×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слънчев бряг не е парти курорт! 90 % от хората в хотелите са семейства и само 10 % са младежи


Слънчев бряг не е парти курорт! 90 % от хората в хотелите са семейства и само 10 % са младежи
Дискотека "Мания" е обезшумена, но е празна, а външните барове са превърнати в дискотеки, недоумява хотелиерът
Тема в развитие
Валери Симеонов праща тройна проверка на хотелите на Елена Иванова в Слънчев бряг Бойко Борисов за Валери Симеонов: Законът е за това да се изпълнява! (ВИДЕО) Спонтанната демонстрация в Слънчев бряг прерасна в сериозен протест, стотици затвориха булеварда (ВИДЕО) Хотелиери от Приморско молят Валери Симеонов за помощ, шумът гони туристи (ВИДЕО) 300 служители на нощните заведения излизат на протест в Слънчев бряг, страхуват се, че ще загубят работните си места Организатори на „Солар Съмър”: Слънчев бряг е царство на развлеченията, а не на тишината (ВИДЕО) Стефан Софиянски: Не ходя в Слънчев бряг, но не всички искат да им е тихо (ВИДЕО) 13 сдружения защитиха Валери Симеонов в борбата му за шумовия терор по морето Валери Симеонов отговори на Елена Иванова: Хотелът й е върху дюни, започваме проверка (ВИДЕО) Живко Табаков за акция „тишина” в Слънчев бряг: Не бих осъдил вицепремиера, трябва да има ред! Валери Симеонов с култов коментар за диджей Станчо: Законът е над всички, даже и над диджей... Славчо ли беше? (ВИДЕО) Валери Симеонов: С акциите създадохме ноу-хау и доказахме, че няма недосегаеми заведения на морето Слънчев бряг не е парти курорт! 90 % от хората в хотелите са семейства и само 10 % са младежи Валери Симеонов изригна: Не е само шумът, две поредни нощи конфискуваме оборота на "Оксижен" Държавата мачка бизнеса в Слънчев бряг, снощната акция е брутална! Лошо! Бедрум посрещна вицепремиера с „Оставка!” и „Довиждане!” (ВИДЕО) Проверките в Слънчев бряг продължават с пълна сила! Ето какво свърши тази нощ вицепремиерът Валери Симеонов Взривяващо! Вицепремиерът Валери Симеонов затвори "Оксижен" и арестува DJ-я
виж още
скрий
13 Август 2017, Неделя, 09:42 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

5-6 хил. тийнейджъри са из дискотеките и са достатъчни, за да създадат този неприятен имидж

Вредят или помагат на туристическия бизнес проверките срещу шумовото замърсяване на Слънчев бряг?

Флагман.бг продължава дискусията по темата с Христо Чапкънов, управител на хотел „Гларус”, човек с над 20-годишен опит в туристическия бранш.(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)


-Г-н Чапкънов, вредят ли подобни проверки като снощната на имиджа на Слънчев бряг, който все пак се оформи като парти курорт?

-Да започнем разговора със следното уточнение. Слънчев бряг не е парти курорт! 90 % от посетителите в хотелите са семейства, а едва 10 % са младежи. Това показва статистиката. Естествено, че шумът, когато минава нормални граници след 24 часа и хората няма как да почиват, защото все пак са дошли заради това в Слънчев бряг, вреди и то съществено.

- Каква е статистиката, на която се позовавате – за 10-те процента млади туристи в курортите? Честно казано, изглеждат много, ама много повече.

-Това са неофициални данни, които хотелиерите сме коментирали помежду си. Обобщаваме си информацията на базата на гостите в хотелите ни. Ние много добре си знаем какъв е процентът на младежите. В Слънчев бряг те са концентрирани основно в западната зона, извън този район почти няма младежи. Под 10 % са! Казвам ви го, защото съм анализирал данните и управлявам три хотела в централната част. Много добре знам какви са ни гостите. И това не е от тази година, а от много отдавна. Проблемът е друг – че всички хора се прибират вечер в хотелите, а след 22-23 часа излизат само младежите. Може и да са 10 %, но на базата на общия брой посетители, изглеждат внушително. Тези млади хора тогава излизат по улиците и всички журналисти виждат само тях.

-Разбихте един мит – че Слънчев бряг е парти курорт!

-Това е парти курорт в главите на някои хора! Обяснявам ви каква е реалната ситуация. Елата сега и вижте какви са гостите в хотелите, погледнете хората по ресторантите, алеите, плажа. В момента съм на басейна на един от хотелите, в него има 240 човека и е пълно с деца. Те няма сами да са дошли - тук са тук с родителите си. При 300-400 хил.души в момента, нормално е да има 5-6 хил.тийнейджъри и младежи, които да са в дискотеките. Те са достатъчни, за да ги напълнят нощните клубове и създадат този имидж.

-Г-жа Елена Иванова разви интересна тема: че богатството на Слънчев бряг е в това, че съчетава и дневен и нощен живот, но съвместими ли са двете на едно място?

-По принцип са съвместими, но ако всяко едно заведение е обезшумено и не създава излишен дискомфорт на тези около него, естествено, че няма да има никакъв проблем. Проблемът е следният: Дискотека „Мания”, примерно ви казвам, е обезшумена и е празна, а всеки един бар се превръща в дискотека. Те са открити и шумът се носи навсякъде. Оттам идва целият този проблем. Богатството на Слънчев бряг наистина е в неговото многообразие, но именно в него всеки трябва така да извършва своята дейност, за да не вреди на другия.

-Трябва ли проверките да се извършват по този начин? Снощи вицепремиерът Валери Симеонов инспектира няколко заведения, изглеждаше много зрелищно…

-Приветствам г-н Симеонов за смелостта му да тръгне и да разреши този проблем. Чест му прави, че е единственият човек от толкова години, който се е наел да се занимава с разрешаването на този проблем.

-Но мненията в обществото изглеждат разнопосочни. Хората сякаш са разделели дали трябва, или не трябва да се правят проверки.

-Имайте предвид, че до момента проверки не са провени и заради това сме на такова положение. Когато е анархия е лошо, когато започва да се вкарва ред – пак е лошо! Това е така, защото има различни интереси и когато е засегнат някой, той гледа са се защити. Ние самите трябва да решим какъв туризъм трябва да развиваме. Лично аз съм на мнение, че не трябва да разчитаме толкова на тийдейнжърите, защото те идват за много кратък период от време и са много малък брой хора – нищожен процент на фона на останалите ни гости.

-Според вас какво трябва да се направи – да се обезшумят дискотеките ли?

-Трябва да вземем примера от държавите с развит морски туризъм. Да се види как е там и как тук. Тогава да говорим за нормалност и потенциал. Това предлагам. Нищо повече.

-Удачно ли е да сравняваме Слънчев бряг с Ница или Ибиза?

-С което и място да се сравняваме навсякъде има ред. Каквото и да си говорим там има правила, които се спазват. Никой не е против шумните заведения. Няма нищо лошо да работят, но да спазват правилата, както го правят техните колеги в големите европейски курорти. 

В категории: Несебър


23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
Cirkajii
15.08.2017 10:57:58
1
0
Ne bil parti kurort otrepka
22.
кюстендил
15.08.2017 08:54:58
1
3
браво бай валери,давай само така напред,иначе не става.
21.
Петър
14.08.2017 07:23:43
11
2
Баровете превърнати в дискотеки може и да работят без шумоизолация, но те не работят след 12! Дори и да работят, това не е причина да "затвориш" заведение, най-малкото защото, има ли съставени актове за нарушаване на обществения ред? Няма! Има ли оплаквания, не става ясно! Другото, което е, Бедрум е се намира на самата плажна ивица! Там освен от станцията на МС, не виждам кой ще се оплаче? А новопостроените хотелчета, които са незаконно построенни, нямат правно основание, за което говори господина! Да, шумоизолация, но когато съборите незаконното строителство! Да, ред ще има, когато Държавата го спазва, а не го използва да рекетира, да краде и да убива!
10 % на 500 000, никак не са малко! Като си тръгнал да смяташ, сметни тези 10 % младежи колко пари оставят, сметни и 10 % трета възраст?! Можеш, но няма да го кажеш нали? Колкото до семействата, от това което съм наблюдавал, родителите си пазят децата! А, да държиш сметка на на 20-25 годишни дето са се напили, или предрусали?! Ако ще "затваряте" бизнеси, то го правете по Законов път, нарича се укриване на доходи!! Но, това не става с показни акции, на които му се надървя ануса на Министъра! Министъре, Вие не сте такъв за да предизвиквате хората по дискотеките, а ако се имате за някъв мачо, то скоро ще бъдете обикновен гражданин, който ще се чуди дека да се дяна!
20.
Ибон
14.08.2017 01:27:10
9
4
Какъв хотелиер си ти. , г-н Никой? Колко лева собствени си инвестирал? Най - много 2,50 лв.
Ти кашляш само когато господаря ти каже, че може. Много си добър в целуването на арменски задник. Така с повечко старание далеч ще стигнеш. Може и да ти се изсерат в ахрянската устичка!
Ти разбираш от туризъм, колкото Валери Симеонов разбира. Но ще си много подходящ за ибрикчия в щаба му.
19.
AZ
13.08.2017 22:47:29
1
10
Това е истината и Чапкънов застава срещу ,,шефката" браво
18.
Сервитьора
13.08.2017 20:59:46
0
10
Що оставяте някои началници в полицията гладни нали за това са драпали??? Толкова време една смислена проверка нямаше . Страх голям!!!!!!!!
17.
Несъгласен с въвеждането на ред
13.08.2017 20:46:34
0
8
Продължаването на Мутренския модел ще прогони нормалните туристи. Но тъй като природата не търпи празноти, там ще се настанят скакалците-циганите. И тогава след сезона, олеле какъв късмет, колко много жица и арматура. До 5 години ще решат проблем с който немощната държава не успя за 25 години.
16.
Минев
13.08.2017 19:20:17
1
10
Поздравления за позицията и смелостта. На всички ни е ясно това, както и че Ангелкова е пристанала на концесионерите и думичка не обелва.
15.
Leko taka
13.08.2017 17:50:33
2
4
Maloumnici povecheto hotelieri sa skliuchili adski neizgonni oferti s tretostepenni tur operatori za da mogat da si zapalvat legovata baza na 100% alchni gazove tiq chehi polqci belgiici sa skasani mishoci shte go usetite sledvashtiq sezon
14.
Не
13.08.2017 16:15:58
5
22
Не, нямам очаквания елементарни хора да осъзнаят причините за проблемите в Сл. бряг! Затова е важно да се сложи РЕД! Иначе губим! Тук ще идват хора от най- ниско ниво,които ще си позволяват да ритат, крещят, да се напиват до оливане...и туризмът ни загива, приходите-също!
13.
Backpullver
13.08.2017 15:43:36
25
5
Христо Чапкънов е смешен.Момче за всичко.Преди беше лопата на хотел "Искър". Кожата по Веждите му се лющи.Незнам лишеи ли какво е.
Толкова е ограничена тая лоена топка ,че незнам интервюто с него какво трябва да значи
12.
Тео
13.08.2017 15:37:51
9
8
Автора на статията е Иван Колев -Неграмотния
11.
Ди 10
13.08.2017 15:23:54
14
8
10 аман пък от такива като тебе, дето все чалгата им е виновна.
В Сл. Бряг специално повечето чалга дискотеки са затворено т.е шума не се чува навън. Кат тръгнеш по алеята на кубан обаче не е така. Там всичко е отворено и гирултията идва от всякъде, апък бозави скандинавски келешчета се чекнат и наливат...
Тъй че, проблема пък е най-малко в чалгата. Другаде е...ама как да знаеш...
10.
Няма....
13.08.2017 15:11:11
0
29
Няма спасение от чалга- поколението, тъпи,нагли, агресивни, само те са важни! Няма значение дали пречат на някой, те са в центъра...! Огромни дупки във възпитанието, липса на образование, недоразвити , първични мозъци, наркотици, психопроблемни хора......!!!!!!!!
9.
3333
13.08.2017 14:52:17
1
20
До Хахасчо ... Вземи прочети нещо различна от плейлиста на радио Веселина и току си разбрал, кой е Христо Чапкънов ..
8.
Аре бегайте от слънчака муфлони грозни
13.08.2017 14:51:48
1
24
Селските педали от провицията да духат супата, като идвате на море ще спазвате закона , смешковци смотани. Никой не е длъжен да ви слуша високата музика тарикати селски, курви и наркомани ,аре бегайте да берете слънчогледа на село , семкаджии сплескани....
7.
до 1 ТЪПИЯ ТРОЛ"СТАТИСТИКА
13.08.2017 14:48:10
0
22
ХАХАХА ПРОСТО Е БЕ ТЪПАНАР –НА ВЕЧЕР В ДИСКОТЕКИТЕ Я ИМА 1000 ЧОВЕКА Я НЯМА А КОЛКО СА ПОЧИВАЩИТЕ 20000х ХАХАХА –МУТРА ОЛИГОФРЕН НО ПО ВАЖНОТО Е ЧЕ ЕДНИ МУТРИ НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ В СОБСТВЕН ИНТЕРЕС/ЗА ПАРИ/ЛИШАВАИКИ
ОТ ЗАКОННИ ПРАВА ПОЧИВАЩИТЕ-ХАХАХА ВДЯВАШ ЛИ БЕ ТЪПАНАР
6.
aa
13.08.2017 14:42:28
1
30
Айде стига с тия висаджийски и сикаджийски дискотеки. Да спазват закона ако не им отърва довиждане. ..
5.
Lao v gaza
13.08.2017 14:27:59
4
1
Izgoni i kitaiskite migranti barabar s turskite
4.
Сисо
13.08.2017 14:24:52
20
6
Ами бай хуй-телиер,те през деня младите спят защото са дошли да се забавляват нощем.Курорта такива като теб го направиха такъв,така че я млъквай мивкар.
3.
ЙЗГЙГЙЦГЙБТЪБТЪБТ
13.08.2017 14:24:03
2
5
ПО ЛИЦАТА ИМ ЩЕ ГИ РАЗЛИЧАВАТЕ......ПО МИРИСА ИМ ЩЕ ГИ ОТЛИЧАВАТЕ. ..... / ЛАО ДЗЪ /
2.
Burg
13.08.2017 14:20:11
5
6
Ne zn kolko procenta sa mladejite v sl brqg no moga da kaja sas sigurnost tova koeto znam tai kato tuk se spomena ibiza v ispaniq kazvam vednaga zashtoto sam bil tam nqkolko pati sachtata ludnica shum I bezredici e vecherta po diskotekite kakto v sl brqg prosto tova e dneshnata deistvitelnost po povecheto morski kurorti izkluchenie sa kurortite v musolmanskite strani tunis turciq I tn
1.
Ха ха ха
13.08.2017 14:19:22
22
9
Може ли някой да ми каже #КОЙ# е тоя Световно Неизвестен хотелиер,че да се изказва от името на Хотелиерите.И има статистика а Не някой казал нещо на другият.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори