×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потъва ли делото срещу групата на Божо Кравата – въззивният съд потвърди процесуалните нарушения


21 Октомври 2017, Събота, 05:59 ч.
Автор: Флагман

Решението е от 27 септември и е окончателно


Въззивната инстанция е потвърдила решението на Специализирания наказателен съд да прекрати съдебното производство срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и другите девет члена на групата му.
Делото е върнато на прокурора за отстраняване на допуснати процесуални нарушения, показа справка на „Флагман”. Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно.

Преди няколко месеца прокуратурата внесе делото в съда, но претърпя фалстарт. Това стана след като на 4 август съдебното производството бе прекратено.
Специализираният наказателен съд откри съществени процесуални нарушения.

Едно от тях е, че единият от пострадалите не е бил търсен за предявяване на материалите по делото въпреки неговите права.


Допуснати са съществени процесуални нарушения и на правата на обвиняемия Тодор Славов. Той получавал материалите по делото за запознаване, но в отсъствие на неговите адвокати. Славов се оплакал, че не може да проучи делото адекватно при липсата на защитниците му.

Друг проблемен казус на обвинението е свързан със стрелците от ресторанта “4 You” от 8 юни м.г. Георги Иванчев и Радослав Димитров.
Прокуратурата ги обвинява по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс, че са придобили пистолети и патрони, без да уточни време, място и начин на извършване на деянието.

Спецсъдът е изтъкнал и други мотиви за спиране на делото.

Прокуратурата е протестирала решението. То обаче е потвърдено от апелативния спецсъд, въпреки че той приема само част от аргументите на долната инстанция.

Заседанието се е състояло на 27 септември. Решението на въззивния съд не може да се протестира и е окончателно.

Засега липсва видима реакция на прокуратурата. „Флагман” отправи питане към държавното обвинение, но към момента нямаме отговор.

Проблем може да се окаже незапознаването с делото на единия потърпевш от действията на групата Божо Кравата, тъй като той е заминал в чужбина и не е ясно дали се е завърнал.

Процесуалните спънки може да забавят процеса задълго.

Обвиняеми за ръководене и членуване в организирана престъпна група (ОПГ), както и за пласиране на дрога, изнудване, убийство и други престъпления са Божидар Кузманов като лидер, както и Иван Терзийски, Георги Иванчев, Тодор Славов, Радослав Димитров, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев и Марчо Марков.

В категории: Темида , Несебър


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
10
Коментара по темата
10.
Roro
23.10.2017 05:44:54
0
1
Един от най корумпираните полицаи работи в хотел Бургас в слънчака над 10 години при Данчо паркета
9.
До 8
22.10.2017 18:47:51
0
4
Защото тях ги пази полицията.
Тези хора които разследваха, ако си бяха свършили работата както трябва сега и Митьо и Божо щяха да са в ареста и да си чакат присъдите. Те направиха така, че единият да го обвиняат другият да го изкарат ангел небесен. За това и в момента делото им срещу Кузманов боксува. Защото скруха много от фактите и участниците в каубойската среща. Да си чул да са казали за някой нещо от тези които нахлуха в ресторанта? Не, няма и да чуеш. Не може този човек да мине с 30-40 души 2 км от офиса на Аркус до 4you и нито един полицай да не ги е видял. Просто е абсурдно. Работя в Слънчев Бряг 10 години и знам, че само по алеята ще видиш 10 полицая поне. Около ключови места в този час от 8 до 10 часа винаги има полицаи. Къде са били тези хора и защо няма сигнал да предотвратят въпросният "инцидент". Всички знаят какво става в Слънчев Бряг, само те се правят на слепи. Познавам полицаи с Апартаменти във Влас и ходят с часовници и телефони за 1000 - 2000 лв. От къде пари? Ей за това в момента всичко пропада.
8.
pepo
22.10.2017 18:28:32
0
2
A zashto na Ochite bandata ne q sydqt. Shtoto te sa nevinni li?
7.
Харалампи
22.10.2017 05:32:06
1
5
Е браво на спец съда.
Изчакаха да мине една година и ги пуснаха.
Страшен абсурд : митьо - жертва видиш ли, а тия пък невинни.
Евала ти на съда, прокуратурата и държавата.
6.
Курти
22.10.2017 02:30:27
4
3
Заради този олигофрен от бригадата на сумиста страдат сумати хора . Но и за него Видов ден ще дойде . Няма да прокопсаш Глава ! И да знаеш , че не те наричат така заради тов , какво имаш в нея , а защото е голяма и празна !
5.
Ako iskash
21.10.2017 22:35:55
0
3
Ako iskash s bentlito govori si sam i obikalqi pak nqma da gi vidish
4.
Do xx
21.10.2017 22:33:04
1
3
Vai ti kav si narkoman
3.
Xxxxx
21.10.2017 20:35:55
6
12
Xybavo 4e pazarjikliqta doide da vi pokaje 4e mitko i toi e 4ovek 4e ste tolkova traxlivi mi6ki v toq byrgas i takiva mazni 6pioni izomen sam kvi 6matki ste v byrgas mal4a si i si obikalqm s 8ka i ne vijdam prosto s koi moje da zavartq pari vie sami se narejdate 6mmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatki
2.
Типично
21.10.2017 18:11:41
3
12
Българско правосъдие !!!
1.
Ееее
21.10.2017 17:04:40
5
11
Само начетени пишлемета с доктарантура от Харвардския унивирситет.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори