×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата налива нови 2 млн.лв. на санаториума в Поморие


Държавата налива нови 2 млн.лв. на санаториума в Поморие
Безхаберието на институциите беше довело до занемаряване и разрушаване на санаториума
06 Декември 2017, Четвъртък, 01:05 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Най-накрая нов живот за "Вита"

2 млн.лв. получава Военният санаториум „Вита“ в Поморие от правителството. Парите са за модернизация на болницата, свързани с подобряване на материалната база. Със средствата ще бъде закупена и нова апаратура за лечение на лекуващите се там. Част от парите ще отидат за квалификация на персонала, става ясно от решението на Министерски съвет.

Предложението е на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който се мотивира, че Военният санаториум е единственият в страната, който предлага лечение с кал и луга от морето.

Това е втори транш за болницата, след като в началото на годината беше отпусната целева субсидия за ремонт 1 млн.лева.

След скандалите около болницата тя работи от половин година.

Казусът с бившия военен санаториум продължи повече от година. Той беше изваден от активите на Военномедицинска академия заради отпаднала необходимост и се задейства процедура да бъде прехвърлен на държавното дружество, което стопанисва велинградската болница „Вита“. 

Искането на община Поморие да получи собствеността така и не беше одобрено. Заради забавяне на процедурите 70 човека бяха освободени от работа.

Безхаберието на институциите беше довело до занемаряване и разрушаване на санаториума, което пък доведе до неговото временно затваряне. 

В категории: Поморие


9
Коментара по темата
9.
Петър
16.01.2018 07:26:17
0
0
"Приватизационната процедура обаче може да се усложни заради законови промени, които бяха окончателно приети миналата седмица от парламента. Според тях продажбата на обособени части от дружества в забранителния списък ще трябва също задължително да минава през Народното събрание. А случаят касае именно обособена част."
Ето отговор на всички баламурници, които вярват на един, пардон двама поредни престъпни Министри! Нали не можело да се продават ТД "сложени" в забранителен списък? Няма и половин година от както изръзиха тая престъпна наглост!!!
8.
голяма смешка
13.12.2017 09:27:06
0
1
Да и Никодимчо и други като него управители и поддръжка на новата база...И Кременчето от БСП Вечната стара мома със запознанства във фейса пак ще се кипри до него
7.
Петър
13.12.2017 08:12:18
0
1
Бивш,
На съвестта им тежи и друго престъпление, което Държавата прикрива! А, то е умишленна безстопанственост, която е причина за прехвърлянето на собственост! Сегашният Министър малко преди да "узакони" престъплението, твърдеше че няма от къде да намери пари за да издържа Повереното на Министерството му Дарение!
Как така Държавно ТД с капитал колкото двустаен апартамент "получава" от Държавата едни пари за ремонт, които 15 години не можа да намери?!
6.
Петър
11.12.2017 07:07:51
0
1
Запознат, целта вече е факт!
А, тя е земята, а не изградените сгради! Министъра нали чудеше от къде да вземел пари да издържа Санаториума? Това са публични изявления! "Утре" ще видиш табела "частна собственост"! А догодина бетонен мастодонт, по подобие на самият Санаториум.
5.
бивш
09.12.2017 10:45:48
1
1
Да тежи на съвестта на Никодим Стоянов и на неговите съпартийци.Благодарение на тях се извърши това прехвърляне на собствеността.
4.
до Петър от запознат
09.12.2017 10:31:39
1
2
Петър,на едно мнение сме с теб,но не си ме разбрал.Не схвана иронията.Желая им успех в изпълнението на декларираните мотиви,но съм сигурен,че те не искат това.Аз също съм убеден,че нямат никакво намерение да правят санаториум с балнеология,даже не и военна болница,а ще бъде една сезонна почивна станция с някакви процедурки,каквито педлага всеки един хотел по морето.И нещо много важно-като непарична вноска тази почивна станция винаги ще бъде готова за продажба,но вече ремонтирана.Целта е ясна-сега да се усвоят едни милиони,а утре целият имот.За това и ги предупредих: днес ще запомним думите ви,а утре ще питаме.
3.
смешки и прах в очите
08.12.2017 09:51:57
3
1
2 милиона не го оправят санаториума и ако продължават тук два, там един милион по на година ...Е до десет години може и да стане , тъкмо пак ще е за ремонт
2.
Петър
08.12.2017 07:32:35
3
1
Запознат...
1. Това за парите изобщо не е не е добра новина! Гледаш много плоско на проблема.
2. Мотивите на Съвета по отбрана бяха престъпно манипулирани от сегашния Министър! За, което Военна прокуратура естествено няма да търси нищо! А, те са брутално фалшифицирани, от която фалшификация следват стъпките, а именно:
а/ Ликвидиране на Санаториума, и прехвърлянето на останалите активи на Държавно дружество, като непарична вноска
б/ Заличаването му като балнеологичен център за рехабилитация и долечение, и превръщането му в най-обикновенна военна болница, от която Поморие няма нужда
в/ Дарението ще бъде разпродадено, ако вече не е, и ще остане частта нужна за функционирането на една военна болница.
3. Персонала е квалифициран, и уволнен за това че е такъв! Интересна логика?!
Вместо да се използва базата за обучение на кадри, те ще внасят "нови калинки", които няма кой да ги обучи!? И да ги обучава в какво, след като вече не е Санаториум, а Болница?
4. Бъркаш понятието "добро" и "лошо"! Добро е за тях, но лошо е за всички останали! И не на последно място, Нашето Дарение е "ограбено"! За какъв успех говориш не разбирам? Успех в последвалите грабежи ли?
1.
запознат
07.12.2017 20:17:17
4
1
Това за парите е добра новина,само че е необходимо да бъдат направени няколко уточнения: 1. Не е вярно,че болницата работи от половин година.Поради скандала за да хвърлят прах в очите на гражданите я отвориха проформа в средата на лятото само като леглова база(без процедури) за около 35 дни с 20-тина човека персонал и след това я затвориха за ремонт.В момента вървят някакви ремонти,а от назначеният персонал са останали 10-15 човека,които вършат обща работа и най-вероятно ще бъдат освободени след нова година.Всичко това може да се провери. 2. Мотивът на г-н Каракачанов е много правилен,но дали след ремонтите и изхарчените милиони,болницата ще извършва лечение с луга и с кал-това ще видим.Дано,но няма и да забравим. 3. Квалификация на персонала-много добре.Само че квалифицираният и обучен персонал те го уволниха и го пръснаха,а сега ще харчат пари да сабират и обучават нов. 4. И не на последно място-господа,намеренията ви са добри,но не забравяйте,че харчите пари от нашите данъци.Накрая ще ви питаме кой,как и за какво изхарчи парите и какво се свърши с тях. Успех.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори