×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петър Кънев към учители: Бизнесът вече не говори за данъци и тежести, темата е качеството на кадрите


Петър Кънев към учители: Бизнесът вече не говори за данъци и тежести, темата е качеството на кадрите
„Страшно много разчитаме на вас”, обърна се бургаският депутат към завършили Лидерска академия за директори на училища
11 Юли 2017, Вторник, 13:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Бургаският депутат призова директорите на училища да се погрижат за производството на читав персонал


Бургаският депутат Петър Кънев призова учителите да се погрижат за качеството на обучаемите у нас заради липсата на подходящи кадри за бизнеса. Той участва в церемония в парламента по закриване на Лидерска академия за директори на училища.

Кънев първо се пошегува: „Ще трябва да бъда много кратък. Вие вече сте настоящи лидери, а след малко ще бъдете и лидери със сертификат. От мен едно нещо запомнете като лидери – никога не говорете по-дълго от ръководителя ви. Затова сега ще бъда много по-кратък от председателя на парламента и мой началник.” (Петър Кънев говори след Димитър Главчев)

Народният представител от БСП призова учителите: „Темата качество на работниците и служителите в икономиката в последно време и тяхното количество е една изключителна тема на българския бизнес. Знаете, че няма нито една работна среща или кръгла маса по темите на българската икономика, където тази тема да не е водеща и основна. Вече не говорим за данъци, не говорим за ставки, не говорим за административни тежести. Основно се говори за качеството и количеството на нашите работници и служители. Затова страшно много разчитаме на вас. Желая ви успех!”

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
14
Коментара по темата
14.
ррр
12.07.2017 10:58:18
0
4
Недостиг на кадри има само в смотаните фирми. В читавите фирми се чака на опашка и ти трябват връзки, за да започнеш работа. Излизайки да ревете, че нямате кадри, само се определяте в коя категория попадате и предопределяте никой кадър не прояви интерес към фирмата ви.
13.
Заплата майка
12.07.2017 02:14:32
0
4
Заплаткитеее заплстките. Каквито и форуми каквито и изводи да правите. Заплата му е майката
12.
смехории
12.07.2017 01:12:54
0
6
Нямаме никакво дългосрочно мислене в образованието.Всичко е ден да мине - друг да дойде. Сега ще влагаме средства в обучението на учителите, които са със средна възраст 65 години (пример с. Крушевец с учител на 80) и ще им вдигаме заплатите, за да им подобрим пенсионните добавки, а младите безработни. А на пенсионерите хем им се работи, хем викат "абе докога ще ни обучават, като аз ще се пенсионирам", но незнайно в кой век ще се случи това. Къде са ви бъдещите учители- в чужбина ли?! Бизнесът може само да мечтае баба Пенка вече глухата да му изучи човек за бизнеса..
11.
Из "Миш - маш" от Ал. Константинов
11.07.2017 23:12:07
1
5
"И съм си мислил някой път: българина го ядат разни ябанджийски псета, защото той не се ползува спрямо тях със своето гениално изобретение, с вездесъщото газено тенеке. Вържи го на ябанджията, па да издюдюка цяла България с един глас, та като прескочи границата, тенекето тъй да се тресне о пограничния камък, щото цял Балкан да загърми."
10.
$€£¥
11.07.2017 22:29:25
0
5
Бизнеса трябва да почне да говори за повишаване на заплатите щото тия кадри само ще ги сънува както е тръгнало ...
9.
Манафа
11.07.2017 22:21:11
3
14
Само персонал-качествен ли искаш, мухльо...трябва ти роби да работят за комат хляб и да трупаш богатство алчна свиня ненаядна.Защо да слугуват на такива, като вас.Пожелавам на всички млади хора да се развиват и работят зя себе си , а не за такива утрепки....
8.
учител
11.07.2017 22:00:45
2
5
Ти си много качествен,а и никой няма право да изисква каквото и да било от бг учителите защото са много ниско заплатени и хората не знаят как да си възпитат зверилниците!Ама не можеш да убедиш простият бг бачкер,че трябва да дава добър пример на малките си микроби!
7.
До Кънев
11.07.2017 21:43:42
1
6
Другарю Кънев,вие какви заплати плащате на работноците си.Просто питам.Ако да под 1000 за работник,не инженер,ето ви отговора на въпроса защо нямате кадри.
6.
запозната
11.07.2017 21:34:48
3
7
Как да очаквате качество, като системата ви е скапана. Никъде по света учениците не учат по хиляда измислени учебника, съдържанието на които е под всякаква критика, изборът на учебници по "новата ви система" тепърва ще започва, в по-големите училища ще се играе обществена поръчка за доставка и т.н, и къде средата на учебната година учениците може и да имат учебници. В системата не са проблем възрастните учители, а идеята и желанието на управляващите младите да не са образовани. Така, че хора, не са виновни учителите - с такива управници - такъв резултат.
5.
Ученик
11.07.2017 21:02:00
1
9
Искам да работя Депутат, като този чичко.
Колко трябва да съм качествен?
4.
Говорете си
11.07.2017 21:01:56
0
11
При тия заплати и това качество ви е бонус
3.
Комунист-Бизнесмен
11.07.2017 20:54:54
0
9
"Бизнесът вече не говори за данъци и тежести, темата е качеството на кадрите".
Чрез Парламента и Правителство сме постигнали всичко да работи в наша полза. Сега очакваме от Вас да създадете качествени кадри които да ни работят за 500-600лева. Дерзайте!
2.
2
11.07.2017 20:45:20
4
7
Пенсионерите и хората за пенсия кога ще ги махнете от образованието? С тези баби няма как децата да получат качествено образование! Дайте път на младите, иновативни и модерни хора, докато не са избягали като лекарите за чужбина!
1.
1
11.07.2017 20:29:13
0
22
За каквото плащате, това получавате. За тези заплати- толкова. Квалифицираните кадри си знаят цената. За липса на кадри реват само онези бизнесмени, които предлагат ниски заплати и незадоволителни условия на труд. За останалите кадри не липсват. Който не го е срам, да продължава да реве, че нямало кадри.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори