×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Треньорът на Нефтохимик Николай Кръстев: Недопустимо е да играем в "Б" окръжна, отборът трябва да е в професионалния футбол


01 Юли 2017, Събота, 14:05 ч.
Автор: Флагман.бг

Няма да бъде лесно, но ще се постараем да се преборим с трудностите, които ни предстоят

Николай Кръстев е от златното поколение бургаски футболисти, прославили града с успехите си. Футболната му кариера преминава в Нефтохимик и Черноморец, като през 2003 и 2004 г. е част от Националния отбор. Като треньор Кръстев е сред най-добрите специалисти в страната. В началото на 2017 г. той започна работа в Нефтохимик като директор на Детско-юношеската школа и треньор на Елитната юношеска група до 19 години. С целенасочената си работа той спаси юношите от изпадане и постигна значителни успехи за цялата школа.

След изпадането на Нефтохимик от Първа лига Кръстев се нае с нелеката задача да ръководи представителния тим във Втора лига, разполагайки с бюджет, отговарящ на аматьорските групи.
Ето какво каза специалистът пред клубния сайт относно предстоящото първенство и трудностите пред отбора:


Поехте отбора в изключително тежък момент. Отказахте се от успешната си работа като директор на школата, за да помогнете на първия отбор. Трудно ли взехте това решение за себе си?

Решението да стана треньор на първия отбор не беше лесно на фона на положителната ни работа в школата. Според мен постигнахме едно добро ниво с тенденция за надграждане, което се надявам да продължис моите колеги, които остават. Защото школата е основата на един клуб. Аз мисля, че изградихме една добра основа и се надявам решението ми да се заема с първия отбор да доведе до позитивни резултати за целия клуб.

Защо е важно Нефтохимик да участва във Втора лига въпреки, че няма необходимото финансово покритие?

Важно е наистина за Нефтохимик да участва във Втора лига по обективни причини. Ако не вземе участие във Втора лига отборът отива в Б окръжна, а това ще бъде пагубно за нашата школа и клуба като цяло. Когато изграждаме младите таланти и ги подготвяме за професионалния футбол, ние трябва да им предоставим и възможности за развитие, които да отговарят на нужното ниво. Критерият в Б окръжна е доста по-нисък. Сега, когато играем в професионалния футбол, младите момчета в отбора ще имат едно добро поле за изява, а клубът ще има възможност да се развива, защото на всички е ясно, че огледалото на един клуб е мъжкият отбор.

Среща ли разбиране тази теза сред обществеността?

Коментарите, които срещам са предимно положителни. Спортните деятели, с които разговарям, са на мнение, че през нашия град минаха достатъчно наемници, а свършената работа до момента е нулева. Затова те приемат радушно идеята да разчитаме на наши момчета, от бургаския футбол, на които да се даде шанс. Естествено, няма да бъде лесно, но ще се постараем да се преборим с трудностите, които ни предстоят.

Кои фактори бяха водещи при селектирането на футболистите?

Основният водещ фактор при селекцията на отбора беше на определени ключови позиции да бъдат по-опитни футболисти, които да предадат опита си на другите момчета, защото има голяма разлика в годините. Трябва да има уважение и разбиране и от двете страни.

Какви лишения ще търпи отборът по време на първенството, в чисто организационен план?

Лишенията са по-скоро свързани с материалната база. Чисто в организационен план хората, които работят в клуба са недостатъчни, за да бъдем на нивото на професионалния футбол. Но не се оплаквам - напротив. Взели сме решение да работим, въпреки всичко, само за да можем да създадем за клуба една по-добра визия и подготовка за по-добри дни. 

Тренирате от началото на седмицата. Какви са нагласите на футболистите? Струват ли ви се готови за тежкия сезон, който им предстои?  

Определено нагласата е добра. Виждам ентусиазма им и огъня в очите им. Подготвят се на 100 %. До момента нямаме изиграна контролна среща. Утре ни предстои с Несебър. Важно е за мен футболистите да трупат опит в контролните срещи, независимо от резултатите. Защото, със сигурност, през първенството резултатите ще дойдат, ако футболистите влагат достатъчно старание да направят нещата, както се изисква от тях.

На какво ще заложите по време на подготовката?

Основно на това момчетата да разберат какво ни очаква като игра и възможности във Втора лига. Трябва да сме добре подготвени както тактически, така и физически. На моменти ще трябва да компенсираме с повече физика, с повече себераздаване, за да успяваме в трудните моменти. Естествено, за да сме успешни, трябва да знаем, че ако искаме да побеждаваме трябва от малкото ситуации, които ще имаме, да реализираме попадения. Затова отборът трябва да е компактен и максимално продуктивен.

Какво искате да кажете на феновете?

Клиширано е, но на фона на това, че клубът е в тежко състояние, ако нямаме нужната подкрепа от феновете, това ще бъде пагубно за клуба. Надявам се всички фенове да се обединят около общата кауза да подкрепят отбора ида бъдат част от това предизвикателство. Без тяхната помощ задачата ни ще бъде още по-тежка. Знам, че има много взискателни фенове, които не искат да виждат клуба в такова състояние, но никой не го желае. Надявам се и вярвам, че предстоят по-добри дни и искам да запазим всички фенове когато клубът се върне на нивото, което му отива, а то е Първа лига.

В категории: На терена , Спорт


4
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
4
Коментара по темата
4.
do N1
03.07.2017 22:34:13
0
0
ти па се върни в 1 клас, за да се научиш да пишеш. Такива като тебе са важни само за себе си, много ти разбира главата
3.
БУРГАСe72
03.07.2017 09:15:51
0
1
Треньор
2012
2012–2016
2014–2015
2016
2017– България Черноморец (Пм) (асистент)
България Черноморец (Бс) (ДЮШ)
България Черноморец (Бс) (асистент)
България Черноморец 1919 (ДЮШ)
България Нефтохимик (Бс) (ДЮШ)
2.
haha
01.07.2017 22:42:11
1
4
ta vie nqmahte mqsto w a grupa taka ili ina4e.izmisleno gmo masterkibik
1.
Xaxaxaxaxaxaaaaaaaaa
01.07.2017 11:40:54
6
8
E furnadjiiska lopata ne redno ti da se zanimava6 s tazi igra ama bokluzite se sabirat na buni6teto nare4eno neftosme6nik
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори