×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Внимание! Опасни дървета застрашават стотици бургазлии на едно от най-оживените места в града (СНИМКИ)


Внимание! Опасни дървета застрашават стотици бургазлии на едно от най-оживените места в града (СНИМКИ)
Дърветата в началото на централната ул. „Александровска” са стари и високи, клоните им са опасни, алармира наш читател
01 Октомври 2017, Понеделник, 00:04 ч.
Автор: Флагман.бг

Притеснителният сигнал идва броени дни след годишнината от смъртта на Пейо, който през 2012 г., беше премазан от изгнило дърво



Опасни клони се извисяват над всички бургазлии, който ежедневно се движат по централната ул. „Александровска”, в района на стоматологията, съобщава притеснен читател на Флагман.БГ. Неговият сигнал идва броени дни след годишнината от смъртта на 27-годишния Пейо, който преди 5 години бе премазан от изгнило дърво на ул. "Гурко". На снимките, които той ни изпраща, ясно се вижда огромен клон, който достига чак до другото дърво на отсрещния тротоар.

„На първо място въпросното дърво е цялото наклонено към улицата, макар и леко. Но този клон изглежда наистина опасен. Съвсем скоро започва дъждовният сезон, съпроводен от постоянния, характерен за Бургас бурен вятър. Не ми се мисли какво би станало, ако дори част от тежкия клон падне върху някого. Тук постоянно е много оживено”, съобщава в сигнала си до Флагман.БГ нашият читател.



Дърветата в началото на главната улица са стари и много високи. За разлика от други части на града, където короните им се „подстригват” редовно, тук това на практика е невъзможно. Според нашия читател е редно отговорните институции да проверят състоянието на тези дървета, преди да е станало твърде късно. Факт е, че при всяка голяма буря в Бургас, точно на това място най-често могат да се видят паднали клони.

Не е тайна обаче, че въпреки усилията на Общината да извършва т. нар. "санитарна сеч", много бургазлии се възпротивяват на идеята и редовно редакционната поща на Флагман.БГ прелива от сигнали за отсечени дървета.

Още в началото на лятото наш репортер направи задълбочен анализ по темата "защо старите дървета са опасни и трябва да се премахнат". Тогава експертът доц. д-р Анелия Пенчева разясни, че периодично флората в градска среда трябва да се заменя, тъй като кореновите системи често загниват и създават предпоставки за незабележимо вътрешно изсъхване на дървото, което може да доведе до пропукване и падане. (Подробности ТУК)



18
Коментара по темата
18.
Drun drun
03.10.2017 17:17:20
0
0
експертът доц. д-р Анелия Пенчева може да си завре тъпите теории отзад. Тая е експерт колкото и чичо Митко. Как в европейските градове има големи високи и вековни дървета а тук пречили а експерте? Пак дървесина трябва на някой продавници долни
17.
Най големите некадурници озеленяване в бургас
03.10.2017 17:14:10
0
0
само знаят да режат до дънер. На въпрос кога ще сложите нови дървета отговора беше "когато му дойде времето" Целя град направиха на нищо и морксата. Явно на някой много му трябва дървесина. Да изсъхнат ръцете на всички който изсякога здравите и красиви дървета. Дано някой така отреже краиниците на някой обичан от вас човек. По повечето отрязани пънове и в морска и по улиците си личи че дърветата са били напълно здрави. И цвъкат някакви смешни дървета като на Цар Симеон дето растат до втория етаж и толкова да не пречат. Няма ли кой да потърси сметка на това смотано управление в Бургас? Кога е било такава сеч?
16.
vvv
02.10.2017 20:21:23
1
3
Абсолютно подвеждаща статия, дърветата трябва да се пазят и поддържат, а не да се търси начин как да се отстранят. А това заграденото с червеното кръгче е доказателство за пълната некомпетентност на автора. "Опасно надвиснали клони" - опасни са глупостите които творите,за компенсация вземете засадете поне едно дърво.
15.
До 2
02.10.2017 12:28:36
2
4
Във Възраждане повечето дървета бяха започнали да гният вътре. И на мен не ми харесва така, но по-добре ли е да убият някой? После пак ще ревете, че общината е виновна!
14.
me
02.10.2017 12:01:03
0
6
13, значи щяха да слагат машинки за разгонване на птиците като полетището. Какво стана? Нищо! Щото два пъти се мъчат да режат чинарите и май само съд ги спира досега. А иначе никой не спира общината да прочисти стари клони. Ама те май искат само до дънер да режат, иначе не. Единственото що годе сенчесто място в целият център. Лятото на 3Дто на Тройката е смърт!
13.
до 11
02.10.2017 11:33:11
4
3
Не пишем да премахнат птичките,а пишем,че е осрано и мирише отвратително.Хората които живеят там не могат да си отворят прозореца!Не ги изопачавайте нещата!Трябва старите клони да се изрежат,защото ще станат бели,има стари изсъхнали клони които са надвиснали,готови да паднат при силен вятър или дъжд.
12.
Георги
02.10.2017 10:07:35
0
7
Птиците са си птици, цвъкат. Аз какво да направя като никой не мие улиците? Освен това в началото на отсечката не е толкова осрано и си е свежо и хладно след напечената Тройка. Гуаното е по-нагоре.
11.
me
02.10.2017 10:05:33
0
7
9, 10, ами разгонете птичките. По вашата логика дърво не трябва да има. Дървото - най-големият враг на човека Че и птици има. Ужас!
10.
БУРГАЗЛИЯ
02.10.2017 09:39:31
6
2
Цялата улица е осрана от птичките,а миризмата е непоносима!
9.
ДаБеДа
02.10.2017 09:19:50
8
3
"сладката сянка на десетилетни дървета и поемаш глътка свеж въздух" То лятото като стане 39 градуса, дейго тоз свеж въздух? А вонята от акутата след лек дъждец е направо незабравима.
8.
горски
02.10.2017 09:11:22
0
12
По цяла Европа короните на чинарите се подкастрят. Един чинар, без усилие достига височина 25 метра, което колкото 8 етажна сграда. Така ,че не е нужно да се режат върховете на тези 50-60 годишни дървета , а да се намали на половина дължината на клоните които са се отклонили повече от 45 градуса спрямо стъблото си!
7.
ььь
02.10.2017 09:10:33
4
12
Спрете се, дървета не останаха в града само окастрени стволове, да напомнят за некъдърността на отдел "Озеленяване" в Общината /пример площад Тройката/. А идеята да бъдат премахнати дърветата просто я забравете!Няма да стане. Има все още мислещи хода в град Бургас.
6.
Георги
02.10.2017 08:53:05
0
13
Първо, №1 Ниньо е абсолютно прав. Това е краят на „Александровска“ – започва от ЖП гара и свършва до „Сан Стефано“.
Второ, ул. „Александровска“ от пл. „Тройката“ до ул. „Сан Стефано“ е единствената отсечка, където лятото е най-големия рай в Бургас: нагрят до червено на „Тройката“ се вливаш в сладката сянка на десетилетни дървета и поемаш глътка свеж въздух. Добре, че ще ремонтират „Богориди“, че ако се бяха заели с тази отсечка, горките дървета щяха да ги направят на нищо.
5.
кк
02.10.2017 08:05:43
9
12
Кмете, режи дърветата и засади нови. Новите дървета ще пораснат, но загубен живот няма да се върне!
4.
Иван
02.10.2017 07:46:27
10
10
Абе олигофрени, ако вашето дете е под тези дървета и бъде смазано така ли ще говорите?
3.
Me
02.10.2017 07:36:47
1
16
Нарочно не ги поддържат. Какъв е проблема да отрежат клона? Никакъв. Оставят нарочно да стане беля за да окъцат цялата улица.
2.
срамен косъм
02.10.2017 07:21:32
6
15
Чудесно! Сеч, сеч и пак сеч. Възраждане бе началото. Сега на ред е Александровка. Скоро и в други райони. Сеч. Нито едно дърво да не остане в Бургас! Да пребъде!
1.
Ниньо
02.10.2017 07:19:53
2
5
В началото на Александровска ама друг път.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори