×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Правителството няма да е задкулисно (ВИДЕО)


Валери Симеонов: Правителството няма да е задкулисно (ВИДЕО)
Няма никакви сделки под масата, искаме да привлечем и получим подкрепата на българския народ, каза Валери Симеонов
28 Април 2017, Петък, 07:32 ч.

С публикуването на това споразумение даваме знак за прозрачно управление, каза съпредседателят на „Обединени патриоти“

Новото българско правителство няма да е задкулисно. С публикуването на коалиционното споразумение даваме знак за прозрачно управление. Това каза в „Денят започва“ по БНТ съпредседателят на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.
„Искаме да привлечем и получим подкрепата на българския народ. Надяваме да получим доверието на колкото се може по-голям кръг хора. Всеки българин е добре да знае, че няма никакви сделки под масата. Не мога да разбера защо бе необходимо до този момент споразумението между ГЕРБ и Реформаторския блок да бъде засекретено. В него няма нищо конкретно. Какъв е смисъла да има излишна тайнственост? По-добре е всичко да е поставено на масата, да е ясно, че няма задкулисие“, заяви Симеонов. Няма да делим властовите позиции механично, както бе в Тройната коалиция, добавя той.
„В жълтите медии се тръби, че делим баницата. В това няма нищо вярно. Делим една смазваща отговорност за 4 години напред. Непрекъснато се очаква политиците да бъдат двуличници, да бъдат прикрити, да има сделки, схеми, далавери и прочие. Ние не сме такива и искаме хората да го видят това", подчерта лидерът на НФСБ.
Симеонов каза, че са обсъдили заедно със Красимир Каракачанов и Волен Сидеров евентуалното разпределение на министерски постове.
„Говорихме вчера с колегите Каракачанов и Сидеров за това кои биха били най-важните министерства за „Обединените патриоти“ и къде бихме могли да имаме претенция за министерства, не говоря за хора. Стигнахме до някакво споразумение, както за брой, така и за браншове. Все пак това е един разговор между нас. Тепърва предстои да уточним позициите и да продължим преговорите с колегите от ГЕРБ. Принципа ще е експертно-партиен“, заяви Симеонов.
„Няма как изцяло да се откажем от политическата ни програма. От друга страна ни е ясно, че има определени позиции, където ще е по-добре да има хора, които са вътре от съответната структура или са работили в тези структури. Ще работим като отбор, не виждам друг начин“, уверява съпредседателят на патриотичната коалиция.
На въпроса защо с коалиционните си партньори са решили преговорите за ново правителство да са в три етапа – програма, коалиционно споразумение и личности, той отговори, че това е най-сигурния начин за изграждане на едно бъдещо стабилно управление. „Не може да е такова, ако се започва с личностите. Така се случваше в този период след 10 ноември.
Би трябвало в основата на едно бъдещо управление да се поставят задачите, които ще се изпълняват.
„Коалиционното споразумение, макар че е само от 7 листа, носи основните принципи на взаимоотношенията и всяка дума сме я обмислили много внимателно. Направихме така, че нашите отношения да са стабилни в бъдещето“, подчерта Симеонов.
„Имам амбицията да натоваря поне ръководителите на политическите сили, за да видят какво мащабно съоръжение имаме на границата с Турция. Лично аз бих платил един полет на хеликоптер. Тогава ще им е неудобно да приказват лъжи“, заяви лидерът на НФСБ.
Според него час по-скоро трябва да започне ревизията на инвалидните пенсии. Оттам ще дойдат част от парите за индексиране на останалите, добави той.
Той коментира и ситуацията в Македония.
"Изходът е ясен. Трябва да се търси диалог и да се намери начин и решение, така че всъщност управлението на западната ни съседка да бъде формирано от македонски партии, а не от албански. Иначе ставаме свидетели на началото на една дълбока криза, която досега е тлеела. Този тлеещ огън може да се превърне в пожар. Това, което се случва в Скопие, е спонтанен опит за спасяването на държавността на една страна. Не случайно реакцията на полицията е непостоянна. Това говори за сериозни разделителни процеси в Македония“, заяви Симеонов.
„Свидетели сме на спонтанния опит за спасяването на държавността, защото македонските граждани не могат да приемат, че председател на парламента ще е представител на албанския етнос. Това е против цялата история, против съществуването на държавата и ще е краят. За съжаление трудно може да се окаже, каквато и да била помощ в един такъв момент! Трябва да се обмисли всеки дипломатически ход спрямо тях. Трябва да насърчаваме всякакви форми на успокояване и стабилизиране на ситуацията там“, подчерта лидерът на НФСБ. „Македония е в сърцето на всеки българин. Тя е наша съседка и ние не сме заинтересовани там да има нестабилност или да бъдем обвинени в пристрастност“, добави той.
Ще работим и през почивните дни, за да има правителство, сподели той.
Пожелавам ви светли празници, а на целия български народ здраве, настроение и малко повече вяра в бъдещето, каза още Валери Симеонов.


В категории: Политика


4
Коментара по темата
4.
Загрижен съм за здравето на хората
01.05.2017 11:28:35
0
0
Касабова, кажи на мъжа си да осъди Този, който му е пратил инсулта! Нека да си наеме Ваклена Кънчева за адвокат и да предяви иск за 5000 лв. За инсулт толкова се полага.
3.
Pozdrrav ot Srabsko
28.04.2017 14:52:45
0
1
to ste stane i u bulgaria. pravo vam kazuvam a i po zle
2.
67890
28.04.2017 12:08:18
1
2
Sibank bnb bulbank preebaha stranata
1.
Брюксел
28.04.2017 10:56:32
2
4
Да видим как се обезвреждат полупатреоти. Това ще е тест за ЕС. След като ЕС мълчи,значи или не го бива или патреотите хич ги няма
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори