×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът Радев със залп срещу правителството: Хаосът е пълен, виждам го всеки ден (допълнена)


Президентът Радев със залп срещу правителството: Хаосът е пълен, виждам го всеки ден (допълнена)
Не виждам желание да се реализират, а да се протакат военните проекти, обяви държавният глава
10 Юли 2017, Понеделник, 10:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Държавният глава разкритикува властта заради бездействието по отношение на изтребителите и на решенията на КСНС


„Вижте, хаосът е пълен. Този хаос го виждам всеки ден.” Това каза президентът Румен Радев след въпрос как гледа на идеята за рестарт на процедурата за закупуване на нов изтребител.

Държавният глава участва в отбранителен форум в София. След това той бе попитан какво мисли за обрата в позицията на правителството – че е възможен рестарт на процедурата заради действието на временната парламентарна комисия, която се занимава с казуса.

Радев коментира: „Що се отнася до проектите, мисля, че те не са в синхрон с това, което става в Европейския съюз. Наистина аз виждам желание не да се реализират, а да се протакат и особено с това последно решение ние се връщаме обратно в 2011 г., когато тепърва започна процесът, когато се искаше информация.”
След питане – има ли проблем между институциите в говоренето по отношение на изтребителите и действието на парламентарната комисия, президентът заяви: „Вижте, хаосът е пълен. Този хаос го виждам всеки ден.”

Румен Радев заяви още, че откакто се занимава с темата, винаги е искал да се закупят нови съвременни самолети. 
Той намекна, че „Грипен” не е най-добрият вариант, но това е единственият самолет, който можем да си позволим: Най-добре, разбира се, F-18, ако ме питате мен, най-добре „Еврофайтър” нов, най-добре „Рафал” нов, най-добре F-16 нов. Прекрасни самолети. Но винаги сме катастрофирали в тези си опити с цената, която надхвърля значително определената финансова рамка. Много ще се радвам, ако правителството успее да постигне така наречената политическа цена. Отсега да ви кажа отговора – няма да стане. Виждал съм последните 10 години как много държавници са опитвали да постигнат тази цена, никой не успя. Тези самолети струват пари. Те надхвърлят, пак казвам, чувствително финансовата рамка, която ни е определена от парламента, нека не го забравяме. Разбира се, ако са решили да дават много повече пари – аз нямам нищо против. Стига да се намерят тези пари и стига да обясним на обществото, че те трябва да бъдат дадени.”

Румен Радев бе попитан колко ще трябва да платим за друг тип нови самолети. Той отговори, че не иска да издава и че това е търговска тайна. Но добави, че цената е много над милиард и половина лева за осем нови изтребителя. 

Държавният глава разкритикува властта и заради бездействието, последвало Консултативния съвет за национална сигурност в края на май: „В тази ситуация, която е в момента, аз не виждам смисъл от следващ Консултативен съвет за национална сигурност по темите сигурност и отбрана. Не виждам смисъл. Обикновено тези съвети се правят, за да се надгражда, за да може когато сме взели едно решение, след три месеца да проследим как то се реализира. До момента няма никакви стъпки, никаква яснота както за повишаване на социалния престиж, на мотивацията на военнослужещите и на всички служители от сектор „сигурност”, полиция, разбира се, специални служби, нито за окомплектоване, нито за проектите за модернизация, те отиват в някаква безкрайност във времето. Аз мисля за това, докато не видя някакви наистина макар и малки, но конкретни стъпки, да си говорим на следващите съвети за корупция, за съдебна реформа, за престъпност, за бедност.”

Президентът бе попитан откъде идва нежеланието за действие. Той отговори: „Вижте, фактите са, че всеки ден виждаме нещо ново, всеки ден! Така не се работи институционално. Мисля, че трябва да се научим да уважаваме собствените си решения. Има решение на българското правителство, макар и взето миналата година. Има решение на българския парламент. Изведнъж те отиват в коша. Как да има доверие на хората в институциите?”

За напрежението в Асеновград Румен Радев каза, че протестът е справедлив, но добави, че това не трябва да се ползва с политически цели, тъй като може да доведе до етническо напрежение, което е изключително опасно.


По думите му – има краткосрочни мерки, свързани с действията на органите на реда.
„Дългосрочните мерки ги знаем и те вече не са с писане на безкрайни стратегии за интеграция, а с реални действия по отношение на социално включване, на образование, изобщо на ефективни социални политики”, каза още Радев.




В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Георги Димищтров
10.07.2017 15:57:07
3
7
Г-н Президент със забележките си се помъчете да предотвратите самозабравилесия Ц.ц..... физкултурника и антуража му..Много "Калинки "са назначени в цялата държава.
16.
Авиоотряд-28
10.07.2017 14:04:19
2
9
Най-добре е да се купят 10 бр .английски самолети Harrier с ВЕРТИКАЛНО ИЗЛИТАНЕ може да са старички ама немат нужда от дълги писти могат да излитат и кацат на малка площ(площадка).Даже на Бойко мноу ши му допаднат ши излита с Хариера от полянката с магнолите пред къщата във Банкя и безпроблемно ЩЕкаца на стадиона в Бистрица на голф-игрището в х-л в Правец на сградата на фитнеса в Дианабад или на покрива на НДК ще взима Лилиляна и в обедните почивки ще отскачат до ловния резерват Воден където Лили ще начесва ловни страсти гърмейки по диви прасенца и сърнички с картечница на носа наХариера
15.
Hh
10.07.2017 14:02:56
1
2
Илитератите ,илитератите се трудят безспирно.
14.
работар
10.07.2017 13:43:21
3
4
Врежда ни за Грипен, прекратиха две концесии и иска санкциите срещу Путин да паднат...
13.
:)
10.07.2017 13:40:54
10
17
С Вас сме Господин Президент,МНОГО сме зад гърба ви..поведете ни..защото ние само така се водим :)
12.
Да!
10.07.2017 12:59:36
22
26
Най-после имаме читав политик! Браво ! Знам, че е много трудно да се работи с овластени некадърници, но не трябва да се огъва! Само напред! Това го може! Трябва да излезем от блатото на боковци, цвъковци и другите боклуци!!!
11.
Браво
10.07.2017 12:37:24
13
27
Браво Президенте,казвай те им го всеки ден
10.
...
10.07.2017 12:35:58
1
10
Има нещо объркано обаче при нас?
В България левите партий правят десни политики,а десните леви ?
9.
дядо
10.07.2017 12:27:35
4
10
Мдамм,демократите се събрали на гейпарад и плюят ли плюят!Нормално е за демократа,друг да му е виновен,а ако случайно демократ се е оакал,да каже ,четова е шоколад...
8.
До Румката
10.07.2017 12:25:50
21
12
Кака Кури така ли ти каза да кажеш? Или може би Десито? :)
7.
пенсак - струна
10.07.2017 12:21:18
28
17
Глупав авиатор. Играем играта, за да постигнем най-добрата цена, за най-доброто въоръжение. Заради "Радевци" и "Овчаровци" сме на този хал и всички читави идеи не успяват... Хаосът има сценаристи. Ролята, която изпълнява Президента е второстепенна, но заради огромната си амбиция , той я играе много зле.
6.
Като
10.07.2017 12:20:48
27
20
Като дойде бсп катастрофата е неизбежна!
5.
...
10.07.2017 12:04:24
11
27
Не е точно така както си ги мислиш нещата..не ти ли е правило впечатление,че в малкото случай в който бойко не е бил на власт в последните 9 години нещата и живота в държавата се подобряват..файрмена пак се връща и всичко баталясва на ново !!!
4.
111
10.07.2017 11:59:51
16
7
Кво да мразиш герб? те просто са заместника на ндсв, само че тоя път го игрят опозиция с дпс и бсп ,ама познай.... всичко е пълен т---к и в президенството не е по-различно! навсякъде е батак! Ама народа си ги харесва... и гласува за едно и също-дпс,герб и бсп!
3.
Gg
10.07.2017 11:59:12
10
40
Хаосът е от доста време на сам Радев,от доста време.
Гербаджийте ни върнаха в първи клас първо отделение,НИКОГА до сега не е било чак такова положението във България.
Бая маймуни се изредиха на чело на власта за 27 години,но така не е било...
2.
....
10.07.2017 11:53:25
9
29
Мразя герб
1.
ViP
10.07.2017 11:52:50
14
36
Точно така Господин Президент,всеки ден трябва да им се напомня на ония,че не се върти света около тях...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Най-мечешката услуга на ПП-ДБ я направиха техните усложливи медии, смята Бойко Борисов Най-мечешката услуга на ПП-ДБ я направиха техните усложливи медии, смята Бойко Борисов 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго, допълни той Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори