×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Акад. Антон Дончев: 24 май е рожденият ден на българите и на българския дух (ВИДЕО)


Акад. Антон Дончев: 24 май е рожденият ден на българите и на българския дух (ВИДЕО)
500г. няма българска държава, но българският дух живее, каза писателят
24 Май 2017, Сряда, 10:00 ч.

С евангелия под мишниците свещениците ни спасиха Русия, а богомилите възпламениха кладите на Запад, каза роденият в Бургас писател

24 май е рожденият ден на българите и на българския дух. Имало е българска държава и преди това, но нашата писменост е майка на духа ни. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ писателят акад. Антон Дончев.
Всеки път на този ден имам чувството, че ме канят на експедиция да покоря връх като Еверест, но заставайки пред планината, разбирам колко е огромна, споделя той.
„Писмеността ни се дава в момент, в който в нашите земи има три цивилизации и парчета от разни други племена и народи. Живеят тук главно траки, славяни и българи. Всеки си има език и богове. Българите имат Тангра, който е на 3 000 години преди Йехова“, обяснява роденият в Бургас писател.
„След 150 години Василий II бива наречен българоубиец, защото срещу него има един враг, т.е. един народ. Какво става през тези години? Появява се българската писменост и тя научава хората на един език и те за да общуват, трябва да знаят буквите. Така се ражда българската култура и българският народ. Два века няма българска държава, под игото на византийците сме, но духът ни живее. Още 500 години сме под османско робство, но българският дух оцелява“, добавя авторът на „Време разделно“.
„Траките са били християни, покръстени са от Свети Павел и Св. Андрей. Идват обаче византийците и в църквите всички започват да говорят на гръцки. Тогава тези, които са ръководели България, решават да ги заменят с хора, които говорят и пишат на български. 3500 свещеника са обучени от Климент Охридски за 7 години в т.нар. Охридска школа. Изглеждало е невъзможно да се обучат толкова свещеници. Първо трябва да им се даде Евангелие, а то се пише на пергамент“, обяснява Дончев.
„Трябва да се одерат 100 000 крави, да се обработят кожите им и да се напише върху тях на ръка в 10-15 хиляди екземпляра. Тези хора с евангелия под мишниците тръгват на изток. По времето, когато България загива, те спасяват Русия. Изместват гръцките свещеници, които проповядват там. В Киев са наричали хората, които говорят добре, българи“, разказва писателят.
„Толкова добре народът ни е разбрал какво пише в свещените книги, че се ражда Богомилството. Това не са били хора, които са водени като овце, а са можели да мислят. Новите свещеници - богомили тръгват на Запад и възпламеняват кладите, върху които горят българи. Става нещо невероятно, а езикът ни е свещен, защото е обявен на народен събор. Това не е азбука, паднала от небето. Събира се цялата нация във Велики Преслав и решава, че това е писмеността на народа“, добавя академикът.
Според него, това което сега става, е грозно, страшно и почти невероятно.
„За агресията огромна вина има телевизията и изобщо средствата за информация. В т.нар. провинция, където хората общуват помежду си, не може да съществуват, ако има атмосфера като тази в Народното събрание. Средствата за масово осведомяване мултиплицират ефекта и се появя нещо като ехо в турска баня, ругаят се, приказват си нецензурни думи, но българите не са такива. Нашата държава е пълна с нормални хора“, подчерта Антон Дончев.
„Загубени са главните ориентири. Най-напред е загубено мястото на духовното и съответно на материалното в живота на човека. Чуждите армии не са знаели, че поясът е свещен за българите, защото разделя Небето от Земята. Горната част е посветена на небесата, там са сърцето и душата, а надолу – коремът, краката, т.е. там е материалното. Българската нация е просъществувала, защото тези, които са ни управлявали, са гледали къде българинът си връзва пояса. Имало е равновесие между между материалното и духовното, а сега си го връзваме все по-нагоре. Материалното заема все по-голямо място. Накрая поясът ще стигне до шията и ще стане примка, защото сме забравили къде е духът в нашия живот“, заяви Дончев.
„България е залив в световния океан. Височината и солеността се определя от него, а в света се случват лоши работи. При нас нещата отекват по един невероятен начин. Живеем на фантастична земя, която излъчва енергия. Тя свети. Неслучайно тук са светилищата на траките. Имало е Ванги колкото щеш и те са казвали къде какво трябва да се направи“, обяснява академикът.
„Неразбираемо е как може 1500 години да се закрепим точно на това място, на брега на „океана“, до Ромейската империя. Като прочетеш книгите за ромейската армия, за арабската войска, за Тервел, който е спрял арабите, няма да ти е ясно как е станало това. Аз съм написал книга за това и не мога да си обясня как е възможно да убиеш 23 000 араби и да спасиш Европа. Какви са били тези българи? Тервел, Симеон и Самуил са били българи. Дължината на корабите на ромеите са били от тук до Луната, а ние сме ги побеждавали многократно“, добавя Дончев.
Нашите гени са великолепни, подчерта той.
„Сърбите са ни братя, а гърците са друга порода хора. Турците са създадени от народите, които са владеели. Османлиите са били 300 000 души и са господствали над 26 млн. души. От децата, които са се раждали, може да изчислиш каква кръв е османлийска, и каква моя, твоя, арменска, арабска, сръбска и т.н. От 50 везири на Османската империя, трима са турци. Всички други са бивши християни“, припомня писателят. „Имаме чудесни млади хора. Сърбят ги гърбовете, защото им раснат крила“, подчерта той.
„В момента в България няма литературна критика. Няма оценка на това, което се печата. Влияем се от рекламата. Българският народ трябва да си разтърси главата. Нужно е Господ да удари с юмрук по масата, за да се промени нещо“, добавя академикът.
„Проблемът започва от училището. Нека съберем пари и да купим тоги на българските учители, да ги наметнем и да им кажем „Вие сте свещеници!“. През цялата история те са били водачи и свещеници на народа. Самите те трябва да го разберат“, заяви писателят.
„България ще оцелее, защото е България. Тя ще пребъде. Славяните са казвали, че дъгата пие от изворите. Виждам как тя се извива над Европа и я залива със светлина. Залели сме я с богомилите и сега ще намерим какво да кажем на света“, каза още акад. Дончев


В категории: Животът


Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър
Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори