×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бягствата от затвора - по Монте Кристо и Казанова


Бягствата от затвора - по Монте Кристо и Казанова
Шливата беше издирван под дърво и камък близо 2 седмици, след като духна заради 16-годишна ученичка
10 Септември 2017, Неделя, 09:35 ч.
Автор: Флагман.бг

За последните 9 години близо 100 осъдени успяват да избягат от българските затвори


Смели, дръзки и безскрупулно решителни. Инстинктивно решени да вкусят пак свободата или не издържали от страст, през последните месеци избягали затворници все по-често се появяват в новините.

Бягствата им са все по-изобретателни и могат спокойно да бъдат сравнени с тези на легендарните герои от романите за Граф Монте Кристо и Казанова, които духват от занданите фамозно.

За разлика от героя на писателя Дюма и любовника Джакомо обаче нашенците не си губят времето да копаят дупки или да си сътрудничат със съзаклятници отвън. Повечето от тях разчитат на себе си и на подръчните материали, до които се докопат, съобщава България днес. Решенията им са някак спонтанни, но същевременно лишени от всякаква форма на колебание.


Хосе Луис Гевара Мартинез стреля с автомат по бизнесмен

Такъв е случаят на печения измамник Румен Асенов, който избяга в понеделник. Той е осъден за кражба и имал да лежи още по-малко от 11 месеца. Докато е ескортиран във Варна за дело, устройва бягството си като по филмов сценарий. С крак на метален стол разтваря решетките на прозореца, след което навързва един за друг чаршафи. Така по импровизираното въже се спуска от втория етаж на пандиза и дим да го няма.

За последните 9 години близо 100 осъдени успяват да избягат от българските затвори, сочат статистиките от 2015 и 2016 година. Най-често това се случва на път за съда или при местенето им в друг затвор. Някои бягат и докато са пратени за лечение в болница.

Не липсват обаче и изключително агресивни и отчаяни опити, при които пандизчиите влизат в бой с ченгетата. Такъв е случаят със страховития Тома Ендрев, осъден за убийство. Той излежава 18-годишна присъда за клането на хазяина си, който разчленил и изхвърлил в чувал през терасата от шестия етаж. През февруари Ендрев духна барабар с белезниците след боричкане с ченгетата, докато е конвоиран до централната сграда на затвора. Избягал, за да види любимата си. И пак заради нея е заловен дни след това. Ченгетата го излъгали, че гаджето му е болно, и той й отишъл на свиждане. Ендрев бяга за втори път заради приятелката си. Истински Казанова, но доста зъл за любовник, шегуват се пловдивските надзиратели.


Малин Крумов-Маце е осъден за убийство на чужденец

Аналогично, но по-колоритно е бягството на грабителя Петър Бонев-Медито, който духва от Бургаския затвор през декември миналата година. Пратили го да хвърли боклука в контейнерите зад сградата, но не знаели, че смугла ромка е размътила главата на пандизчията. Влюбеният Бонев минал през две полоси, избягал на 14 кучета и прескочил 4-метров зид, за да се отдаде на ласки в леглото на циганката. Открит в обятията на любимата си, Бонев далеч не е толкова романтичен и любвеобилен извън чаршафите. Той търпи присъда от 8 години за брутално нападение и зверски побой и обир над пенсионерка и сина й в град Средец.

Ако опитът за бягство е неуспешен, осъдените се разминават, без да им се увеличи присъдата. Ако все пак прекарат известно време на свобода, получават още няколко годинки затвор и солидна глоба.
Такъв е случаят с Николай Георгиев, който духва, докато е на работа на строеж през февруари тази година. Неподготвен и заловен бързо, той прибавя към присъдата си още две години и половина и 4 бона глоба.


Ендрев тръпне за гаджето си зад решетките

Георги Димитров от Сунгурларе пък просто не се завърнал от отпуск и се нанесъл в къщата на покоен роднина. Там започнал да се грижи за нива от канабис и дори захванал бизнес с дрога, без да се притеснява, че ченгетата го дирят.

Фрапантен е случаят с 56-годишния пандизчия Георги, избягал през август 2015 година от затвора в Белене. Той бе заловен тази година, докато се опитва да се вреди за операция в болница, представяйки се за брат си.

През 2014 година бившият шеф на затворите ген. Петър Василев обяви, че по 120 затворници бягат годишно и една от причините е слабата подготовка на служителите по занданите. Особено дръзки и сплотени са пандизчиите от затворническите общежития и от занданите в малките градове, където охраната е по-лека.

През юли т.г. от Следствения арест във Велико Търново избяга Найден Данаилов - изпечен мургав бандит с татуировки, обвинен за тежко криминално престъпление.

През август Петър Попов-Пъпеша, осъден на 12 години за грабеж, духна мистериозно след работа в лафката, докато се прибирал към килията с аверите си.

През 2015 година в затвора в Бобовдол бе открита дупка в тавана, копана повече от година с лъжици. Ако планът не бе осуетен, идеолозите му - четирима затворници - щяха да попаднат в историята с колоритното си бягство.

Върхът в класацията до момента се държи от легендарните гангстери Николай Кръстев Николов-Шатката и гватемалеца Хосе Луис Гевара Мартинез. Те се изпаряват от Софийския затвор, като бягството им е най-успешното за последните 20 години. Рецидивистите изчезнаха безследно през 2014 година. Твърди се, че са се заселили в Италия.


Медито припада по тази циганка и бяга

Маце без конкуренция

Без конкуренция в затворническата антология на бягствата остава килърът Малин Крумов-Маце. Той духна за 3 минути и 10 секунди през 5-метрова телена ограда от Варненския зандан. По-късно бе заловен и върнат да излежава доживотната си присъда за предумишлено убийство на македонеца Орце Коруновски. Никой досега не може да се мери с Маце по гъвкавостта и бързината му.

Година по-късно други двама доживотници последвали примера му. Планът им е осъществен навръх Великден 2011-а. Виктор Николов и Йордан Петров прерязват решетките на спалното помещение с ножовка, изкопават дупка в спалното в стената и свалят десет тухли. След това се опитват да преодолеят огражденията в двора на затвора, но са заловени на покрива.

Тази година български затворник се прочу и сред индонезийските пандизчии. Димитър Илиев преплува 15-метров тунел с вода, прокаран по канализацията на затвора и отвеждащ към главната улица в Денпасар заедно с четирима свои авери.

Шливата духна заради фатална ученичка

Флагман.бг припомня, че 23-годишният Иван Гюров, по прякор Шливата, също духна от любов от Бургаския затвор. Вечерта на 4 срещу 5 май 2014 г. Шливата прескочи оградата на затворническото общежитие „Строител“ и потъна вдън земя. Той дори беше обявен за общодържавно издирване и след 2 седмици в неизвестност бе открит на строеж в Приморско, където си работел съвсем спокойно. Оказа се, че Гюров решил да избяга заради 16-годишната ученичка Емануела.

Шливата е от бандата на Мечо, Игуаната и Ламята. Четиримата бяха задържани още през 2010 година и обвинени за въоръжени грабежи в магазини и бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие.

В категории: Крими


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Шливата е от бандата на Мечо, Игуаната и Ламята.
10.09.2017 23:40:56
0
0
ebasi prqkorite druj me4o druj
1.
:))))
10.09.2017 17:58:47
0
4
Пазете ли килията на Кела за прокурор Ангел Георгиев??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
29 000 медицински сестри липсват, системата ще се срине, алармира известен лекар 29 000 медицински сестри липсват, системата ще се срине, алармира известен лекар Мутафчийски открои и друг проблем, а именно, че на година около 170 лекари напускат системата Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Днес е все по-трудно за учителите и все по-лесно за учениците Готова ли е България за еврозоната - очерта се основен проблем Готова ли е България за еврозоната - очерта се основен проблем Инфлацията се оказва основната пречка, политическата криза също ни спъва Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Не е ясно какво е състоянието им Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков 
Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори