×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Загиналите мигранти влезли край Малко Търново, три дни чакали буса


05 Юни 2017, Понеделник, 16:40 ч.

Първият нает шофьор бил от Бургас, но се отказал в последния момент, след това ангажирали младежа, за когото има данни, че е от ромски произход

Групата мигранти, част от които загинаха на магистрала „Тракия”, са влезли в страната ни през Малко Търново. Това съобщи високопоставен източник от МВР, цитиран от Фрогнюс. Според показанията на оцелелите, 16-годишният неправоспособен шофьор на буса е заспивал два пъти.

Три дни чакала групата близо до браздата, преди бегълците да ги натикат в буса. В момента мулетата се наемат на принципа на телефоните измами, разкриха за последната новост криминалисти.

Чужденците, които се представят за афганистанци, разказали пред разследващите, че в момента, в който момчето задремало зад волана за първи път, някои от мегранитите се усетили и го разбудили. Вторият път, обаче бил фатален. Пострадалите разкрили и много други интересни подробности, от които станало ясно, че на границата има зони, които изобщо не се наблюдават.

В момента най-активно се прекарват мигранти през територията на Малко Търново, тъй като местността е гориста, трудно достъпна и на места няма ограда. Средно на 3-4 дни минават големите групи. След влизането в България, въпросната група е вървяла около 15 часа пеш. Предполага се, че водачът ги е превеждал по заобиколни пътища, за да се избегнат термовизьорите. Най-куриозното е, че по данни на чужденците те престояли три дни в местността, намираща се между с. Маринка и Ясна поляна, без никой да ги забележи. Разследването сочи, че мигрантите са минали и през с. Бръшлян.

Причината за дългото чакане е, че първият нает шофьор бил от Бургас, но се отказал в последния момент да свърши работа. След това ангажирали младежа, за когото има данни, че е от ромски произход. Твърди се, че е нает за не повече от 1000 лв.

Най-големи трудности за разкриване на нелегални мигранти са констатирани именно в Малко Търново. Причините са няколко. На първо място населението е много затворено, почти всички са близки и роднини. Работят основно в общината, митниците, гранична полиция. Изхранват се още от дърводобив и къщи за гости. Помежду си знаят, кой се занимава и с трафик на бежанци, но предпочитат да не се "портят" един друг. Малко Търново е и най-отдалечен от граничната служба в Елхово, където се намира ръководството на Гранична полиция. Не е без значение и факта, че в района са командиравани само двама представители на европейската агенция за гранична и брегова охрана "Фронтекс".

Шофьорите на мигранти вече се наемат на принципа, на който телефонните измамници наемат мулетата, които прибират парите от жертвите. Обичайно схемата е следната - ромсиките босове от „Факултета”, „Столипиново” и други цигански квартали, предоставят на трафикантите списък с телефони на криминално проявени лица, готови да свършат работата. Те звънят на случаен принцип и ги ангажират. Това се прави, за да се избегне възможността организаторите и мулетата да се познават.

В категории: Крими , Животът


14
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
14
Коментара по темата
14.
Simo
06.06.2017 15:21:24
0
0
Prez vorsilo I posle kam Debelt
13.
Авгана
06.06.2017 12:45:01
0
0
През Вършило ни е пътеката
12.
Jivko
06.06.2017 09:54:31
0
0
vseki den si minavat
11.
Gradi
05.06.2017 21:57:50
0
4
I vhera xvanaxa goliama grupa ama si traiat tam v Malko Tarnovo ima edin nahalnik vikali mu Popito samo po dalaverite osobe
no s nastaniavaneto na voenni v xotela na Valeri simionov priak naslednik na Kidera prez niakolko dena e na othet daje stanal I komisar boje gosppdi
10.
Служител
05.06.2017 20:45:52
1
0
Има много подвеждаща информация Отначало се казва че групата е натоварена в окрайнините на някое си село меду БТГ и Гръцка граница.Канала неизвестен и накрая през М.Търново и то през незавършен участът с Ограда .Сдни са престояли в окрайнините на села близо до Бургас и накрая ще се окаже че са прекосили Бургас и излезли на магистрала Тракия и тази група е съвсем друга от катострофиралите .
9.
сталкер
05.06.2017 20:37:46
0
1
Бре... вече загинали мигранти все пак упорито влезли през граница и цели три дена чакали кола!Ужас ..
8.
Само
05.06.2017 19:05:18
0
4
да пресметнем на колко държавни служители в бургаска област се плаща да защитават збграницата и законноста.
Най малко 2-3000.
Група от 17 мигранта е организиран трафик с цялостната логистика.
Хората си преминават.пътуват в бг и навън.С тях може оръжие наркотици и т.н.
Кой носи отговорност за това.
7.
До 4 и 5
05.06.2017 16:53:15
1
1
Не съм вярвал , че полицейския бюлетин , наречен Флагман , има и читатели като вас ! Мислех , че съм сам тук в гнездо на тъпанари ! Заради такива коментари си струва да четеш Флегменс
6.
Тръц
05.06.2017 16:46:43
1
6
Натиска по южната ни граница е "нулев"- каза един наш виден политик-пожарникар. Разбира се, че е нулев, върху място, което няма преграда, няма и натиск...!
5.
странджански приказки
05.06.2017 16:16:56
0
10
Строителният бранш се развива бурно в странджанските села.Десетки тирове и камиони пълни със строителни материали може да се видят по черните пътища.Мебелни плоскости,чакъл,торби цимент,тухли и всякакви строителни материали потъват нейде в гората.Небостъргачи очаквам всеки момент да се появят над дърветата.Почесвайки се по тила бдят гранични полицаи-колекционери на банкноти.Скучна,но доходна работа.
4.
ОТНОВО И ОТНОВО
05.06.2017 15:44:07
0
3
Отново "брилянтен" "журнализъм във Флагман. Отново изцепки на поредния работещ тук, от явно хващаните на улицата да ги назначават в медията: "...в който момчето задре/Я/мало зад волана за първи път, някои от ме/И/гранитите се усетили и го разбудили..." "...командира/О/вали..." "....ромсиките..."и т.н. Колкото забележки ви изсипват във форума ви читателите, ако имахте и капчица професионално чувство, щяхте да си накъсате вкупом дипломите и да отидете да пасете свинете в Странджа!
3.
Как така?
05.06.2017 15:35:49
0
13
Нали има ограда...! За много милиони...! КОЙ прибра парите???
2.
SS
05.06.2017 15:19:34
0
9
A v na Valeri motels ne as li pili po bira xaxaxa
1.
трафчо
05.06.2017 14:24:33
2
13
На ден минават по 100 човека.Никой не ги търси и никой не ги спира.Тиквата дали не взема некъв комисион???За един приятел питам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори