.
мнение
21.01.2018 12:06:13
0
1
относно заразяването с кръв, в3 това отношение държавата поради немарливост и незнание убива хората. В Бг се иска кръв от близки преди операция, иначе пациента няма да бъде опериран.Започва се една суматоха, търсят се източници, най- често това са цигани които срещу някой лев осигуряват такава. Алоооо, огледайте се, попитайте как е в Европа.Там НИКОЙ не иска от пациента да осигури кръв!1!
2.
мнение
21.01.2018 11:59:31
5
2
Сестрата на Борисов е изключително права. Казвала съм отдавна, че в бг трябва да има няколко здравни каси и пациента сам да избира към коя каса да се застрахова. Не може да внасяме нищожна месечна сума и да очакваме да ни лекуват безплатно. Вноските, които пациента внася не са никак малки в Европа, но затова пък получава адекватно и безплатно лечение. Когато се изпълнява рецепта се заплаща само 5 Е за медикамент, независимо, че може да струва 500 Е например. За съжаление моята прогноза е, че това в Бг може да се случи евентуално след около двайсетина години. Сега всичко е объркано. По времето на Нейков изядоха парите за пенсионерите, сега за да изплатят пенсиите на старото поколение дърпат от осигуровките на младото поколение. Много неща има още да се оправят в България, но нещата след години ще се случат.
1.
демократ
21.01.2018 11:44:20
0
4
А какво мисли внучето на Борисов за детските градини у нас КОГА ? 106 място по свобода на медиите ? НАДЦЕНЕНИ СМЕ ! п.п. това за детските градини ни е спестено, единствено, защото унука наверно ходи в детска градина зад океана.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори