×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цацаров посочи наследник на Калина Чапкънова в Бургас, но голямата битка за поста й тепърва предстои


Цацаров посочи наследник на Калина Чапкънова в Бургас, но голямата битка за поста й тепърва предстои
Красимира Кателиева поема временно функциите на Чапкънова по предложение на главния прокурор
29 Септември 2017, Петък, 15:10 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Очаква се сериозна конкуренция в процедурата за титуляр, все пак главният прокурор вероятно ще предреши състезанието


Красимира Кателиева е новият ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас. Тя ще е временно изпълняващ длъжността до избора на титуляр.

Решението е на Прокурорската колегия, който в сряда заседава за последен път в този състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Другата седмица започва мандатът на следващия ВСС.
Именно това е и причината за рокадата. Както е известно, сегашният окръжен прокурор на Бургас Калина Чапкънова става член на ВСС от парламентарната квота по предложение на ГЕРБ.

Затова и в сряда е взето решение за освобождаването на Чапкънова от длъжност в бургаската прокуратура. То влиза в сила на 3 октомври, когато започва мандатът на следващия Висш съдебен съвет. На тази дата Красимира Кателиева, която в момента е заместник-окръжен прокурор, ще заеме мястото на Чапкънова.

Предложението за Кателиева е на главния прокурор Сотир Цацаров.

В Окръжна прокуратура – Бургас е „женско царство”. Калина Чапкънова има трима заместници и всички са дами – освен Красимира Кателиева, това са Румяна Славова и Росица Дапчева.

Защо Цацаров е посочил Кателиева и дали някой му я е препоръчал, не е много ясно. Виси въпросът и дали това е заявка, че тя ще му е фаворит и при избора на титуляр, процедурата за който трябва да се проведе в близките месеци.
Ако новият ВСС влезе бързо в час, конкурсът може да бъде приключен и до края на годината.

Мнението на Калина Чапкънова като дългогодишен шеф на Окръжната прокуратура вероятно също ще е от значение. Най-важно е обаче какво ще каже Сотир Цацаров, който е обсебил държавното обвинение и контролира процесите изкъсо.

Прогнозата на „Флагман”, че Красимира Кателиева ще заеме временно поста на Калина Чапкънова, се сбъдна. Както съобщихме обаче, тя ще има конкуренция в лицето на Радост Бошнакова – районния прокурор в Несебър.

А по наша информация последното развитие сочи, че вероятно ще има и други кандидати и битката за поста окръжен прокурор на Бургас може да се окаже доста ожесточена.

В категории: Темида , Бургас


Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
11
Коментара по темата
11.
До 10
01.10.2017 04:44:30
4
12
Няма такова понятие като "законово правата страна". Законът е норма, която се прилата само при наличието на определени факти. Именно в доказването на тези факти е същността на съдебния процес. Ако ви е сложна тази материя, по-добре да не коментирате. Само още нещо искам да кажа: Като гледам кандидатите с горест установявам,че настъпи времето да берем плодовете на кадрите създадени от Бургаскя свободен университет! Кажете сбогом на правото!
10.
!!!!!!!!!!!!
30.09.2017 21:01:05
6
3
Е, всеки съди според собствения си опит - дори не познавам Кателиева, но без да я познавам, без да й е даван "стимул" на два пъти се произнася за законово правата страна. За мен тя е правилният избор и се надявам да оглави ОП-Бургас ! Пожелавам й успех от сърце! Дай боже повече прокурори като нея!
9.
Kalin Ivanov
30.09.2017 13:39:02
11
5
Moite yvajenia kum prokuror Boshnakova.
Tq e istinski pich mnogo I se vuzhishtavam.
Bidets zdrava I silna g-jo Boshnakova
8.
До 6
30.09.2017 13:09:29
5
8
Чинеффффф не говори така за Кателиева
7.
Дааа
30.09.2017 11:52:55
2
7
Който е имал контакт с адвокат Димо Гочев, вече е заразен от поквара!
6.
неприятна е
30.09.2017 10:16:54
5
13
Крива, надменна, злобна, ямболийка, безочовечна е, няма деца, семейство, близка е с някои адвокати. Например с Димо Гочев.
Не бих се спрял на нея.
5.
Наблюдател
30.09.2017 08:54:52
7
10
Може да е всичко, но Цацаров е умен мъж, едва ли ще продължи да се компрометира с Бошнакова! След жълтите й картони, които от мъжете й да дава или ходатайства няма шанс!
4.
Емил Христов
30.09.2017 08:22:10
0
8
Аа, ами прокурор Ангел Георгиев няма ли да го изберете? Все пак е на работа след като бе заловен с подкуп. Трябва да е много ценен кадър за поръчки на някой за да не в в затвора а да "работи" . По делото Гранити държа хора в ареста 3 години сега защо да не стане и окръжен???
3.
гущера
29.09.2017 21:51:17
6
9
По добрия вариант от мръсната свиня Радост Бошнакова
2.
НАБЛЮДАТЕЛ
29.09.2017 19:49:24
4
20
Започва състезание между Калинките в прокуратурата: " 100 дни тичане до София и обратно!", /с подзаглавие: "на паламудите им пораснаха крачета и тръгват за София"/
1.
Емко
29.09.2017 19:30:16
4
11
Сега ли да се прекръстя или после?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори