×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Продават бившия магазин на "Карфур" в Бургас Плаза, цената е 13 млн.лева


Продават бившия магазин на "Карфур" в Бургас Плаза, цената е 13 млн.лева
Хипермаркетът в Бургас е първият, който веригата отвори в страната през 2009 г.
28 Август 2017, Понеделник, 13:56 ч.
Източник: Capital.bg

Справка в Имотния регистър показва, че тогава е направена друга сделка между банката и най-вероятно свързано с нея дружество и е засягала прехвърляне на вземането

Бившият хипермаркет на "Карфур" в Бургас е първият обект на фалиралата "КМБ България", която новоназначеният синдик на дружеството предлага за продажба. Началната цена за магазина заедно с идеални части от земята и търговския център "Бургас плаза", където се намира, е 13 млн. лв., като оферти се приемат до 5 септември. Обектът в крайморския град е първият магазин, който веригата откри в страната през 2009 г. Финансовите й проблеми започнаха няколко години по-късно. Основният кредитор на компанията е Alpha Bank.

По оценка

Магазинът се предлага от Мария Шукерова, която беше определена за постоянен синдик на "КМБ България" (част от гръцката Marinopoulos) в началото на август. Дотогава тя изпълняваше функцията временно, след като през януари дружеството беше обявено в несъстоятелност. Обектът се намира в търговския център "Бургас плаза" и е с обща застроена площ 12.6 хил. кв.м. Офертата на синдика включва също 37.26% идеални части от сградата и от правото на собственост върху имота, който е с обща площ 52.2 хил. дка.

Началната цена от 13 млн. лв. е равна на оценката и е повече от последната цена, на която имотът се продаваше от частен съдебен изпълнител в края на миналата година. В началото на ноември обектът беше предложен за трети път, при който цената му падна до 11.6 млн. лв. Според съдебния изпълнител Тотко Колев оферта тогава е била подадена от взискателя по изпълнителното дело, за който се разбра, че "има претенции във връзка с отпуснатия ипотечен кредит от българския клон на Алфа банк" (след продажбата на българската Алфа банк на Пощенска банка заемите и обезпеченията на "КМБ България" преминаха към лондонския клон на гръцката Alpha Bank). След търга Колев коментира, че приключването на сделката ще отнеме известно време, тъй като има и други кредитори и трябва да се уточни как ще бъде разпределена и платена сумата.

Прехвърлено вземане

Справка в Имотния регистър показва, че тогава е направена друга сделка между банката и най-вероятно свързано с нея дружество и е засягала прехвърляне на вземането. Самият имот все още се води на партидата на "КМБ България". Малко след търга в Имотния регистър е вписана цесия, с която "Ей Джи Ай - Би Ар И партисипейшънс 2БГ" поема вземанията на Alpha Bank - клон Лондон, от "КМБ България". Дружеството е регистрирано с широк предмет на дейност - консултантски услуги, търговия и т.н., собственикът му е кипърско дружество, а управители са гръцки граждани. В търговските регистри има няколко компании с подобни имена и собственици, които са заложени в Алфа банк. Самото "Ей Джи Ай - Би Ар И партисипейшънс 2БГ" също е било заложено за заем от малко под 7 млн. евро, но през март миналата година залогът е заличен.

Договорът за цесия миналия ноември е сключен на цена от 10.8 млн. лв. (5.4 млн. евро). Същата сума е цитирана и от "КМБ България" по делото за несъстоятелност, където фалиралото дружество уточнява, че за купувач на търговския обект в Бургас е обявено "Ей Джи Ай - Би Ар И партисипейшънст 2БГ" и следователно дългът към Alpha Bank е намален с въпросната сума.

И други кредитори

Банката на практика е най-големият кредитор, като според документите от делото за несъстоятелност има да взима над 45 млн. лв. Целият списък с приетите от съда вземания включва над 300 кредитора - основно доставчици на магазините, но също и работници, които имат да получават заплати от компанията. Според съдебно-икономическата експертиза само публичните задължения към Националната агенция за приходите и Националния осигурителен институт са в размер на 6.6 млн. лв. Общо осчедоводените задължения на "КМБ България" към всички кредитори са на стойност 183 млн. лв. към края на март 2016 г.

"КМБ България" беше обявена във фалит в края на януари тази година по искане на софийската "Енко 2013". Претенцията й беше свързана с договор за цесия с "Димитър Маджаров - 2", с който производителят на млечни продукти й прехвърля вземанията си от веригата в размер на малко под 6200 лв. Впоследствие се присъединиха и други кредитори, включително и гръцката Alpha Bank. "КМБ България" беше обявено в несъстоятелност поради неплатежоспособност с начална дата 31 октомври 2015 г.



7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Динко и Перата емигранти
28.08.2017 16:47:24
1
5
52 хиляди декаарааа. Той по голям от общиня Амбуул тоя мол
6.
...
28.08.2017 14:52:20
5
0
http://dobmoney.club/661496348362/ Надомна работа с много добро заплащане !! Получвате10цента за клик върху реклама. Нужна е само регистрация .
5.
Дайтона
28.08.2017 14:30:02
0
10
Продавачките в Карфур си курвееха яко и то не само в бургаския, но и във всички карфури в страната.Бая секс имаше. Жалко, че франсета и гърци ликвидираха дейността си у нас.
4.
до 3
28.08.2017 12:09:16
6
5
Вярно е доста курвенца там ебахме, а Бургазлия жена му там бачкаше.
3.
До 2
28.08.2017 11:37:58
3
11
Като го купиш, извикай бившите служителки и си направи публичен дом, че повечето бяха курвенца.
2.
Ха ха
28.08.2017 11:35:48
0
12
Ей сега като си взема заплатата и ще го купя.
1.
Бургазлия
28.08.2017 11:34:57
2
17
Мамицата им гръцка, провалиха такава хубава верига. Сега ми продават.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори