×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво се случва в БСП? Овчаров съветва критици на Корнелия Нинова преди ключов пленум (снимка)


Какво се случва в БСП? Овчаров съветва критици на Корнелия Нинова преди ключов пленум (снимка)
Вдясно от Румен Овчаров са Красимир Янков и Стефан Бурджев, а най-вляво е бургазлията Димитър Стоянов
16 Ноември 2017, Четвъртък, 06:06 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Доскорошният й поддръжник обсъди състоянието на партията на събиране в Павел баня рамо до рамо с Красимир Янков


Лидерът на БСП Корнелия Нинова изглежда наистина е на път да загуби един от най-важните свои поддръжници в партията. След като през последните седмици Румен Овчаров разкритикува обкръжението и поведението на Нинова, в сряда вечерта той застанал рамо до рамо с нейни основни вътрешни опоненти. 

Става въпрос за среща в Павел баня, която е била по покана на местния лидер Атанас Пъдев, информира източник на „Флагман“, участвал в събитието.

На нея един до друг са били Овчаров и варненският депутат Красимир Янков, който е считан за вероятен наследник на Корнелия Нинова на лидерския пост. Янков даде ключова подкрепа за Нинова на балотажа през 2016 г., когато тя победи Михаил Миков в битката за председател на БСП. Впоследствие варненецът влезе в Изпълнителното бюро на партията. След няколко месеца обаче Красимир Янков се оказа неудобен и бе изваден от бюрото заедно с още някои свои колеги под предлог, че не е редно депутати да бъдат в тясното ръководство на БСП.

Срещата в Павел баня в сряда е преди ключов „пленум“ (заседание на Националния съвет) на БСП, който се очаква да е в събота. На него ще се обсъждат организационните проблеми в партията и причината за загубите на частичните местни избори в началото на октомври.

В балнеоложкия център на България местната общинска организация се срещнала с гости членове на Националния съвет и депутати, сред които и бургаският народен представител Димитър Стоянов, както и младото острие от Плевен Стефан Бурджев.
Двамата взели отношение по наболели теми, свързани с организационните процеси в партията и пропуски от периода на предизборната кампания, но и в последващите политики от национално значение.

За важните задачи, които стоят пред БСП като опозиционна политическа сила, експозе пък направил самият Румен Овчаров.
Той обяснил, че е нужна обща консолидация срещу управляващата ГЕРБ. Така щяла да се очертае ясна алтернатива, която да даде по-добра перспектива на България.

От своя страна Красимир Янков рамо до рамо с Овчаров (както се вижда и от снимката) поставил въпроса за извеждането на национално значими теми, които да създадат предпоставки за икономически подем и просперитет. Той дал акцент на реализацията на проекта АЕЦ „Белене“.

В дискусията взели участие общински председатели на БСП от съседни общини, но и други народни представители от не съвсем приятелски настроените към Корнелия Нинова Видински, Софийски, Варненски, Врачански и Добрички райони. Става въпрос за депутатите Цветан Топчиев, Лало Кирилов, Георги Андреев, Николай Иванов и Даниел Йорданов.

Редови членове на партията поставили въпроси за местната структура, но и за перспективите пред БСП в национален план.



В категории: Политика


Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
12
Коментара по темата
12.
А така
16.11.2017 17:08:17
0
1
Записвам се тук да следя за Таралови. Че те са доста там на клона и всички пари дърпат от детските градини и училищата. Дават и на кмета и на Ананиева и затуй ги държат. На софрата родата.....
11.
ЕХА
16.11.2017 15:46:05
0
4
100 годишната баба БСПунка, ще отиде в историята и повече в политиката няма да се върне, довиждане!
10.
Аз
16.11.2017 15:13:05
1
4
Само усмирителна риза ще я оправи тази жена. Толкова деструктивна опозиция не е имало вотдавна. Само циркаджилъции нищо смислено и реално.
9.
БКП
16.11.2017 14:33:58
3
1
Наско Зафиров ли ви дава тези смешни статии , малоумни ли сте бе флегмани. Не сте разбрали какво става в БСП . Корнелия е бетонирана ! Вчера вечерта Корнелия тръгна към избори и никой няма да я спре , Румен Овчаров и софийската организация е плътно зад нея , Янков е голям мераклия , но първо да спечели едно село около Варна и тогава да мечтае за космически кораби ....
8.
Червен
16.11.2017 12:59:28
3
3
Много мислещи хора в БСП осъзнават,че ако тази партия стане лидерска като ГЕРБ,ще загине.А Нинова тласка партията точно в тази посока.
7.
Silas
16.11.2017 12:55:36
4
9
Нинова се страхува от нов закон за приватизацията,за това прави циркове в парламента.Ако е там трябва да гласува а,не иска.За това ще сме свидетели на още простотии.
6.
Кирил
16.11.2017 12:43:01
2
6
Флагман писа преди дни че Нинова заедно с ДПС в лицето на Пеевски ще се бори срещу корупцията. Това е смешно и несериозно от нейна страна.Прави са в собствената й партия да не я харесват!!!
5.
До 2
16.11.2017 12:41:48
1
1
Порта във Варна Киро Гела-Домус ага го използваше да изнася белото (каптагона) за Близкия Изток .Сега Магарешки потърква доволни космати ръце и чака да замести Киро в производството на печелившия матриал(Марешки има нелегални цехове за таблиране в района на Девня)
4.
Чичо Манчо
16.11.2017 12:40:33
6
6
Корнелия отдавна се превърна в проблем за БСП със своето истерично поведени. Наскоро Красимир Велчев я нарече по БНТ госпожа Лъжа, а не съм чул тя да го е дала под съд за клевета и обида. Ако БСП иска да се превърне в силна опозиция и да спечели следващите избори,трябва да сложи начело зрели хора, които да опонират на ГЕРБ с аргументи и факти, а не с истерични изпълнения в стил Волен Сидеров,когато усещаше,че губи почва под краката си и искаше да задържи върху себе си общественото внимание.
3.
Mafia GERB
16.11.2017 12:18:58
10
7
Браво на Нинова!!!. Това е Истинската гражданска позиция, която ще спре и обуздае самозабравилите се разпасани гарберасти ! Боже Пази България !
2.
00
16.11.2017 11:52:29
6
5
има сделка между Магарешки и ГРОБ_Кривия Врат за пристанище Варна
1.
Димитър Благоев
16.11.2017 09:21:34
0
4
Имам решение относно лидерския проблем в БКП(БСП):
1. Свиква се пленум.
2. Взема се единодушно решение председателите на партията да са поне 150 човека, а не само един.
3. По този начин ще се задоволят амбициите на всеки редови член на БКП да е председател на нещо. Там да не забравяме, че все пак членуват САМО властолюбци. Там борбата е кой е да е на върха. Затова считам, че 150 председателя е добре.
... Къде ти в ГЕРБ лидерски амбиции за поста председател. Бойко ще те обезкости и изплюе..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Половината от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът – в началото на втория учебен срок Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори