×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ромите от "Победа": Това бе хубав бургаски квартал, но пришълците го превърнаха в гето


Ромите от "Победа": Това бе хубав бургаски квартал, но пришълците го превърнаха в гето
Представители на местната администрация и полицейски началници изслушаха исканията на хората и предложиха решения
22 Юни 2017, Петък, 00:01 ч.
Автор: Руси ГЕОРГИЕВ

И нас ни обират, нападат и бият. Не се издържа вече, нека не се стига до саморазправа, зоват бургаските цигани


Жители на бургаския квартал Победа, където населението е предимно ромско, пропищяха от огромния брой престъпления и техния характер – нагли, безнаказани и грозни. На специално свикан граждански съвет в залата на читалище „Христо Ботев” се събраха десетки недоволни хора, които се оплакаха от всекидневните престъпления в квартала.

Събранието бе инициирано от общинските съветници Шерафет Мехмед и Йордан Козаров и бе водено от Яшар Узун - местен председател на ДПС в "Изгрев" и "Зорница". На съвета присъстваха представители на общинска администрация, както и шефът на Първо РУ-Бургас Иван Иванов, шефът на УКОРС – Веселин Василев и началникът на районното управление в самия квартал.

„Това беше един от най-хубавите квартали в града! Тук съм израснала, тук съм получила образованието си и тук съм станала човек. В последните близо 10 години този район се превърна в пълна дупка! Новодошлите хора, събрани от кол и въже, създават невъобразими проблеми на всички нас. Не говоря за ромите като цяло! С тях нямахме никакъв проблем, докато не дойдоха тези пришълци. Наглостта на престъпниците няма край и дори през деня се извършват брутални взломни кражби, нападения над деца. Вече не се издържа!”, разказа през сълзи жена от квартала, която преди броени дни е станала жертва на грабеж.

Хората твърдят, че полицейските патрули не обхождали проблемния район. Затова престъпниците – наркомани, дилъри, сводници и крадци, вече се били превърнали в „новата власт” и тероризирали съвсем необезпокоявано жителите на квартала.

„Нещата са по-сложни, отколкото изглеждат. Многократно съм подавал молби да се отпусне още една патрулираща кола в квартала, за да може тези проблеми да намалеят. Получава се обаче така, че или получаваме безброй много фалшиви сигнали, които ни отклоняват от истинските престъпления, или престъпниците, които задържаме са малолетни и законът ги защитава”, обясни на разгневеното множество Иван Иванов.

Жителите на квартала обаче настояват за сериозни промени в отношението и работата на полицията. Те се надяват проблемът им да бъде решен в най-скоро време, за да не се стига до саморазправи, които по техните думи биха имали много лош край.

На какъв тормоз са подложени ежедневно мирните жители на квартала и какви мерки предложиха полицията и местната администрация - очаквайте  само във Флагман.БГ!



12
Коментара по темата
12.
REDJEP ERDOGAN
24.06.2017 12:24:49
2
1
BADETE SPOKOINI MILI MI ENI4ARI GIAVURSKI.SEGA KATO PUSNA 6 MILIONA MIGRANTI PREZ BULGARISTAN TE 6TE VIA VKARAT V PRAVIA PAT.I 6TE VIA NAU4AT DAD NE SHOULD MIETE RACETE S CIGANITE.ALAH AKBAR.
11.
Коментар
23.06.2017 17:40:29
1
1
От каде сте сигорни че ние сме чисти българи?
10.
Чичо Манчо
23.06.2017 13:01:01
1
7
В съвременните условия такава жестокост не бива да се прилага към човешко същество. Но раждаемостта на циганите трябва рязко да се ограничи, а даването на пари за майчинство да се обвърже с образование на родителите - основно образование - без помощи. Пари да се дават на родители със средно образование, а най-много пари да се дават на хората с висше образование. Това не е дискриминация, а естествено насърчаване на образована раждаемост, създаване на поданици, които утре ще изграждат държавата. Сега данъчните изцеждат здравите работещи хора и фирми у нас, а със събраните пари се спонсорира паразитната циганската раждаемост. Но тя с нищо не помага на България, защото неграмотните цигани възпитават неграмотни деца. Единици са тези от тях, които стават инженери, лекари, архитекти, икономисти и т.н. Малка част са в "Чистота", а огромната маса цигани нищо не работи и изяжда социалната система на България с милиарди левове годишно. Всеки път чувам колко била ощетена държавата от укрити данъци, а никой не казва колко е ощетена от паразитиращи и неработещи цигани. Десетки пъти повече. Това самоубийство на България чрез циганската популация трябва да спре. Патриотите много се заканваха, но налапаха кокала и млъкнаха.
9.
ОТ АКАЦИЙТЕ
23.06.2017 12:52:49
1
5
Той Иванов да не се оправдава че не му давали допълнителен автомобил и кво кат му дадат ще ги преследва ли .Тоз човек от като му е повен да отговаря за тази час на града се възроди престъпноста .Ако шефовете му четат коментара да се позамислят дали да му гласуват доверие пове да е шеф .отговаряш за такъв район кат нашия.
8.
Малко история
23.06.2017 11:27:03
1
3
През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.
Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
7.
*********
23.06.2017 10:35:23
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Ккк
23.06.2017 09:09:18
2
4
Поръчана статия....
5.
maika INDIA DA SI GI PRIBERE
23.06.2017 09:00:27
1
1
IMA SPORASUMENIE S EVROPEISKIA SAIUS SASTOTO NE BILA VASMOSNA INTEGRACIATA IM
4.
maika INDIA DA SI GI PRIBERE
23.06.2017 09:00:27
1
2
IMA SPORASUMENIE S EVROPEISKIA SAIUS SASTOTO NE BILA VASMOSNA INTEGRACIATA IM
3.
каква трагедия
23.06.2017 09:00:26
1
8
циганите от победа реват от конкуренцията от селата
2.
Иван
23.06.2017 08:58:37
1
20
НЯМА добър циганин, всички са еднакви, да не ми се вайкат че пришълците били виновни. Проблема е че се чувстват безнаказани там и няма контрол, по два пъти на седмица трябва да влизат качулките и да бият наред, само тогава ще има ред.
1.
така така
23.06.2017 08:33:36
2
30
щом цигани се оплакват от цигани.. работата е само за газовата камера
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори