×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На втора инстанция: До месец излизат присъдите на Златко Кънев и Тихомир Петров за жесток побой и рекет (снимка)


На втора инстанция: До месец излизат присъдите на Златко Кънев и Тихомир Петров за жесток побой и рекет (снимка)
Тихомир Петров (вдясно) бе заплашен с арест заради съмнения, че не живее на адреса си в Айтос
20 Ноември 2017, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: "Флагман")

Най-накрая бе даден ход на делото след три неуспешни опита


След три неуспешни опита делото за изнудване и побой срещу айтозлиите Златко Кънев и Тихомир Петров най-накрая тръгна на втора инстанция.
В понеделник се проведе бързо заседание в Апелативния специализиран наказателен съд
. Там делото по принцип минава само в изясняване на твърдения и доказателства, които не са били предмет на разглеждане в първата инстанция.

В случая предмет на спор станаха договори на потърпевшата Валентина Василева, сключени с охранителни фирми. Василева и по-точно синът й са собственици на две заведения в Айтос. В понеделник тя бе единствената разпитвана от съда.

От нея бе поискан спорен договор между фирмата на сина й „Венчър Крю” и VTA Security, в които са работели подсъдимите Кънев и Петров. Валентина Василева обясни, че въпросният договор бил набързо написан, след като от полицията прекратили охраната на заведението й „Арт клуб” и изключили връзката с паник-бутона в края на 2013 г.
Новият контракт бил за 500 лева на месец, но идеята била да се направи лека корекция впоследствие в параметрите. „Арт клуб” работел само два дни в седмицата – петък и събота.
От VTA Security в един момент обаче поискали заплащането да е по 240 лева на седмица.


Това са двойни и тройни суми, затова започнахме да търсим друга охранителна фирма, обясни Валентина Василева. В крайна сметка била наета „Аватари”, в която работил другият потърпевш Йордан Стойков.
В резултат на конкуренцията той бил пребит жестоко и останал без едно око. Виновен за това според Специализирания наказателен съд е Златко Кънев, за което и той е осъден от първата инстанция на 6 години затвор.  


Съдът приключи съдебното следствие и даде възможност на страните за финални прения. Прокурорката поиска да бъдат оставени в сила присъдите от първата инстанция – по шест години затвор за двамата за изнудване. Кънев има присъда и за тежка телесна повреда срещу Йордан Стойков.

Частните обвинители Стойков и Валентина Василева също поискаха да бъде потвърдено решението на първата инстанция.

Подсъдимите и адвокатите им обаче призоваха апелативният съд да отмени наказанията. Според защитника на Тихомир Петров, Валентина Василева давала противоречиви показания.
Освен това било „житейски нелогично” да е била изнудвана, тъй като с конкурентната фирма тя сключила договор за 2500 лева на месец.

Адвокатът на Златко Кънев - Велин Чилингиров, бе лаконичен. Той се присъедини към думите на колегата си и също поиска отмяна на присъдата на клиента му.

Припомняме, че Чилингиров стана адвокат на Кънев преди няколко месеца. Той се отличи с това, че два пъти стана причина за отлагане на делото. Първо се оказа болен, а впоследствие не се яви без причина, за което и бе глобен с 1000 лева.

Преди това делото пък бе отложено заради отсъствие на подсъдимите. Те обясниха, че не са били търсени за връчване на призовки. Съдът обаче се усъмни в аргументите им и ги глоби с по 500 лева.
Така след три неуспешни опита от юли досега апелативният съд все пак успя да даде ход.

Съдът ще се произнесе с решение в срок. Поне така обеща председателката на съдебния състав Петя Колева (зам.-председател на Апелативния специализиран наказателен съд). Срокът по закон е един месец.

На делото в понеделник тя предупреди, че мярката за неотклонение на Тихомир Петров може да бъде променена и той да влезе в ареста. Повод за думите й стана съмнение, че Петров е сменил адреса си, без да уведоми съда.
Съдия Колева направи сверка за действителния адрес на местоживеене на подсъдимия. След като стана ясно, че промяна няма, тя попита: А защо има сведения, че апартаментът не се обитава и е обявен за продажба?
Няма такова нещо,
отвърна й Тихомир.

Съдийката му обясни, че няма проблем да си смени адреса. При такава ситуация обаче той задължително следвало да уведоми съда. В противен случай ще лежи в ареста.

Присъдата на втора инстанция се очаква през декември, но вероятно и тя няма да е окончателна, защото страните имат право да я оспорват пред Върховния касационен съд.


Адв. Чилингиров (вляво) този път се яви в съда, потърпевшите Валентина Василева и
Йордан Стойков (вдясно) поискаха да бъдат потвърдени присъдите от първата инстанция




В категории: Темида , Айтос


Флагман.БГ Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете 10/06/2024, Понеделник 07:17 2
Флагман.БГ Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Междинни резултати при 12 % обработени протоколи 10/06/2024, Понеделник 01:22 4
Флагман.БГ Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха 10/06/2024, Понеделник 01:07 8
8
Коментара по темата
8.
До Айтозлията
21.11.2017 20:53:41
1
10
Я кажи какъв курлюбец си май забрави вълшебните моменти когато подухваше там на лъджата.
И заработваше някой лев и ти беше добре , но като взе да лъжеш клиентите си като спря да гълташ и те се отдръпнаха от теб .
Огладня и затова сега си агресивен и сипеш жлъч .Никой не ти е виновен за нещастния ти педалски животец .
7.
Айтозлия
21.11.2017 16:22:57
14
14
И двамата на снимката са боклуци и престъпници, които ги знае целия град. Видяха дебелия и се правете на божикрави.
6.
Гошо-лошото миризливото
21.11.2017 15:19:25
2
13
Гергана Янева шефа на аватари е краварка но кравичките му се издавиха в наводненията .
5.
Запознат-до журналиста
21.11.2017 15:12:41
1
11
Пиши обективно .
Защо пишеш глупости !
Защо не пишеш как се установи , че Валя само лъже 2 г като твърдеше , че има екземпляр от договор на стойност 500 лв на месец в тях с което целеше да докаже че са я рекитирали и изнудвали за повече пари отколкото е посочено в договора и за охрана. И вместо да покаже договор с което да си потвърди измислената си версия тя показа договор който го е взела от материалите на делото представен като доказателсво срещу нейните клевети . Тя показа договор подписан от сина и на стойност 2500 лв !
Защо не казваш как Валя уж потърпевшата и бе зададен един и същ въпрос на първа и на втора инстанция ,и дава различни отговори а имено кой и искал пари като отговора на първа инстанция е незнам а на втора казва Тихомир .
Трябваше да докара и уж бити клиенти но и така не докара ,защо премълчаваш фактите господин журналис защото няма скандал ли или не ти хареса че уж потърпевшата може да се окаже клеветничка и че е подвела прокуратура че е жертва на болния си мозък и че не и за първи път да клевети и съди хора с който е работила .
А относно бития се установи че в първия снимков материал няма кръв а на втория се появява от някъде .
Изводите ги оставям за виртуалните побойници и съдници .
Лек ден от мен хейтърчета .
4.
Шеф на цирк Балкански
21.11.2017 11:30:32
1
9
Голям цирк има в Айтоския съд ,моят цирк Балкански пасти да яде пред тях,адмирации за шимпанзето им .Та мисълта ми е как мога да закупя шимпанзето,да поиграе малко в моя цирк,ако го давате с промоция дебилния глиган цена няма да имате!
3.
До 3
21.11.2017 07:47:16
8
7
Живко, нищо няма да изкарва, само ще поема.
2.
Живко
21.11.2017 07:23:25
12
9
Познавам гея от дясно Тишо. Той е психически нестабилен и незнам как ще изкара в затвора.
1.
123
20.11.2017 22:50:46
7
19
Кои са тези гейове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците България е фалирала отдавна, защото няма основната функция да си изпълнява като държава, каза пък Ивелин Михайлов ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи Движението е на второ място с 14,17 %, но тепърва ще расте в следващите часове Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Това е наказание за неуспешната ротация, коментира Добромир Живков Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Колкото повече са политическите формации в Народното събрание, толкова по-вероятно е да подкрепят кабинета, каза доц. Стойчо Стойчев При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции Димитър Найденов до този момент е 1413 гласа, Любен Дилов – 1260, Галя Василева – 758, Тодор Байчев – 673, Борис Аладжов – 962 Скандал в Кърджали! Общински служител обикалял секциите в ОУ "Пейо Яворов", помагал на хората да гласуват Скандал в Кърджали! Общински служител обикалял секциите в ОУ "Пейо Яворов", помагал на хората да гласуват Председателите на комисиите в училището казаха, че не е в списъците и не го познават "Величие" показа, че оттук нататък нищо няма да е същото "Величие" показа, че оттук нататък нищо няма да е същото Сега ПП Величие за има-няма 2 месеца, при пълна медийна тъмнина, влиза в парламента и още от първия момент ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи Все още не са въведени данните от Айтос, Сунгурларе, Руен, Карнобат, Средец и Несебър 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата Опцията „Не подкрепям никого” в бюлетината за национален парламент са избрали 20 109 души от отишлите до урните Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Причината - двойният вот, който е затруднил членовете на секционните избирателни комисии
Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Ето как броят бюлетините на живо Ето как броят бюлетините на живо През специална платформа всеки може да проследи процеса в секционните избирателни комисии
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори