×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

СДС: „Обединените патриоти” са възможен вариант за коалиция, но сега сме им опозиция


СДС: „Обединените патриоти” са възможен вариант за коалиция, но сега сме им опозиция
Като начало каним на разговори ДСБ, обяви Божидар Лукарски
10 Октомври 2017, Вторник, 11:33 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Искат обединение на консервативно-патриотичния спектър


СДС поиска обединение на консервативно-патриотичния политически спектър. Това стана ясно на пресконференция след заседание на Националния изпълнителен съвет на партията.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски разкритикува властта за скандалите в държавата, като припомни и последния от вчера, свързан с безпрецедентния провал на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Според Лукарски властта тупа топката по отношение на антикорупционното законодателство, както се е случило и в предишния парламент (когато СДС и Лукарски бяха във властта).

С оглед на контекста на ситуацията в държавата ние смятаме, че традиционните десни сили, партии извън парламента трябва да започнем разговори за общи действия и обединение. Обединението обаче трябва да бъде не на парче, не само по определени теми и не про, анти или насочено към точно определени личности, а трябва да бъде на програмна основа. В този ред на мисли ние подаваме ръка на партиите в консервативно-патриотичния спектър, които споделяме сходни ценности и виждания, като на по-следващ етап не изключваме и едно по-широко обединение. Но като първи етап това, което обсъждахме с колегите от изпълнителния съвет, е да поканим като национално ръководство на СДС като най-близки в този спектър до нас колегите от „Демократи за силна България”, заяви Лукарски.

Той обаче добави: „Това не означава, че загърбваме Реформаторския блок (РБ), а че сме осъзнали, че обединението вдясно трябва да бъде в по-широк вариант и че разпокъсаното дясно остави непредставени в парламента повече от 300 000 български избиратели”.

Лидерът на СДС уточни, с „Движение България на гражданите” продължавали да се събират всяка седмица във формат РБ.

Любопитното е, че Лукарски обяви готовност за бъдеща коалиция и с „Обединените патриоти”, които в момента са в управлението.
След въпрос на „Флагман” - променило ли се е отношението им към ГЕРБ, дали са им опозиция и дали ще преговарят с „Обединените патриоти”, като говорят за патриотичен спектър, лидерът на СДС отговори: „Във вашия въпрос се съдържат и отговори. Колегите от „Обединени патриоти” са в този спектър и са потенциална възможност за разговори. Но ние в момента като извънпарламентарна партия сме опозиция не само на ГЕРБ, ние сме опозиция на сегашното управление и имаме критики и към голяма част от политиките, които провеждат колегите от „Обединени патриоти”.”

Като бивш икономически министър Божидар Лукарски бе запитан какво мисли за скандала с оръжейното дружество „Емко”. Той обаче не пожела да вземе отношение с аргумента, че материята е сложна, че няма много информация и че тя е свързана с класифицирани данни.

След въпрос кой от двата антикорупционни закона – на Министерския съвет или на БСП, одобрява, Лукарски не даде ясен отговор. Той обясни, че и двата законопроекта били еднакво близо и еднакво отдалечени от този на Реформаторския блок.



В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
Фантастук
11.10.2017 08:23:15
0
1
С теб начело и зам. началника ти от Бс сте обречени. Вие сте шайка безморалници, които се обслужват от шепа плиткоумници. Най-демократичната партия при избора на Лукарски, Марков и сие отново раздавала указания на делегатите за кой трябва да се гласува. Повръща ми се от вас. Дoбре, че се махнах навреме.
8.
Петър
11.10.2017 06:51:12
0
0
Г-н Лукарски, предния мандат станахте "партньори" и на ГЕРБ! Последствията не ги ли осъзнахте (извън Парламента сте)? Да не казвам, че точно те са едните "партньори", които предадоха ОДС преди 16 години! На следващите избори, ако пак искате да сте партньори, СДС е труп, а ще превърнете в вампир! Толкова ли не можете да отсеете идеологическите си партньори?!
7.
Калиман Георги
10.10.2017 23:01:42
0
2
Значи сега сме опозиция! Но ,когато дойде време за избори да ни имате в предвид. Ейййй за кумат хляб и шепа ориз ще се проебете бе. Имайте някакво достойнство. Все пак топки имате между краката не дуди.
6.
dundiu
10.10.2017 19:32:42
0
2
ей баси курвите сте само и само да се доберете ццццц
5.
mark
10.10.2017 17:38:34
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=zl22rlt3pDE
4.
koko
10.10.2017 16:36:58
0
4
te patriotite plachat za vas nehrani maikovci po golemi kradci ot reformatorite nema
3.
klkl
10.10.2017 15:46:22
0
4
Само едни и същи доказани некадърници си разменят кокала
2.
Лукчо
10.10.2017 13:42:55
1
9
Искам да се върна във властта защото за нищо друго не ставам
1.
klasa r- kradci
10.10.2017 13:37:31
0
6
bona4e malko
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др. Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Според учените има възможността сателитите на по-висока орбита да бъдат засегнати Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Уведомени са и полицията, и прокуратурата в града за действията на лекарите от болница „Света Петка“ 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита
От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори