×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двата нови паяка ще заменят старите амортизирани, от 2008 година са по улиците и работят всеки ден


Двата нови паяка ще заменят старите амортизирани, от 2008 година са по улиците и работят всеки ден
Общо 4 репатриращи машини ще следят за нередности при паркирането в Бургас
06 Юни 2017, Вторник, 15:58 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Ежедневно има граждани, които си позволяват да отправят по-нецензурни думи и заплахи, не им е приятно, че са санкционирани



Андрей Рунчев е директор на едно от общинските предприятия, които са подложени на най-сериозен натиск - ОП "Транспорт". Рунчев и подчинените му се борят с неправомернопаркиралите и нагли шофьори и това им носи много главоболия. В края на миналата седмица стана ясно, че ОП "Транспорт" иска да закупи две нови репатриращи машини, които да помагат в борбата срещу нарушителите - ВИЖТЕ ТУК

- Г-н Рунчев, защо са нужни на Община Бургас два нови паяка?

-С тези две нови репатриращи машини искаме да смени старите, тъй като амортизацията им е доста голяма. Закупени са през 2008 година и работят в непрекъснат режим, което пък е причина за зачестяване на нуждата от ремонти и подмяна на части.

- С колко паяка към момента разполага общината?

-В момента разполагаме 4 броя – 3 големи и 1 малък паяк. Тези два, които закупим ще бъдат големи, с платформа, ще са много по-модерни и ще ни помогнат да репатрираме по-големи автомобили.

-Използва ли се все още колесарът, който е първият паяк на Бургас, още отпреди 10-12 години?

-Да, той е все още в експлоатация. Използваме го когато има нужда.

-Колко сигнала на ден получавате и какъв процент не могат да бъдат обслужени?

-Сигналите са много, с наличната техника не успяваме да ги приемем. Там, където имаме възможност да се намесим, го правим. Броят на автомобилите непрекъснато се увеличава във всички комплекси на Бургас, не само в централната част, но с помощта на регулираното паркиране т.нар.”синя зона”, нещата се движат добре. Сега в летния потокът се увеличава и там, където имаме възможност се отзоваваме, все пак ние сме една от службите, които се занимават с контрола на паркирането, заедно с колегите от общинските и държавните структури се стремим да оказваме този контрол, за да могат всички участници в движението да се чувстват напълно спокойни.

Относно сигналите, които не успяваме да обслужим, искам да кажа, че има много сигнали, които са нереални. Има и такива, чиито водачи са спрели за минутка, за да свършват нещо, и при пристигането на репатриращата патрулка, се оказва, че съответният автомобил отдавна е напуснал мястото си. Стремим се, когато има нарушаване на правилата за паркиране да реагираме. Вече работим и с „неприсъствени фишове”, с които се санкционират водачите. Ако се наложи подаваме сигнали и до органите на реда.

-Колко репатрации се извършват на година?

-Хиляди са, няма как да ви дам точна бройка

-По дисциплинирани ли са бургаските шофьори, предвид наличието на паяци из града?

-Ангажиментът движението на автомобилите е основно на органите на МВР, ние сме подпомагащата структура. Имало е много случаи, при които се е наблюдавало нарушение на правилата,  но вследствие на общата работа и засиления контрол, смятам, че нещата се подобряват. Говорейки за манталитета на отделни водачи, намираме начин дори и т.нар. „нагли” шофьори да бъдат санкционирани.

-Често ли се случва ваши служители да бъдат заплашвани от по-агресивни шофьори и как реагират ако се стигне до физическо насилие?

-Ежедневно има граждани, които си позволяват да отправят по-нецензурни думи и заплахи, предизвикани от това, че не им е приятно, че са санкционирани, въпреки че умишлено са нарушили правилата. Имало е случаи, в които ни се е налагало да прибегнем до услугите на органите на Първо районно управление, тъй като наказателният паркинг се намира в техния участък. Но като цяло успяваме да ги респектираме с помощта на колегите и след като гражданинът си плати дължимите такси, получава си автомобила и вече ако е нужно органите на МВР се разправят с него.

В категории: Бургас


12
Коментара по темата
12.
Tos
07.06.2017 12:30:07
0
0
mi e poznatnda nene ot meden rudnik
11.
cxc
07.06.2017 11:14:50
0
0
В библията пише какво ще става, четете, защото скоро идва антихрист и мнозина ще са измамените.
10.
ДО Рунчев
07.06.2017 09:31:45
0
5
Рунчев, стягай се, защото паяците работят избирателно и хората се дразнят! .....Казвам да си знаеш!
9.
Интригант
07.06.2017 09:31:21
0
8
Рунчев ще прави гей парад с 6те паяка,обиколка из бургаските улици,той само по прашки и сутиен,а Коце Луков с перука и милиционерска униформа,много техно музика,траверси и от чужбина,пяна,любоф...
8.
-
07.06.2017 01:27:16
1
11
Рунчо, защо освен колесара ( малкия паяк) всички останали са без сигнални светлини-всичко е смляно? Ти знаеш ли правилника за движение по пътищата и кой член точно нарушават ежедневно- за домашна да го научиш, ако не успееш, питай другия тъпак, дирекция пътна безопастност- Гюлеффф. А да, да те питам и друго- в кой сервиз ходят на техн. преглед паяците, и фиктивни ли са прегледите? Като уж си шеф, колко пъти си ги инспектирал колко от тея машини са с изправни светлини??? Рунчо, на най- новото Ивеко му е строшена козирката на кабината от твойте хубостници, да си знаеш само ти казвам, че ти си същия слепнат за мекия стол задник, досущ като Гюлеффф.
7.
Славчо Жеков Ярето
07.06.2017 01:07:49
1
4
do 6 ae manqk ti danesu nqkaw shestvolta ili si npederas sporet mensi 1.70sm sas ochila i jiveisch pri nmaikasi i babasi ili si servitior odno ot dwete
6.
Dreik
07.06.2017 00:16:55
0
8
Рунчев ами да ти бера лайката. Репатрирате в центъра и дискриминирате всички други. Закона е за всички, а не само за центъра. За мен вие сте рекетиорска структура натоварена да събира глоби не с възпитателен а с фискален характер. От дъното на душата ви ви мразя теб и твоята общинска фирма. Затварят си тяоите служители очите за очевидни нарушения и вдигат в приоритетните зони само тъпата си я зона е разчертана в нарушение на закона но там не вдигате ако си е платил нарушителя. Пълен рекет и неравноправно третиране. Тия паяци дано да ви дефектират още първия ден и от ремонти да не се отървете.
5.
Славчо Жеков Ярето
07.06.2017 00:07:58
0
6
ave tos gei nejen shigo napraq ne paqk.mina skarida basi pedala iznervqsh izglejdami na evgeni minchev tos homo obdhtinar iznejen panter hahahaxa ri palqk shta nabaram pred vas shti prazna gaza az to kazvam qsen lisqm a maikti ibaam jenska understand a
4.
пешо кура
06.06.2017 23:00:59
3
8
Следващата фейсбук група трябва да е "да избавил Бургас от паяците и общинския рекет"
3.
*********
06.06.2017 22:59:38
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
*********
06.06.2017 22:59:30
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
*********
06.06.2017 22:56:15
7
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори