×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цигани пребиха русенец в дома му, казал им да не берат посред нощ плодове от двора му


Цигани пребиха русенец в дома му, казал им да не берат посред нощ плодове от двора му
Снимка: БГНЕС
23 Юни 2017, Петък, 13:57 ч.

Цигани нападнаха и пребиха с колове 28-годишен мъж, който им направил забележка да не берат от сливата му. Инцидентът станал късно в неделя вечерта. Човекът е бил настанен в болницата с рани по главата, пише "24 часа".

От МВР-Русе уточниха, че все още се разследва как точно е възникнала свадата. Побойниците са идентифицирани, но не са арестувани, само са разпитани, съобщи БГНЕС.

Антон Спасов се събудил от шум в двора късно през нощта. Чул, че някой чупи клони и бере плодове от сливата му. Младият мъж се показал отвън и направил забележка на апашите, а след това се прибрал пак у дома си.

„Аз съм казвал – яжте, но след 8 часа да няма никой, защото си лягам рано, работя първа смяна. Предупреждавах ги няколко пъти и последния път ги изгоних, излязох и ги изгоних“, разказва потърпевшият.

След малко обаче, двама от циганите почукали и го извикали навън. Върху собственика на сливата, в дома му, се нахвърлили десетина цигани и започнали да го млатят с прътове. Антон бил настанен в болницата, а ужасената му майка се обадила в полицията.

През този сезон обаче циганите често посягат на чужди плодни дървета и безнаказано ги обират, признаха полицаи.

Според "Дунав мост" десет минути след като направил забележка да не обират посред нощ дървото в неговия двор, двама от мъжете го извикали навън. Единият го ударил, той отвърнал на удара. В този момент 6-7 души със сопи и пръчки прескочили оградата на дома на Спасов.

"Почнаха да ме налагат, да викат - убивай го, давай… Просто беше нещо неочаквано, аз не очаквах да стане такова нещо. Майка ми видя всичко, викаше: "Оставете го, ще се обадя на полицията", беше някакъв ужас за нея", разказва Антон.

Дошлите полицаи овладели ситуацията, а младият мъж е настанен в болница. Има четири шева на главата, счупен зъб, двете му очи са лепени. "Два кола счупиха с мен, ръката ми беше надута. Мислеха, че е счупена, кракът ме боли", описва травмите си русенецът, опитал се да защити частната си собственост от нападение посред нощ.



10
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
10
Коментара по темата
10.
До 5
24.06.2017 10:51:16
0
0
Така както е написано си лечи,че го е писала жена.Почерка си лечи че жена седи зад този коментар.
9.
УЛТРА
24.06.2017 09:05:45
0
1
Ако в Русе имаше истински футболни фенове като тези на ЦСКА, ЛЕВСКИ, ЛОКО И БОТЕВ...КЪЩИТЕ НА ТЕЯ ПОДЧОВЕЦИ ВЕЧЕ ЩЯХА ДА ГОРЯТ.

НО МИШКИТЕ ОТ ДУНАВ МОГАТ САМО ДА ХАРЧАТ ОБЩИНСКИ ПАРИ И ДА ПИШАТ ЖАЛБИ! ;-)
8.
СА3134АМ
23.06.2017 17:22:16
0
1
Внимавай да не се удавиш!
7.
!????
23.06.2017 16:07:28
0
6
И коя е особенноста на това общество ?!?!?????
Да краде,да убива,да изнасилва,да лъже,да не може да говори различен език от цигански !?????
Ти ако искаш зачитай тези особенности и не се възмущавай после
6.
До 5
23.06.2017 16:05:07
0
5
Аве мухльо,пожелавам ти да ти влязат в къщата и да спукат хълката на жена ти,и после си ги интегрирай сам-според размера...мърляч..
5.
Да, България!
23.06.2017 15:18:34
16
0
Голяма работа станала, ако не беше правил проблем за няколко сливи, сега щеше да е здрав.
Циганите са най-онеправданата част от нашето общество.
Не са виновни циганите, заради расисти като този стават такива инциденти!
Живеем в мултикултурно общество и трябва да зачитаме особеностите на другите етноси!
4.
как
23.06.2017 13:53:58
0
7
как можаха полицаите да не ги задържат тия? Че това е средна телесна повреда ?
3.
Въпрос към публиката?
23.06.2017 13:50:43
0
7
Орките могат ли да бъдат интегрирани?
2.
до 1
23.06.2017 12:00:41
0
11
Значи нищо не се е променило в манталитета на циганите от векове назад до сега. Променило се е отношението към тях на нормалните и развиващи се народи. Пак явно ще трябва да се приема " закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите", както е приел баварският парламент през 1926 г.
1.
Малко история
23.06.2017 11:53:26
1
9
През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.
Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори