×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Съборената къща на ул."Гладстон" в Бургас е на семейството на Перата, евакуираха ги


Само във Флагман.бг! Съборената къща на ул."Гладстон" в Бургас е на семейството на Перата, евакуираха ги
Това е къщата на Петър Низамов - една от стените падна при изкопа за нова кооперация, а цялата конструкция е опасна за живеене
23 Май 2017, Вторник, 09:26 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Къщата е строена през миналия век

Къщата, която бе съборена при изкоп на нова кооперация на бургаската ул."Уилям Гладстон" е на семейството на Петър Низамов-Перата, придобил популярност като "Ловеца на мигранти".

Сградата е паднала вчера, а близките на Низамов са евакуирани. 

Къщата е без здрави основи, а при прокопаването на изкоп от 6-7 метра е било повече от ясно, че ще падне. Има реална опасност и за сградата, намираща се в съседство. 





В категории: Бизнес


15
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
15
Коментара по темата
15.
Ivo
23.05.2017 16:51:12
1
0
Lentata.com ви представя ексклузивен разказ на арестувания заради доброволческите отряди по границата – Петър Низамов – Перата. Известен още като Йозеф.

Преди месеци във Фейсбук Йозеф публикува видео, в което се виждат тримата заловени нелегални мигранти. Това видео беше част от доброволческите граждански отряди за защита на жените и вярата – както те самите се представиха.

Но...властта не прие това като гражданска активност или помощ, а като престъпление.

Афганистанците вече са пуснати, глобени със 100 лева, а българите са все още под прицел.

Вече 2 месеца Низамов е под арест. Защо?

Уведомил ли е той полицията и горските за своите действия по границата?

И как добрите намерения най-често те отвеждат към ада. В случая към ада на родното правосъдие.

Четете разказа на Низамов. И си правете сами изводите – кой е по-защитен у нас – нелегалните мигранти или легалните българи.



(Първото интервю на Низамов за доброволческите отряди - заснето от журналиста Мартин Карбовски)

***

В какво си обвинен, когато защитаваш границата на държавата си...

Низамов:

Аз съм обвинен , за това, че незаконно съм лишил от свобода тримата афганистанци от клипа.
За мен това е политически процес поради няколо причини.
Първо, на заседанието пред окръжен съд Бургас на 21.04.2016г. , когато бяха всички медии съдът изтъкна като агрумент за задържането ми, цитирам: "...Няколко минути по-късно по нареждане на Низамов афганистанските граждани тръгнали в посока към турската граница. Впоследствие, тримата СЛУЧАЙНО били намерени от полицейските служители. След като той не е изчакал полицейските служители , очевидно , че поведението на Низамов не е отразявало неговата гражданска позиция и за това деянието е престъпление. Окръжният съд в Бургас не споделя мнението, че Низамов има обременено съдебно минало, защото по отношение на всичките му осъждания е настъпила ПЪЛНА РЕАБИЛИТАЦИЯ ПО ПРАВО, поради което не може да бъде третиран като осъждано лице.".
По делото още първия ден преди моето задържане са били разпитани полицейските служители , които извикахме да дойдат да приберат мигрантите и горския служител, чрез който изпратихме полицаите.

Разпитани са тези ключови свидетели, именно защото те са първоизточниците на информация по случая - първите са лицата заловили афганистанците, а другият е човекът осъществил връзката между мен и тях. Същите са установени от полицията още след излизането на клипа и разпитани пред прокурор.
Какво разказват полицаите и горският служител по случая...

Низамов:

Полицаите казват, че са изпратени на място от горския служител, който им е обяснил, че има намерени незаконни мигранти от горския служител Г.
Горският служител е казал в разпита си, че аз съм му се обадил още на сутринта да го предупредя, че отиваме в гората и ако намерим нелегални мигранти ще му се обадим да направи връзка с местни гранични полицаи и да ги изпрати на място да поемат нелегалните.
Ето какви са неговите показания:

След схватката с тримата нелегални до р. Велека , аз съм му се обадил по телефона и съм му казал, че има трима нелегални мигранти и да изпрати някои гранични полицаи да ги приберат, като съм му обяснил мястото къде сме, след което той е направил връзка, говорил е с граничните полицаи, които са му казали, че ще отидат да ги приберат и те са му казали да не ги чакаме, защото ако ни заварили на място трябвало да пишат дълги доклади.
После той ми се е обадил да ми каже това и сме се разбрали да ги пуснем в една посока по реката, където полицаите щели да минат до 10-20 минути и да ги пресрещнат от другата страна, където реката излизала на черен път. После полицаите ги намерили, обадили му се да му кажат, че са ги намерили и той върнал обаждане на мен след около половин час, когато излязох пак при обхват на телефона, че всичко е минало по план и полицаите са ги намерили.
Низамов:

От телефонната разпечатка се вижда, че аз веднага след произвеждането на клипа първо съм направил опит да се обадя на 112, но поради липса на покритие, не съм успял да се свържа, после веднага има няколко разговора между мен и горския служител, както и между горския служител и граничните полицаи.

Това всичко изключва тезата на Окръжния съд, с каквито мотиви ми е направен арестът, а именно цитата от определение на ОС Бургас от 21.04.2016г. - "Впоследствие тримата СЛУЧАЙНО били намерени от полицейските служители".
Фактът, че полицейските служители сами са искали да не ги чакаме, а да им ги "подадем" в указаната от тях посока, изключва и този мотив - "След като той не е изчакал полицейските служители, очевидно, че поведението на Низамов не е отразявало неговата гражданска позиция и за това деянието е престъпление.".
Арестът и как подписките в подкрепа на граждани и политици не вършат работа...

Низамов:

Вчера мина съдебното заседание по разглеждането на молбата ми за снемане на ареста спрямо мен, който продължава вече около 2 месеца. Съдия Пламен Дойков от Районен съд малко Търново пренебрегна 10 000 подписа на граждани на няколко континента, българи от всички краища на България..., стотина народни представители на Чешкия парламент и делегации от Цяла Европа, хиляди българи в чужбина, европейски граждани, етнически турци и роми с аргумента, че събраните за 15 дена над 10 000 подписа в първобитни финансови условия БИЛИ ОТРАЗЯВАЛИ САМО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, А ДРУГАТА МОЛЯ ТИ СЕ, БИЛА ТВЪРДО ПРОТИВ МЕН И ЦИВИЛНИТЕ ОТРЯДИ.
Как Фейсбук влиза в съда и влияе на съдебните дела

Низамов:

Смешно твърдение според мен, защото единствено на арабски език съм чел лоши коментари за мен и гражданските арести. Е, и разбира се, и някой друг платен трол или промит мозък, но не повече от 0.5 % .
Съдията посочи като основен мотив за отхвърлянето на доказаната безспорно теза, че именно аз съм повикал полицаите и съм действал по техни указания, с някакво заглавие, написано от мен в профила ми във Фейсбук.
Имах чувството, че съм на събиране в детската градина, а не на сериозно дело за обжалване на арест от 2 месеца.
Мотивът на съдия Пламен Дойков от Районен съд Малко Търново да отхвърли първичните доказателства - разпита на граничните полицаи и горския служител, които де факто са установили случая като са поели от мен мигрантите бе следният: "От фейсбук профил , Joseph Lous barrow , установена, че ползвано от Низамов, ясно се вижда, че в профила на Низамов на 10.04.2016г. е публикуван видеоматериал , в който ясно се вижда задържането на трима мигранти като над него има коментар "Задържане на незаконни мигранти и изпращането и обратно в Турция - никакви 122, никакви полицаи-предатели не ни трябват.".
Подобни словосъчетания напълно отричат възможността извършеното от Низамов да е станало в името на защита на националната граница или за залавянето на престъпници с цел предаването им на ограните на реда".
Страх полицията пази...

Низамов:

Истината е такава, че когато публикувах клипа, полицаите се уплашиха, което аз разбрах от един приятел и доколкото знам са ги заплашвали с уволнение - затова се ядосах и публикувах това заглавие, че са предатели...
И не са никакви защитници на границата, а страхливци, на които днес, ако им кажат от началството да прекарват мигранти ще го направят от страх, и дори и ако е против убежденията им. С една дума - полицаите ни предадоха и за това публикувах това заглавие.
На второ място, освен че ключовите свидетели твърдят, че аз съм предал мигрантите на тях и не съм ги чакал по техни указания, смешно е да се преекспонира едно изявление в социалната мрежа, а да се пренебрегват безспорни факти.
Ако моята цел не беше защита на границата:

1. Щях ли точно и "случайно" след изнасилванията на Нова Година в Европа да направя група във Фейсбук сега с над 18000 члена. Не са ли именно това мотивите ми - да запазим децата и жените си от масовите изнасилвания, прикривани от медиите и случавщи се всеки ден в най-циволизованата част на Европа?
2. Щяхме ли да правим протести всяка събота срещу мигрантите и да събираме по 100-200 човека. Не беше ли по-хубаво да си гледам бизнеса и живота, без да си създавам проблеми с властта. Защо да купувам стоици факли от собствения си джоб?
3. Щях ли да си купувам джип, за да мога да ходя в гората след като имам автомобил? Щях ли да говоря против Бойко Борисов, ако той беше затворил границата, щях ли да показвам липсата на гранична ограда, ако имаше такава???
4. Щях ли да харча от собствения си джоб пари за гориво на 100 км от Бургас няколко пъти седмично? И храна за всички ?
5. Нямаше ли аз да ходя събота вечер на дискотека... Аз съм на 30 години, вместо да се връщам утрепан от път, ходен и катерене, издран от клони, нахапан от оси и всякакви насекоми. Не е ли по-добре за мен да обличам костюми вместо камуфлажи и бронежилетки. Не е ли по-интересно в центъра на Бургас, отколкото на граничната бразда...Аз не получавам пари за това... Дал съм много досега...
Да останеш неразбран и на мушката на властта

Низамов:

Обижда ме лъжата на медиите, че сме искали да ги грабим. Ако приемем, че сме 10 човека, изхарчили сме 6000 за джип, по 100 лв на ходен за гориво (в гората джипа харчи тройно), храна за 60-70 лв за 4-ма и т.н. Колко според вас пари биха носили незаконни мигранти минаващи през България, където от 2014 г е всеизвестно, че граничните обират всеки мигрант.
Абсолютно неренатбилно би било това занимание и не бих му отделил повече внимание да го оборвам като твърдение, защото всеки трезвомислещ човек вижда на какво съм подложен и знае, че в България такива, търсещи пари не са подлагани на това, а само противниците на властта, какъвото съм аз.
Нападателят вика дръжте нападателя...

Низамов:

Според съдия Пламен Дойков от РС Малко Търново - "твърдението на защитата ,че Низамов е бил нападнат от афганистанците и при това нападение му е било нанесено телесно увреждане, не е подкрепено с доказателства.".
В съдебно заседание аз представих снимка на окото ми преди и след 10.04.2016г. , медицински преглед при очен лекар и декларация при задържането ми, които безспорно доказват увреждането на дясното ми око на 10.04.2016 г, след удар в него от единия от показаните на клипа незаконни мигранти.
Представено беше на съда доказателство, че на 12.04 аз съм публикува снимков материал на профила ми във фейсбук със заглавие - "Ето, че трети ден след задържането на "дружелюбните" нелегани мигранти в гората аз все още не мога да виждам светлина добре без очила. Сигурно сам съм се наранил , нали?".





Двоен стандарт...

Низамов:

Тази публикация, обаче не представлява интерес за следствието и съда, защото е оправдателна за мен. Иначе заглавието към клипа е основен мотив за оставянето ми в ареста и дори пред съда е по-силен мотив и от свидетелски показания на ключови свидетели, поели от мен мигрантите.
На следващо място, мотив за оставянето ми под арест е това, че съм можел да окажа влияние на свидетелите! Срещу мен има свидетелски показания на тримата афганистанци, които не могат да оборят тезата, че не сме ги предали на полицията, защото няма как да го знаят - какво сме се разбрали на български. Те са разпитани пред съдия и показнията им могат да се ползват в съда. Също доколкото знам те са ОСЪДЕНИ НА 100 ЛЕВА ГЛОБА !!! ЗА НЕЗАКОННОТО СИ ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА - а "чл. 279 от НК - Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева." и са изпратени да си живеят живота в Австрия!
Услуга за услуга...

Низамов:

Все пак те направиха услуга на властта, като дадоха показания срещу мен и властта им е отвърнала със същото... Те не казват ,че са обирани. Казват , че са били вързани, но излъгаха, като казват, че аз лично съм ги вързал, а както се вижда на клипа, аз снимам, а не вързвам.
После срещу всички процесуални правила, афганистанците бяха разпитани, без да им е снета самоличността. Те си измислиха имената: 1.Абдулах Исхаки 2.Джаулид Дауд Доосд 3. Саудмухамад Тазмир Саадад, не казаха рождените си дати, а съдът прие това с мотива, че представете си, те в Афганистан не си били празнували рождените дни, и това е мотив за липса на данни за свидетел в протокол за разпит...
Оооо, право! Или как се извършват репресиите в наши дни... отгоре

Низамов:

В момента срещу смейството ми се извършва огромна репресия. Семейният бизнес е подложен на истински терор от НОИ, НАП, Икономическа полиция, Митници и всички институции. Идват на проверки всяка седмица, притесняват работниците. Вчера, докато бях на делото в Малко Търново - Икономическа полиция и Митниците са присъствали на товаренето на един камион и дори казали, че всеки път щяли да идват така да респектират работниците и семесйтвото ни.
Беше ни написан акт за 30 000 лева! Без причина. Служителят си признава, че не го иска, но това е заповедта отгоре! Така казват всички проверяващи...казват, че няма причина за проверка, нито за наказания, но отгоре така са казали да тормозят фирмата ни.
Очакваме още репресивани действия поради причината, че аз не съм се поддал на натиск и те евентуално са обещали да го увеличат рязко...
14.
Ivo
23.05.2017 16:51:12
0
1
Lentata.com ви представя ексклузивен разказ на арестувания заради доброволческите отряди по границата – Петър Низамов – Перата. Известен още като Йозеф.

Преди месеци във Фейсбук Йозеф публикува видео, в което се виждат тримата заловени нелегални мигранти. Това видео беше част от доброволческите граждански отряди за защита на жените и вярата – както те самите се представиха.

Но...властта не прие това като гражданска активност или помощ, а като престъпление.

Афганистанците вече са пуснати, глобени със 100 лева, а българите са все още под прицел.

Вече 2 месеца Низамов е под арест. Защо?

Уведомил ли е той полицията и горските за своите действия по границата?

И как добрите намерения най-често те отвеждат към ада. В случая към ада на родното правосъдие.

Четете разказа на Низамов. И си правете сами изводите – кой е по-защитен у нас – нелегалните мигранти или легалните българи.



(Първото интервю на Низамов за доброволческите отряди - заснето от журналиста Мартин Карбовски)

***

В какво си обвинен, когато защитаваш границата на държавата си...

Низамов:

Аз съм обвинен , за това, че незаконно съм лишил от свобода тримата афганистанци от клипа.
За мен това е политически процес поради няколо причини.
Първо, на заседанието пред окръжен съд Бургас на 21.04.2016г. , когато бяха всички медии съдът изтъкна като агрумент за задържането ми, цитирам: "...Няколко минути по-късно по нареждане на Низамов афганистанските граждани тръгнали в посока към турската граница. Впоследствие, тримата СЛУЧАЙНО били намерени от полицейските служители. След като той не е изчакал полицейските служители , очевидно , че поведението на Низамов не е отразявало неговата гражданска позиция и за това деянието е престъпление. Окръжният съд в Бургас не споделя мнението, че Низамов има обременено съдебно минало, защото по отношение на всичките му осъждания е настъпила ПЪЛНА РЕАБИЛИТАЦИЯ ПО ПРАВО, поради което не може да бъде третиран като осъждано лице.".
По делото още първия ден преди моето задържане са били разпитани полицейските служители , които извикахме да дойдат да приберат мигрантите и горския служител, чрез който изпратихме полицаите.

Разпитани са тези ключови свидетели, именно защото те са първоизточниците на информация по случая - първите са лицата заловили афганистанците, а другият е човекът осъществил връзката между мен и тях. Същите са установени от полицията още след излизането на клипа и разпитани пред прокурор.
Какво разказват полицаите и горският служител по случая...

Низамов:

Полицаите казват, че са изпратени на място от горския служител, който им е обяснил, че има намерени незаконни мигранти от горския служител Г.
Горският служител е казал в разпита си, че аз съм му се обадил още на сутринта да го предупредя, че отиваме в гората и ако намерим нелегални мигранти ще му се обадим да направи връзка с местни гранични полицаи и да ги изпрати на място да поемат нелегалните.
Ето какви са неговите показания:

След схватката с тримата нелегални до р. Велека , аз съм му се обадил по телефона и съм му казал, че има трима нелегални мигранти и да изпрати някои гранични полицаи да ги приберат, като съм му обяснил мястото къде сме, след което той е направил връзка, говорил е с граничните полицаи, които са му казали, че ще отидат да ги приберат и те са му казали да не ги чакаме, защото ако ни заварили на място трябвало да пишат дълги доклади.
После той ми се е обадил да ми каже това и сме се разбрали да ги пуснем в една посока по реката, където полицаите щели да минат до 10-20 минути и да ги пресрещнат от другата страна, където реката излизала на черен път. После полицаите ги намерили, обадили му се да му кажат, че са ги намерили и той върнал обаждане на мен след около половин час, когато излязох пак при обхват на телефона, че всичко е минало по план и полицаите са ги намерили.
Низамов:

От телефонната разпечатка се вижда, че аз веднага след произвеждането на клипа първо съм направил опит да се обадя на 112, но поради липса на покритие, не съм успял да се свържа, после веднага има няколко разговора между мен и горския служител, както и между горския служител и граничните полицаи.

Това всичко изключва тезата на Окръжния съд, с каквито мотиви ми е направен арестът, а именно цитата от определение на ОС Бургас от 21.04.2016г. - "Впоследствие тримата СЛУЧАЙНО били намерени от полицейските служители".
Фактът, че полицейските служители сами са искали да не ги чакаме, а да им ги "подадем" в указаната от тях посока, изключва и този мотив - "След като той не е изчакал полицейските служители, очевидно, че поведението на Низамов не е отразявало неговата гражданска позиция и за това деянието е престъпление.".
Арестът и как подписките в подкрепа на граждани и политици не вършат работа...

Низамов:

Вчера мина съдебното заседание по разглеждането на молбата ми за снемане на ареста спрямо мен, който продължава вече около 2 месеца. Съдия Пламен Дойков от Районен съд малко Търново пренебрегна 10 000 подписа на граждани на няколко континента, българи от всички краища на България..., стотина народни представители на Чешкия парламент и делегации от Цяла Европа, хиляди българи в чужбина, европейски граждани, етнически турци и роми с аргумента, че събраните за 15 дена над 10 000 подписа в първобитни финансови условия БИЛИ ОТРАЗЯВАЛИ САМО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, А ДРУГАТА МОЛЯ ТИ СЕ, БИЛА ТВЪРДО ПРОТИВ МЕН И ЦИВИЛНИТЕ ОТРЯДИ.
Как Фейсбук влиза в съда и влияе на съдебните дела

Низамов:

Смешно твърдение според мен, защото единствено на арабски език съм чел лоши коментари за мен и гражданските арести. Е, и разбира се, и някой друг платен трол или промит мозък, но не повече от 0.5 % .
Съдията посочи като основен мотив за отхвърлянето на доказаната безспорно теза, че именно аз съм повикал полицаите и съм действал по техни указания, с някакво заглавие, написано от мен в профила ми във Фейсбук.
Имах чувството, че съм на събиране в детската градина, а не на сериозно дело за обжалване на арест от 2 месеца.
Мотивът на съдия Пламен Дойков от Районен съд Малко Търново да отхвърли първичните доказателства - разпита на граничните полицаи и горския служител, които де факто са установили случая като са поели от мен мигрантите бе следният: "От фейсбук профил , Joseph Lous barrow , установена, че ползвано от Низамов, ясно се вижда, че в профила на Низамов на 10.04.2016г. е публикуван видеоматериал , в който ясно се вижда задържането на трима мигранти като над него има коментар "Задържане на незаконни мигранти и изпращането и обратно в Турция - никакви 122, никакви полицаи-предатели не ни трябват.".
Подобни словосъчетания напълно отричат възможността извършеното от Низамов да е станало в името на защита на националната граница или за залавянето на престъпници с цел предаването им на ограните на реда".
Страх полицията пази...

Низамов:

Истината е такава, че когато публикувах клипа, полицаите се уплашиха, което аз разбрах от един приятел и доколкото знам са ги заплашвали с уволнение - затова се ядосах и публикувах това заглавие, че са предатели...
И не са никакви защитници на границата, а страхливци, на които днес, ако им кажат от началството да прекарват мигранти ще го направят от страх, и дори и ако е против убежденията им. С една дума - полицаите ни предадоха и за това публикувах това заглавие.
На второ място, освен че ключовите свидетели твърдят, че аз съм предал мигрантите на тях и не съм ги чакал по техни указания, смешно е да се преекспонира едно изявление в социалната мрежа, а да се пренебрегват безспорни факти.
Ако моята цел не беше защита на границата:

1. Щях ли точно и "случайно" след изнасилванията на Нова Година в Европа да направя група във Фейсбук сега с над 18000 члена. Не са ли именно това мотивите ми - да запазим децата и жените си от масовите изнасилвания, прикривани от медиите и случавщи се всеки ден в най-циволизованата част на Европа?
2. Щяхме ли да правим протести всяка събота срещу мигрантите и да събираме по 100-200 човека. Не беше ли по-хубаво да си гледам бизнеса и живота, без да си създавам проблеми с властта. Защо да купувам стоици факли от собствения си джоб?
3. Щях ли да си купувам джип, за да мога да ходя в гората след като имам автомобил? Щях ли да говоря против Бойко Борисов, ако той беше затворил границата, щях ли да показвам липсата на гранична ограда, ако имаше такава???
4. Щях ли да харча от собствения си джоб пари за гориво на 100 км от Бургас няколко пъти седмично? И храна за всички ?
5. Нямаше ли аз да ходя събота вечер на дискотека... Аз съм на 30 години, вместо да се връщам утрепан от път, ходен и катерене, издран от клони, нахапан от оси и всякакви насекоми. Не е ли по-добре за мен да обличам костюми вместо камуфлажи и бронежилетки. Не е ли по-интересно в центъра на Бургас, отколкото на граничната бразда...Аз не получавам пари за това... Дал съм много досега...
Да останеш неразбран и на мушката на властта

Низамов:

Обижда ме лъжата на медиите, че сме искали да ги грабим. Ако приемем, че сме 10 човека, изхарчили сме 6000 за джип, по 100 лв на ходен за гориво (в гората джипа харчи тройно), храна за 60-70 лв за 4-ма и т.н. Колко според вас пари биха носили незаконни мигранти минаващи през България, където от 2014 г е всеизвестно, че граничните обират всеки мигрант.
Абсолютно неренатбилно би било това занимание и не бих му отделил повече внимание да го оборвам като твърдение, защото всеки трезвомислещ човек вижда на какво съм подложен и знае, че в България такива, търсещи пари не са подлагани на това, а само противниците на властта, какъвото съм аз.
Нападателят вика дръжте нападателя...

Низамов:

Според съдия Пламен Дойков от РС Малко Търново - "твърдението на защитата ,че Низамов е бил нападнат от афганистанците и при това нападение му е било нанесено телесно увреждане, не е подкрепено с доказателства.".
В съдебно заседание аз представих снимка на окото ми преди и след 10.04.2016г. , медицински преглед при очен лекар и декларация при задържането ми, които безспорно доказват увреждането на дясното ми око на 10.04.2016 г, след удар в него от единия от показаните на клипа незаконни мигранти.
Представено беше на съда доказателство, че на 12.04 аз съм публикува снимков материал на профила ми във фейсбук със заглавие - "Ето, че трети ден след задържането на "дружелюбните" нелегани мигранти в гората аз все още не мога да виждам светлина добре без очила. Сигурно сам съм се наранил , нали?".





Двоен стандарт...

Низамов:

Тази публикация, обаче не представлява интерес за следствието и съда, защото е оправдателна за мен. Иначе заглавието към клипа е основен мотив за оставянето ми в ареста и дори пред съда е по-силен мотив и от свидетелски показания на ключови свидетели, поели от мен мигрантите.
На следващо място, мотив за оставянето ми под арест е това, че съм можел да окажа влияние на свидетелите! Срещу мен има свидетелски показания на тримата афганистанци, които не могат да оборят тезата, че не сме ги предали на полицията, защото няма как да го знаят - какво сме се разбрали на български. Те са разпитани пред съдия и показнията им могат да се ползват в съда. Също доколкото знам те са ОСЪДЕНИ НА 100 ЛЕВА ГЛОБА !!! ЗА НЕЗАКОННОТО СИ ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА - а "чл. 279 от НК - Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева." и са изпратени да си живеят живота в Австрия!
Услуга за услуга...

Низамов:

Все пак те направиха услуга на властта, като дадоха показания срещу мен и властта им е отвърнала със същото... Те не казват ,че са обирани. Казват , че са били вързани, но излъгаха, като казват, че аз лично съм ги вързал, а както се вижда на клипа, аз снимам, а не вързвам.
После срещу всички процесуални правила, афганистанците бяха разпитани, без да им е снета самоличността. Те си измислиха имената: 1.Абдулах Исхаки 2.Джаулид Дауд Доосд 3. Саудмухамад Тазмир Саадад, не казаха рождените си дати, а съдът прие това с мотива, че представете си, те в Афганистан не си били празнували рождените дни, и това е мотив за липса на данни за свидетел в протокол за разпит...
Оооо, право! Или как се извършват репресиите в наши дни... отгоре

Низамов:

В момента срещу смейството ми се извършва огромна репресия. Семейният бизнес е подложен на истински терор от НОИ, НАП, Икономическа полиция, Митници и всички институции. Идват на проверки всяка седмица, притесняват работниците. Вчера, докато бях на делото в Малко Търново - Икономическа полиция и Митниците са присъствали на товаренето на един камион и дори казали, че всеки път щяли да идват така да респектират работниците и семесйтвото ни.
Беше ни написан акт за 30 000 лева! Без причина. Служителят си признава, че не го иска, но това е заповедта отгоре! Така казват всички проверяващи...казват, че няма причина за проверка, нито за наказания, но отгоре така са казали да тормозят фирмата ни.
Очакваме още репресивани действия поради причината, че аз не съм се поддал на натиск и те евентуално са обещали да го увеличат рязко...
13.
Ivo
23.05.2017 16:51:12
0
1
Lentata.com ви представя ексклузивен разказ на арестувания заради доброволческите отряди по границата – Петър Низамов – Перата. Известен още като Йозеф.

Преди месеци във Фейсбук Йозеф публикува видео, в което се виждат тримата заловени нелегални мигранти. Това видео беше част от доброволческите граждански отряди за защита на жените и вярата – както те самите се представиха.

Но...властта не прие това като гражданска активност или помощ, а като престъпление.

Афганистанците вече са пуснати, глобени със 100 лева, а българите са все още под прицел.

Вече 2 месеца Низамов е под арест. Защо?

Уведомил ли е той полицията и горските за своите действия по границата?

И как добрите намерения най-често те отвеждат към ада. В случая към ада на родното правосъдие.

Четете разказа на Низамов. И си правете сами изводите – кой е по-защитен у нас – нелегалните мигранти или легалните българи.



(Първото интервю на Низамов за доброволческите отряди - заснето от журналиста Мартин Карбовски)

***

В какво си обвинен, когато защитаваш границата на държавата си...

Низамов:

Аз съм обвинен , за това, че незаконно съм лишил от свобода тримата афганистанци от клипа.
За мен това е политически процес поради няколо причини.
Първо, на заседанието пред окръжен съд Бургас на 21.04.2016г. , когато бяха всички медии съдът изтъкна като агрумент за задържането ми, цитирам: "...Няколко минути по-късно по нареждане на Низамов афганистанските граждани тръгнали в посока към турската граница. Впоследствие, тримата СЛУЧАЙНО били намерени от полицейските служители. След като той не е изчакал полицейските служители , очевидно , че поведението на Низамов не е отразявало неговата гражданска позиция и за това деянието е престъпление. Окръжният съд в Бургас не споделя мнението, че Низамов има обременено съдебно минало, защото по отношение на всичките му осъждания е настъпила ПЪЛНА РЕАБИЛИТАЦИЯ ПО ПРАВО, поради което не може да бъде третиран като осъждано лице.".
По делото още първия ден преди моето задържане са били разпитани полицейските служители , които извикахме да дойдат да приберат мигрантите и горския служител, чрез който изпратихме полицаите.

Разпитани са тези ключови свидетели, именно защото те са първоизточниците на информация по случая - първите са лицата заловили афганистанците, а другият е човекът осъществил връзката между мен и тях. Същите са установени от полицията още след излизането на клипа и разпитани пред прокурор.
Какво разказват полицаите и горският служител по случая...

Низамов:

Полицаите казват, че са изпратени на място от горския служител, който им е обяснил, че има намерени незаконни мигранти от горския служител Г.
Горският служител е казал в разпита си, че аз съм му се обадил още на сутринта да го предупредя, че отиваме в гората и ако намерим нелегални мигранти ще му се обадим да направи връзка с местни гранични полицаи и да ги изпрати на място да поемат нелегалните.
Ето какви са неговите показания:

След схватката с тримата нелегални до р. Велека , аз съм му се обадил по телефона и съм му казал, че има трима нелегални мигранти и да изпрати някои гранични полицаи да ги приберат, като съм му обяснил мястото къде сме, след което той е направил връзка, говорил е с граничните полицаи, които са му казали, че ще отидат да ги приберат и те са му казали да не ги чакаме, защото ако ни заварили на място трябвало да пишат дълги доклади.
После той ми се е обадил да ми каже това и сме се разбрали да ги пуснем в една посока по реката, където полицаите щели да минат до 10-20 минути и да ги пресрещнат от другата страна, където реката излизала на черен път. После полицаите ги намерили, обадили му се да му кажат, че са ги намерили и той върнал обаждане на мен след около половин час, когато излязох пак при обхват на телефона, че всичко е минало по план и полицаите са ги намерили.
Низамов:

От телефонната разпечатка се вижда, че аз веднага след произвеждането на клипа първо съм направил опит да се обадя на 112, но поради липса на покритие, не съм успял да се свържа, после веднага има няколко разговора между мен и горския служител, както и между горския служител и граничните полицаи.

Това всичко изключва тезата на Окръжния съд, с каквито мотиви ми е направен арестът, а именно цитата от определение на ОС Бургас от 21.04.2016г. - "Впоследствие тримата СЛУЧАЙНО били намерени от полицейските служители".
Фактът, че полицейските служители сами са искали да не ги чакаме, а да им ги "подадем" в указаната от тях посока, изключва и този мотив - "След като той не е изчакал полицейските служители, очевидно, че поведението на Низамов не е отразявало неговата гражданска позиция и за това деянието е престъпление.".
Арестът и как подписките в подкрепа на граждани и политици не вършат работа...

Низамов:

Вчера мина съдебното заседание по разглеждането на молбата ми за снемане на ареста спрямо мен, който продължава вече около 2 месеца. Съдия Пламен Дойков от Районен съд малко Търново пренебрегна 10 000 подписа на граждани на няколко континента, българи от всички краища на България..., стотина народни представители на Чешкия парламент и делегации от Цяла Европа, хиляди българи в чужбина, европейски граждани, етнически турци и роми с аргумента, че събраните за 15 дена над 10 000 подписа в първобитни финансови условия БИЛИ ОТРАЗЯВАЛИ САМО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, А ДРУГАТА МОЛЯ ТИ СЕ, БИЛА ТВЪРДО ПРОТИВ МЕН И ЦИВИЛНИТЕ ОТРЯДИ.
Как Фейсбук влиза в съда и влияе на съдебните дела

Низамов:

Смешно твърдение според мен, защото единствено на арабски език съм чел лоши коментари за мен и гражданските арести. Е, и разбира се, и някой друг платен трол или промит мозък, но не повече от 0.5 % .
Съдията посочи като основен мотив за отхвърлянето на доказаната безспорно теза, че именно аз съм повикал полицаите и съм действал по техни указания, с някакво заглавие, написано от мен в профила ми във Фейсбук.
Имах чувството, че съм на събиране в детската градина, а не на сериозно дело за обжалване на арест от 2 месеца.
Мотивът на съдия Пламен Дойков от Районен съд Малко Търново да отхвърли първичните доказателства - разпита на граничните полицаи и горския служител, които де факто са установили случая като са поели от мен мигрантите бе следният: "От фейсбук профил , Joseph Lous barrow , установена, че ползвано от Низамов, ясно се вижда, че в профила на Низамов на 10.04.2016г. е публикуван видеоматериал , в който ясно се вижда задържането на трима мигранти като над него има коментар "Задържане на незаконни мигранти и изпращането и обратно в Турция - никакви 122, никакви полицаи-предатели не ни трябват.".
Подобни словосъчетания напълно отричат възможността извършеното от Низамов да е станало в името на защита на националната граница или за залавянето на престъпници с цел предаването им на ограните на реда".
Страх полицията пази...

Низамов:

Истината е такава, че когато публикувах клипа, полицаите се уплашиха, което аз разбрах от един приятел и доколкото знам са ги заплашвали с уволнение - затова се ядосах и публикувах това заглавие, че са предатели...
И не са никакви защитници на границата, а страхливци, на които днес, ако им кажат от началството да прекарват мигранти ще го направят от страх, и дори и ако е против убежденията им. С една дума - полицаите ни предадоха и за това публикувах това заглавие.
На второ място, освен че ключовите свидетели твърдят, че аз съм предал мигрантите на тях и не съм ги чакал по техни указания, смешно е да се преекспонира едно изявление в социалната мрежа, а да се пренебрегват безспорни факти.
Ако моята цел не беше защита на границата:

1. Щях ли точно и "случайно" след изнасилванията на Нова Година в Европа да направя група във Фейсбук сега с над 18000 члена. Не са ли именно това мотивите ми - да запазим децата и жените си от масовите изнасилвания, прикривани от медиите и случавщи се всеки ден в най-циволизованата част на Европа?
2. Щяхме ли да правим протести всяка събота срещу мигрантите и да събираме по 100-200 човека. Не беше ли по-хубаво да си гледам бизнеса и живота, без да си създавам проблеми с властта. Защо да купувам стоици факли от собствения си джоб?
3. Щях ли да си купувам джип, за да мога да ходя в гората след като имам автомобил? Щях ли да говоря против Бойко Борисов, ако той беше затворил границата, щях ли да показвам липсата на гранична ограда, ако имаше такава???
4. Щях ли да харча от собствения си джоб пари за гориво на 100 км от Бургас няколко пъти седмично? И храна за всички ?
5. Нямаше ли аз да ходя събота вечер на дискотека... Аз съм на 30 години, вместо да се връщам утрепан от път, ходен и катерене, издран от клони, нахапан от оси и всякакви насекоми. Не е ли по-добре за мен да обличам костюми вместо камуфлажи и бронежилетки. Не е ли по-интересно в центъра на Бургас, отколкото на граничната бразда...Аз не получавам пари за това... Дал съм много досега...
Да останеш неразбран и на мушката на властта

Низамов:

Обижда ме лъжата на медиите, че сме искали да ги грабим. Ако приемем, че сме 10 човека, изхарчили сме 6000 за джип, по 100 лв на ходен за гориво (в гората джипа харчи тройно), храна за 60-70 лв за 4-ма и т.н. Колко според вас пари биха носили незаконни мигранти минаващи през България, където от 2014 г е всеизвестно, че граничните обират всеки мигрант.
Абсолютно неренатбилно би било това занимание и не бих му отделил повече внимание да го оборвам като твърдение, защото всеки трезвомислещ човек вижда на какво съм подложен и знае, че в България такива, търсещи пари не са подлагани на това, а само противниците на властта, какъвото съм аз.
Нападателят вика дръжте нападателя...

Низамов:

Според съдия Пламен Дойков от РС Малко Търново - "твърдението на защитата ,че Низамов е бил нападнат от афганистанците и при това нападение му е било нанесено телесно увреждане, не е подкрепено с доказателства.".
В съдебно заседание аз представих снимка на окото ми преди и след 10.04.2016г. , медицински преглед при очен лекар и декларация при задържането ми, които безспорно доказват увреждането на дясното ми око на 10.04.2016 г, след удар в него от единия от показаните на клипа незаконни мигранти.
Представено беше на съда доказателство, че на 12.04 аз съм публикува снимков материал на профила ми във фейсбук със заглавие - "Ето, че трети ден след задържането на "дружелюбните" нелегани мигранти в гората аз все още не мога да виждам светлина добре без очила. Сигурно сам съм се наранил , нали?".





Двоен стандарт...

Низамов:

Тази публикация, обаче не представлява интерес за следствието и съда, защото е оправдателна за мен. Иначе заглавието към клипа е основен мотив за оставянето ми в ареста и дори пред съда е по-силен мотив и от свидетелски показания на ключови свидетели, поели от мен мигрантите.
На следващо място, мотив за оставянето ми под арест е това, че съм можел да окажа влияние на свидетелите! Срещу мен има свидетелски показания на тримата афганистанци, които не могат да оборят тезата, че не сме ги предали на полицията, защото няма как да го знаят - какво сме се разбрали на български. Те са разпитани пред съдия и показнията им могат да се ползват в съда. Също доколкото знам те са ОСЪДЕНИ НА 100 ЛЕВА ГЛОБА !!! ЗА НЕЗАКОННОТО СИ ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА - а "чл. 279 от НК - Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева." и са изпратени да си живеят живота в Австрия!
Услуга за услуга...

Низамов:

Все пак те направиха услуга на властта, като дадоха показания срещу мен и властта им е отвърнала със същото... Те не казват ,че са обирани. Казват , че са били вързани, но излъгаха, като казват, че аз лично съм ги вързал, а както се вижда на клипа, аз снимам, а не вързвам.
После срещу всички процесуални правила, афганистанците бяха разпитани, без да им е снета самоличността. Те си измислиха имената: 1.Абдулах Исхаки 2.Джаулид Дауд Доосд 3. Саудмухамад Тазмир Саадад, не казаха рождените си дати, а съдът прие това с мотива, че представете си, те в Афганистан не си били празнували рождените дни, и това е мотив за липса на данни за свидетел в протокол за разпит...
Оооо, право! Или как се извършват репресиите в наши дни... отгоре

Низамов:

В момента срещу смейството ми се извършва огромна репресия. Семейният бизнес е подложен на истински терор от НОИ, НАП, Икономическа полиция, Митници и всички институции. Идват на проверки всяка седмица, притесняват работниците. Вчера, докато бях на делото в Малко Търново - Икономическа полиция и Митниците са присъствали на товаренето на един камион и дори казали, че всеки път щяли да идват така да респектират работниците и семесйтвото ни.
Беше ни написан акт за 30 000 лева! Без причина. Служителят си признава, че не го иска, но това е заповедта отгоре! Така казват всички проверяващи...казват, че няма причина за проверка, нито за наказания, но отгоре така са казали да тормозят фирмата ни.
Очакваме още репресивани действия поради причината, че аз не съм се поддал на натиск и те евентуално са обещали да го увеличат рязко...
12.
do perata
23.05.2017 16:05:24
2
2
boli ta kura znaesh li kvi qki palatki prodavat v metro budi nad neshtata xaaxaxax udari dve chertichki malko boi v sqnka i ti si choveka
11.
така така
23.05.2017 14:19:56
0
3
най-накрая някой да го напише точно както си е
10.
Ловеца на мигранти хахаха
23.05.2017 13:30:52
1
11
НАЙ ПОСЛЕ БУРГАСКИЯТ СЪД ИЗКАРА НАЯВЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ЛЪЖЕЦА А НЕ ЛОВЕЦА НА МИГРАНТИ РАЗПРОСТРАНЯВАШ ДЕНОНОЩНО САМО ОПАШАТИ ЛЪЖИ ЧЕ Е ЛОВЕЦ НА БЕЖАНЦИ СЪС СВИНСКИ ОПАШИ. А ТО КАКВО СЕ ОКАЗА, ДОНОСНИК , АГЕНТ И РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ЧУЖДИ ВИДЕО КЛИПОВЕ ПЛАЩАН ЩЕДРО ОТ ИСЛЯМСКИ И ГЕЙ ФОНДАЦИИ.
След като приятел от ОЗБГ Бургас разпространи окончателните мотиви на Бургаският съд за оправдателната присъда на Петър Низамов на цяла България и стана ясно че тази мижитурка е един долен лъжец, самохвалко, самозванец, фалшив „герой“ доносник и внедрен агент на една арабска /катарска/ фондация за защита на ислямските мигранти в Европа и на едно холандска фондация за подпомагане на гей общностите.
Четем в мотивите че лицето Петър Низамов няма нищо общо с гражданският ареста на каквито и да е било мигранти нито с тяхното обезвреждане с помоща на свински опашки. Освен това от следствените материали по делото се разбира че неговите цели са били съвсем други а именно да разпространи клипа които е придобил от други лица в социалните мрежи за да може да си заработи агентурно прикритие като уж патриот. Като както се разбира от неговите обяснения в същото това време с клипа да предизвика широк отзвук в медиите и да компрометира изпреваращо усилията на всички български граждани стараещи се да не допуснат чужди граждани и радикални ислмисти да им окупират родината. От материалите по следствието става ясно че Низамов се е опитал да сътрудничи на следствието като е посочил един от бившите членове на ОЗБГ от град Поморие като извършител на тези гнусни – според Низамов деяния.
След като прочетох задълбочено мотивите на съда и допълнителните материали които ми изпрати приятел от ОЗБГ разбрах защо тази гнусна и жалка персона – Петърчо Низамов вече месеци наред плюе и храчи денонощно разпространявайки лъжите и клеветите на БХК, кръга Капитал и Протестна мрежа срещу всички истински родолюбиви и партиотични организации и личности в България. Ако си мислите че е сама за това, че всички те като организации и личонсти го превъзхождат интелектуално и разбира се организационно /защото неговите митични отряди съществуват само в дрогираната му тиква/ докато всички други имат стотици достойни българи в своите редици жестоко се лъжете.
Не е само заради това уважаеми български патриоти. Низамов е получил щедри дарения от арабската и холандската фондации /а сигурно и от кръга Капитал на Иво Прокопиев и БХК/ за да може използвайки фалшивият си образ на патриот изграден с помоща на клипа и домашното си протягане уредено му от службите и прикрито като домашен арест да започне активно контра пропаганда и маниплативно война. Война срешу всички български патриоти и родолюбци включително и срещу жени. Низамов е бил използван от службите та с помоща на зависим от тях българин живущ в момента в Чехия да бъде внедрен в средите на други европейски патриотични организации за да ги разрушава и съсипва от вътре. Това е причината и службите да ходатайстват пред съда да не го осъжда за откритите в дома му наркотици за които всеки друг обикновен наркоман отказващ да им сътрдничи щеше да бъде изпратен веднага в затвора. За тяхно съжаление чешките партии и най вече парламентарната Усвит ръководена от бивш чешки военен полицай бързо са ги разкрили и изритали с обвинения, че разпространяват постоянно манипулативни лъжи и и всяват интриги. Всеки които желае може да напише писмо на партията Удвит и да попита нейното ръководство като какъв е известен сред тях партньора в Чехия осигурен на Низамов от българските служби и БХК. Да не говорим че именно арабската ислямска и холандската гей фондации са тези които са осигури на Низамов парите с които да шета из Европа и че именно те са платили и плащат стотици хиляди евро ежемесечно на пиар агента му живеещ в момента в Холандия. СЕГА ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НИ Е ЯСНО ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЛУКСОЗНИТЕ МЕРЦЕДЕСИ, ХОТЕЛИ, ДИСКОТЕКИ, НАРКОТИЦИ, ПЪТЕШЕСТВИЯТА ТИ ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА И ЗА АВТОПАРКА НА БЪЛГАРИНА КОИТО ТЕ РЪКОВОДИ И ДИРИЖИРА ОТ ЧЕХИЯ
ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ЯСНО! Ясно е и защо двете фондации са му регистрирали десетина профили и страници и сайтове в социалните мрежи и нета с помощта на които той И НЕГОВИТЕ ЩЕДРО ПЛАТЕНИ ПИАРИ ОТ Холандия спокойно могат да плюят по всеки българин които го превъзхожда като предварително го блокират за да не може да реагира. И за да ги използва да всява раздори, лъжи и интриги сред патриотичната общност и групи в страната опитвайки се да ги разрушава по заповед на службите. Още по подлото е че Низамов по време на следствието и пред съда се опитва непрекъснато да натопи член на ОЗБГ от Поморие като извършител на тези уж анти хуманни деяния и арест на мигранти, след като именно ОЗБГ са тези които ме дадоха шанс да се изяви и да съществува. Явно това долно лекенце и самозванце не може да се успокой и да преживее, че член на рководството на ОЗБГ беше избран за Почетен гражданин на Бургас докато той не става дори за боклука. Сега вече всички си обясняваме защо толкова яростно и денонощно този прекръстен плазмодии Петърчо плюеше и разпространяваше купища долни лъжи , клевети и интриги - изготвяни му от писарушките на соросоидният кръг Капитал и Икономедия. Просто службите са знаели че истината рано или късно ще излезе наяве и са го карали да бърза докато все още може да използва легендата че уж е ловец на мигранти. Та да може по лесно да измамят заедно с него народа и да унищожат още в зародиш всякаква Национална съпротива Преди истината да излезе наяве. За това са го и пращали на митингите организирани от всички други отдавна съществуващи патриотични и национално отговорни организации. За да може използвайки фалшивата си легенда както стана ясно на делото да ги измами и действайки от вътре да ги съсипва. Но явно Бургаският съд не координира добре дейността си с местните служби и взе че публикува мотивите за оправдателната си присъда. И от нея стана ясно че Петърчо Низамов никога не е бил ловец на мигранти нито е слагал свински опашки. А е само разпространител на един чужд видеокпип и то съвсем целенасочено. За да може да предизвика ареста си и да си изгради алиби и имидж уж като борец срещу мигрантите. И докато се е протягал няколко дена в ареста е бил обгрижван от службите с които после редовно се е срещал и в къщи- докато са го подготвяли за тази отвратителна роля. Но съда публикува мотивите и балона най после се спука. Станаха ясни и щедрите му ислямски и гей спонсори като арабската фондация от Катар която финансира неговите пиари и гейфондацията от Холандия. ОЗБГ както и още няколко други български организации /по всяка вероятност и Национална съпротива/ вече разполагат с техните пълни названия, адреси, предмет на дейност и данни.
СРАМ, СРАМ, СРАМ! Срам и позор за поредният предател и слуга на ислямистите и на педалите от Западна Европа! Петърчо защо ти трябваше да се правиш на ловец и да говориш за някакви си съществуващи само в болното ти наркоманско и шизофренично въображение свински опашки. Защо не си гледаше бизнесчето с турските фирми и с трафикантите от Турция с който работиш отдавна а стана за смях и позор в цяла Европа. Срам и позор за това измекярче и самозванче присвоило си -
както сам си признава в съда, чужди заслуги. Така както нагло си присвоява заслугите и и труда и на двамата си юристи, като представя всичко което те правят в полза на някои страдащи българи пак като своя лична заслуга! Позор и вечно презрение за това продажно, нещастно и жалко боклуче, доносник и слуга на БХК!
А това са мотивите на съда разпространени и в БЛИЦ. Те са си ги взели самостоятелно а не са им предоставяни от ОЗБГ
9.
tdjdjshdhd
23.05.2017 13:14:58
6
1
всички много говорите иначе като го видите и винса разтреперват краката компютарни мишки
8.
така така
23.05.2017 12:22:14
1
7
айдееее сега ще ореве орталъка наркозата
7.
Кривата уста
23.05.2017 11:40:46
3
2
Смърт на изкопите! Такбир!
6.
Перата
23.05.2017 11:30:02
2
11
Предатели! Това е заговор срещу мен атентат срещу семейството ми национална трагедия братя и сестри Борисов е виновен ГЕРБ ме поеъчаха! Сега батя ви безплатно в нова къща ама първо да се направя на жертва после кеф!
5.
оффф...
23.05.2017 11:21:15
2
18
Очаквайте сега Перата да обяви тези, които са правили изкопа за НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!
4.
Izgrev
23.05.2017 11:17:05
12
5
Ko laete samo e ako e predteb shte mu go pojelaesh li tva e basi mishkite
3.
.
23.05.2017 11:10:51
5
26
Перката да беше вътре с ония уроди от изгрев и зорница да ни бяхте отървали от себе си че сте една долна измет вмирисана
2.
m
23.05.2017 10:37:55
5
28
да беше и той вътре поне.събаряй ги тия мизерии грозни сварталища на клошари и наркоманйе
1.
бс
23.05.2017 10:35:58
8
27
ееее уреди се Перата и с чисто нова къщичка. Предприемчив човек е не може да се отрече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори