×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение”


Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение”
Ако имате пломби, ще останете без тях, каза депутатът, след което изреди колко уникална е местността
19 Септември 2017, Вторник, 15:39 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Генерална реконструкция на отсечката „Царево – Малко Търново” може да започне през 2018 г., ще струва около 20 млн. лева


Любопитен диалог предизвика депутатско питане за пътя „Царево – Малко Търново”. Бургаският народен представител Петър Кънев от „БСП за България” се опита да „мотивира по нестандартен начин” регионалния министър да стартира ремонт на отсечката.

По време на парламентарния контрол Кънев първоначално се обърна към министър Николай Нанков: „Към настоящия момент в този участък асфалтовата покривка е износена, с дупки, пукнатини, деформации и свличания. Затова за пореден път задавам въпроса за пътя „Царево – Малко Търново”, който минава през най-красивата местност на природен парк „Странджа”. Този път е и най-пряката връзка между КПП „Малко Търново” и населените места по Южното Черноморие. Подобряването на инфраструктурата ще даде много сериозен тласък на туризма в съставните селища на двете общини.”

Кънев заяви, че на трети министър задава въпроса, като се обърна към Нанков: „Предвиждате ли 2017 – 2018 г. ремонтно-възстановителни дейности, рехабилитация или основен ремонт на пътя „Царево – Малко Търново”?”.

Министърът обясни, че тази година пътят е включен за проектиране, което е първа стъпка за решение на проблема. Според него обаче е нужен основен ремонт.
Текущият ремонт и поддръжка на път, неремонтиран повече от 40 години, е палиативно решение. Глобалното решение ще се случи след изготвянето на проекта с детайлни количествено-стойностни сметки, след издаването на строително разрешение и след реализацията му в рамките на 2018 г.”, заяви министър Нанков.

Отсечката „Царево – Малко Търново” е около 56-57 км.
Регионалния министър обясни: „Второкласен път II-99 „Бургас – Маринка  - Созопол – Приморско – Царево – Малко Търново” с дължина 114,1 км е част от републиканската пътна мрежа на територията единствено и само на Бургаска област. В участъка „Царево – Граматиково – Малко Търново” от километър 58-и до 114-ти плюс 100 метра основен ремонт не е правен повече от 40 години, поради което асфалтовата настилка не просто е износена, а е силно амортизирана и е в много лошо състояние.”
Затова и следва изводът, че трайно подобряване на пътя може да се постигне само с пълна рехабилитация, а не с текущ ремонт и поддръжка.

Петър Кънев репликира: „Г-н министър, доста оптимистично звучите. Дано не се наложи догодина по същото време да задавам същия въпрос. Мисля, че спокойно една година е достатъчно време не да се направи предпроектното проектиране и самото проектиране и да се извадят разрешителните, а и да се започне работа по пътя. А това, че пътят бил в изгодно експлоатационно състояние - като минете, ако имате пломби, ще си останете без тях.”

Последва „нестандартната мотивираща” реч на Петър Кънев: „Чудя се как да ви мотивирам действително да намерите възможности и средства най-красивата планина, бих казал, така наречената свещена гръцка, тракийска планина – Странджа, с обща площ от над 10 000 кв. км. (имам предвид и в българската, и в турската част), да я отворим за туристите по нашето Черноморие. Малко нестандартно сега ще подходя, но това е единствената европейска планина, в която извират реки, които се вливат в три морета – Черно, Мраморно и Егейско. Второ, това е планина с изключително и невероятно геоложко и биологично разнообразие – древни минно-рудни находища, първата металургия в света! Трето, това е много сложен релеф, тъй като релефът на пръв поглед е полегат, но с много трудно проходима местност; много речни долини; със 120 извора, 74 пещери. Прочутият парк „Странджа”, прочул се не само покрай Корал и покрай строителствата, но и с това и че това са 1,160 млн. декара невероятна планина с над 200-годишна гора. С над 1300 вида растения, от които 70 виреят само там. Честно да ви кажа, като добавим и културно-историческото наследство, прочутата местност „Мишкова нива”, добавим нестинарството, добавим най-голямото струпване на долмени в България. Чудя се как да Ви мотивирам да положите усилия, пак Ви казвам – нестандартно подхождам, да положите усилия, защото този път е изключително важен. Той е важен не само за местното население, а за всички е важен. И този път не е партиен. Поставям въпроса – Вие сте ми третият министър. Дано да не стигнем дотам, че догодина на четвърти министър да поставям този въпрос.

Николай Нанков не остана длъжен, като отсече: „Разбирам патоса , с който говорите”. Министърът обясни, че и други депутати от БСП могат да изредят уникални специфики от техните избирателни райони.
Останете с надеждата си. Аз съм убеден, че ще удовлетворим и ще изпълним очакванията си. А дали година след година ще го задавате на следващ министър – 2018-а пътят няма да стане. Пътят ще стартира с реализацията си. Другото наистина са предположения и хипотези. Да сме живи и здрави, всичко най-хубаво! Благодаря ви!”, пожела за довиждане Нанков на депутата Кънев.



Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
6
Коментара по темата
6.
НИК
21.09.2017 21:54:57
0
1
Те и дървата за горене са гумени,по 80 см.
5.
янгьозов и,,,,,,,я
20.09.2017 22:03:33
1
1
Това не е верно,къде си видял камиони с дърва,това са гумени балони за кумуфлажи зилчетата и те са гумени ,изобщо всички сте гумени кумуфлажчета.
4.
дири
20.09.2017 19:48:43
0
6
От ГЕРБ и ДПС не искат да се оправя пътя, тъй като ще тръгнат туристите по него. Ще тръгнат и онези неприятните с камерите, дето ще вземат да снимат как по нощите се претоварват стотици камиони с дърва и не изнасят в неизвестна посока. Ще вземе да лъсне огромната далавера, която се покрива в дълбоките странджански гори.

Знаете ли че в гората има проправени магистрални пътища, по които няма дупки, по-равни са от на Бате ви Бойки магистралите и са по-поддържани от на малкотърновския кмет вратлето. Причината е проста - изнасят се Странджа, дърво по дорво, тир по тир.

Защо мислите цинагите в цяла странджа се множат и богатеят? - защото едвам смогват в работата си като дървосекачи.
3.
брахим карадая шмайзера
20.09.2017 07:41:05
0
6
Най-интересното предстои. Както Оливър Стоун казва във филма си - манипулацията на 20 век.Отсрелът започва .Който има мозък да мисли, който няма да си грухти пред асфалтовата малко търновска копанка...
.
2.
волкът
19.09.2017 21:14:52
4
8
А кво стана с авио линията стоилово-визица,авио компанията магаре джет еър обещаха,и нищо не направиха,и с пристанището за подводници и самолетоносачи на ковач,не ви вярвяме парашути пукнати
1.
Възмутен
19.09.2017 19:25:46
5
16
Нека червения депутатин-капиталист да каже колко милиона лева бяха публични средства бяха усвоени през последните десетина години от дирекцията на парк Странджа? Със сигурност са над 6-7 милиона. Ето къде изтича голяма част от оскъдните публични средства за региона! Шепа мошеници начело с брадатия аонсаджия и присъдружните му лежпери са наредени вече трето десетилетие по хранилките. А местните ще има да чакат ремонт на пътя!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори