×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлия преживя кошмар: Сложете легнали полицаи на ул. "Гладстон", джигит едва не уби дъщеря ми на пешеходна пътека (СНИМКИ)


Бургазлия преживя кошмар: Сложете легнали полицаи на ул. "Гладстон", джигит едва не уби дъщеря ми на пешеходна пътека (СНИМКИ)
До кръстовището с ул. "Самуил" редовно спират коли на аварийни, които застрашават живота на пешеходците
13 Януари 2018, Събота, 10:03 ч.
Автор: Мануел МОМЧИЛОВ, снимки: Мариян Г.

Детето пресичало на пешеходна пътека, когато покрай него минал автомобил с бясна скорост и за малко не го отнесло

Коли, паркирани на аварийни, и висока скорост за малко да предизвикат огромна трагедия в Бургас. Дете, пресичайки на пешеходна пътека на кръстовището на улиците "Гладстон" и "Цар Самуил" в жк "Възраждане", се размина на косъм от сблъсък с автомобил. За това сигнализира Флагман.бг баща му Мариян Г., който станал свидетел на ужаса.

Докато двамата се разхождали, дъщеричката му решила да отскочи до пекарната отсреща, за да си купи закуска. На връщане, докато пресичала по пешеходната пътека, кола с бясна скорост преминал покрай нея.

"Микробусът на снимката, който е паркирал неправилно, по това време се движеше по улицата. Шофьорът му пусна дъщеря ми да мине, но в същия момент един друг, който караше поне с 60-70 км., го изпревари и не намали на пешеходната пътека, щеше да отнесе дъщеря ми. Всичко това се случи пред очите ми за секунди", разказва ужасеният татко.

Ежедневно на ул. "Гладстон" спират микробуси и автомобили, които зареждат множеството търговски обекти. Проблем обаче е, когато паркират в района на пешеходните пътеки, тъй като улицата е много натоварена, а по този начин ограничават видимостта.

"Да сложат пред пешеходната пътека един легнал полицай, само това ще реши проблема. Органите на реда трябва да бъдат безкомпромисни, защото става въпрос за живота на децата ни, а паякът да обира всички автомобили, спрели на улицата, дори престоят им да е кратък. Моля това съобщение да се разпространи и да стигне до компетентните органи. Надявам се че ще се вземат мерки преди да има смъртни случаи. Виждал съм, че след вашата намеса има незабавни резултати", апелира бургазлията.


Начинът, по-който са спрели зеленият автомобил и микробусът зад него, застрашава живота на десетки пешеходци ежедневно




36
Коментара
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
36
Коментара по темата
36.
Аз
16.01.2018 09:35:36
0
3
На същата пешеходна миналата седмица в четвъртък, в най-големия проливен дъжд, един малоумник с черно ауди не спря и когато му показах пътеката, той най „кавалерски“ ми показа среден пръст. Типичен пример за манталитета на бургаския шофьор - селтак "батка“, сдобил се някак си с малко по-нафукана кола и си мисли, че света е негов, докато не свърши в парка в края на Изгрея. Или пенсионер, който не е чувал за думата „мигач“ и си мисли, че на пешеходните пътеки, трябва пешеходците включително и учениците да спират на него, а не той на тях. Да не говорим, че редовно има вечер малоумници, каращи без светлини и то в дъжд или сняг.
Работя наблизо и на тази пешеходна пътека са единици колите, които спират. Цялата улица е един ад, всеки си паркира и спира на аварийни, както си иска. Има няколко мазни коли, които всеки ден са паркирани на тротоара точно след новата харна пекарна, как така паяка винаги ги пропуска. Мъжът ми спира няколко пресечки нагоре, когато ме взима от работа, където не пречи на никой, а сульо и пульо си спира, както си иска. Някои даже не си правят труда да пускат и аварийни, защото знаят, че катаджиите спят за тях. Те чакалят да хванат някое наркоманче с една цигара или един пакет и вече са голямата работа.
Аз наистина не знам как майките с бебета, които живеят в региона, разхождат децата си. Аз лично бих се страхувала да разхождам детска количка там. Няма улица в региона, на която тротоара да няма участък, на който да трябва да се слезе на пътя. И Самуил, и Демокрация са същия ужас, да не говорим, че Демокрация е цялата осеяна с кратери.
35.
До 26
15.01.2018 12:19:06
0
4
Не знам за папагала,ама е толкова елементарно да се сетиш,че при еднопосочна улица предпоставките за птп са много по-малко,а ползата за пешеходците е от огромно значение,отделно едното платно може да се използва за да паркират автомобилите,а това е най-наболелият проблем за квартала.
34.
От Възраждане
14.01.2018 15:38:05
0
2
До коментар 29; коментар 2
Улица Паисий Хилендарски ?Може би имате в предвид Патриарх Евтимий
33.
Колева
14.01.2018 15:24:36
0
4
Абе по Гладстон нито има тротоари по които да се върви , нито пешеходните пътеки стават. Отделно и паркираните автомобили,които спират неправилно и ние пешеходците вървим понякога и по шосето.Общинарите да не гледат само улиците в центъра , но и страничните по които също се движат пешеходци.
32.
Бургазлия
14.01.2018 15:06:40
1
5
Паяците са частна касичка.Избирателно обслужват.На улица "Иван Шишман" системно тротоарите са заети с коли на 3S СОТ.Многократните ни сигнали към репатриращите остават без никакъв резултат.Дори да има свободни парко места,наглите служители пак паркират служебните автомобили на тротоарите.При забележките от преминаващи майки с колички ,единственото обяснение на шофьорите е -"ми то навсякъде е така...". Пешеходците са принудени да вървят по платното и се създават конфликтни ситуации с преминаващите автомобили.МОЛЯ ,вземете МЕРКИ !!!
31.
Taka e
14.01.2018 14:55:30
1
0
Tochno na tazi "peshehodna" predi izvestno vreme i men shtqha da me blusnat i to ne shofirasht po ulica gladstov ami vlizasht v ulicata
30.
Папагала
14.01.2018 14:34:20
0
4
Логиката е, че при еднопосочно движение ще има и места за паркиране и за товаро-разтоварване. Нали това е скрития проблем - магазините, или не съм разбрал скрития-явен смисъл на статията? Освен това пресичането на еднопосочна улица е по- безопасно, факт. Относно тротуарите - ремонт не е правен 30 години!
29.
Свилен
14.01.2018 13:10:58
0
4
Общината е длъжна да осигури полиция и защота за паяците!!!! да защитава паяците специално във Възраждане където мафиотите са паркирали по всякакви тротоари със фалшиви надписи на гаражчета.
Присвояват си тротоарите. Тяхните гаражи ги правят апартаментчета и офисчета и крадат от общия тротоар. Няма ли държавници в тоя град!!!
Тротоарите и паветата на улица Паисий Хилендарски не са пипнати от век!!!!
Там е пълно гето!!!!
100% от гаражите там са фалшиви надписи и вместо да паркират във “гаражите” те ги правят складове и офиси а паркират на тротоара.
Прави ми впечатление че от 30 години във Бургас няма повече работа с има 3 пъти повече коли и население. Това значи че селяци са влязли във града обаче не работят във града. Защо са тук е само да мърсят и да се близко до Общината да крадат субсидии. Къде е ония Измисляр Георги Дракалиев дето се прави на патриот по социалните мрежи а нищо не върши във града.
28.
Свилен
14.01.2018 13:07:39
0
2
Къде е ония Измисляр Георги Дракалиев нали работи в Общината, нека да помогне да изчисти тротоарите вместо да се прави на патриот само по социалните мрежи.
27.
*********
14.01.2018 12:49:30
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
...
14.01.2018 12:11:13
4
7
Един и същ папагал повтаря като радиоточка, че Гладстон трябва да е еднопосочна. Не разбирам, тогава вече няма да карат бързо, или пък ще почнат да намалят на пелеходните пътеки?!! Същия този папагал дава ли си сметка, с еднопосочното деижение, колко ще се затрудни излизането от квартала, при положение, че от Македония към Ботева е забранен левия завой, това означава едно лутане и пъплене по разбитите и тесни улички, за да може човек да се измъкне, или пък вмъкне в квартала. Като цяло състоянието на карето между улиците Хр. Ботев, Сан Стефано, Гладстон и Сливница е ужасяващо, но с превръщането на двупосочни в еднопосочни улици вече ще е капака. Първо тия коптори трябва НАЙ-НАКРАЯ да се ремонтират. Второ тротоарите да са си тротоари, а улиците улици, и тогава да се мисли за оптимизиране на посоките на движение. В това си състояние това само ще блокира и без това блокирания квртал. Това е за папагала с петнайсетте коментара за еднопосочния Гладстон...
25.
Мазното Гус
14.01.2018 11:34:37
6
6
Това в тоз комплекс са най върлите селяци дето живееха като клошари в порутени къщи с дворове пълни с боклуци, а сега строежииии а всички гаражи са магазини, фризъорски салони, офиси , продават домати и...и т.н а и спират като арабски таксиджии. Моля всички да си отиват на село , мерси Ви. Ден на клопарите е... честито на "гражданите" от Въз . . . сиране.
24.
закон
14.01.2018 11:32:44
2
3
Законите било то и по пътищатс най много ги нарушават ченгетата и власт имащите.За да има ред трябва първо те фа ги спазват дори и когаро са цивилни.
23.
fwfwf
14.01.2018 09:46:54
1
5
Магистрала Гладстон
22.
Мариян
14.01.2018 09:30:53
4
12
Първо благодаря на флагман че реагираха толкова бързо след подаден от мен сигнал.
Благодаря и на всички които се включват и коментират . Надявам се че тази статия ще стигне до компетентните органи и ще вземат мерки . Нямате представа какъв ужас изживях , гледах каво става и предчувствах какво ще стане но неможех да направя нищо защото бях от нея поне на 20 метра. Свирих псувах но напразно .Този идиот профуча като линейка . Просто изпревари паркиралия бус на пешеходната пътека с мръсна газ . Незнам до 30 години ли трябва да изпращаме и посрещаме децата си от училища ,магазини и др. Ще е добре ако стане улицата еднопосочна както беше на времето , да се постави светещ знак че има пешеходна пътека , да се маркира преди и след нея , полегналия полицай също намалява скоростта . Дано не се чака да стане инцидент и тогава да се разбързат да слагат нещо и да се чешат по главите.Само глоби за неправилно паркиране , помощ от паяка и някой от тези предпазни мерки изброени по горе ще доведат до резултати .Аз също съм шофьор от 20 години , но несъм си позволил такива безразсъдни постъпки .Нека всички бъдем по внимателни, спокойни и толерантни на пътя .
21.
Bs highlife
14.01.2018 09:00:05
1
18
Просто КАТ не си върши работата, да минат да пишат актове на всички и паяка да започне да вдига наред...
Какво чакаме, да стане инцидент и видиш ли както винаги, тогава да се сетим, че нещо не е наред и да се задействаме???
20.
ММ
14.01.2018 08:12:02
2
16
Това Възраждане човек ако го види ще си каже, че е краен квартал. Точно до центъра е, защо не направят някъде голям подземен паркинг, хората няма къде да спират и става все по-голяма гъчканица. Нали уж Бургас има хора, които се занимават с инфрастуктура, на всеки 10 души има 1 място за паркиране.
19.
Малоумници
14.01.2018 07:03:34
1
22
То цяла България си прави каквото иска и не само на Гладстон.За голяма част от българите с ограничено мислене правила и закони няма.Те винаги са прави и знаят всичко.Аз живях 10 години във Възраждане...Винаги е имало проблеми с тази улимца,с паркирането и т.н.Срам,че квартал на 5 минути от центъра няма улици като хората и тъмно е като рог .Една къща се събаря и ако там са живели 2ма човека,като се построи кооперация идват да живеят още 30,без да се мисли за инфпаструктурата...
18.
n
14.01.2018 06:45:38
3
11
селския манталитет на морско пернишките адидаси няма да се оправи с легнали полицаи
17.
Zapoznat
14.01.2018 04:58:35
4
9
За всички малко търновци , преди време Гладстон беше еднопосочна , знам че звучи налудничаво и трудно за приемане
16.
Селски
14.01.2018 00:12:58
0
19
На 5 метра ПРЕДИ И СЛЕД пешеходна пътека НЕ се спира нито за престой,нито се паркира !! Кога ще се научите,запъртъци ? Законът е измислен именно за да може да се предотврати смърт или травма на невинен пешеходец,нещо от което уж треперите всички,а като спирате"за малко" забравяте...Нашмърканите обречени отрепки не ги броя..те са изпаткали отдавна и е въпрос на време да потънат там където им е мястото.. Решението е масови всеобхватни тестове за наркотици и камери доказващи нарушенията на водачите 20 км\ч в тесните улици и следователно поемане на отговорност(солена..финансова)щом моралната липсва..
15.
Марианчуу
13.01.2018 23:58:49
12
10
Карало се много бързо??? И колко бързо да се кара като то по тази улица от спрели където им скимни коли не може се мине, а камо ли да се кара бързо!!!!Преди години бе еднопосочна , не спряхте да роптаете защо е еднопосочна. Угодия нямате ей.
14.
Улица Калоян е еднопосочна
13.01.2018 23:12:43
6
13
там няма такива проблеми. Ако ул.Гладстон се направи еднопосочна, синя зона може да реши проблема напълно. Но за това е нужен ремонт!!!
13.
Мариана
13.01.2018 23:12:15
2
19
Много е страшно по тази улица . От както стана двупосочно движението по нея е много опасно .Кара се много бързо не се съобразяват с правилата за движение и много рядко ще се намери възпитан водач да спре на точно тази пътека
Не е по различно и с другата пътека която е на ул.Сан Стефано . На нея имам чувството , че се опитват да те сгазят нарочно , а има и водачи даже да ти се разсърдят ,че си на пътеката и им пречиш ,че си там . Трябва нещо да се направи и както винаги ще е след като нещо се случи . След дъжд качулка по нашенски .
12.
Духчо
13.01.2018 23:02:54
1
21
И да я направят еднопосочна с какво точно ще помогне това,пак ще има паркирани коли на пътя и на тротоарите. Магазините да се зареждат рано сутрин от 03:00/05:00 мисля че доста ще помогне с трафика по тази улица.
11.
*********
13.01.2018 22:56:08
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
10.
Гладстон еднопосочна!!!
13.01.2018 22:46:39
2
15
това е решение!!!
9.
Проблема е сериозен
13.01.2018 22:44:06
2
16
Да, за съжаление е така - спираме където ни падне. Освен това - на първата снимка се вижда единствения здрав тротуар на ул.Гладстон - 10кв.м. Реално, за един върастен човек или инвалид е невъзможно да се предвижи от бившата сладкарница "Лотос" до бившата "Калия"- тротуарите са в аварийно състояние.
8.
Джордж Майкъл
13.01.2018 22:44:01
2
18
Приоритета трябва да е деца не коли мръсници!!!!!
7.
ГРАЖДАНИН
13.01.2018 22:39:22
1
29
Имаме закони и правила добре написани,никой не ги спазва... и полицаи и общинари вместо да се чудят от къде да набавят средства,да се вземат в ръце и да мятат актовете и глобите
6.
Dayly Post
13.01.2018 22:33:10
3
39
Гладстон беше еднопосочна. Временно я направиха двупосочна, докато траеше ремонтът на ул."Христо Ботев" преди няколко години. Подчертавам - ВРЕМЕННО. От недоглеждане или какво друго, "Гладстон" си остана двупосочна и започнаха пробемите и инцидентите. Време е някой да помисли, за да се върне старото положение, паралелно да се реши проблемът с паркирането. И сега там е пълно със знаци "Паркирането забранено", но никой не го спазва, а тарикати много. Да не говорим, че в цял свят магазини се зареждат или рано сутрин или късно вечер, когато трафикът е минимален. Въпрос на въвеждане на правила и контрол е. Подкрепете този коментар и да ги мятаме.
5.
ГРАЖДАНИН
13.01.2018 22:33:09
2
25
Камера на всяка пешеходна пътека и солидни глоби.....само това ще оправи невъзпитания БЪЛГАРИН
4.
*********
13.01.2018 22:22:15
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Бс
13.01.2018 22:20:54
4
22
"Гладстон" стана много натоварена улица.Особенно като се намерят "умни"шофьори,които спират редовно и задръстват за да си купят парче баница.Да е направят еднопосочна,ще се решат доста проблеми.
2.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
13.01.2018 22:20:43
3
21
Днес пак писах на Веса Илиева за престъпното им отношение към тротоарите и на Паисий Хилендарски и Шейново, същите лайна са на Гладстон. Няма никакъв ред, няма дори един полицаи, такова нещо не съм виждал НИКЪДЕ по света!!!!
1.
BURGAZAM
13.01.2018 22:17:06
2
29
Кога ще почнат да глобяват за спрени автомобили по Ул. Гладстон ? През деня всеки спира където му падне, вечер е паркинг, заобикаляш колите и целиш дупки само ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение 
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори