×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал на конгреса! Кандидат за лидер на ДБГ обяви: Това не е моето място, напускам!


Скандал на конгреса! Кандидат за лидер на ДБГ обяви: Това не е моето място, напускам!
Богдана Станоева бе единствен конкурент на Димитър Делчев за наследник на Меглена Кунева
30 Септември 2017, Събота, 13:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Богдана Станоева написа решението си във „Фейсбук”


„Това място не е за мен, аз бях до тук. Напускам!” Това е написала Богдана Станоева в скандален пост във „Фейсбук”. Тя бе единственият останал конкурент на Димитър Делчев за председател на партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите”.

Минути преди откриването на Четвъртото Национално събрание на ДБГ, на което ще бъде избран новият водач, тя е публикувала скандално изявление във „Фейсбук”, с което си прави не просто отвод от изборната битка, но и обявява, че напуска партията.

Така днес отпадна всякакво съмнение, че новият председател ще е Димитър Делчев, за което предстои формално гласуване.

Неформално от ДБГ коментират, че Богдана Станоева е човек на Настимир Ананиев. Последният вчера обяви, че създава ново движение – СЕГА, заедно с Антони Тренчев.
Ананиев и Тренчев напуснаха със скандал партията на Кунева след провала на коалицията „Реформаторски блок” на парламентарните избори през март т.г.

А ето целия пост на Богдана Станоева във „Фейсбук”, с който тя също подава оставка като член на ДБГ (без редакторска намеса):
"Аз не съм революционер, аз съм нормална жена, която иска да живее в нормална държава, нормален живот - затова влязох в политиката.

Някои хора имат много силно чувство за справедливост, интуитивно, може да не могат да обяснят защо това е справедливо или не, но чувството рядко ги подвежда.

За съжаление напоследък в ДБГ, аз се сблъсках с много несправедливост и много лицемерие, незнам от колко далече да започна и дали си заслужава, но ето толкова време след изборите, аз не чух какви грешки направихме, кой ги направи и как ще ги поправим, но май няма нужда като гледам, как една определена група си е самодостатъчна. Бунтът ми не е от вчера или от днес и не е плод на "емоционална нестабилност", както пренебрежително се изрази Найден Зеленогорски, един от нашите "лидери" в sms-и , той е израз на комплекс от ситуации, решения, действие или по-скоро бездействие, нелоялна конкуренция, усещане за безпътица, липса на стратегия, усещане за стара матрица опакована в цветна красива хартия, остарели похвати за лансиране на хора, неотстояване на обещания, липсата на почтеност към симпатизантите ни и много други.

Последната година беше много трудна за мене, направих много компромиси със себе си и с принципите си. Последната предизборна кампания беше голямо разочарование-редене на листи, вътрешна борба и лицемерие, дезорганизация, пълна липса на синхрон с партньорите в блока, фалш и предателство в нашите редици, но...не беше лесно да загърбя 5 години. Давайки си време с известна дистанция от политическия живот си мислех, че мога да намеря нещо свежо и иновативно в новите насоки и действия, за които чувах обещания. В този период разговарях с много хора, споделях с най-близки приятели, срещах се с колеги-членове и симпатизанти, обсъждах със семейството си, които винаги са били зад гърба ми и са ме окуражавали. Всички те споделяха голямото си разочарование от ДБГ.Основните аргументи довели до това са както анализирани системни грешки в приоритетите на партията, липса на добра организация в определени моменти и тотална безпътица напоследък, така и лични -отношение, чувства и емоции, довели до големи компромиси.

Въпреки разочарованието съм благодарна за тези 5 години, не съжалявам за нищо. Получих много голям опит, направихме много кампании заедно , срещнах много качествени хора, намерих приятели, които и занапред ще останат такива за мен. Благодарна съм на г-жа Кунева, че ме забеляза! Благодарна съм за възможностите, които имах!

Наред с това се сблъсках и с нелоялна конкуренция, кариеризъм, хора които си вярват прекалено без да имат качества и потенциал за това .
Надявах се дълго ,че нещата ще се променят!

Надявах се, че ще бъдем опозиция на ГЕРБ, а ние станахме партньори, надявах се че ще защитаваме антикорупционния закон, а нямахме доблестта да се опълчим. Надявах се, че РБ ще бъде една устойчива коалиция и ще отстояваме общи интереси, а се оказа че сме селска дружинка и всеки преследва свои лични интереси. В преговорите с тях в повечето случаи не стигахме до победа. Дали защото сме много толерантни и интелигентни, дискретни и отстъпчиви и т.н или просто не успявахме да вземем своето, защото не ставаме за преговарящи. Много въпроси с ясен отговор!
Нещата не се променят! Няма свежи идеи, няма инициативи, не държим на обещанията си. Не се вслушваме в конструктивната критика на членовете си, нямаме усета да преценим момента , когато трябва да се поеме риска и въпреки всякаква загуба на власт и влияние да си тръгнем -да излезем в опозиция или да си подадем оставката.

Като "ярък" спомен изниква в съзнанието ми "мантрите" от Националния съвет след изборите през пролетта- всички повтаряха едно и също "Няма проблеми!", "Няма вина!", "Радан ни е виновен!".
Драмата с номинациите за председател на партията разиграла се тази седмица, надмина всичките ми очаквания, препоръките от офиса за подаване на отводи, екшън организацията на "изслушването" на номинираните кандидати, както всеки път в последния момент и добре подготвената режисура, целия този фарс беше с една единствена цел да се разчисти пътя на избран предварително кандидат. Бях помолила да се прочетат за онлайн аудиторията моите мотиви за неявяване, нищо такова не случи, страх, страх и пак страх, да не чуят хората истината за този цирк наречен изслушване. Стана ясно, че мача е свирен! Вероятно всичко е било ясно още когато напуснаха Настимир и Антони, защото те от битка не бягат ,убедена съм, но в свирени мачове не биха играли.

Питам се как ли ще се чувства днес новият председател на ДБГ Д.Делчев след като
ще бъде избран един от един, като в БКП - единодушно избран.
Това ли е демокрация?
Пълно разочарование!
Затова реших, че няма смисъл, нито да участвам във фарса наречен -Национално събрание - с измислени протоколи,измислени събрания, квоти и т.н , нито да лъжа сама себе си и хората около мен. Това място не е за мен, аз бях до тук.
Напускам!"

В категории: Политика


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
1
Коментара по темата
1.
Дааа
01.10.2017 04:33:34
1
1
Цялата шайка около Кунева и самата тя, да се скрият и да не се показват повече!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали
Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори