×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Намери се лекар за разделянето на сиамските близнаци от Сливен


03 Август 2017, Четвъртък, 13:02 ч.
Източник: offnews.bg

Близките се надяват Фондът за лечение на деца да поеме разноските по лечението

Неврохирург в САЩ е готов да оперира 11-месечните сиамски близнаци от Сливен.Обнадеждаващата новина за семейството на Богдан и Янко Янкови долетя в края на юли след неколкомесечни усилия да бъде намерен специалист, който би се наел със сложния случай.

Близките се надяват Фондът за лечение на деца да поеме разноските по лечението. При положителен отговор пациентите ще заминат в университетската детска болница "Монтефиоре" в Ню Йорк, САЩ, където ги очаква екип от специалисти. Водещият хирург в екипа се е запознал със случая и го е обсъдил с колегите си, а след това е заявил готовност да оперира бебетата. Специалистите на "Монтефиоре" са с богат опит, работили са успешно и по случаи с разделяне на сиамски близнаци.

"Не мога да повярвам! Сърцето ми се свива, като си помисля, че трябва да прави първия рожден ден в дома (Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас, където са настанени децата - б.а.), сподели през сълзи пред OFFNews бабата на бебетата Мария след отговора на американската клиника. Жената разказа, че досега Богдан - здравото бебе, се развивал добре, смеел се, подавал ръце и се радвал на близките си, когато ги види. При последното им посещение в дома обаче детето плачело. Било свикнало повече с персонала отколкото със семейството.

От персонала на дома споделиха, че състоянието на по-здравото бебе се влошава. Братчето му Янко е в мозъчна смърт от самото раждане, липсва мозъчна дейност, детето има и други сериозни здравословни проблеми. Семейството вярва, че единственият начин да се спаси Богдан е операция по разделянето. От клиниката в САЩ дават надежди за спасяване на здравия близнак. Тъй като двете деца са с много общи органи и системи, които няма как да бъдат разделени, усилията ще бъдат вложени да се даде шанс за пълноценен живот на единия близнак. За единадесетте си месеца от раждането двете деца са само в легнало положение, а освен че няма мозъчна дейност Янко е и с по-тежки малформации.Богдан и Янко Янкови са родени през август 2016 г. от 14-годишна майка от ромски произход. Бащата е неин братовчед. Първоначално лекари уверяват семейството, че на децата ще бъдат направени серия операции у нас. След това обаче било преценено, че това не е възможно. Семейството се обръща към Фонда за лечение на деца. 15-членна комисия от най-добрите медицински специалисти в своите области се произнася, че заради множеството общи органи операцията е технически неосъществима. В интервю за bTV Пенка Георгиева от Обществения съвет към фонда коментира, че проблем е не финансирането, а липсата на специалист. Оттогава надеждите на семейството са насочени към откриването на лекар в чужбина.

"Оставям всичко в божиите ръце. Нека бъде неговата воля", казва бабата на близнаците. Тя силно вярва, че скоро семейството ще може да прибере оперирания Богдан у дома.

В категории: Здраве


5
Коментара
Флагман.БГ Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско 23/05/2024, Четвъртък 18:24 0
Флагман.БГ Вдигат паметник на гларуса във Варна Вдигат паметник на гларуса във Варна 23/05/2024, Четвъртък 16:54 0
5
Коментара по темата
5.
hhh
03.08.2017 13:53:12
0
3
Бебетата са две.Едното ще умре при оперецията.Другото ще е идиот като родителите си.
4.
И.В.
03.08.2017 12:17:10
4
4
Всички сте прави за майката бащата и семейството за наказание са. Но нека помислим за бебето дано се оправи то не е виновно за грешките на родителите, и не заслужава такава съдба
3.
Ааааа....
03.08.2017 11:11:11
0
13
Парите от Фонда са за истински нуждаещите се!!! Осъществяването на полов акт с лице под 18г. въз. е НАКАЗУЕМО!!! Двамата „родители„ са за затвора!!! „Бабите и дядовците„ също. Животни!
2.
ох
03.08.2017 10:25:34
0
18
какви осигуровки, това са гнусни манагали. родила на 13 , сега ще й спасяват мангалчето, че и фонд да й поеме разноските. за белитедеца, от които евентуално би излязло нещо няма кой да помогне - на мангалката цигането ще спасява.
1.
Gotti
03.08.2017 10:10:07
0
13
da go poeme fonda, ama prowerete zdrawno usigureni li sa i ot koga. da ne e plateno sas zadna data, za da se polzwa tazi wretichka. ne pojelawam na nikomu takowa nesto, no da badem obektiwni
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип Банките затягат ипотечното кредитиране Банките затягат ипотечното кредитиране От АББ отбелязват още, че банковата система у нас се характеризира с високи нива на капиталова адекватност Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Сред тях има бъдещи лекари, прависти, криминалисти и IT специалисти За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стойчо Ст. решил да сложи край на живота си  Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски”
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори