×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте защо на кръстовището на бургаските бул. „Тракия” и „Стефан Стамболов” често стават катастрофи


Вижте защо на кръстовището на бургаските бул. „Тракия” и „Стефан Стамболов” често стават катастрофи
Жълтата светлина на светофарите е синхронизирана и често бързащите шофьори се блъскат зрелищно
21 Април 2017, Събота, 00:02 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Това място е спечелило името си „фаталното кръстовище” заради честите инциденти

Кръстовището на бургаските булеварди "Стефан Стамболов" и "Тракия" е едно от най-опасните в града. Там често стават инциденти, понякога и с фатален край. Заради катастрофите участъкът е известен сред бургазлии като "фаталното кръстовище". Оказва се, че макар на кръстовия път да има светофар, именно той е в основата на произшествията, алармират читатели на Флагман.бг.

Светофарите на двете улици са синхронизирани. Тоест жълтата светлина на двата булеварда светва по едно и също време. Поради тази причина автомобилите, движещи се по бул. "Стефан Стамболов" с бясна скорост в посока центъра, удрят странично тези, които завиват към ж.к. "Славейков".

Това, макар и практика навсякъде по света, включително и в Бургас, специално на това място създава огромни предпоставки за ПТП-та заради бързащите шофьори. Обикновено водачите се опитват да „хванат” светофара, дори когато светне предупредителният сигнал. В случай обаче, че и по двете улици се движат водачи, опитващи се да спестят 1 минута от пътуването си, те са изправени пред сериозна предпоставка за инцидент.

Това не е единственото такова кръстовище в Бургас, но факт е, че там стават най-често катастрофи. За да се избегнат проблемите, е необходимо двата светофара да пускат жълтата светлина със закъснение от поне 1 секунда, смятат експерти по пътна безопасност.

В категории: Бургас


14
Коментара по темата
14.
Колумб
23.04.2017 07:05:55
0
2
В Америка светофарите преди да светне зелено и в двете посоки държи червено 2-3 секунди.
13.
Тошко капитана
22.04.2017 17:36:06
0
5
Калоянчо къде си бре щиглец. Прогледни или напусни завинаги системата, че си вреден за Бургас.
12.
hkvc
22.04.2017 15:30:53
0
7
Причината не е сфетофара! Причината е превишена скорост и нарушаване на правилата за движение по пътищата.
11.
do.8 Al kaida
22.04.2017 14:30:02
1
0
Da ti go nabiq v kalniq ciganski zadnik..Kambanata shta opravi a posle Mlqkoto i Rusnaka shta omajat qko
10.
Бургас
22.04.2017 14:14:17
0
4
Както се каза в по-долния коментар - на Новата Поща е същия проблем! Моля и там го регулирайте както трябва
9.
геният катаджийски на кмета
22.04.2017 13:38:01
0
7
Не се заяждайте с геният катаджийски на кметската управа ! Не им била правилна настройката на светофарите, айде бегайте. Лично Коцето Луков ежедневно го тества кръстовещето и няма забележки чиляка.
А кой е шеф на КАТ-комисията общинска, пак Лукчо и сол тащака му Иван Гюлев ! Щом тези двамата корифей са казали, че така ще светят светофарите, значи ще е така. Точка.
8.
Al kaida
22.04.2017 13:30:30
1
25
Снощи на гладстон в 10 часа
Двама малоумници
Единия с Bmw e60 черно - циганската мечта
И другия путьо с гейска кола а именно bmw 1 сиво
Се състезаваха до пожарната посока гладстон като за една бройка не качиха на пешеходната пред пожарната семейство мъж жена и две деца
Караха един до друг гея със сивата единица караше в насрещното минаха и светофара така и продължиха
Та ако гейчетата се разпознаят да дойдат пак до пожарната да ва еба прави мишки
7.
Страхил Попов
22.04.2017 12:53:48
1
10
КАТ не ги виждаме по улиците. Контрола липсва. Събота и неделя полиция по улиците и в компкексите няма. Калоянов къде си бе марда?
6.
до NO.2
22.04.2017 12:39:50
9
6
Да го набия в човката на цялата ти рода, барабар с мастията и осеменителя и дет са те създали и отгледали, помияр
5.
Кмета на Бургас
22.04.2017 12:35:51
0
9
Скъпи съграждани, срока за плащане на ДАНЪЦИТЕ без лихва наближава. Очаквам ви, хайде че ми трябват парички - вилата ми в Гърция е до никъде.
4.
666
22.04.2017 11:56:41
0
5
А тези с над 100хил стаж по-добре ли са?
един бакшиш ме изпреварва отдясно в буслентата. Спира аварийно, съответно нямам видимост от тъпанара и щях да отнеса пешеходци
3.
fff
22.04.2017 09:49:23
7
6
na novata poshta svetofara e sashtiq
2.
До 1
22.04.2017 09:34:06
17
3
Ти нормален ли си 90те нямало дрога ми нямаше щот си бил в яслата а джигити с жигули и Лади много
1.
Rs
22.04.2017 09:19:01
0
32
Помните ли 90те.Не че живея в миналото но..тогава я нямаше чак толкова тази голяма анархия,наркотици,и въпросните катастрофи.Всеки джигит сега със кола над 100коня вече си мисли че лети.Първо трябва мисленето и манталитета на хората да се промени.Става все по зле и по зле.Светофарите са си наред.Флагман..вие и толкова сте шофьори.Сигурно нямате и 100000км изминати.Не може разни момчета с по година стаж и пияни надрусани да карат като за самолетна писта.Тук и Кат имат вина.Ограниченията не се спазват масово.И по зле ще става.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори