×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не ме интересува, че ГЕРБ е член на ЕНП – не може в дясна партия да има култ към личността на лидера


Не ме интересува, че ГЕРБ е член на ЕНП – не може в дясна партия да има култ към личността на лидера
Гласувах за „Нова република”, Христо Иванов е поредната червена кукувица, казва Емануил Йорданов
12 Май 2017, Петък, 16:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: front.bg

Странно е, че двама министри се водят ангажирани със съдебната реформа – такава няма да има, казва бившият шеф на МВР


Емануил Йорданов е на 56 г., бивш министър на вътрешните работи (1999 – 2001 г.) в правителството на Иван Костов. Депутат от СДС в 38-ото Народно събрание. В момента работи като адвокат.

- Г-н Йорданов, на президентските избори издадохте, че подкрепяте Красимир Каракачанов. Ще разкриете ли как гласувахте на парламентарния вот?
- На парламентарния вот гласувах за „Нова република”. За съжаление гласовете там не стигнаха. Проблемът пред десните избиратели е, че ние нямаме ясно видян представител. Дори и аз като човек, който от години се занимавам с политика в България, имах доста голям проблем за кой точно да гласувам на тези избори.

- Между кои се колебаехте?
- Между „Реформаторски блок” и „Нова република”, тъй като и в двете формации има хора, които са ми приятели и в чиито политически възгледи вярвам.

- А какво мислите за Христо Иванов и „Да, България”?
- За Христо Иванов мисля, че е поредният човек, който е изпратен да руши дясното. Навремето Иван Костов беше използвал един израз „последната червена кукувица”, но очевидно не е познал – Христо Иванов е поредната червена кукувица, която опита да снесе яйца в синьото гнездо. Кой знае кой ще е следващият.

- Защо смятате, че е „червена кукувица”?
- Той няма нищо общо с дясното в политически план. Той определи някакъв свой личен конфликт като политическа цел и се опита да си направи някаква ведомствена партийка. С тази ведомствена партийка заблуди част от десните избиратели. Аз съм говорил с много мои приятели и съм им казвал, че всъщност неговата роля в дясното пространство е на вредител, нищо друго.

- А като гледате конфигурацията на новия парламент – какво можем да очакваме?
- Мисля, че е рано за прогнози. Би следвало да видим как ще започне управлението, какви ще бъдат реалните действия. Защото заявката е едно, а какво ще бъде направено – е съвсем друго. Мисля, че трябва да се видят и първите конфликти между партньорите в коалицията. А не трябва да забравяме, че при някои от коалиционните партньори емоцията лесно взима връх.

- Вече имаме Министерски съвет, имаме и първите назначения на по-ниски нива като зам.-министри, областни управители… Нещо прави ли Ви впечатление – добро или лошо?
- Прави ми впечатление, че има доста хора, които имат опит и продължават на местата си. Странно ми изглежда това, че има двама министри, които се водят ангажирани със съдебната реформа, а съдебна реформа на практика няма да има. Интересен е моментът и с Лиляна Павлова – много хора възприемат нейното изместване от строителното министерство като понижение. Но аз мисля, че един подобен ход би могъл да се разглежда и като възможност за път на запад – към европейските институции. Времето ще покаже кое е точното възприятие на случката. Странно ми е, че Вежди Рашидов не е министър, защото колкото и противоречив да е той като личност, във времето на двата си мандата мисля, че направи някои хубави неща за културата. Аз едва ли съм човекът, който трябва да коментира Министерството на културата, но като страничен наблюдател оставам с такова впечатление.

- А назначението на бившия военен Валентин Радев за министър на вътрешните работи как го приемате?
- Валентин Радев винаги ми е правел добро впечатление с това, че е умерен и компетентен човек. Първоначалните му изяви като министър на вътрешните работи мисля, че правят добро впечатление на първо място с това, че няма да прави революции и някакви страшни реформи в министерството. Хората в МВР са ошашавени от безкрайните реформи, които се правеха последните години. И мисля, че е хубаво някой да ги остави да работят на спокойствие и акцентът да падне по-скоро върху подготовката на полицаите, отколкото върху някакви ненужни реформи.

- Вие сте популярен с това, че не харесвате партия ГЕРБ, а предполагам и нейния лидер Бойко Борисов, но прави впечатление, че не сте зле настроен към това правителство.
- Аз не съм привърженик да се критикува заради самата критика. В сферите, от които разбирам – правосъдие и вътрешни работи, съм склонен да критикувам, когато видя някакво действие, което определено не помага за развитие на държавата. За другите сфери знаете, че избягвам да се изказвам. Що се отнася до отношението ми към Бойко Борисов и ГЕРБ, в личен план с Бойко Борисов съм бил в добри отношение по времето, когато той беше главен секретар на МВР. Оттогава нямаме някакви особени контакти. Нямам някакво лошо отношение към него като човек, но съм много критичен към ГЕРБ като политическа формация и като начин на функциониране. Защото ГЕРБ, без да има нищо общо с дясното, заема дясното пространство и по този начин прави невъзможно политическото представителство на хора като мен. Много често се казва, че те членували в Европейската народна партия – мен лично това въобще не ме интересува и не мога да си представя как в дясна партия ще има култ към личността на лидера.

- За първи път ГЕРБ вдигна броя на гласовете си на парламентарни избори и то след като е участвала в управлението. Как си го обяснявате?
- Обяснението ми не мога да го докажа, затова няма да го формулирам.

- Какво мислите за назначението на доскорошния главен секретар на МВР Георги Костов за шеф на митниците?
- Не го познавам лично и не мога да се изкажа, но като профил ми напомня твърде много на Ваньо Танов.

- А като бивш министър познавате ли новия главен секретар на МВР Младен Маринов?
- Младен Маринов го познавам. Мисля, че е добър служител и му пожелавам успех.

В категории: Политика


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 0
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 3
6
Коментара по темата
6.
Прав
13.05.2017 21:05:04
0
4
Прав е за култа към вожда! Това вече сме го виждали по други времена...
5.
anty
13.05.2017 18:20:29
0
2
Прав е Е.Йорданов ,особено за поредната червена кукувица.
4.
Gojo
12.05.2017 21:32:43
5
2
Като министър на вътрешните работи не струваше нищо.Заспала личност е.
3.
Боцмана
12.05.2017 20:26:07
9
2
Защо беше министър...със сигурност самия той не знае!
2.
Хе
12.05.2017 19:36:57
6
2
Този беше назначен от Мето Илиянски
1.
oh bolibo
12.05.2017 18:05:22
4
0
tesa samo bivqi KUMUNISTI pedali kavo dqsno
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира 
Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори