×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Британско семейство дойде в Слънчев бряг след края на сезона, ето какво видяха в курорта


Британско семейство дойде в Слънчев бряг след края на сезона, ето какво видяха в курорта
Британците са очаровани от Стария Несебър
30 Септември 2017, Събота, 10:42 ч.
Автор: Флагман.бг

​Отивайки с две деца на възраст под пет години, се колебаех как ще се впишем. Но не бяхме само ние; имаше безброй семейства като нашето, възползващи се от пакетните почивки на ниски цени, разказва британско семейство

Британското издание Йоркшир евинг пост публикува изключително интересен материал за българското Черноморие (ВИЖТЕ ТУК).

Вестникът, който е с регионален обхват - за Западен Йоркшир(Лийдс), разказва за възможностите за почивка в България извън летния сезон.

Материалът е позитивен и показва непознат за английските медии сценарий - на семейство, което е избрало Слънчев бряг за своята почивка. Досега обичайната практика бе медиите на острова да представят курорта като парти дестинация, слава, която според мнозина много пречи на Слънчев бряг.

Но ето какво преживя британско семейство, оказало се по българското Черноморие, извън активния сезон:



Лятната ваканция може официално да е свършила, но все още има време да резервирате почивка за средата на октомври. Насочете се към Слънчев бряг в България.

Провинциален облик, девствени плажове и живописни пейзажи. Слънчев бряг, сега едно от най-изгодните места за почивка в Европа, има скрит чар под излъскания от слънце екстериор. Отидохме рано през сезона, преди тълпите, които се струпват всяко лято, привлечени от ниските цени на питиетата и топлите води на Черно море. Това, което открихме, беше идеална семейна дестинация, с множество чудеса на прага й.

Самият Слънчев бряг е най-големият и оживен курорт на българското крайбрежие, разполагащ с пет мили от пясъчни плажове, спортни дейности от морски каяк до парапланеризъм и е известен със своя нощен живот. Баровете отварят рано и затварят късно, а тълпите са със сигурност на градус.

Отивайки с две деца на възраст под пет години, се колебаех как ще се впишем. Но не бяхме само ние; имаше безброй семейства като нашето, възползващи се от пакетните почивки на ниски цени и новите полети директно от летище Лийдс Брадфорд.

Със сигурност има нещо привлекателно в това, че са гарантирани слънчевите лъчи, белите пясъчни плажове и хотелският басейн. Беше просто, лесно и децата бяха щастливи. Имаше водни паркове в изобилие, лесни забавления и ресторанти, гостоприемни към децата. Както и изобилие от богата култура съвсем наблизо.

Съседният Несебър беше истинско удоволствие. Защитен от ЮНЕСКО, това е "жив музей" само на няколко минути от Слънчев бряг. Този исторически град, датиращ отпреди 3 000 години и кацнал на огромен скалист полуостров, простиращ се в морето, е свързан с древни цивилизации и е дом на останките от 40 великолепни църкви.

Особено впечатляваща е средновековната крепостна стена, заобикаляща някогашния замък, като пясъчните и червените тухлени стени на църквата "Пантократор" също заслужават да бъдат споменати. С тесните си калдъръмени улички, каменни къщи и забележителна архитектура, този стар град е моментна снимка на културните съкровища на старата българска държава.

Направихме и екскурзия до Сините планини. Големите извисяващи се синьо-черни върхове, покрити със зеленина и осеяни с малки селища, сякаш ни върнаха назад във времето. Едната спирка беше в старинния град Жеравна, една сближена общност, все още обгърната в отминали обичаи. Не пийте от фонтана, предупредиха ни, или ще трябва да се омъжите за местен човек. А на върха на стръмен хълм, нагоре по извиващите се калдъръмени улички, с наредени по тях дървени къщи, които стоят на местатта си след 300 години, се намира великолепна скрита църква, в която се пазят блестящи икони и стари каменни скулптури.

Обиколката също така включваше хранене с традиционно ястие в съседното село – богато червено вино с месна яхния – преди изкачването до върха. За щастие, това беше с автобус, а слизането след горещ ден беше с лифт. Това беше най-добрият начин да вкусим живописната "истинска България".

Денят на пътуването приключи с дегустация във винарска изба в Поморие. България се гордее със своите вина. Някога един от най-големите производители в света, тя има дълга история на отглеждане на грозде. И е известна със своята ракия – мощно плодово бренди, което се поднася почти при всяко основно хранене и със сигурност е опияняващо.

Тъй като Слънчев бряг и Несебър са толкова популярни дестинации, има изобилие от ресторанти, много от които са със селекция от морски дарове. Традиционните ястия включват печено свинско и гореспоменатите яхнии, придружени от леки, свежи салати.

България е титулувана от Post Office като "Мястото с най-добрата стойност за парите ви за почивка извън еврозоната" и цената със сигурност е едно от най-привлекателните неща в страната. Вечеря с три ястия за двама, плюс бутилка вино, беше само 22,32 паунда и парите ни със сигурност стигнаха за повече неща. Халба бира, както ми казаха, е £ 1.

Отседнахме в семеен хотел, идеален за деца, с два външни парка, впечатляващи басейни и вътрешен детски кът. Уместно именувана, в „Тракийската градина” има изобилие от открито пространство, изпълнено с великолепни цветя и малка зоологическа градина.

Храната беше отлична – доста над трите звезди на хотела, а самият ресторант скоро стана любимото ми място. Това е огромна стая, обляна в светлина, с открита тераса, градина с барбекю и топлото присъствие на семейството собственици Злателина Трепечова и нейният съпруг шотландец.

Прекарахме повече време тук, отколкото по принцип на семейна почивка, но това е толкова просто решение. Само на минути от плажа, хотелът е в сърцето на Слънчев бряг, но е достатъчно тихо, за да избягате от суматохата.

България, изглежда, е неоткрито съкровище. Богата на история, с топла, приветлива атмосфера и всички удоволствия на внушителното 230 мили черноморско крайбрежие. Слънчев бряг напълно отговаря на името си, като летните температури са между 25 и 30 градуса.

За семейна почивка, това се оказа всичко, което обещаваше от гледна точка на изгодна ваканция, беше идеално.

КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО ТАМ

Олл инклузив до икономични почивки. Полетът отнема три часа и половина до Бургас.
Седмична почивка в тризвезден хотел в Слънчев бряг струва от £ 1 306 за четиричленно семейство, включително двупосочен полет от летище Лийдс Брадфорд до Бургас и трансфери до и от курорта.

В категории: Несебър


4
Коментара
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
4
Коментара по темата
4.
Disco Orange
30.09.2017 20:02:15
0
1
You wanna dry slap bitch
3.
South
30.09.2017 16:26:42
1
1
Преди, след или по време на сезона.....
2.
Иван
30.09.2017 14:54:38
4
3
Последно кога са посетили Несебър......преди или след сезона......погледнете си написаното
1.
xlgxgxlgxlhxlhxlhxlyclgxlgx
30.09.2017 13:00:34
17
19
ОБЗАЛАГАМ СА ЧЕ .....СТАТИЯТА Е ПИСАНА ОТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. ....С ПРЕВОДАЧКА ЖИВЕЕЩА ДО БАДЕМОВАТА ГОРИЧКА В МЕДЕН РУДНИК. ...НАПРАО СА ПРОСЪЛЗИХ. .....СЦЕНАРИЙ ДОСТОЕН ЗА БОЛИВУД ... ОТ ЙОРКШИР. ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори