×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Eто зад кои инициативи застана Общественият дарителски фонд в Бургас


08 Декември 2017, Петък, 15:07 ч.

Пет проекта, важни за обществеността в Бургаски регион, бяха представени днес на пресконференция, организирана от „Обществен дарителски фонд Пиргос“ – Бургас.

Обществен дарителски фонд Пиргос – Бургас, е нова организация, създадена по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд Пиргос – Бургас“, финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, фонд „Институционално укрепване“ по програма „Развитие на обществените фондации в България“ с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюърт Мот“.

Мисията на „Обществен дарителски фонд Пиргос“ – Бургас, е подпомагане на граждански инициативи, популяризиране на дарителството, обединение за значими каузи в подкрепа на гражданското общество, образованието и социалната промяна.

Обществен дарителски фонд Пиргос – Бургас, организира и провежда Дарителски кръг – Бургас. Събитието ще събере индивидуални и корпоративни дарители, които ще финансират идеите на организациите – участници. Сумата, събрана за всеки проект, се допълва от Фондация „Америка за България“ чрез Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), въвела модела на Дарителския кръг в България.

За Бургас одобрените за участие в „Дарителски кръг” проекти са общо 5, след съгласуване с предварително обявените приоритетни цели и критерии на ФРГИ, а именно:

1. „Развитие на творческото мислене при децата и театралното изкуство в община Несебър на Народно читалище „Месемврия 2015“ – Несебър. Целта на проекта е популяризиране на театралното изкуство чрез работа с деца и младежи, да се осигури и обезпечи необходимата сценография и техническо оборудване за подготовка и представяне на два спектакъла. Стойност на проекта – 6000 лв.

2. „Обучение на бъдещето“ - Училищно настоятелство при ОУ „П.Р.Славейков“ гр.Бургас. Цел: Закупуване на Мултимедиен 65 инча  интерактивен touch дисплей, който да бъде използван в учебния процес, за въвеждане на нови технологии в образованието, стимулиране на креативността. Стойност: 7300 лв.

3. „Дари живот“ – популяризиране на дарителска кампания за Отделение по неонатология на УМБАЛ Бургас и закупуване на апаратура за нуждите на отделението на Фондация  „Институт за здравно образование“. Целта на проекта е създаване на трайни дарителски нагласи за подпомагане дейността на отделението. Стойност: 4900 лв.

4. „Народните будители и аз“ на Ротари Айтос. Целта на проекта е да представи на младите хора имената и дейността на велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на България, както и да предостави   поле за творческа изява  на младите хора, които работейки в екип следва да извършат издирвателска и събирателска дейност . Стойност на проекта: 4790 лв.

5. „Капитаните“ на Бургаска Морска Асоциация. Целта на проекта е популяризиране на морските професии сред учениците от Бургас и региона. Стойност на проекта: 6100 лв.

Какво е Дарителски кръг?

Дарителският кръг като метод за набиране на средства е вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK, www.thefundingnetwork.org.uk), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна.

Финансиращата мрежа e борса за индивидуални дарители и организации, търсещи финансиране, както и първият във Великобритания отворен дарителски кръг. Това е общност от дарители, които заедно са успели да съберат над 4 милиона паунда за 10 години и са финансирали над 600 проекта на граждански организации. Местни дарителски групи в Лондон, Бристол, Оксфорд, Девон, Норфолк, Кент, и други градове се присъединяват към този дарителски кръг. Отскоро в Лондон работи и младежка финансираща мрежа към същата организация.

Как работи дарителският кръг?

Членовете на дарителския кръг се събират няколко пъти годишно по време на специално организирани събития за набиране на средства, в рамките на всяко от които се разглеждат 4-5 проекта. Проектите са предварително подбрани от специална комисия, формирана от членове на дарителския кръг. Те се представят от техните изпълнители (организации или неформални групи от гражданското общество) в рамките на 5 минути, след което дарителите имат възможност да задават допълнителни въпроси към всеки проект в рамките на още 5 минути.

Организацията-домакин на събитието осигурява подходяща зала и покани до потенциални дарители. Всяко събитие на дарителския кръг е отворено както за постоянни членове на кръга, така и за нови дарители. След кратко представяне на проектите, дарителите публично обявяват своите дарения за всеки един от тях. Организацията-домакин предварително информира дарителите за целевите суми, които трябва да бъдат набрани за всеки един от проектите, както и за минималната дарителска вноска. Набраните средства постъпват по сметка на организацията-домакин на събитието, която се ангажира във възможно най-кратък срок (до 1 месец след събитието) да ги отпусне като грантове към организациите-изпълнители. Дарителите, участващи в срещите, получават отчет за резултатите от финансираните проекти от сайта на Организацията-домакин.



В категории: Животът


Коментари
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори