×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Топдепутат от ГЕРБ за агентите на ДС: Не виждам нищо лошо, работели са за сигурността на държавата


Топдепутат от ГЕРБ за агентите на ДС: Не виждам нищо лошо, работели са за сигурността на държавата
Бургаски депутати от БСП провокираха Красимир Велчев да изкаже спорната си позиция пред парламентарна комисия
11 Юли 2017, Сряда, 00:05 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Красимир Велчев се оказа на едно мнение с бургаските народни представители от БСП Тодор Байчев и Николай Тишев


Топдепутатът от ГЕРБ Красимир Велчев се оказа доста толерантен към репресивните органи на тоталитарната власт. Това стана ясно от негово изявление във вторник пред парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека, която той ръководи.


Красимир Велчев 

Велчев бе провокиран от бургаските депутати от БСП Тодор Байчев и Николай Тишев. Те настояха да отпадне изискването да бъде оповестявано дали кандидатите за членове на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) са работели за Държавна сигурност (ДС).
Красимир Велчев им отговори, че службата за ДС не е нещо срамно или подсъдно.


Велчев (вдясно) се съгласи с Николай Тишев и Тодор Байчев, че работата за ДС е нещо хубаво

Последва реплика на Тодор Байчев: „След като не е срамно и не е подсъдно, защо тогава изобщо да минаваме тази тема?”
Красимир Велчев обясни, че това е изискване на закона.


„Аз винаги съм казвал – не виждам защо хора, които са работили във военното контраразузнаване или във военното разузнаване, трябва да се чувстват гузни”, добави Велчев, който е депутат четвърти мандат и е отново зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Считан е за близък до партийния лидер Бойко Борисов.

Николай Тишев обясни, че само Шести отдел на ДС бил политически репресивен.
„Държавна сигурност има шест отдела, не е само Шести отдел. Другите пак работят за държавата”, обясни Тишев в добавка към мнението на Велчев – че ВКР и цивилното разузнаване на ДС са действали в интерес на страната.

Депутатът от ГЕРБ се съгласи: „Точно затова. Единствено махаме този политическия, репресивен там отдел – Шести. Другите са работели за сигурността на държавата. Аз не виждам нищо лошо в това нещо. Но тъй като знаете, че много се поставяше този въпрос в обществото, защо да няма публичност? Нека да се знае.”

Джейхан Ибрямов от ДПС обаче допусна, че някои може да откажат да кандидатстват за членове на КЗД заради агентурното си минало.
На това Велчев отговори: „Ако има хора, които само заради това няма да си подадат документи - защото ще бъдат разкрити и хората ще узнаят - значи се чувстват гузни за това, което са работили. Аз познавам много офицери, брат ми като военен пилот е бил приятел с тях. Имаше дори военни летци, които катапултираха, след това получиха забрана да летят и бяха пренасочени към военно контраразузнаване – достойни хора. Аз също ги познавам и съм се възхищавал, ако щете и от професионализма и всичко това, което работят. И те никога не са се срамували от това, че са били.”

Депутатът от ГЕРБ допълни: „Отделен въпрос е, че през годините, но това е дълга тема – че точно тези, които според мен използваха Държавна сигурност за репресия, точно те решиха да вкарат всички в един кюп и да кажат: „Всички са маскари”. За да може да направят едно размиване на отговорността, но това е мое мнение.”

Красимир Велчев заключи: „Ако човек е работил и, както много други, е чувствал отговорността и е работил и би трябвало да се гордее, че е работил за държавата, в която е живял, и сигурността, не би трябвало да се притеснява, че сега ще бъде оповестен.”

В крайна сметка депутатите се обединиха и одобриха единодушно правилата за избор на членовете на КЗД от квотата на парламента. 




В категории: Бургас , Политика


14
Коментара по темата
14.
Хмммм
12.07.2017 16:06:54
1
1
Докато има толкова прост народ, държавата ни все ще потъва! Всички държави имат служби за сигурност и те са на почит. В първите години на "демокрацията" много се плю по нашите служби, сега по инерция пак се плюе. А без такива структури, държавата е разграден двор, никой не си го позволява! Само тук, простия народ има мнение за всичко, без значение дали разбира или НЕ!
13.
Мафията ГЕРБ
12.07.2017 13:57:41
0
2
Tопдепутатът от ГЕРБ Красимир Велчев защити репресивните органи на тоталитарната власт- Агентите на Държавна сигурност, защото Лидера му, комуниста Боко Борисов е бил АГЕНТ с псевдонима "Буда"
12.
Лустрация
12.07.2017 12:10:27
1
4
Какви депутати са тези купувачи на гласове. В РБ няма демокрация, а ДС олигархия, купуваща гласовете на хората, а тези, които се предлагат за избор до един са комунистически гомна и техните детски разстройства. Вън червената пасмина от България, съд и затвор за всичи червени изроди и техните ДС господари!
11.
оффф...
12.07.2017 10:16:33
0
7
Тези хора ПОДИГРАВАТ ли се с нас?
10.
Седянка
12.07.2017 09:37:03
2
6
Правят си седянка , след 15 дена ги вижте в "заслужена почивка до 5 септември".Как не ги е срам да се публикуват . И новия от БСП и той се омаца в калта ... Бай ти Ганя не ни е напускал никога
9.
O tempora, o mores
12.07.2017 08:44:39
0
8
"Простотата е състояние на ума". Тук той е в огромен дефицит...
8.
Учител
12.07.2017 08:39:21
0
7
И аз се гордея, като тези от ДС, че съм работил за държавата с тази мизерна заплата. А на тях това основна работа ли е била, или втора, трета и т.н. Чел съм им доносите и мисля, че са писани в работно време....
7.
*********
12.07.2017 08:34:07
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
1
12.07.2017 08:03:43
0
8
Топ тъпаци .
5.
дпс,герб и бсп
12.07.2017 07:40:12
5
12
Благодарим ти Краси Велчев, ти си един от нас! Да живее комунизма! Румънски реформи... да го ду*ат овцете.
4.
$$
12.07.2017 07:17:26
1
9
Имитация на работа, нищо не сА свършили в новия парламент . Единственото редовно нещо са заплатите им и плетенето на частните кошнички . За теб народе никой не мисли , помни и не ходи на избори
3.
Рокфелер говори
12.07.2017 06:57:14
8
11
На тази маса не виждам млади амбициозни образовани хора --- ами някаква мафия от комунисти, дядки и убитаци. Срам ме е че това е Бургас. Време е да изметем тоя Тишев некадърник мръсен.
2.
Европеец
12.07.2017 06:55:24
7
9
50 години ни държаха без книги за бизнес и наука през периода 1989-2001. Още нямаме икономическа сила заради такива изроди.
ДС са криминални типове също като некадърника Тишев.
1.
неюрист
12.07.2017 06:50:05
7
8
Лошото е,че народеца не прави разлика между разузнавач и доносник.Солидарен с написаното.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори