×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зелените гущери-соросоиди и псевдоеколози изнудват бизнесмени с по 100 000 лева за ОВОС


Зелените гущери-соросоиди и псевдоеколози изнудват бизнесмени с по 100 000 лева за ОВОС
От партията на Христо Иванов са двуличници. Пратиха ми мейл, че приветстват промените в Закона, а после излязоха да протестират срещу него, избухна Йордан Апостолов
17 Май 2017, Сряда, 16:18 ч.
Източник: Епицентър

Те се издържат чрез грантови схеми и жалби в съда, мен не са ме изнудвали, но познавам много пострадали предприемачи, каза бургаският депутат


Първият протест срещу новия кабинет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ (ОП) доведе до първия разрив между коалиционните партньори. Ябълката на раздора се оказаха промените в Закона за земеделските земи, внесени в деловодството на Народното събрание от депутата от ОП Йордан Апостолов.

Групичката от около стотина протестиращи пред сградата на парламента, очевидно изплаши ГЕРБ, които днес изненадващо обявиха, че оттеглят подкрепата си за закона. А това означава, че промени в нормативния документ няма да има.

По този повод потърсихме вносителя на законопроекта - депутата Йордан Апостолов, който не скри разочарованието си от поведението на ръководството на парламентарната група на своя коалиционен партньор.


- Г-н Апостолов, поддаде ли се ГЕРБ на натиска на малобройната групичка протестиращи, които поискаха да бъдат отменени промените в Закона за земеделските земи?

- Коментарите по темата вече няма да доведат до нищо - законопроектът е оттеглен.

- Вие сте вносител на промените, които първоначално бяха подкрепени от ГЕРБ. Защитавате ли някакви икономически интереси, както твърдят от партия „Зелените“ и „Да, България?

-Да докажат какви точно икономически интереси съм защитавал и с удоволствие ще коментирам въпроса. Моля ви се, не ме занимавайте с глупости за някакви финансови интереси, които уж съм се опитал да прокарам! Защото „зелените гущери“ знаят процедурите и вземат за един ОВОС (Оценка за въздействие върху околната среда, б. р.) по 100 000 лв. и това вие не го коментирате! Защото именно те правят тези оценки и вземат от хората по 100 000 лева!

- Дайте пример за тези корупционни практики.

-Да дам пример ли? Търсете ощетените бизнесмени. От мен не са вземани такива пари, но имам много познати, които са им ги плащали. В случая не коментираме само Черноморието, защото държавата не е само черноморското крайбрежие и зоната около морето и София.

- От партията на „Христо Иванов“ също подкрепиха протестите. Вашият коментар.

-Така ли? Да ви изпратя ли на мейла съобщение от „Да, България“, в което се казва, че приветстват промените в Закона земеделските земи? Държавата ни е пълна с двуличие и няма нормален диалог между хората, за да вървим напред.

- В случая визирате еколозите или само Зелените“?

-С тези практики се занимават псевдоеколози и еколози - соросоиди, които е известно как се издържат - чрез жалби в съда, с пари от чужбина и прочие. Аз не знам какво точно целят. Но искам да подчертая, че не съм срещу природозащитниците, които милеят за страната си и не искат да виждат бетон по Черноморието, застрояване на природните паркове, унищожаването на дървесна растителност. Знаете ли, че през живота си аз не съм отсякъл и едно дърво? Когато видя, че се изсичат гори и когато по горските пътища видя камиони с дървесина, ми става мъчно и започвам да треперя целия.

- Спорните текстове обаче бяха одобрени от парламентарната Комисия по земеделие. Днес ГЕРБ оттегли подкрепата си за тях, стоварвайки цялата отговорност върху „Обединени патриоти“..

-Затова казвам, че в държавата има двуличие. Промените бяха подкрепени от ГЕРБ, при това документът бе подписан от знакови лица на партията. На заседанието на земеделската комисия, законопроектът бе одобрен от 18 депутати от 18 присъстващи.

- ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са на власт едва от няколко седмици. Очаквате ли още подобни конфликти в коалицията?

-Не мога да коментирам как ще продължи работата на управляващото мнозинство, защото това е само първи случай. Тепърва предстоят много важни законопроекти в много по-важни сфери. Нека тогава да видим дали ще има прехвърляне на отговорности за вадене на „горещите картофи от жаравата“.

В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
9
Коментара по темата
9.
Хаха
17.05.2017 23:14:24
2
3
Бахура здраво е налапал бахура. Бахур не се тревожи удари една биричка и си Ок. Айде със здраве.
8.
Мхммм
17.05.2017 23:08:11
0
2
А пък аз си мислих ме това е работа на местните прокурори като Ангел Георгиев от Бургас и техните адвокати посредници
7.
до бахур
17.05.2017 23:00:54
3
1
До бахура....ми до там да я докараш бе нещастник завистлив
6.
миризлив хипар
17.05.2017 22:58:04
1
4
Зелените лайна пречат на цялата икономика
5.
Бахура
17.05.2017 22:01:35
4
5
Въпросните , предприемачи и бизнесмени всички ги изнудват и ощетяват финансово и материално . Служителите им ги изнудват за удоволствието цял ден да прекарват в офисите им , чистачките ги изнудват за ограмната им оказана чест да им чистят кенефите и всичко около тях , данъчните ги изнудват като им на проверка само след като са подали сигнал към тях , че ще ги проверяват , администрацията ги изнудва и затормозява с това , че им приема документите форсирано и с приоритет за тяхните фирми сега и зелените разбирате ли ги изнудвали ! И накрая на работния ден горките изнудени предприемачи се качват в колите си за по 50000- 100000 - 200000 и нагоре хиляди лева и се прибират в още по скъпите си къщи и апартаменти за да планират екскурзии 10- 15 дена 3-4 пъти в годината до скъпи дестинации в света . А мръсниците които са ги изнудвали и са им създавали цял ден главоболия се прибират вкъщи без да могат дори да облекат и изхранят децата си и платят сметките и заемите !
4.
Моето име
17.05.2017 20:13:59
2
7
Коалиция с ГЕРБ = край, end, final, fine, ende, конец
3.
jp
17.05.2017 20:12:26
1
5
По една патка може да им ударим на протестърите които преследват финансови интереси!
2.
Тъпанара плаче
17.05.2017 19:46:12
4
4
щото му спират далаверките
1.
И те така
17.05.2017 19:35:08
1
7
Коалиционните ви партери ги пуснаха да правят закони, процедури и какво ли още не! Методите от изследвания едва ли са сертифицирани, а да не говорим за одитиране. Така е и с транспортни схеми, без обозначения,а за патки, и гъски табели бол по 20000 евро табелка, бравос и те така.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори