Обрат за военния санаториум в Поморие: „Вита” проваля апорта, за да не фалира - топката е в Каракачанов


Обрат за военния санаториум в Поморие: „Вита” проваля апорта, за да не фалира - топката е в Каракачанов
Служебният министър на отбраната е оставил решението на наследника си, кметът Алексиев (вдясно) може да получи болницата
05 Май 2017, Петък
Автор: Лъчезар Лисицов

Казусът в бил обсъден в Съвета по отбрана, но решението е било отложено за новото правителство


Ситуацията около военния санаториум в Поморие е напът да претърпи неочакван обрат. Процедурата по вливането на болницата към велинградското дружество „Вита” ЕООД (с принципал министъра на отбраната) може да бъде провалена, научи „Флагман”.
Причината е, че от „Вита” са протестирали пред служебния министър Стефан Янев и са поискали апортът да се отмени. Според източник на „Флагман”, тази седмица въпросът е бил обсъждан в Съвета по отбрана – орган, действащ под ръководството на министъра.
Решението обаче е било да не се предприемат никакви действия заради смяната на правителството. Стефан Янев е преценил, че наследникът му (Красимир Каракачанов) е по-удачно да поеме отговорността за бъдещето на болницата.

Ръководството на велинградското дружество „Вита” е обяснило, че ако военният санаториум в Поморие бъде включен в активите му, това може да е фатално и за „Вита”, и за санаториума.
Според високопоставен източник от военното министерство положението било „цугцванг”.

„Вита” изобщо не била в толкова добро състояние, както се представяло от ексминистъра Николай Ненчев, който инициира прехвърлянето на санаториума от Военномедицинска академия към велинградското дружество.
Фирмата едва „плувала на повърхността”. От „Вита” се притеснявали, че поморийският санаториум е в много тежко състояние и няма да може да си изплати инвестицията, а напротив – ще потопи и дружеството, в което се апортира. Затова и ремонтът, за който правителството „Борисов 2” отпусна 1 млн. лева, се бави и протака.

Казусът е много заплетен и не е съвсем ясно кой и защо реално блокира промените. Според едната версия, по времето на Николай Ненчев решението за апорта към „Вита” е взето прибързано и не е било добре обмислено. Защото по този начин санаториумът няма да може да работи с пациенти по НОИ. За да може това да се случи, първо трябвало да се прокара съответна законодателна промяна.
Санаториумът не можел да работи с пациенти и по здравната каса заради окаяното му състояние.

Така вероятно ще се окаже, че е по-добре да се запази старото положение, при което болницата ще може да продължи да получава някакво финансиране по линия на НОИ.
Затова и апортът все още не бил довършен технически с надеждата в крайна сметка той да бъде отменен.

Според единия източник на „Флагман”, причина за задния ход на „Вита” е и натиск върху управителя на дружеството Любомир Крантев. Бизнесмени имали интереси към имота, който е с голям туристически потенциал. Те били свързани отново с лица от ДПС, което не е учудващо предвид инвазията на Доган и компания по морето.
Можел да се търси вариант за публично-частно партньорство – някакъв тип разменна сделка с частно дружество.


Развитие по казуса може да има и по линия на новия министър на здравеопазването – Николай Петров, който до вчера бе началник на Военномедицинската академия (ВМА) и е наясно с проблемите на санаториума, макар че досега не е успял да ги реши. Оттук нататък той би могъл да предложи законодателно решение.

Няма да е чудно, ако кметът на Поморие Иван Алексиев успее да убеди новото правителство в своята кауза  - че е най-добре санаториумът да премине под шапката на общината. Тогава той ще трябва да се погрижи и за намиране на финансиране за ремонт и модернизация на болницата, така че тя да бъде оздравена. Алексиев уверява, че няма да има проблем в това отношение.
Депутат от ГЕРБ също коментира пред „Флагман”, че идеята на поморийския кмет става все по-възможна. Очаква се от най-голямата партия да ударят рамо на общината.

От ВМА пък вече не искат и да чуят санаториумът да се върне обратно при тях. Причината е, че той бил на много голяма загуба и влошавал сериозно финансовото състояние на академията.
Над 70 човека работиха в санаториума до февруари т.г., но трудно можеха да оправдаят заплатите си заради окаяното положение на лечебното заведение.
След това те бяха освободени с идеята да бъдат преназначени през дружеството „Вита”. Засега обаче това е блокирано.

Топката е в новия военен министър Красимир Каракачанов. Очаква се в близките седмици той да се запознае с казуса. Със сигурност лобисти от няколко посоки ще се опитат да повлияят на крайното решение. А то, както изглежда, няма да бъде взето лесно.

В категории: Поморие , Политика


26
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
26.
големи обещания
15.05.2017 10:48:45
0
0
„Аз изцяло заставам зад решението на Министерски съвет и решението на министъра, по този начин да се процедира, защото е избрано най-доброто решение.”, каза общинският съветник от БСП и тогавашен служител на Военния санаториум Никодим Стоянов, по време на 19-то заседание на Общинския съвет, проведено на 13.12.2016 г. Той се обърна към общинските съветници и към кмета Иван Алексиев с думите: „Кое всъщност искате да защитите: Дейността? Тя е защитена – болницата остава и ще лекува; Личният състав? Той ще остане и ще бъде назначен в края на април
25.
благодаря Никодиме
15.05.2017 10:45:05
0
0
Разбрах , че си голям защитник на работещия пенсионер Никодим, ама аз съм безработната благодарение на такива защитница на идеята като Никодим
24.
Петър
13.05.2017 06:53:53
0
0
Ако се прочете Акта за Дарение, прочетат се някои Закони, прочете се и становището на Съвета по отбрана, то № 16 ще стигнеш до този реален факт, който се именува "отпаднала необходимост"! Все пак, Акта за Дарение е от преди почти век, времената са доста по различни, и Съвета по отбрана към МО е създаден именно с тази цел, парите нужни за отбрана да отиват за такава, а не за социални дейности, които са обект на стопанска инициатива! Становището на този Съвет дава ясна и точно основа, за това как МО може и трябва да действа от тук насетне, а именно:
1. Образуването му в ЕАД и самостоятелното му управление /на Санаториума/
2. С Акт за Дарение за безвъзмездно ползване, както е направило и Анхиало, понастоящем Поморие, като по този начин запазва публичният си характер, каквато е волята на Дарителя!
Г-н Министъра обаче пренебрегва становището на Съвета и волята на Дарителя, за която трябва да бъде съден.
Единствено и само Община Поморие може да променя статута на имота!!!
23.
До безработната
12.05.2017 21:56:14
0
3
Иди да плачеш на рамото на кмета, щото той разрови л.....а и замириса
22.
Някой
12.05.2017 20:27:31
0
0
знае ли кой ще "приватизира" санаториума?
21.
Браво Никодиме
12.05.2017 15:36:29
0
0
„Аз изцяло заставам зад решението на Министерски съвет и решението на министъра, по този начин да се процедира, защото е избрано най-доброто решение.”, каза общинският съветник от БСП и тогавашен служител на Военния санаториум Никодим Стоянов, по време на 19-то заседание на Общинския съвет, проведено на 13.12.2016 г.
20.
безработна
12.05.2017 10:14:52
1
0
Ей №18 ти много да не знаеш ,защото ти не си безработе с две малки деца, заради текива привърженици и големи защитници на идеята като Никодим, ако си му такъв голям подръжник пожелавам ти и ти да си на моя хал
19.
до 18
12.05.2017 10:09:54
3
0
И какво му е почтеното на този Никодим, докато вървеше далаверата със санаториума викаше и скачаше, сега работата е в застой и може нищо да не стане и се скри като почтен мишок
18.
До 17
11.05.2017 21:13:47
0
2
Че си прост, прост си. И да манипулираш няма да измениш факта, че хората останаха без работа защото терена е апетитна хапка. Всички други приказки са заблуда на баламурниците. И не хвърлай кал по почтен човек като Н.
17.
мнение
11.05.2017 16:33:45
3
0
Жалко , че покрай простият акъл на Никодим доста хора останаха без работа
16.
Това мезе
10.05.2017 20:54:10
1
1
военния санаториум много отдавна е вмирисано. Този,който първи го хвърли на кучетата като "отпаднала необходимост" вече е министър на здравеопазването в кабинета на ББ-3. Така че съдбата и на това здравно заведение отдавна е предрешена .
15.
няма да бъде лесно за оправяне
10.05.2017 08:46:05
1
0
Не може нещо да не се стопанисва д години за да може да бъде лесно продадено и после общината да е виновна все пак това не е неино задължение
14.
анонимен
09.05.2017 18:03:10
0
1
Като виждам състоянието на общинската болница мога да си представя какъв ще бъде и Военният санаториум като стане общинска собственост.....
13.
!!!
09.05.2017 16:23:43
1
0
Ако те видя на улицата ще се изплюя в лицето ти заради теб съм на борсата Никодиме
12.
безработна от санаториума
09.05.2017 12:19:06
1
0
Никодиме търчиш ли за съвет при прасето Зафиров?
11.
Badata
06.05.2017 14:53:28
4
0
Никодимееее, защо сега като лъснаха нещата се спотайваш като дупе в гащи ? Прояви поне малко войнска доблест и чест - застани пред съгражданите си и им се извини за всички изречени лъжи, с които волно или неволно тогава ги подведе, Писарушко !!!!
10.
помня
06.05.2017 10:27:58
2
0
Къде е сега полковника от ГЩ на МО и общински съветник от БСП Поморие? Къде са началниците му от Бургас? Чакаме пак пресконференция за да ни обяснят на нас "простите" какво се случва,защото схемата беше очевадна и ние предупреждавахме.Предлагам да съберем малко кинти за бившата ви "пиарка" за да спретне едно журналистическо разследване по темата-нали има претенции,че е разследващ журналист
9.
до 5.
06.05.2017 08:29:23
2
2
В момента кмета няма нищо общо,така че не измествай фокуса.Това разкрачено положение повече ли ти харесва?Всички помним как такива като теб, начело с Никодим и съгласно опорните точки на БСП ни убеждавахте,че всичко е точно,прозрачно и се прави в интерес на хората и за запазване на базата.И сега какво се получи- изакахте акото,излъгахте както винаги хората и сега си търсите виновни?Да ама този път номера няма да мине,защото прекрачихте границата-тръгнахте срещу собствения си град.Така,че си носете вината и кръста чужди подлоги-архивите са живи.
8.
До 4
06.05.2017 08:26:13
1
0
От достоверен източник разбрах че "пиара не можал да събере кинти. Но пък има нова блуза и нова шапка - подаръци естествено.
7.
Петър
06.05.2017 07:56:51
2
0
Независим, Санаториумът е оставен на произвола от поне 10 години!
Реално МО не инвестира нищо, това го правят всички Български граждани по волята на Дарителя, в случая Община Поморие!!! МО е изпълнителят, и като такъв с Акт-а за Дарение се съгласява с ....
Ненчев трябва да бъде съден вместо МО да се опитва да го измъкне от кашата, която забърка!
6.
Елена Ангелова
06.05.2017 07:56:41
2
0
всичко стана заради Михаил Начев и моя милост.
5.
666
06.05.2017 07:14:36
5
1
То кмета на Поморие е доказан капацитет в областа на финансите ... вдига местните данъци и ето го финансирането или го предоставя на други "преуспели" бизнесмени
4.
Упс
05.05.2017 23:36:49
4
5
Никодимеее? Сега къде си? Спиш ли добре? Пиара ти събра ли КИНТИ ?
3.
Независим
05.05.2017 22:59:11
7
0
Лъчезар Лисицов, моля потърсете отговор на въпроса: "Защо санаториумът е оставен до това окаяно състояние?" Защо МО е инвестирало милиони в Хисаря и Банкя(също негови бази), а в БДПЛР Поморие не? В публикацията липсва важно уточнение: ЗЕМЯТА Е ДАРЕНА НА МО(тогава Министерство на войната) ЗА ДОМ ЗА ВЕТЕРАНИ И ВОЕННОИНВАЛИДИ.
2.
Поморие
05.05.2017 22:23:11
13
6
Поморие е едно загиващо селце до Бургас. Това е самата истина - улиците нямат асфалт, няма осветление по тях, един светофар, който работи когато може, няма препитание за местните.

Разчита се на 2-3 месеца в годината, за да се изкара някаква прехрана. Данъците са безумно високи и въз основа на какво?

Имаме болница, която почти не работи. Водата е отвратителна.

И на всичкото отгоре, застроиха всяка свободна плочка, и вече въздух не остана. И за какво застроиха така, като всичко е празно? В новите блокове - живеят по 1-2 семейства, а останалото е празно и призрачно.

Та, поморие е съсипано... И май че стана късно. Не е достатъчно само утре сутринта да опънат палатките за сбора, и три дни преди това да хвърлят по три кофи асвалт по 2-3 улици...
1.
Pomoriec
05.05.2017 21:39:56
10
2
Sega voennia sanatorium ste otide v racete na Valeri Simionov
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Крими
Българин, оцелял при атентата: Беше ужасно, но трябва да сме единни, за да сме по-силни
Българин, оцелял при атентата: Беше ужасно, но трябва да сме единни, за да сме по-силни Охраната ни пусна в залата, без да ни проверява, нормално ли е това, пита Димитър Лилков
Всичко в категорията
Полк. Велков: Заплаха за България няма, но можем да сме мишена
Полк. Велков: Заплаха за България няма, но можем да сме мишена Политиката на Великите сили се отразява върху съдбата на европейските държави, атентатите са провокирани от политики, каза депутатът
Всичко в категорията
Конкурсът за шеф на парк „Странджа” приключи с категоричен победител Мощна демонстрация против Цацаров, "Буда" и Пеевски и в подкрепа на реформаторите в съдебната система (СНИМКИ) Фирми, свързвани с Пеевски, предлагат да строят обхода на Ахелой на половин цена Отстраниха единия от участниците в търга за обхода на Ахелой Татяна Дончева: Трябва да се търсят причините защо хората се взривяват (ВИДЕО) Валери Симеонов - потенциална бомба или самотна мишена за отстрел? Ще светне ли лампичката на либералните политици в Европа, че мигрантите не трябва да се допускат свободно? Лиляна Павлова: Приоритет на българското председателство на Съвета на ЕС е сигурността (ВИДЕО) Каракачанов: Няма заплаха за България, сигурността на България не е дъвка (ВИДЕО) Стара Загора обективно е най-добрият град за живеене за 2016 г., Бургас – субективно (снимки) Хотелиери: Подкрепяме Валери Симеонов, направи чудо за шест дни, а му скачат отвсякъде
14-годишно бургазлийче пострада в ОУ "Антон Страшимиров", паднало само Патрулка падна в канал заради абитуриентка Съседи на касапина от Манчестър със смразяващи подробности за терориста, ВИДЕО от щурма на леговището на Салман Абеди Български студент с разтърсващ разказ от Манчестър! Нашенецът разкри голяма издънка на концерта! От последните минути: Ето кое е чудовището, окървавило Манчестър, арестите на съратниците му продължават! Ислямска държава за терора в Манчестър: Това е само началото, атакуваме всички кръстоносци! (СНИМКИ/ВИДЕО) Кошмар! Семейство е пострадало след зверския челен сблъсък, съпругата загина на място Брутално! Радо Соколето насочил пистолет срещу бившата си и я изнасилил с изкуствен член Само във Флагман.бг! Бургаски автоджамбази въвели у нас супер джаджа за отключване на коли, модифицирана от руски хакери Мощна демонстрация против Цацаров, "Буда" и Пеевски и в подкрепа на реформаторите в съдебната система (СНИМКИ) Арестуваха 23-годишен за касапницата в Манчестър
7 души с обвинения за рекет, отвличания и поръчкови убийства Спецпрокуратурата разкри цялата престъпна схема на Иво Гела Как най-скъпият адвокат в Бургас се оказа служебен защитник на Живко „Изрода” Цацаров: Не съм воювал с никой, Лозан Панов дължи извинение на прокурорите (ВИДЕО) Лозан Панов: Трябва да има орган, който да разследва главния прокурор Съдия Яна Атанасова направи на пух и прах бруталния хулиган Живко, остави го зад решетките Биячът на пенсионерката изплака: Малко се обидих на жената, притесняваше ме! Адвокатът на Живко разкри шокиращия му мотив за нападението: Бабата го гледала лошо! Ето го най-големия карък сред бургаските гангстери - наркоготвачът Добрин, ченгета разбиха лабораторията му след куриозен сигнал (ОБНОВЕНА) Делото срещу Мейзер започва наново! Очаквам справедливост, каза обвиняемата Ето защо пуснаха на свобода Йордан Баневския и Жельо - похитителите на ученика Златин!
Адреналин за баровци! Варна изби рибата с тази гъзария! Ти ще посмееш ли
Адреналин за баровци! Варна изби рибата с тази гъзария! Ти ще посмееш ли Петзвездното похапване с обезопасителен колан на 50-ина метра над земята ще се случва в модернизиращата се за часове зона на Пристанище Варна

Всичко в категорията
Красимир Николов: Предприехме всички мерки, за да обезопасим сградите, но къщата на Низамов е на 130 години Бившият зам.-кмет на Бургас Красимир Николов е инвеститорът от ул.”Гладстон” Само във Флагман.бг! Съборената къща на ул."Гладстон" в Бургас е на семейството на Перата, евакуираха ги Приходната агенция и общините погват семейните хотели по морето, масово криели данъци Полезно! Набират кандидати за професионален стаж в Германия Бизнесът иска: Учиш държавно, работиш в България! „Мастерхаус” откри най-модерния в страната Строителен център (СНИМКИ) Само във Флагман.бг: Банков дълг извади морски имоти на Любо Пенев за 700 хил.лева Експерт в туризма прогнозира невиждан бум: Очакваме над 5 млн. чужди туристи по Черноморието през това лято Рекорд! 750 лева наем на кв.м. на плажа в Поморие – новата перла на Маргините! Признание от Румъния: Условията за почивка в България са много добри!
И началникът на митническия пункт „Лесово” е получавал подкупи, твърди прокуратурата
И началникът на митническия пункт „Лесово” е получавал подкупи, твърди прокуратурата Името на Тодор Пилчев изплува на дело за мярка за неотклонение, той обаче засега не е обвиняем
Всичко в категорията
Методът „Монтесори” в Бургас - родителски амбиции в машина за пари? Прокуратура, НАП и Община Бургас дали знаят какво става в детска градина „Монтесори”? Възможно ли е? Бъдещият български консул във Франкфурт крие баба си Бургаският ж.к."Славейков" завря заради отсечени дървета до Поморина. Инвеститорът: Всичко ни е законно Възмутени контрольори: От сутринта се води кампания против новата система за градски транспорт! Зловещи разкрития от нощта, в която мъжът на Анита Мейзер издъхна Нешка за скандала в Бургас: И аз съм удряла, но... Нови разкрития! Убиецът на Георги въртял ножа като Рамбо Айтоският бизнесмен Стоян Колев: Бях в САЩ. Лъжат, че не са взели заплати в хлебозавода! Само във Флагман! Нелегален запис от опита на платени експерти да наложат завода за птича тор в Карнобат Наглост! Във Велики Преслав се появи джамия, кръстена на преврата срещу Ердоган
Влезте във форма за лятото с програма "Строен силует"
Влезте във форма за лятото с програма "Строен силует" Предложението идва от СПА център "6th Sense" и включва високоефективни процедури


Всичко в категорията
Покъртително след ужаса в Ню Йорк: Тук е страхотно, написала красавицата Алиша във Фейсбук, секунди по-късно се случи най-страшното (ВИДЕО) Трагедията е огромна! Загиналият в мелето в Слънчев бряг моторист оставя 2 деца сираци (СНИМКА) Последно сбогом: Стотици тъжни и мрачни полицаи изпращат Делян, вой на сирени оглася гробищата (СНИМКИ) Официално: Ето от какво е починал бившият началник на ВМА ген. Стоян Тонев! Шокиращо! Полицаи сгащиха палава даскалица на калъп с ученик, тя се самоуби пред очите им Настаняват семейството, чиято къща изгоря, във фургон, дъщеря им ще абитуриентка Изхвърлиха покъщнината на инвалид от общинско жилище докато бил в кома (ВИДЕО) Съседи помагат на семейството с 6 деца, останало без дом след пожар (ВИДЕО) Жестока драма! 16-годишна се метна от шестия етаж от любовна мъка Помогнете! Малкият Божидар се нуждае от спешна операция в Турция, необходими са 33 хил. долара Извънредно! Изчезна дете в района на пазар "Краснодар" в Бургас
Нептун и Луната ни настройват за любов
Нептун и Луната ни настройват за любов Денят не е подходящ за покупки, да не се приемат подаръци сега, съветва астрологът Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Ретро: Как алчни спекуланти създадоха първия картел в Бургас преди 80 години
Ретро: Как алчни спекуланти създадоха първия картел в Бургас преди 80 години Заради тях градът ни е най-скъпият в България, те саботират изграждането на голям градски пазар, пише читател на „Бургазки фар”

Всичко в категорията
Без изненада: Нефтохимик удари Монтана и в реванша
Без изненада: Нефтохимик удари Монтана и в реванша На стадион "Лазур" в Бургас "шейховете" стигнаха до обрат с 2:1
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Царево
Нови дати за Аюрведа консултации в Бургас на д-р Манджула Матам: 2-ри, 3-ти и 4-ти юни Кола се натресе в автобус от градския транспорт на „Трапезица”, задръстването е огромно (СНИМКА) Уникално! Бургазлия инсценира екшън филм, за да предложи брак на приятелката си, вижте какво направи (ВИДЕО) Бургазлии в анкета на УМБАЛ Бургас: Болницата се отвори към пациентите Фирми, свързвани с Пеевски, предлагат да строят обхода на Ахелой на половин цена Хотелски комплекс „Бухлевата воденица” се превърна в приказен замък в чест на единствената си принцеса Кметът на Бургас награди заслужили културни дейци за 24 май Отстраниха единия от участниците в търга за обхода на Ахелой Ето къде и кога ще са баловете на абитуриентите в Бургас Валери Симеонов - потенциална бомба или самотна мишена за отстрел? Вадете банските: Слънчево и топло време ни очаква над Черноморието днес
Лек автомобил горя тази нощ в бургаския ж.к. "Меден Рудник" Нагъл крадец напълни джоба в магазин в ж.к. „Меден Рудник”, познавате ли го? (СНИМКИ/ВИДЕО) 17-годишен ревнивец преби приятелката си в бургаския ж.к. "Меден Рудник", заплаши да я убие Тази сграда на Унихоум ще се превърне в „перлата“ на най-големия жилищен комплекс в Бургас Роми превърнаха местността Боровата гора в ж.к. "Меден рудник" в бунище (СНИМКИ) Бургазлия с рено предизвика мелето в „Меден рудник”, откараха го в болница с окървавена глава (СНИМКИ) Камион премаза автомобил на кръстовище в бургаския ж.к. „Меден Рудник” Превръщат тротоар до бургаско училище в паркинг Водачът на ГЕРБ Ивелина Василева в ж.к. „Меден рудник”: Продължаваме санирането, ще превърнем комплекса в бижу Нещо взриви къща в бургаския ж.к. "Меден Рудник" (ВИДЕО) Екшън в ж.к. "Меден рудник": Мъртвопияна бургазлийка предизвика верижно меле, задържаха я
Строят нов цех край Айтос, дава работа на 15 души
Строят нов цех край Айтос, дава работа на 15 души Инвеститор и собственик на имота е Султанка Чекелева


Всичко в категорията
Победа и изненади за феновете на „Карнобат“ Вярвам, че след местните избори БСП ще се завърне в управлението на Бургас Кметът на Карнобат Георги Димитров: Трябва да правим качествено образование, а не килийно, каквото е в Соколово Карнобатските общински съветници бетонираха училище с едно местно дете и куп мъртви души Първо във Флагман.бг! Ромски барон е сред арестуваните за трафик на бежанци Добрата новина: Изписаха Росиян от Карнобат, операцията мина успешно Партенка за окървавена река вдигна на крак Общината в Карнобат 30-годишният Антон се напи като мотика и яхна Мерцедеса си в Карнобат, ето какво му се случи Батката от Карнобат промълви, че съжалява и се метна в скъпарския си мерцедес (СНИМКИ/ВИДЕО) Батката Ангел Радичев и нападнатият автобусен шофьор си стиснаха ръцете в съдебна зала Калоянов и Лефтеров носят победа на „Карнобат“
Фирми, свързвани с Пеевски, предлагат да строят обхода на Ахелой на половин цена
Фирми, свързвани с Пеевски, предлагат да строят обхода на Ахелой на половин цена „Хидрострой” АД и „СБ Ахелой” ДЗЗД са с много близки оферти, но рязко отличаващи се от останалите четири
Всичко в категорията
Отстраниха единия от участниците в търга за обхода на Ахелой Хотелиери: Подкрепяме Валери Симеонов, направи чудо за шест дни, а му скачат отвсякъде Приморско е номер 1 в България по ефективно усвояване на евросредства за 2016 г. (СНИМКИ) Поморие стана най-позитивната община в България, Несебър е номер едно „пазител на традицията” (снимки) Драматичен сблъсък между Общинския съвет в Несебър и Общинската администрация (СНИМКИ/ВИДЕО) Министърът на туризма Николина Ангелкова с изненадваща проверка в Слънчев бряг В Несебър възстановиха храм, строен през 13-и век Коли под наем блокираха тротоар в Слънчев бряг Извънредно! Мотоциклетист се заби в камион и загина на място в Слънчев бряг (СНИМКИ) Ексклузивно: ГЕРБ оттеглят подписите си от закона, свързан със строежи по Черноморието Несебър посреща лятото с нова визия и завишени мерки за сигурност
Фирми, свързвани с Пеевски, предлагат да строят обхода на Ахелой на половин цена
Фирми, свързвани с Пеевски, предлагат да строят обхода на Ахелой на половин цена „Хидрострой” АД и „СБ Ахелой” ДЗЗД са с много близки оферти, но рязко отличаващи се от останалите четири
Всичко в категорията
Отстраниха единия от участниците в търга за обхода на Ахелой Приморско е номер 1 в България по ефективно усвояване на евросредства за 2016 г. (СНИМКИ) Поморие стана най-позитивната община в България, Несебър е номер едно „пазител на традицията” (снимки) Добрата новина: Поморийка стана национален шампион по планинско бягане Започна разширението на детска градина „Детелина” в Поморие Само във Флагман.бг: Фирма на Красимир Маринов и покойния Димитрий Минев взе плажа на Поморие (ДОКУМЕНТИ) Ексклузивно: ГЕРБ оттеглят подписите си от закона, свързан със строежи по Черноморието Ето защо се провали далаверата на годината с Военния санаториум в Поморие Кметът на Поморие се отказа от претенциите си за Военния санаториум с цитат на соломонова притча СУ „Иван Вазов” и ПГТ „Алеко Константинов” в Поморие изпратиха випуск 2017 (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Закопчали Наско Италианеца минути преди да се барикадира, имал зареден арбалет до вратата
Футболните отбори на Созопол и Етър поделиха точките в дербито на Втора лига Въвеждаме синя зона в Стария град на Созопол, за да има ред Два ромски клана изправиха на нокти Равадиново, общината не смее да им се озъби заради циганозащитни организации Панайот Рейзи попиля кмета на Крушевец: Ще си счупи краката да идва при мен за командировъчни, а за училището никакъв го няма Созопол въвежда синя зона в Стария град, първите два часа ще са безплатни Ограничават достъпа на туристи до плажа на къмпинг "Градина" Кметът на созополското село Равна гора: Помогнете ни, глутница вълци ни напада всеки ден! Никога не съм бил по-голям оптимист – ще живеем още по-добре при Бойко Борисов и Валери Симеонов Момиченце от с. Крушевец запали печката да се стопли, но подпали цялата къща 4,5 млн. лв. ще струва строителството на автогарата в Созопол, ще бъде новото архитектурно бижу на града Започна се лятното меле! Мотоциклет се вряза в мантинелата на пътя Приморско-Созопол
Световната монетна колекция №1 гостува на Историческия музей в Приморско
Световната монетна колекция №1 гостува на Историческия музей в Приморско За празника на града ще бъде показано и златното съкровище от времето на Александър Македонски

Всичко в категорията
Димитър Германов: Всяка година правихме по крачка, за да се доближим до мечтата си – Приморско да е сред водещите в страната! С курбан за здраве с. Веселие почете Св. св. Константин и Елена Приморско е номер 1 в България по ефективно усвояване на евросредства за 2016 г. (СНИМКИ) Ето как продължават честванията по случай 20 години община Приморско Злато и бронз за каратистите на Приморско Находка! Морето край Корал изхвърля контрабандни цигари Нова придобивка за социалния патронаж в Приморско Министър Ангелкова обсъди с бранша предстоящия туристически сезон в Приморско Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с бизнеса в Приморско, пое ангажимент за създаване на туристически инспекторат Прожектират филм за ултра крос триатлон „Лъвско сърце“ в Приморско Ексклузивно: ГЕРБ оттеглят подписите си от закона, свързан със строежи по Черноморието
Само 198 кандидати за 332 места в конкурсите за граждански „ловци на мигранти” в Бургаско
Само 198 кандидати за 332 места в конкурсите за граждански „ловци на мигранти” в Бургаско В Малко Търново се явиха едва 46 човека за 172 длъжности за охранители по границата
Всичко в категорията
Общинските съветници не трябва да превръщат всичко в личностна война, от това губят само хората в Средец Разнобой! Вотът на недоверие към председателя на ОбС разцепи опозиция и управляващи в Средец Председателят на ОбС-Средец пред Флагман: Вотът на недоверие е лична вендета на Барсалата срещу ГЕРБ! Задкулисни игри в Средец! Бизнесмен клати стола на председателя на ОбС, гласи майка си за поста Полицията в Бургас наема 110 граждански ловци на мигранти, Перата е без право да работи Център за развитие на общността отвори врати в Средец Фирма, свързана с руски бизнесмен, изкупи огромни военни имоти край Средец Какво реши ръководството на БСП за ефекта 10/10 и ще стане ли Димитър Стоянов депутат ГЕРБ спечели убедително в Средец Средец бедства! Половината села са без ток, ще закъснеят протоколите от СИК-овете Петър Кънев: Гласувах не само за промяната, но и за страхотния потенциал на Бургас
Малко Търново ще е домакин на втория национален фоклорен фестивал в Малко Търново Само 198 кандидати за 332 места в конкурсите за граждански „ловци на мигранти” в Бургаско Кое е мястото, близо до Бургас, където се сбъдват всички желания Над 6 хил.души посетиха фестивала "Зелениката", огромни опашки по екопътеките в Странджа Четирима са кандидатите за шеф на парк „Странджа” – битката може да е епична Фермери оградиха с ток село в Странджа, кметът заплашил да ги изсели? (ВИДЕО) Младеж нападна съседа си с дъска, счупи му лакътя Бивш шеф на СДС в Бургас стана областен лидер на нова националистическа партия Какво е разследвал Слави Трифонов за Валери Симеонов – в мотел на „Скат” спели войници (допълнена) И пенсионираният временен началник на парк „Странджа“ има право да участва в конкурса за поста, колебае се Какво реши ръководството на БСП за ефекта 10/10 и ще стане ли Димитър Стоянов депутат
Роки от „Седем часа разлика” чете и дарява книга на 24 май в Камено
Роки от „Седем часа разлика” чете и дарява книга на 24 май в Камено Рокери от „Хулиганс МС“ се включват в литературната инициатива 


Всичко в категорията
Какво реши ръководството на БСП за ефекта 10/10 и ще стане ли Димитър Стоянов депутат
Какво реши ръководството на БСП за ефекта 10/10 и ще стане ли Димитър Стоянов депутат Няма как да не уважим този демократичен глас, обясни Корнелия Нинова
Всичко в категорията
Ето кои пътища ще ремонтират в Руен за 83 хил. лв.
Ето кои пътища ще ремонтират в Руен за 83 хил. лв. 25 хил. лв. от сумата е за уличната мрежа, останалата - за четвъртокласната


Всичко в категорията
Ангел Исаев пред „Флагман”: Ще гласувам "за" кабинета, това ще е най-успешното правителство на Борисов Извънредно: Дурхан Мустафа се отказа от депутатското си място (допълнена) Младежкият лидер на ДПС в Бургас: Подкрепяме Ангел Исаев и Камен Костадинов, но сме с вързани ръце И лидерът на ДПС в Рудник подаде оставка: Напускам партията, случват се недопустими неща! Дурхан Мустафа разедини Руен, предизвика жестоки сблъсъци в ДПС Брутален скандал в ДПС-Бургас – Дурхан Мустафа заплют в лицето, притискат го да не става депутат Защо Дурхан Мустафа се оказа по-важен от Камен Костадинов Мощна градушка удари Бургаско (ВИДЕО) Какво реши ръководството на БСП за ефекта 10/10 и ще стане ли Димитър Стоянов депутат Пробив за ДОСТ в Руен, спечели 2400 гласа при 50 % обработени протоколи Става ли напечено в Руен? Сблъсък между две партии за цигански гласове
Направили сме всичко възможно да няма ответна реакция от Митьо Очите Интервю Всички интервюта Сотир ЦАЦАРОВ, главен прокурор на Република България: Направили сме всичко възможно да няма ответна реакция от Митьо Очите
Разследването за стрелбата във "4You" продължава

 
Глас отвътре Всички Светлозария КИДЕРОВА, редактор, журналист Светлозария КИДЕРОВА Валери Симеонов - потенциална бомба или самотна мишена за отстрел? Независимите хора в изпълнителната власт са безценен обществен ресурс и не бива да бъде попилян с лека ръка Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Пожарен кран аварира в центъра на Бургас, вода се лее по ул."Цар Петър" от час Сигнал до Флагман.бг! Бургазлия се жалва, не го пуснали с автомобил на плажа в Крайморие Ето така се паркира БМВ в Бургас Безобразие! Вижте на какво заприлича велоалеята на околовръстния път за "Меден рудник" Шофьор изби рибата в Бургас, вижте какъв регистрационен номер постави на колата си
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 24.05.2017на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Вашето променливо поведение е причината да дразните колегите си от сутринта. Няма как да подкрепят начинанията ви, а сами трудно ще се справите. По-добре се заемете със задълженията си и не се ядосвайте, че разчитате само на себе си. Това е вашият път към успеха. Деловите предложения ви носят полза. Не ги отказвайте. Ще постигнете целите си, ако сте отговорни към задълженията си и не се опитвате да властвате над вашите колеги. Тези от вас, които се занимават с проекти свързани с чуждестранни инвестиции, може  в този ден да постигнат желаните договорености. Не сте склонни да приемете отправената ви градивна критика, но е добре да се вслушате. Поставяйте си реални цели, ако искате успехът да е с вас през целия ден. Пригответе се за нови задачи на работното си място, но и за трудности в общуването, заради прибързаност и необмислени приказки. Сутринта сте разсеяни и не ви се ходи на работа, въпреки че сте дежурни. Затова, ако няма как да си останете у дома, не е изключено да се провалите или да си изпросите наказание. Разговорите и деловите ви срещите също ще са провал, ако се заинатите да ги проведете. Отдайте се на рутината. Началото на нови занимания няма да е така успешно, както се надявате. Заемете се с рутинните си задължения и проявете търпение, за да се справите. Избягвайте запознанствата.  Не се изненадвайте, ако ви направят неочаквано предложение за пътуване и делова среща в чужбина, но не бързайте да давате положителен отговор. Стига да поискате ще постигнете нов връх в професионалното си развитие още днес следобед. Не забравяйте, че сте доказали себе си и хората ви се доверяват. Ако се наложи да обсъждате делови проблеми с колегите или бизнес-партньорите си, проведете разговорите следобед. Не отказвайте предложенията за полезно сътрудничество, отправени ви в този ден. Помощта на влиятелни хора ви носи полза, ако не прекалите с претенциите си. Пазете се от предложения свързани с търговия на стоки, които не са ви познати, дори и ако имате магазини или складове. Финансови проблеми са повод за лошото ви настроение. Избегнете пропуските, ако сте на работното място, защото след това трудно ще ги поправите. Не пътувайте. Проведете планираните делови разговори, но е във ваша полза да не подписвате договорите за другата седмица или за първите дни на следващия месец. Справяте се отлично с професионалните си задължения и не се притеснявате от трудностите по пътя си, въпреки че около вас все има някой, който да ви напомни за тях. Деловите контакти и запознанства с нови потенциални партньори са успешни. В този ден проведете планираните делови разговори, които, ако са основани на конкретни искания от ваша страна, ще ви донесат очакваните резултати и финансови постъпления. Бъдете толерантни към колегите си при предложение за бъдеща съвместна дейност, като включите и тях дори и с малко участие, за да ви подкрепят. Обмислете бъдещите си професионални планове и пристъпете още днес към тяхното изпълнение. На работното място запазете спокойствие и отхвърлете рутинната си работа до обед. Не се натоварвайте с чужди задачи, за което няма да получите благодарност. Не ви съветвам да уговаряте кредити, ако искате да инвестирате в нов проект. Ако си направите добре сметките, ще осъзнаете, че имате парите, но вложете половината.  Работата ви спори, колегите ви се възхищават, а допълнителните задачи също ще ви донесат отлични приходи.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип