Спомени от соца: Ол инклузив по време на Тато – 14 дни на море за 40 лв.


Спомени от соца: Ол инклузив по време на Тато – 14 дни на море за 40 лв.
Животът в станцията обаче протичаше по строг социалистически ред. Спи ти се, не спи ти се – в 7,30 ч. на закуска
03 Юни 2017, Събота

В интерес на истината, при соца почивахме на морето с евтини карти от по 40 лв. за човек. При това – цели 14 дни спане и ядене, както сега му казват ол инклузив


Никога няма да забравя една от морските ни станции – на Министерството на леката промишленост в местността Трифон Зарезан (до Златни пясъци). Мъжът ми се добра до карти за нея с невероятни връзки и хвърчахме от щастие, когато ги взехме, пише socbg.com. Как иначе – нали за първи път щяхме да заведем 2-годишната ни дъщеричка на море! Е, добрахме се с тежките куфари с влак и автобус до станцията, настаниха ни в нещо като едноетажно бунгало (всичките бяха залепени едно до друго и с общ двор пред тях). Вътре – пълна мизерия: радиоточка виси над вратата, вехти полубели чаршафи, крушките на лампите изгорели, вратата не се затваря, комарникът скъсан, одеялата – войнишки. Но си имаше собствена тоалетна, макар с цокъл от блажна боя и няколко изпотрошени плочки.Животът в станцията обаче протичаше по строг социалистически ред. Спи ти се, не спи ти се – в 7,30 ч. на закуска. Още в 11,30 часа от плажа потегляха по стръмните стълби към стола нагоре първите групи от пищящи дечурлига и мъкнещи чадъри и пояси татковци и майки. Те трябваше точно в 12,00 ч. вече да ядат. Втората група, към която бяхме причислени, ги чакахме да свършат с обяда по пейките навън, за да влезем и ние да похапнем. Масите – без покривки, вилиците и лъжиците не стигаха, чакаш да ти измият. Гозбите – типично заводски – чорба от нещо си, почти вода, манджите – тлъсти сослийки (късче мръвка с бол запръжка, да топиш на воля залъците), и 2 неугледни ябълки от двора на станцията. Вечерята – точно в 6,30 ч., защото персоналът искал рано да си ходи. Най-често яхния от зелен фасул (от буркан) и купичка от алпака с воднисто кисело мляко. Хляб и туршия от люти чушки – кой колкото му душа иска. Ама някой ще огладнее до вечерта, а магазин наблизо няма, негов си проблем. Всеки да се спасява поединично.
Само че в онези времена това не ми правеше впечатление. Без две неща обаче – след обедната дрямка почиващите изпълзяваха от бунгалата. Жените, най-често със завидни телесни габарити, изваждаха кълбетата от куфарите и почваха да плетат. Клюкарствайки зад гърба на всяка, която не е от тяхната кръвна група. А пък половинките им от силния пол, боси, брадясали и неугледни, с часове удряха карти и табла по пейките, наливайки се с промишлено количество бира. Караха се и псуваха като хамали. Докато тумби от деца тичаха покрай тях с адски викове, току някое отнасяше по шамар и изплакваше, но за кратко.

В категории: Ретро Флагман


25
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
25.
Чавдарчета и пионерчета
04.06.2017 20:05:53
4
0
През "соца" хратутниците ходеха със държавните самолети на пътешествие до екзотични острови и държави, един Пенча Кубадинеца си спомням ходеше
за лов в други континенти и харчеше народна пара. На 6 години се научили да пият ракия комунетата, на 12 да хапват трева и ще чакаш от тез мародери държава да оправят!
24.
комунист
04.06.2017 19:36:17
6
2
Така е. Всичко е истина в статията. Не се залъгвайте и не гугълвайте и питайте по-старите. Едно време и за 10 лева стояхме по "Ол инклузивите" и хората от хотелите се набутваха да ни предлагат маркови алкохоли, черен хайвер. Като завършиш веднага можеш, не можеш искаш не искаш ти намираха работа за много пари, та за това и сега хората живеят във неблокостъргачите и имат по няколко имота и вили.Имахме няколко каквито си искахме коли. Аз имах едно Камаро, на жената купихме един Мерцедес. Никакъв проблем. За 2 дена и колата пристигаше. Спомням си и каква демокрация беше- който не му харесваше властта или имаше критики го награждаваха на инклузив в Белене. На Коледа и Нова година като ни останат плодове пращахме за на запад. Толкова много стока имаше, че едвам смогвахме да я изкупуваме и рафтовете на магазините все празни стояха. Може да съдите за производителността и заплащането едно време по пенсийте на бабите ви. Ааа и да не забравя, като си купих първата яхта с жената решихме да обиколим света, ама на границата ни спряха и ни казаха, че на запад не е хубаво да ходим такива паралий и че ни пазят от безработните Френски и Немски гастербайтери. По-хубаво от комунизма нямаше. Сега само останаха мрънкочите като мен и хората където ни научиха да не работим и да не се интересуваме дали евтиното не ни излиза скъпо.
23.
Аууу
04.06.2017 14:48:36
2
1
Чета коментарите и се възхищавам на Гергов. За 27 години колко много хранени със сланина и хлебарки, но грамотни свине е създал.
22.
GR
04.06.2017 08:00:59
1
1
През соца в манджите имаше хлебарки и насекоми за обикновените хора, а за номенклатурата им се доставяха стоки от западни страни. Сланината за която говори предния коментиращ е от свинекомплекса на Гергов, който се приватизира без да постъпи в държавния бюджет един лев , окраден !
21.
Аугуст
03.06.2017 22:55:38
3
4
Абсолютната простотия! Вие знете ли какво е ол-инклузив и с какво ви хранят в днешно време в тези иначе луксозни хотели?!
Сланина с ориз, на следващия ден същото ястие е приправено и с зеленчуци. Ако имаш късмет може да не се натъкнеш на същото парче месо (сланина), което снощи си нагризал, но си го върнал в чинията си уж да го изхвърлят, ама наглите видиш го преработили и ти го сервират пак. Вдигни си гъза и се поразходи из хотелите да видиш за какво става въпрос преди да пишеш смешни статии.
20.
ЕХА
03.06.2017 17:04:38
6
4
В коя станция си почивал на Китен , ММЦ пак беше за номенклатурата , готвенето за мишките от БКП пак се подбираха кадрите, ай сега не лъжете хората , ами си кажете в кое министерство сте служили....., а за обикновените хора- хлебарки и насекоми в яденето
19.
Ъ
03.06.2017 16:50:58
1
4
Браво 18,прекрасно е казано.Всичко с малко думи.
18.
Мда...
03.06.2017 16:21:00
19
8
............Господи боже мой – кому е нужно да пишете подобни опашати лъжи? Засрамете се най-накрая, престанете! Почивките на море и планина на символични цени, достъпни масово при социализма бяха едно от най-хубавите неща, които направиха детството на милиони българчета незабравимо. За каква гнусна храна ми говорите – не само, че храната на почивната станция в Китен, където аз ходех от 1962 до 1974 година всяко лято, беше вкусна, тя беше превъзходна и последния ден по молба на всички жени готвачът диктуваше рецептите на всички вкусотии, с които ни беше хранил. И покривки имаше, и достатъчно прибори. Имаше две смени за храна – вярно, нормално е, ако столът не побира всички едновременно. Имало дебели жени – и за това ли е виновен соцът???? Що за безумие? Клюкарствали? Мамка му и социализъм, клюкарки ражда, а? Щото сега само възвишени и благородни особи, които говорят само за литература и изкуство, отглежда под път и над път „хубавият“ капитализъм…. Играели карти и пиели бира мъжете? Ами какво лошо има в това? Сега с много интелектуални занимания ли са заети съвременните българи? Не виждате ли колко оскотели, масово, са съвременните младежи? Сега не пият просто само бира – Сега се наливат с твърд алкохол, тровят се масово с наркотици, загиват млади хора по време на пиянски оргии по морските ни курорти, които вече не са никакви курорти, а долнопробни свърталища и центрове на разврат. Отвратително е да се пишат и публикуват подобни просташки материали….
17.
спомени от соца
03.06.2017 16:05:53
12
2
Помните ли като се редяхме на опашка пред показния зеленчуков магазин, сегашното кафе Бакарди. Даваха само по 1 кг на човек.Весело беше, на член от семейството по 1 банан.Останалите плодове пък, които ги връщаха от дивия запад като некачествени, на нас се предлагаха в същия този показен магазин като първо качество. Също като базалтовите плочи по настилката на Александровска. Турчинът ги предлага като трето качество, но по фактура в Бургас ги закупуват за първо качество. Познайте къде отива разликата от парите- ами за банани, сега у нас се предлагат в изобилие:)
16.
Еклектика
03.06.2017 15:31:16
10
9
На кое да вярваш? На красивите пейзажи от снимките ,или на част от текста. В соца си беше гот. Искаш работа -веднага.и то задължително. Искаш образование - задължително. Искаш работа зад граница - няма проблеми-шофьори,моряци,строители,лекари,сестри,.......Искаш деца -веднага семейство ,деца иначе ергенски данък. Искаш жилище - чакаш но взимаш.Искаш вила - няма проблем ,купуваш на ниска цена,строиш трудно но с любов. Соца си е гот,ама нямааа.
15.
Пульо Сульо
03.06.2017 14:58:23
8
10
Абе тоз дето е писал статията много на интересен се прави бе.Уж носталгично,пък саркастично.....Това може да го напише само човек,изпълзял в жегите от някой клуб на сорос или Бхк,с една дума полуидиот!
14.
Ангел
03.06.2017 14:31:16
11
3
Комунетата пак изпълзяха като змии да хапят и пръскат отрова, за "гнилия запад" и за "диктатурата на пролетариата" Консумацията на определени продукти, май тетковците ви са ви задоволявал със корекомски стоки и гушката ви е била пълна, а другите така наречен пролетариат е почивал на "ПЕРЛА" и си е топкал краченцата в бистрото море, но само за номенклатурата беше това!
13.
запознат
03.06.2017 14:27:49
10
6
Вярно е само това, че живеехме спокойно- мизерно, но спокойно. Нямаше го това свобода на словото. Ако някой кажеше нещо против Тато, после вече никой не го виждаше и не знаеше какво се е случило с него. Я сега някой още жив комуняга да опровергае това.
12.
запознат
03.06.2017 14:23:15
12
3
Почивката си беше лукс, тя беше само за превилигировани. Какъв телевизор, кви 5 лева- ходехме в комшийте да гледаме черно бял телевизор. Често в новините предаваха за ,, гнилия запад'', че там не е хубаво, то кой ли можеше да отиде да го види, пиле не можеше да прехвръкне извън България, ееее, само Таковите ходеха с частен самолет по казина в Лас Вегас и къде ли не още с народни пари. Кой още не е чел списъкът с цените на имотите и автомобилите на висшия ешалон тогава. Мръсни комуняги, освен, че ни манипулираха и осакатиха хиляди хора по времето на чернобил /не даваха никаква информация за отровите, които ядяхме/, докато в същото време за тях се доставяше със самолети храна отвън -превърнаха животът ни в много, много жалък тези гадове, малко им беше да ги избесят. Мога да напиша цяла книга с факти, ама той Тодор Зиновиев от Кюстендил/ тогава съдебен заседател в София/ започна да пише книга за тях, похвали се тук, таме и го блъсна камион, ей така, случайно..та не можа да я довърши.
11.
запознат
03.06.2017 14:09:17
11
7
почивката си беше лукс, тя беше само за превилигировани. Какъв телевизор, кви 5 лева- ходехме в комшийте да гледаме черно бял телевизор. Често в новините предаваха за ,, гнилия запад'', че там не е хубаво, то кой ли можеше да отиде да го види, пиле не можеше да прехвръкне извън България, ееее, само Таковите ходеха с частен самолет на казина в Лас Вегас и къде ли не още с народно пари. Кой още не е чел списъкът с цените на импотите и автомобилите на висшия ешалон тогава. Мръсни комуняги, освен, че ни манипулираха и осакатиха хиляди хора по времето на чернобил /не даваха никаква информация за отровите, които ядяхме, докато в същото време за тях се доставяше със самолети храна отвън -превърнаха животът ни в много, много жалък тези гадове, малко им беше да ги избесят.
10.
Ангеле
03.06.2017 14:06:38
10
7
Прочети това,което си написал и помисли кое е по-различно сега,освен че има банани на корем (с изричната уговорка за който може да си го позволи)!Каквото и колкото да плюете срещу "онова време",истината е че обикновения човек никога повече няма да живее толкова спокойно и добре както тогава.Живота е един и се мери не с това колко пари и материални облаги си консумирал а с красивите и запомнящи се моменти сред роднини,приятели и познати.Като понатрупате годинки ще го разберете,но ще е твърде късно.
9.
Ангел
03.06.2017 12:18:57
14
7
Статията отразява действителността през соца , номенклатурата пируваше, а народа се редеше по опашки за дефицитни стоки, които не се произвеждаха при нашите климатични условия . Имаше ниски цени на определени стоки и услуги, но доходите и работните заплати за 80% от населениети бяха ниски. Номенклатурата почиваше в луксозни почивни бази , а за обикновения човек в бунгала със хлебарки, насекоми и скъсани чаршафи. А тези които защитават тези времена доста добре са си поживуркали и имат носталгия по миналото !
8.
ALF
03.06.2017 12:15:16
9
3
С карти се уреждаха само едни и същи. И това ще им остане.
Ама и те си намериха майстора.
7.
!!!
03.06.2017 11:56:18
15
9
Статията е определено с негативно отношение,стремяща се да промие мозъците на по-младото поколение.Което няма как да направи сравнение между минало и настоящо.Лъха на примитивизъм.
6.
Сулю Пулю
03.06.2017 11:47:58
20
7
"Мъжът ми се добра до карти за нея с невероятни връзки и хвърчахме от щастие, когато ги взехме..."

Разбира се, че написаното е вярно. През"соца" всичко ставаше с "връзки".
Всичко! И беше добре само за близачите на задници и доносниците т.е. колкото по-голям мръсник си (нагоре в йерархията),толкова по-добре ще живееш.
За тия, които правят комунистическа пропаганда ще припомня, а нека по-младите да знаят:
По времето, когато са правени снимките от статията 40 лв. бяха много пари, сравнени със заплати от 120 лв. за мъжете и 90 лв. за жените. По-късно постепенно ги увеличаваха по малко.
Имаше дефицит за всякакви стоки и всичко ставаше с "връзки". Които имаха познати месари бяха щастливци, а за останалите кокалаците, рогата и копитата.
Нямаше тоалетна хартия! Олиото - с връзки. Кафето - с връзки. За кола чакаш с години. За жилище чакаш с години. За авт. пералня или цв. телевизор хората спяха с дни по опашките пред магазините, правеха се списъци и ставаха дори сбивания.
Портокали, банани - само по празниците и по 2 кг. През лятото нямаше бира и газ. напитки - страхотни опашки. Нямаше бял боб, нямаше маслини... всъщност то какво ли имаше.
Хората се шегуваха когато видеха някъде навалица и казваха - "Каква е тая опашка за маслини?" или когато не са се виждали с някой отдавна - "Къде се губиш, като белият боб на пазара?" и пр и пр.
Соца (по когото въздишат сега бившите комунисти и доносници) си беше една голяма кочина с бодлива тел по границите, където пък се стреляше на месо по тия които искаха да избягат от "Социалистическия рай"!
5.
Браво
03.06.2017 11:45:40
7
1
МНОГО БЕШЕ ХУБАВО В ЗАТВОРА ОСОБЕНО ЗА НАДЗИРАТЕЛИТЕ.
4.
645
03.06.2017 10:24:26
7
22
Ти и написаното от теб сте по-зле и от карикатура-едно клише-гротеска.
3.
645
03.06.2017 10:17:00
40
9
Има кампания, очевидно, това време да бъде направено на карикатура от карикатури, които не са живели в това време.
Винаги с подигравателен тон и с една подчертана гнусна примитивност.
За сведение на този "писател", тогава хората бяха много добри и по-възпитани.
Не е вярно, че нямаше карти за почивка, сигурен съм!
Не е вярно, че струваха 40 лева.
Тогава почивните станции бяха достъпни за всички, принадлежаха на различни предприятия.
Смешно е да се коментира така, сякаш само при социализма се е клюкарствало.
Сега страхотно се лъже и се прави народа на боклук.
Беше прекрасно при социализма и това го знаеше дори покойният вече Збигнев Бжежински, инак нямаше да посвети жалкия си живот , за да му попречи да се развие.
При социализма имаше хора.
Сега са направени на послушен добитък.
Съветвам автора да си потърси удовлетворение в друго поприще. Речникът му издава, че не е от нашето хубаво, умно, образовано , съзидателно и благодарно поколение.
2.
Как" Сийка
03.06.2017 10:12:18
25
3
Пътуване с автобус и влак -екологично. Бунгало едно етажно -природосъобразно.Храната - здравословна за отслабване.Киселото мляко - истинско. Дневното разписание - здравословен режим на живот. Слънцето на обяд е най-силно и има опасност от изгаряне. Множество деца - скъп спомен ,вече няма. Жените и мъжете им напълно естествени българи без скрупули от псевдо-евро -възпитание. За финал -тумби от деца - дай боже пак и още повече.
1.
mfzargan
03.06.2017 09:48:33
14
5
МНОГО БЕШЕ ХУБАВО.
Добре че имаш плюнка.Сега, може би ходиш на почивка всяка година?


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Вандали съсипаха нова площадка в ж.к.”Възраждане”, заляха пейките с машинно масло (СНИМКИ) Морето пълно с деца, а спасителите на Северния плаж в Бургас спят и цъкат на телефоните си Поморийското село Каменар: Защо превърнаха този тротоар в паркинг? Вместо дом-мечта на българското Черноморие, руско семейство премина през 9-те кръга на Ада На вниманието на ИАРА! Цигани-бракониери влачат с мрежи рибата от "Вая" Хотелиер си върза отпадните води към дъждовната канализация, фекалии се изсипаха на плажа в Каваците Жителите на Банево внесоха подписка в Общината, настояват за спешно асфалтиране на квартала На вниманието на Община Бургас! Нужни са две паркоместа за инвалиди пред блок 295 в ж.к.”Меден рудник” Бургазлия алармира: Източват ни с подла SMS схема, пазете се! Пиене, наркотици и бой?! Сестра на 13-годишна от Дом за деца разкри пред Флагман.бг за ужаса там Помогнете! Лилия изчезна преди 10 дни и оттогава няма никаква следа от нея, виждали ли сте я?
Неуспял вицепрезидент е новият лидер на ГЕРБ в Добрич Депутатът със суджука Живко Мартинов доброволно напуска парламента, Цветанов му благодари Държавата проверява фирмите, в които уж работели арестуваните за побоя в Созопол Златина Дукова поиска още един мандат в КЗД, но този път от квотата на парламента Проектант издънил Община Бургас за Подземния град, търсят ново финансиране за атракцията Нинова за Томислав Дончев: Умен, опитен и почтен професионалист, подлаган на натиск от Бойко Борисов Общинският съветник от ГЕРБ Бургас Антон Берданков се повиши в зам.-кмет Опозицията захапа ГЕРБ в ОбС Бургас заради продажбата на общински жилища Президентът ходи като тираджия, по потник и бос Партия направи дарение за „ин витро” и обяви, че е върнала България „с 5 часа назад” Ако възникне политическа формация около Румен Радев, ще е около Нова година - ще е с ляв, а не с центристки профил
Рочата и Джендов се изкараха жертви на системата, твърдят, че са натопени и дори не се познават Бургаски митничари иззеха 1 557 гр бижута от благородни метали през уикенда (СНИМКА) Бандата на Рочата и Джендов със засилена охрана в Съдебната палата на Бургас, прокуратурата ги иска за дълго зад решетките Румънски шарлатани подлудиха Бургас, търсят свидетели, за да ги арестуват Издирват извергите, които пребиха майка и дъщеря в Борисовата градина (ВИДЕО) Смъртоносен удар! 16-годишно момче се размаза в бетонна преграда с мотор Ромските безчинства нямат край! Стефан опита да наръга с нож в сърцето полицай, униформеният стреля при самозащита Битата в Борисовата градина е известeн нотариус! Маскираните нападатели я причакали с дъщеря й Ужас в Борисовата градина! Маскирани бандити пребиха две жени посред бял ден (СНИМКИ) Свирепата ромка Гергана, която удуши с чорап бебето си, с първи думи след убийството! Несебърлията Мариян подкара лъскав Мерцедес на кока, откриха в него екстази и хероин
Смелият магистрат Яна Атанасова остави ударната бригада от бар Бикини зад решетките
Смелият магистрат Яна Атанасова остави ударната бригада от бар Бикини зад решетките Ще ви изтрепем, ще ви изколим, крещели петимата, размахвайки различен набор от оръжия, твърди прокуратурата


Всичко в категорията
Вижте каква хитра схема използвал латвийският хакер, за да източи 80 бона от сметката на бургаското ОУ "Любен Каравелов" Георги Марков: Съдии, прокурори и следователи нямат право да получават други пари освен от бюджета Опитният магистрат Веселин Енчев поема "горещия картоф" - Административен съд Бургас Ускориха делото за дълга-наследство към ДСК на Здравко Донев-Капона, процесът може да продължи в Бургас Адвокатът на шведа Ралф, който преби зверски камериерка в Слънчев бряг, се оказа измамник Алоизмамник, отмъкнал 40 хил. лв. от старица, твърди, че е беден като църковна мишка Вижте как Съдебната палата в Бургас свети за красота и сигурност Съдът глоби 3000 лв. циганката от Кумлука, която преби заради 250 лв. служителка на социалните След гафа с пуснатия швед-бияч: Съдът си изми ръцете с руса прокурорка и либералното законодателство Депутат от ГЕРБ рекетирал търговец от името на Бойко Борисов (допълнена) Разпитват Деница Златева и Вежди Рашидов за НДК
Петя Славова и Васил Божков поискаха да купят банка "Виктория"
Петя Славова и Васил Божков поискаха да купят банка "Виктория" Това е вторият опит Славова, след като първият път не беше допусната от синдиците на Корпоративна търговска банка и БНБ
Всичко в категорията
„Борисов 2“ и „Борисов 3“ от година готвят закон за спиране на скандалните „бонуси" за облекло в КРС
„Борисов 2“ и „Борисов 3“ от година готвят закон за спиране на скандалните „бонуси" за облекло в КРС Въпросът е поставен отново пред началника на политическия кабинет на министър-председателя и работата по него ще продължи, твърдят от Министерския съвет
Всичко в категорията
Шеф на регулатор е получил над 61 хиляди лева „бонус“ - представително облекло за 9 години (факсимилета) Перата уж беден, а кара скъп Мерцедес. 72-годишната му майка е бизнесдама 6 явни признака, че на жената й липсва секс Боршош прави незаконни преустройства в НДК Първата дама блесна в бял тоалет на рождения ден на Царя (СНИМКА) И началникът на митническия пункт „Лесово” е получавал подкупи, твърди прокуратурата Методът „Монтесори” в Бургас - родителски амбиции в машина за пари? Прокуратура, НАП и Община Бургас дали знаят какво става в детска градина „Монтесори”? Възможно ли е? Бъдещият български консул във Франкфурт крие баба си Бургаският ж.к."Славейков" завря заради отсечени дървета до Поморина. Инвеститорът: Всичко ни е законно Възмутени контрольори: От сутринта се води кампания против новата система за градски транспорт!
Тройка по милост, учене наизуст... 40% от учениците ни неграмотни
Тройка по милост, учене наизуст... 40% от учениците ни неграмотни Експерт: Абитуриенти напускат училище ненаучени да се справят в реалния живот
Всичко в категорията
За втора поредна година почитателите на седмото изкуство в Бургас ще се насладят на отбрани кино заглавия Бургаска гордост! Най-популярната абитуриентка на Флагман за 2014 г. завърши с отличие в Дания Добрата новина! Търговската гимназия в Бургас сбъдва мечтата си (СНИМКИ) Хаос с приема след 7-ми клас в Бургас! Закриват 6 паралелки, ученици търсят пожарни варианти Български математици обраха медалите в Сингапур НАП напомня: Бъдещите студенти внасят сами здравните си вноски през лятото Кандидат-студентски бисери, от които свят ще ви се завие! Пишат с грешки, но пък "майсторят" нови думи Въпреки протестите на родители и ученици: Уволняват учителка от Математическа гимназия Вдигат с 50 лв. стипендиите на македонските студенти у нас Строителният е в топ 6 на най-желаните училища в Бургас, на второ място е сред професионалните гимназии Несебър събра математици от различни краища на света
Важно за пациентите на „ЛИНА”: Нов апарат  изследва 54 вида алергии на десет пъти по-ниска цена
Важно за пациентите на „ЛИНА”: Нов апарат изследва 54 вида алергии на десет пъти по-ниска цена Лабораторията вече разполага с апарата EUROBlotOne, с  който  може да се изследват  до 54 вида алергени наведнъж, при това  на много по-достъпна цена 

Всичко в категорията
Безплатни кардиологични прегледи започват в УМБАЛ „Дева Мария“ Проф. Кантарджиев: Ентеровирусите причинят възпаление на нервната система, мийте си ръцете! (ВИДЕО) Бум на летни вируси по морето: Температура, повръщане и диария – заради лоша храна и хигиена В Спешното отделение на УМБАЛ Бургас помагат на 140 души на денонощие, отчитат ръст на пациентите с алергични реакции Фатална грешка или хитър маркетингов ход! 2000 бутилки бутиково вино в търговската мрежа на символична цена Счупена ръка на дете в Бургас показа парадокса на здравната система в България Рак на пикочния мехур мори стотици българи всяка година Доц. Николаева: Морето не ни е виновно за заразите, спрете вирусите с драконовска хигиена! (ВИДЕО) Д-р Каспарян към родителите: Прегряването може да отключи главоболие и гърчове, не водете децата на плажа в най-топлите часове Детският ортопед проф. д-р Владимиров от УМБАЛ "Дева Мария": Повиването води до тежки увреждания при бебето! Чували ли сте за Хепатит А и Хепатит Е? Те са сред вирусните стомашно-чревни инфекции, с които може да се заразите и през лятото
Сани Алекса с най-откровената си изповед! Шведът обиждал страшно българите, а нея наричал ку*ва, от ударите му пяна излизала от устата на певицата Бащата на българчето, самоубило се заради играта "син кит": Разбит съм, но ще продължа напред (ВИДЕО) Нана: Ракът ми ще умре преди мен (ВИДЕО) Феновете на Linkin Park скърбят! Страшна драма застигна вокалиста на метъл групата Почернени родители вече 8 години чакат справедливост за смъртта на 16-годишната Петя Нова жертва на морето навръх Илинден! Вълните погълнаха 18-годишно момче (СНИМКА) Зов за помощ! Поразена от тежка болест бургазлийка се бори живот, необходими са й 15 000 лв. на година Млада вдовица зове: Не карайте пияни или дрогирани, не се превръщайте в убийци! (ВИДЕО) Млад мъж се нуждае от 50 000 лева за операция в Турция (ВИДЕО) 24-годишен загина при нелеп инцидент в Германия, потопи в траур бургаското село Маринка Скръбна вест: Почина един от най-уважаваните специалисти по право в България
Астролог: Подстрижете се днес, за да имате повече пари
Астролог: Подстрижете се днес, за да имате повече пари Ако допуснете да ви завладеят отрицателни мисли, то те могат да се превърнат в реалност, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Утре затварят част от магистрала „Тракия“, вижте къде точно
Утре затварят част от магистрала „Тракия“, вижте къде точно Движението  ще се осъществява през локалните платна вляво и дясно
Всичко в категорията
Тираджия и барман - елитните професии на соца
Тираджия и барман - елитните професии на соца За да станеш межуднароден шофьор и да обикаляш Европа, трябваха връзки


Всичко в категорията
Сребро за България от Световното в Лондон
Сребро за България от Световното в Лондон Радослав Златанов остана втори в скока на дължина


Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Созопол
Трибют на Sade за първи път на бургаска сцена  на 4-ти август
Трибют на Sade за първи път на бургаска сцена на 4-ти август Проектът е дело на Елена Сиракова в колаборация с екип талантливи родни музиканти


Всичко в категорията
Наглост! Вижте как се паркира по бургаски, в центъра на града (СНИМКИ) РИОСВ-Бургас предупреждава: Концесионерите на плажовете в Несебър и Равда да се погрижат и за мазута 7-годишният Ради от Бургас продължава битката с тумора, приеха детето по спешност в болница Концесионери бият аларма: Намерете кой замърсява морето с мазут, саботира сезона ни Рочата и Джендов се изкараха жертви на системата, твърдят, че са натопени и дори не се познават Златина Дукова поиска още един мандат в КЗД, но този път от квотата на парламента Маестро Валентин Пейчинов с Гала концерти в Созопол и Бургас Скандау, Део, Лео, Дичо, Играта и Девора забъркват истински Карамбол по морето Остават броени дни до „Бургас и морето 2017“, купихте ли си билет "Фортисимо" прибра златото от международния певчески фестивал в Рига Може ли толкова простотия?! Чичковци и лелки се друсат по новия детски мост на Бургас (СНИМКИ)
Пламна общинско жилище в бургаския ж.к. „Меден рудник”, дете е откарано в болница (СНИМКИ) Част от ж.к. "Меден рудник" остава без вода, вижте къде и кога Станаха ясни имената на загиналите при жестоката катастрофа край Джъмбо, погребват ги днес Трупът в бургаския ж.к.”Меден рудник” е на 42-годишен мъж, получил масивен инфаркт Първо във Флагман.бг! Труп на млад мъж вцепени от ужас бургаския ж.к."Меден рудник" Пияна шофьорка предизвика катастрофа в ж.к. "Меден рудник", рани приятелка Ученикът Георги след юмручния удар към учителя: Какъв мъж си ти, че ще ме ковеш пред директорката си?! Огромен проблем за жителите на два блока в ж.к."Меден рудник". Има ли свлачище под терасите им? (СНИМКИ) Отмъщение по меденруднишки! Пияна леля прати 3-ма биячи на съсед, направил й забележка Контрабандни цигари издадоха Велин, отглеждал дрога в „Меден рудник” Лек автомобил горя тази нощ в бургаския ж.к. "Меден Рудник"
Цистерна се запали след удар с бус на пътя Провадия – Айтос
Цистерна се запали след удар с бус на пътя Провадия – Айтос Шест противопожарни екипа гасиха огъня, движението се отклонява
Всичко в категорията
Първо във Флагман.бг: Стана ясно кой ще преобрази айтоския рай - парк "Славеева река" Районният съд в Айтос поиска бившето Детско отделение, ще го превърне в модерна Съдебна палата Осъдените за изнудване, побой и загуба на око Тихомир Петров и Златко Кънев обжалваха, но не се появиха на делото Съмнителни фургони в Айтос разпалиха страстите: Спокойно, не са за бежанци! На летището в Брюксел ни казаха, че не сме българи - в Европа сме разпознаваеми с циганите си Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени, злобата и завистта диктуват живота на много хора Сериозни промени в ОбС-Айтос, ето кой става шеф на най-важната комисия - по финанси и бюджет Над 20 кандидати подадоха оферти за пречиствателната станция в Айтос Айтос е столица на българския фолклор! Най-добрите ансамбли у нас участват в „Славееви нощи” (СНИМКИ/ВИДЕО) Находка! Сгащиха 36-годишната Надя с над 3 кг. безбандеролен тютюн, носила го със себе си на работа Красива айтозлийка потъна вдън земя, издирват я! (СНИМКА)
Подпалиха автомобила на 41-годишна карнобатлийка
Подпалиха автомобила на 41-годишна карнобатлийка Тапицерията на шофьорската седалка и тавана на автомобила са изгорели
Всичко в категорията
Концесионери бият аларма: Намерете кой замърсява морето с мазут, саботира сезона ни По примера на Николета: И Мария рекламира дупарата си само че в Слънчев бряг Пълен кич в Слънчев бряг! Вижте как търговците маскираха импровизираните сергии в центъра (СНИМКИ) Черна неделя по Южното Черноморие! Такси се заби в лек автомобил в центъра на Слънчев бряг Министър Ангелкова: България е на първо място като предпочитана дестинация за немските туристи Разврат на Слънчака! Израелски турист натиска посред бял ден мъртвопияна холандка (УНИКАЛНО ВИДЕО) Несебърското с. Баня отбеляза празника си с откриване на библиотека и богата музикална програма Тита чукна 18 с Криско на Слънчака (СНИМКИ) Кметът на Несебър Николай Димитров влезе в руския парламент (СНИМКИ) Изверг преби 13-годишно момиче в Несебър, психопатът набил и възрастна жена на спирка Екшън! Шофьор простреля англичанин след конфликт на пътя край Слънчев бряг
Калната война в Поморие застигна и невръстната дъщеря на кмета Иван Алексиев
Калната война в Поморие застигна и невръстната дъщеря на кмета Иван Алексиев Кой и защо следи 6-годишната ми дъщеря, пита Иван Алексиев и иска отговор от прокуратурата

Всичко в категорията
Министър Ангелкова: България е на първо място като предпочитана дестинация за немските туристи Фатална грешка или хитър маркетингов ход! 2000 бутилки бутиково вино в търговската мрежа на символична цена Военният санаториум ще отваря врати, но не за пациенти, а за клиенти Ако не предприемем мерки, до една година ще загубим Военния санаториум Само във Флагман.бг! Ето я схемата за кражбата на Военния санаториум в Поморие Историческа сесия! Поморие си връща Военния санаториум, за да го дари отново на държавата Поморие развали дарението за Военния санаториум Хибридна война в Поморие преди ключовата сесия за Военния санаториум утре Първа филмова прожекция в обновеното лятно кино „Яворов“ в Поморие! Входът е свободен Пиян евреин вдигна на крак полицията в Поморие, твърди, че видял терорист Поморие почита 180-годишнината от Апостоловото рождение
За първи път проговори гард от дискотеката "Бикини", пребит от бургаските мутри в Созопол
За първи път проговори гард от дискотеката "Бикини", пребит от бургаските мутри в Созопол Въпреки неприятния инцидент гардът няма да се откаже от работата си като охрана
Всичко в категорията
Държавата проверява фирмите, в които уж работели арестуваните за побоя в Созопол Концесионери бият аларма: Намерете кой замърсява морето с мазут, саботира сезона ни Маестро Валентин Пейчинов с Гала концерти в Созопол и Бургас Ексклузивно: Вижте екшъна в бар "Бикини" в Созопол (ВИДЕО) Верижна катастрофа затапи движението от Созопол към Приморско Министър Ангелкова: България е на първо място като предпочитана дестинация за немските туристи Семейство Баневи: Хората на Митко Каратиста ни казаха, че и да се оплакваме, по-високо от Бойко Борисов в България няма (ВИДЕО) Фатална грешка или хитър маркетингов ход! 2000 бутилки бутиково вино в търговската мрежа на символична цена Зелена светлина за остров „Свети Кирик” в Созопол – превръщат го в Черноморски културен център (ВИДЕО) Превръщат остров Свети Кирик в музей (ВИДЕО) Конкурсът Мис Созопол: Високи токчета, много грим и декламиране на наизустени въпроси (СНИМКИ)
Караваната на музиканта Васил Гюров е върху дюните на плажа „Корал“? (ВИДЕО)
Караваната на музиканта Васил Гюров е върху дюните на плажа „Корал“? (ВИДЕО) Бас китаристът отрече това и пита къде са картите на дюните, за да се види върху какво са построени хотелите
Всичко в категорията
Кметът на Средец: Подменихме подземната инфраструктура в града, търсим около 15 млн. лв. за ремонт на улиците Поликлиниката в Средец пред фалит, лекарите без заплати от година Високо напрежение в Средец! Майката на Барсалата обвини кмета Жабов в корупция, той обмисля дали да я съди Предлагат рестарт на проекта за жп линия в Странджа Средец развива туризма в Странджа с канализация за „Божура“ Средец в крак с новите технологии, развива туризъм с 3D музеи Продават старата сграда на болницата в Средец, за да направят модерно вътрешно отделение Общинските съветници не трябва да превръщат всичко в личностна война, от това губят само хората в Средец Разнобой! Вотът на недоверие към председателя на ОбС разцепи опозиция и управляващи в Средец Председателят на ОбС-Средец пред Флагман: Вотът на недоверие е лична вендета на Барсалата срещу ГЕРБ! Задкулисни игри в Средец! Бизнесмен клати стола на председателя на ОбС, гласи майка си за поста
Цветанов: Велизар Енчев можем да го присъединим към журналистическия нюх за разследвания на Елена Йончева
Цветанов: Велизар Енчев можем да го присъединим към журналистическия нюх за разследвания на Елена Йончева Прокуратурата проверява документи при областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол, свързани с оградата по границата
Всичко в категорията
И в опозиция ще работим по ангажиментите ни за Бургас - така се разбрахме с колегите от БСП Конкурсът за шеф на парк „Странджа” приключи с категоричен победител Малко Търново ще е домакин на втория национален фоклорен фестивал в Малко Търново Кое е мястото, близо до Бургас, където се сбъдват всички желания Над 6 хил.души посетиха фестивала "Зелениката", огромни опашки по екопътеките в Странджа Четирима са кандидатите за шеф на парк „Странджа” – битката може да е епична Фермери оградиха с ток село в Странджа, кметът заплашил да ги изсели? (ВИДЕО) Младеж нападна съседа си с дъска, счупи му лакътя Бивш шеф на СДС в Бургас стана областен лидер на нова националистическа партия Какво е разследвал Слави Трифонов за Валери Симеонов – в мотел на „Скат” спели войници (допълнена) И пенсионираният временен началник на парк „Странджа“ има право да участва в конкурса за поста, колебае се
Златна монета е открита при разкопките на крепостта Русокастро (СНИМКИ) Мъж от Хасково подхвърли 20 лв. на полицаи, помолил да му се размине Помогнете! Отстраниха тумора на 7-годишния Боби, но са нужни още 47 хил. евро за лъчетерапия Бъдещи първокласници от Камено с невероятен концерт, подготвени за училище по проект „Ранно детско развитие” Кметът Жельо Вардунски разреши дългогодишен проблем, Камено има Спешна помощ и линейки "Лятно кино с БНТ1" идва в гр. Камено на 19 юли с филма „Каръци” Децата от Камено пеят заедно „Спасение” на БТР с бургаския деветокласник Тодор Тодоров (СНИМКИ) Бургас е неузнаваем в последните 10 години благодарение на Димитър Николов и ГЕРБ Детски хепънинг „Наше Лято 2017 година“ с много изненади този петък в Камено Превръщат крепостта Русокастро в най-атрактивната туристическа дестинация в Бургаска област Ето го Илко - единият от задържаните при спецакцията в Бургас
Спрягат Камен Костадинов за областен лидер на ДПС в Бургас - „за да оправи нещата”
Спрягат Камен Костадинов за областен лидер на ДПС в Бургас - „за да оправи нещата” Бившият депутат може да получи задача да укрепи структурите в региона след конфликтите около парламентарните избори
Всичко в категорията
Тъжна вест: Почина най-дълго управлявалият кмет в Бургаско
Тъжна вест: Почина най-дълго управлявалият кмет в Бургаско Осман Мехмед бе управник на руенското село Скалак цели 5 мандата

Всичко в категорията
Спрягат Камен Костадинов за областен лидер на ДПС в Бургас - „за да оправи нещата” Руенско пред екокатастрофа: Мандра замърсява река Шиваровска Извънредно! Хванаха убиеца от Снягово, крил се в гората като партизанин, но изгладнял Срам и позор! Вижте как тези роми "уважиха" химна на България ДПС показа мускули, изсипа цялото си ръководство в Руен (СНИМКИ) Това ли е убиецът от Снягово? Ако го видите, обадете се в полицията! (СНИМКА) Ето кои пътища ще ремонтират в Руен за 83 хил. лв. Ангел Исаев пред „Флагман”: Ще гласувам "за" кабинета, това ще е най-успешното правителство на Борисов Извънредно: Дурхан Мустафа се отказа от депутатското си място (допълнена) Младежкият лидер на ДПС в Бургас: Подкрепяме Ангел Исаев и Камен Костадинов, но сме с вързани ръце И лидерът на ДПС в Рудник подаде оставка: Напускам партията, случват се недопустими неща!
Ако възникне политическа формация около Румен Радев, ще е около Нова година - ще е с ляв, а не с центристки профил Интервю Всички интервюта Социологът Антоний Гълъбов пред „Флагман”: Ако възникне политическа формация около Румен Радев, ще е около Нова година - ще е с ляв, а не с центристки профил
Валери Симеонов не изглежда да съгласува задачите си като вицепремиер, но така или иначе получава подкрепа от ВМРО и „Атака”, а и от ГЕРБ, смята анализаторът
Глас отвътре Всички webcafe.bg, webcafe.bg Кой изяде суджука на премиера или как се роди най-колоритната история в българската политика Дали не е търсил винпром, за да го изнудва за съответното пиене

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Шоу с арестуваните за екшъна в „Бикини”! Рочата е проектант, Г. Недялков - пчелар, а Кр. Апостолов – корабен инженер (ОБНОВЕНА) Вандали съсипаха нова площадка в ж.к.”Възраждане”, заляха пейките с машинно масло (СНИМКИ) Морето пълно с деца, а спасителите на Северния плаж в Бургас спят и цъкат на телефоните си Поморийското село Каменар: Защо превърнаха този тротоар в паркинг? Вместо дом-мечта на българското Черноморие, руско семейство премина през 9-те кръга на Ада
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 25.07.2017на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
За вас е удоволствие да се заемете с ежедневните си рутинни задачи Успехът е с вас, ако сте активни и не пропилявате деня си. На работното място очаквайте спор с колегите или деловите си партньори за пари, които, ако не бъдете гъвкави и не ги избегнете могат да доведат и до личните ви финансови загуби. Отдайте се на самостоятелна работа. Стабилизирайте позициите си на работното място и поставете началото на нови занимания, но не отказвайте да обмислите предложения за допълнителна работа. За да ви подкрепят събудете интереса на вашите колеги. Възстановете хармонията в отношенията си. През целия ден се чудите какви възможности за изява да разкриете. Те ще се появят сами преди края на работния ден. Не бъдете горди и недостъпни. Потърсете начин да отстраните грешките, които сте допуснали. Не е във ваша полза да рискувате. Ако искате да успявате покажете на какви трудови подвизи сте способни, но без да се доверявате на съвети, които не идват от добронамерени колеги, защото са обвързани с ваши конкуренти. Не проявявайте егоизъм и високомерие, за да не си навредите сами заради нежеланието ви да сте полезни. Общуването, срещите и деловите контакти ще ви донесат удовлетворение. Не допускайте финансови загуби. Конфликтът с колегите ви е заради нежеланието ви да се подчините на установените правила на работното място. Бъдете готови да ви радват нови постижения както на работното място, така и в личните отношения. Ще осъществите вашата главна цел за деня. Изявете се като добри професионалисти на работното място. Във втората половина на деня избегнете депресията с активна работа. Отхвърлете повече от планираните служебни задачи и приключете работния си ден доволни от себе си. Каква по-добра награда от тази! Бъдете достатъчно инициативни и стабилизирайте положението си. Денят е благоприятен за срещи и сключване на договори. Не отказвайте деловите предложения, ако не са свързани с финансиране. Стабилизирайте постигнатото. Не се разпилявайте. Бъдете търпеливи и не предизвиквайте конфликти на работното си място. За да преодолеете проблемите на вашето работно място бъдете търпеливи и не избухвайте. Не мислете да разширявате дейността си. Няма да срещнете подкрепата на вашите колеги. На успех могат да разчитат всички, занимаващи се със собствен бизнес или с търговия. Сутринта се заемете с професионалните си задължения и не проваляйте плановете си за деня. Във вашите ръце е успехът ви. Работете упорито и ще ви изненада заслужено признание. Не взимайте прибързано важни решения. Начинанията са успешни, ако не капризничите и не проявявате агресия спрямо колегите си. Всички договори обмислете, но не ги подписвайте. Предстои ви ден, който ще ви донесе приходи и признание, заради успешно завършени преговори и подписването на печеливши договори. Не споделяйте с никого, ако днес сте спечелили голяма сума пари, защото ще ви засипят с искания за заеми. Не проявявайте щедрост. Бъдете упорити, активни и внимателни при изпълнение на служебните си задължения. Съхранете съществуващите добри отношения с вашите колеги и началници. Не създавайте проблеми на колегите си, ако някой от тях не е дошъл на работа. Готови сте да спорите и да се ядосвате заради обрати, които не зависят от вас. Не си губете времето, а се заемете с деловите си срещи и служебни задачи. Забравете за проблемите на вашите роднини. На работното място сте застрашени от грешки защото сте разсеяни. Възможни са създадени от вас проблеми в отношенията с ръководството.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип