×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

6 мистериозни истории, от които ще ви настръхнат косите


6 мистериозни истории, от които ще ви настръхнат косите
Ключови думи: мистерия, истории, свят
06 Май 2017, Събота, 19:07 ч.

Да бъдем честни - всеки от нас обича хубава мистерия, нали?


В такъв случай, тези щест истории са точно за вас.

Джером от Санди Коув

През септември 1863 г. на плаж в Нова Скотия, Канада, бил открит странен мъж без крака. Той не говорел английски и местните хора го кръстили Джером просто, защото мънкал нещо подобно под нос. Но Джером не говорел и никакъв друг език и дори не използвал членоразделни изрази. Лекарят заключил, че ампутациите са скорошни и при това са дело на опитен хирург.

Виден полиглот се опитал да общува с Джером на френски, италиански и испански, но без успех. Странният мъж живял цели 50 години в новия си дом без някой да разбере кой е той и откъде идва.

Джон Доу Номер 24

През октомври 1945 г. по улиците на Джаксънвил, щата Илиной, се появил младеж, който не можел да говори или общува по какъвто и да било начин. Единственото, което написал, било името "Луис". Властите го вкарали в приют за душевноболни, където ми дали името Джон Доу номер 24, тъй като бил 24-тия безименен мъж в институцията. За "Луис" така и не се сетил никой. Непознатият починал чак през 1993 г., но мистерията около него не била решена.

Мосю Шошани

Еврейският учител мосю Шошани е известен със своите ученици, сред които и Нобеловия лауреат Ели Визел, но за самият него не се знае почти нищо. Външният му вид бил неприятен и дори отблъскващ, истинското му име не било известно и той често се местел от място на място. За един период от живота му няма напълно никакви сведения. Ясно е обаче, че учениците му го уважавали като философ, математик и познавач на Талмуда. Шошани починал през 1968 г.

Бела от бряста

През 1943 г. четири момченца от градчето Стауърбридж в Англия се натъкнали на ужасяваща находка - в един бряст бил поставен скелет на жена. Полицията установила, че тя е на приблизителна възраст 35 години и е била вътре около година. Освен това явно е била напъхана в дървото още топла, защото иначе скованото тяло не би го позволило. Самоличността на жената останала мистерия, докато година по-късно из околностите започнали да се появяват надписи като "Кой вкара Бела в бряста?" Властите безуспешно се опитвали да установят идентичността както на убитата, така и на ръката зад надписите. Единственото възможно обяснение било за шпионка на нацистите на име Кларабела Донкърс, която донякъде отговаряла на описанието, но никога не било доказано нищо.

Мъжът от дупката

Известен с прякори като "Най-самотният мъж на света" и "Последният дивак", този мъж бил открит в дупка в Амазония през 1996 г. Езикът, който говорел, бил непознат, нито се знаело кое е неговото племе. Към 2014 г. той все още е жив и обитава територия около 40 кв.км.

Каспър Каузер

Това вероятно е измама, но пък е добре скалъпена. На 26 май 1828, на площад Унщлит в Нюрнберг, младеж с уморен вид едва стигнал до площада и припаднал в ръцете на местния обущар Георг Вахман. Момчето било добре сложено, но походката му изглеждала странна, все едно крайниците му са вдървени. В него имало две писма – едното без подпис, от мъж дал обещание да отгледа момчето, защото майка му не може да се грижи за него. В другото писмо  пишело името на момчето – Каспар,и че когато стане на 17 трябва да  го заведат в  VI кавалерийски полк, където е бил кавалерист починалия му баща. Пет години по-късно Каспар Хаузер се довлича окървавен в дома на своя попечител и малко по-късно умира от прободните рани в гърдите му. На гроба му е гравиран следният надпис: „Тук почива Каспар Хаузер, загадка на епохата, с неизвестен произход и тайнствена смърт".

За петте години, прекарани в Нюрнберг и Ансбах, Каспар се е научил да говори, образовал се е, влязъл е дори във висшето общество, където за произхода му се нашепват страшни предположения. Едни го смятат за лишен от короната престолонаследник, други - за самозванец и мошеник. Трети дори говорят, че смъртоносните рани са причинени от собствената му ръка.

В категории: Животът


3
Коментара
Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
3
Коментара по темата
3.
Jako
07.05.2017 19:26:21
0
0
Тая статия е копи пейст само че са сложили малоумно заглавие тип флегман
2.
chitatel
07.05.2017 11:13:20
0
4
Golqm smqh !!! ujasqvashti sluchki , vie imateli si ponqtie ot ujas be jurnalischetata ehooo!!! Vie ste nai golemiq UJAS !!!
1.
ххх
06.05.2017 16:43:07
0
11
Толкова страшни истории, че ми настръхнаха космите на мъдете!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие
Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Нападението засили опасенията от голям конфликт в Близкия изток Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси  критикувайки неотдавнашните атаки срещу Запорожката АЕЦ Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори