×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На летището в Брюксел ни казаха, че не сме българи - в Европа сме разпознаваеми с циганите си


На летището в Брюксел ни казаха, че не сме българи - в Европа сме разпознаваеми с циганите си
Бургаска област е сред бързоразвиващите се региони, но и в него виждаме огромни дисбаланси, смята депутатът Йордан Апостолов
01 Юли 2017, Събота, 08:33 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Никога не съм бил член на партия, бях привлечен от НФСБ към така наречената икономическа квота, казва народният представител


Йордан Апостолов е на 46 г. – първи мандат народен представител. Роден е в Добрич, но стана депутат от Бургас от групата на „Обединени патриоти”. Бизнесмен-земеделец. Г-н Апостолов бе вносителят на първия законопроект в 44-ото Народното събрание, който обаче предизвика скандал и протест, след което от най-голямата партия ГЕРБ се отказаха да го подкрепят и той бе оттеглен. Текстовете касаеха удължаването на статута за застрояване на земеделски земи.

- Г-н Апостолов, Вие сте от Добрич, но сте депутат от Бургас. Какви са впечатленията Ви от Бургаско? Има ли разлики между двата региона?
- Много добре известно е, че Бургаският регион е един от бързо развиващите се, за разлика от много други. Има много добри инициативи на местно ниво, но в същото време – подкрепени много твърдо от държавата и от управляващата партия. Бургас все пак е лице на България за всички тези туристи, които пристигат и обитават доста време града и всички комплекси около него. В същото време обаче, както навсякъде другаде в страната, виждаме и огромните дисбаланси между приморската територия и това, което се случва в Странджа-Сакар, останалите села, района на Айтос. Стремежът е дисбалансът, който е в цялата държава, да не продължава, да го задържим на едно ниво, да не слизаме още по-надолу по стълбицата. Целта е да го задържим, за да тръгне и нагоре.

- С Христиан Митев бяхте единствените, които не се отзовахте на поканата на кмета Димитър Николов към бургаските депутати. Има ли някаква конкретна причина?
- Не. Аз имах ангажименти като депутат от Бургас. Освен това аз имам ангажименти и към хората от Добрич, защото все пак съм от там, а и един народен представител може и да е избран от определено място, но той представлява всяка една група хора, които се обръщат към него с определени проблеми. Така че да не правим драма от това, че не съм присъствал на едно събитие, организирано от Община Бургас.

- Хората от Бургас не Ви познават много добре. Кажете, защо решихте да влезете в политиката и защо при „Обединените патриоти”. Член ли сте на партия?
- Никога не съм бил член на политическа формация и мога да кажа, че бях привлечен от НФСБ към така наречената икономическа квота, заедно с още един мой колега, заради експертизата, която имам по определени проблеми и във връзка с това, че ние можем активно да се намесим и да помогнем в разрешаването им.

- В политиката какъв опит имате до момента?
- Както казах, с политика не съм се занимавал, но с бизнес се занимавам от далечната 1991 г., като дружеството, в което съм упражнявал тази си дейност, през всичките тези години не се е променяло нито като наименование, нито като статут. Това би трябвало да значи нещо за хората, които знаят какво значи бизнес в България.

- В администрацията никога ли не сте работил?
- Не, никога не съм бил нито на държавна, нито на общинска работа. От 1991 г. управлявам частно дружество до момента, в който съм излязъл като народен представител.

- Сега бидейки в една държавна институция като парламента и като  гледате отблизо работата на администрацията, нещо прави ли Ви особено впечатление?
- Правят ми впечатление много неща - че понякога икономическата експертиза се подчинява на политическите пристрастия. Това е веригата, която трябва да разбием, защото експертните мнения и предложения за промяна в законодателната база никога не трябва да се обвързват с политика. Има други  места за правене на политика. Но когато се говори за конкретни стъпки, казуси по разрешаване на проблеми, изчистване на нормативната база от натрупани грешки, мисля, че политиката трябва да остане пред вратата и да се борят само становища – икономически, юридически и такива, които са полезни за дадения закон.

- Вие за първи път сте депутат, но имахте самочувствието да внесете първия законопроект в този парламент. Нали не бъркам?
- Да, имах това самочувствие. Знаете, че можеше да бъде внесен от който и да било друг народен представител - тук няма приоритет. Но мога да кажа, че аз го внесох и продължавам да отстоявам своята позиция, независимо че бях обвинен в какво ли не…

- В лобизъм най-вече…
- Да, в лобизъм, може би някои ще ме обвинят и за разпването на Исус. Но сега попитайте хората какво се случи, като не се направиха тези промени. Това са над 8600 имота, от които само около 1800 са по Черноморското крайбрежие – в зона „А” и зона „Б”. Всички други имоти са на територията на цялата страна. Прекъснаха се инвестиционни процеси на външни инвеститори, които са закупили терени с отредено предназначение. И виждаш ли изведнъж, преди да започнат да строят, им се обяснява, че вече процедурата е изтекла или е пред изтичане. Би било интересно да се чуе мнението на такива инвеститори, за които мога да ви дам и конкретни примери, че си изместиха дейността в съседна Румъния именно поради тази причина.

- Актуален е въпросът за напрежението в Асеновград и спорът дали това е междуетнически конфликт и има ли „цигански проблем”. Какво е Вашето мнение?
- Много добре ви е известно, че цигани е имало преди, има и сега и ще има. Тази част, от този етнос беше сравнително добре интегрирана преди промените. За тях имаше определен вид дейности, които бяха запазена тяхна територия, но те все пак получаваха доходи за това. В момента, заради сбърканата политика, и то не от сега, а сбъркана преди повече от 20 години - с разрушаването на цели сектори от нашето стопанство, в които е била нужна неквалифицирана работна ръка, но е била нужна и е нямало кой друг да я върши тази работа, тези хора, като не ги оправдавам, стигнаха дотам, че за да могат да се прехранват, е нужно да крадат, да ходят да правят погроми, да събарят остатъци от заводи, да крадат тухли и железа, за да се препитават. Така че ние трябва застанем и в техния мироглед, но в същото време трябва да отбележим, че една значителна част от тях – техните водачи, трупат неимоверно големи доходи чрез изнудвания, кражби, телефонни измами, износ на проститутки, продажба на наркотични вещества. Това е известно на абсолютно всички. Дисбалансът в тази група е огромен – от свръхбедни, които не могат да намерят средства днес да купят хляб, до такива цигански барони… Аз съм имал възможността да пътувам със самолет до Брюксел и в самолета бяхме 5-6 човека българи, другите бяха цигани. И тези 5-6 човека българи на летището в Брюксел ни провериха, защото ни казаха „вие не сте българи”, ето това са българите – другите, които слизат от самолета. Т.е. виждате ли какво значи това и с какво сме разпознаваеми в Европа!



Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
7
Коментара по темата
7.
criminal damage
01.07.2017 17:34:01
1
0
to4no taka sie polovinata bulgari moralno sa po zle ot ciganite ne rabotete s bulgari ako ne iskate da budete precakani!
6.
Иван
01.07.2017 15:31:44
0
1
А ДОБЪР ДЕН
5.
САШКО
01.07.2017 13:51:34
0
4
Земеделец от Добрич.Златно жито зрее-прост народ живее.
4.
Ringo
01.07.2017 11:57:10
1
5
Т.нар. "икономическа квота" са тези двама депутати, които не са членове на НФСБ, но развиват икономика в полза на Валери С.
3.
Да!
01.07.2017 11:47:05
2
3
Да, точно мнение за реалностите в страната ни! На "водещите" политици обаче не им пука, изобщо не мислят за народа! Слушкат и изпълняват "указанията" от Брюксел, за да гушнат поредната порция от "европейските" програми!
2.
E63s
01.07.2017 11:09:56
2
2
Mangal si mi cvetanovski onq mangal vav 6veicariq go pratiha vav Beograd tebe 6ta varnat vav pazarjik
1.
Asd
01.07.2017 10:56:09
4
3
Българи цигани Българи цигани
Българи цигани Българи цигани Българи цигани
Българи цигани Българи цигани Българи цигани
Българи цигани Българи цигани Българи цигани
Българи цигани Българи цигани Българи цигани
Българи цигани Българи цигани Българи цигани
Българи цигани
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори