×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестиращите в Обзор: Мафията вън! Трябва да запазим парка за нашите деца (ВИДЕО)


Протестиращите в Обзор: Мафията вън! Трябва да запазим парка за нашите деца (ВИДЕО)
Жителите на Обзор излязоха на протест в опит да спасят Морската градина в града от застрояване
Тема в развитие
Обзор се вдигна на протест, за да защити Морската си градина (ВИДЕО) Лоша новина! Апелативният съд в Бургас даде разрешение да се строи 5-етажен хотел в Морската градина на Обзор Съдът в Бургас ще трябва да реши дали паркът на Обзор е парк! Адвокатски скандал избухна на делото за Морската градина на Обзор, юристи се обвиняват в набеждаване В Бургаския апелативен съд утре ще ври, Обзор се вдига на бунт, за да опази Морската си градина Кметът Христо Янев: Благодаря на Флагман.бг, че защити каузата на Обзор Обзор спечели битката за Морската си градина Докато Бургас празнуваше, Обзор бранеше Морската си градина в Съдебната палата Съдебен скандал в Бургас! Обзор на път да загуби Морската си градина, готвят протести Само във Флагман! Тази жена се оказва собственик на 615 кв.м от Морската градина на Обзор, ще вдига хотел на брега Вижте какво става в Обзор! Част от Морската градина се оказа в ръцете на частно лице – вдига хотел на плажа
виж още
скрий
17 Август 2017, Четвъртък, 10:13 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Сделката е по модела „Кой“ и това е все едно бившият кмет на Несебър да продаде морето или луната, каза адвокат Марин Божков

Жителите на Обзор излязоха на протест в опит да спасят Морската градина в града от застрояване. Те крещят „Мафия“, а пред камерата на бТВ една от протестиращите каза, че мисията им да не допуснат парка, който им е завещан от дедите, да се превърне в заден двор на хотел. Трябва да го запазим за нашите деца, добави тя.

Преди близо месец се оказа, че Морската градина е станала частна собственост.
Гайди и черешово топче от Сопот пристигнаха в града, за да подкрепят местните хора в битката им паркът да не се превърне в заден двор на 6-етажен хотел.

Преди около десетина години 600 км. м от парка са продадени за жълти стотинки и после неколкократно препродадени между различни фирми на едно семейство.

Преди три години те заявяват желание да оградят парцела и да строят. Община Несебър завежда дело, губи го на втора инстанция, предстои да се произнесе Върховният касационен съд.

„Сделката е ясен пример, който не просто илюстрира популярният модел „Кой“. Ясни са както името на продавача, така на купувача. Продавач по сделката е Николай Трифонов, бивш кмет на Несебър. Той е извършил продажбата на имот, който е публична общинска собственост, без да е променен статутът на имота“, заяви адвокат Марин Божков, който е обществен наблюдател по делото.

„За да може да угоди по-добре на купувача,  той е прикърпил и едно парче от плажа, който е изключителна държавна собственост и въобще не подлежи на отчуждаване. Тоест такава сделка не може да съществува”, коментира юристът.

Това е все едно някой да продаде морето или Луната. Такава сделка не може да има нито у нас, нито в ЕС според съществуващите закони“, добави той.

Според него, до благоприятно решение може да се стигне, защото решението на решението на бургаския съд противоречи на практиката на Върховния съд и на правната теория.

Николай Трифонов обаче твърди, че сделката е законна, защото има решение на Общинския съвет за нея.

„Общинският съвет е в правомощията си да взема такива решения и той го е взел”, коментира той.

„Има спор, за който не знам доколко е основателен - дали тази част от земята е публична или частна. В акта за общинска собственост изрично е записано „публична частна”, а предназначението е за изграждане на бар или дискотека. Това е така, защото още през 90-те  години е направено квартална застроителна разработка, която отрежда терена, за нуждите на „Балкантурист” тогава, за увеселително заведение”, допълни бившият кмет.

След като това е така, няма как част от този парцел, да бъде публичен бар. На това основание през 2002 г. Общинският съвет е взел своето решение. То е влязло в сила, не е върнато от областния управител, процедурите са минали и не е обжалвано от никого от общинските съветници, процедурата е коректна”, уточни Трифонов.

По думите на Марин Божков купувач по сделката е Бонка Хинкова, която той определи като „скандално известна дама”, която преди десетилетия е била председател на Комитета по туризъм.

Юристът твърди още, че вестникарски публикации свързат Хинкова с групировката ВИС, а в момента тя била висш служител на Библиотекарския институт.

Контролирано от Хинкова търговско дружество е продало имота за 2000 лв. на дружество, което е лична собственост на Бонка Хинкова, а това дружество е продало имота на съпруга  на Хинкова за 1900 лв. и след това е обявено в ликвидация, поясни министърът. Според Божков става дума за класическа схема за обсебване на собственост.

Кметът на Обзор Христо Янев отбеляза, че очаква държавата да се намеси по казуса, тъй като има засегнато парче от пясъка. Местните хора пък бяха категорични, че си искат парка, а не бетон.  Ако екскалира, протестът може да стигне и до София.


В категории: Несебър


Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 9
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
2
Коментара по темата
2.
miko
17.08.2017 10:50:59
6
6
Несебър не случи на кмет през годините и това е резултата!

Ако имаха един Димитър Николов и те нямаше да е така!
1.
Гого
17.08.2017 10:33:15
0
12
Аз пък помислих че парцела го е взел бай Иван миньора ! Мафия !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори